View Full Version : Как си подреждате косата в ред ?
ledenakrasota
03-24-2010, 19:10
Как си подреждате косата в ред след баня? А какви продукти използвате (маски,пяна за коса или друго)?
Като се изкъпа вечер и я изсуша с четката,и е супер.А като легна и на сутринта съм като ритната зелка :? В пълен безпорядък е :oops: Много е гъста и едро чуплива.
Вие имате ли такива проблеми и какво правите по въпроса?
Сутрин е просто абсурд да се къпя,защото и без това ставам в 5,30 за училище. :shock: Може би да я пооправя с нещо,но не знам с какво.Дайте ми някакви идеи :)
monttitty
03-24-2010, 19:21
изправяй я или аз спа с вързана коса много на високо
ElinoOor
03-24-2010, 19:21
аз като се къпя си слагам една маска със змийска отрова,че нещо е проблематична косата напоследък 8-)
иначе моята е права като на азиатка и уникално мека,послушна :D
иначе седя в кърпа 20 минути да попие,малко сешоар и оставям да доизсъхне сама(щото се изтощава иначе)
преди лягане я прибирам за да си е наред сутринта
защо не опиташ на едно стегнато кокче и отгоре мъничко балсам,като се намокри и после може би ще остане така
и виж сутринта как ще е ..? :-o
къпя я с някакъв на Лореал, не я суша...
безнадеждно права е и не я правя нищо освен да я подхранвам с измислените маски на майка ми и да я мацам с кристали от време на време :D
ledenakrasota
03-24-2010, 19:36
ElinoOor,каква е тази змийска отрова 8-) Я кажи каква е тази маска и дали я има в аптеките :)
ElinoOor
03-24-2010, 20:01
Маската на Lorys със змийска отрова ( http://plamboy.com/images/Lorys-maska-zmia.jpg )
Ефекта е поразителен,честно.
За Варна мога само да кажа,че я има в големите парфюмерии..а и наскоро майка ми я видяла в супермаркети Бурлекс :shock: 8-)
Попитай насам-натам из града все ще я намериш,не е чак толкова неоткриваема :D
Маската на Lorys със змийска отрова ( http://plamboy.com/images/Lorys-maska-zmia.jpg )
За Варна мога само да кажа,че я има в големите парфюмерии..а и наскоро майка ми я видяла в супермаркети Бурлекс :shock: 8-)
а на каква цена е г/д? :oops:
щото съм близо и от доста време я търся ама във варна не съм ходила де :-D добре че каза и там да потърся ...
змийско мляко,бе,не змийска отрова :D
titinkaa
03-25-2010, 14:37
а на каква цена е г/д? :oops:
щото съм близо и от доста време я търся ама във варна не съм ходила де :-D добре че каза и там да потърся ...
7.50лв е в Пловдив
titinkaa
03-25-2010, 14:43
Та и аз да си кажа мнението...Мия си косата с шампоан на елсев или там къвто си купя,ползвам маската на Лорис със змийско олио(но не винаги я слагам де),после не я суша,чакам да изсъхне и после я сресвам,и тук там слагам кристали,понякога забравям.Косата си ми е природно права и не се начупва,винаги си е права :)
Въпрос-мия си косата пред 2-3 дни,за да не се омазнява много бързо.ползвам на Лорис шампоана със змията 8-) и после една маска забравих как се казва.Добре ли е да ползвам 2-3 пъти в седмицата маска без да ползвам балсам?
Ами и при мене е така..като стана е на нищо..слагам пяна..суша..слагам гел суша..тегля и една преса и готово :) ;)
nadincety
03-25-2010, 15:01
Какъв по-точно е ефекта на тази маска,със змийското мляко,олио или каквото е там ? 8-)
За съжаление моята коса е отвратителна .. Нито права,нито чуплива,нито къдрава..Никаква не е .. :? Като се изкъпя я увивам с кърпа за около 20 минутки,след това я поливам с отваря от коприва,пак я увивам с кърпа.После й слагам на Лореал,онова в розовото шишенце,суша я със сешоар отгоре,отгоре и после или я изправям или я правя на малки кокчета.Ако съм била на кокчета на сутринта ги махам и си връзвам косата.Харесва ми как става.. :р
Общо взето е това .. :)
Маската е главно за заздравяване,за увредена коса и т.н. Аз лично съм много доволна от шампоана,косата ми не е цъвтяща или изгоряла,харесва ми-само дето губи блясъка си много бързо.
НЕЩО за блясък да препоръчате? :)
моята е права и нямам никакви проблеми с нея.къпя с някакъв обикновен шампоан, в смисъл той е против пърхут но не е от известните марки и не ми дреме, върши ми работа.Слагам балсам, излизам, слагам кърпи, пльосвам се на компа и то вече ми се доспива, суша си косата реша я леко (защото сутрин по лесно се реше) и това е. Не виждам нужда от специални грижи, мислила съм си да си правя маска с хума, но още не съм се решила да се омацвам :D
DqVoLsKoJeLaNiE
03-25-2010, 15:43
Маската е главно за заздравяване,за увредена коса и т.н. Аз лично съм много доволна от шампоана,косата ми не е цъвтяща или изгоряла,харесва ми-само дето губи блясъка си много бързо.
НЕЩО за блясък да препоръчате? :)
Елсев Nutri Gloss http://www.lorealparisbulgaria.com/img/l10n/products/305x262/HCa9_1.jpg
sw3etyrrr
03-25-2010, 17:01
значи аз след като я изкъпя слагам кристали, после розово балсамче на лореал, оставям я да поизсъхне и я суша съвсем малко...преди да легна я връзвам на опашка и на сутринта е поносимо зле :D :D :D
magincis
03-25-2010, 18:09
змийско мляко,бе,не змийска отрова :D
:D
ElinoOor
03-25-2010, 18:18
^ все таз 8-)
мда около 7 лева е,обаче ако хванеш някаква промоция в Елитис (както аз преди 2-3 седмици) ще я уцелиш и за 5 лв. :D
magincis
03-25-2010, 18:43
Ползвала съм другото, то май беше с чесън. И от него съм доволна... :)
да ви имам правите коси ..
мойта е ужасна,отгоре няма никакъв обем,отдолу е начупена :?
правя и някфи измислени маски,слагам кристали,къпя я със Wash & Go за накъсани краища,суша я рядко .. общо взето :)
ИИ преса яко .. :lol:
Claudette
03-27-2010, 17:59
Използвам шампоан Глис Кюр на Шварцкопф за естествена или боядисана кестенява коса (моята е естествено кестенява), балсам-маска с екстракт от дива роза, пак Глис Кюр. Веднъж на две седмици я мия с Низорал, профилактично против пърхот. Винаги накрая я изплаквам със студена вода за повече блясък.
Стоя около 20-30 мин. с кърпа на главата, слагам професионални кристали, суша. Накрая използвам студената струя на сешоара.
Общо взето пръскам доста пари за косата си, но си струва. :)
danibebi
03-27-2010, 18:16
Моята е чуплива :? не полагам кой знае какви грижи за нея.След като се изкъпя я увивам в кърпа \не винаги\ 8-) и след това я махам и си я дърпам със сушоара,щоту ми е къса.Когато ми беше дълга,ползвах и балсами.Понякога се правя ии на преса.Е,общо взето е това :D
purpledawn
03-27-2010, 19:30
моята каквото и да я правя, никога не стои както искам 8-)
и аз имам сащия проблем :-D сега като съм 2-ра смяна сутрин се къпя защото както каза ти вечер е ОК но сутрен ,, разплетена кошница '' :o :o къпи сее сутрин ако трябва ставай в 4:00 :D :D бзз :? абе сутрин се къпи 8) :-D
мм.. Аз кат0 се изкъпя я суша и 0ф0рмям с четката.. по принцип сам0 тфа правя, н0 ак0 нея изсуша се начупва и трябва да я изправя малк0 :-D
KeshaWoodx33
04-08-2010, 06:53
Аз ползвам на Elseve шампоана..
Косата ми е адски мека и блести,просто мога да си я пипам цял час и половина :lol:
И като се изкъпа си оставям сама да ми изсъхне или я духам със сешоар отдолу :D
Леко начупена ми е,а сутрин като стана..е тогава вече е трудно да различиш ,кое съм аз и кое коледна елха :lol: :lol:
Мойта хич не ми се дава ... квото искам тя го праи обратното ... :-D
mishanavolley
04-08-2010, 08:09
твойта коса пак е добре ти да ме видиш след като се изкъпя .. като изсъхне я изправям с пресата щот' сунтринта не мога да я прибера пък ако я вържа през ноща ще се деформира и сутрин я иправям с пресата отново слагам и лак и така вече мога да се покажа то иначе съм като гнездо в ремот ..
Повечето наистина имате късмет..поне след къпане. Сега се къпя с Гарниер Фруктис шампоана и балсама с 3 масла ли какво са...та след като се изкъпя (1 път в седм. си слагам маската наместо балсама и има по добър ефект!?!) си увивам косата за известно време.После или я оставам сама да изсъхне или преди това и слагам некъв спрей за блясък на Нивеа ....обикновено изглежда зле :-D... да не говорим като си я изсуша..тогава е кошмар :booooomb: ! изглежда ужасно суха макар и да не е и...абе ад!!! Не мога да разбера що така става, нито успявам да се преборя да я изсуша с четката :shock: ....дори като я намацам с кристали -не! А тва ме принуждава да я изправям с преса или да я вържа на опашка...А тва как фризьора я суши....като магьосник :-D Сори че писах толко много, но трябваше да си излея душата :-D 8-)
djuwkata
04-08-2010, 19:45
Къпя я с Гарниер Фруктис, понякога и с H&S, след това пръскам едно спрейче за заздравяване на косата от Шварцкопф и това е. Не обичам дългите процедури, и без това ми отнема час да я изсуша. Гъста и дълга почти до кръста. Питайте ме как издържам да я суша и сресвам часове наред. :D
Converse333
04-08-2010, 21:36
Когато се къпя вечер:
Правя си маска с бадемово масло. Стоя така 2 часа, през това време си правя и маска на лицето, нали разбирате 2в1. :P :D След това си мия косата с хининов шампоан, за да може маслото да се измие. Слагам си балсам Глис по върховете на косата. След като се изкъпя, си сресвам косат, слагам една фиба на бретона и чакам да изсъхне. Съхненето отнема от 6 до 8 часа. :D
Когато се къпя през деня:
Сресвам си косата преди баня. Къпя се с шампоан Глис против цъфтящи връхчета. След това си слагам и балсама Глис против цъфтящи връхчета. След като се изкъпя отново си сресвам косата, чакам малко да се поизкапе косата 8-) и слагам хининова вода. След това я суша със сешоар, защото най-вероятно ще излизам. Сушенето със сешоар ми отнема около 15-20 мин. След това косата ми е ужасно бухнала, чакам около 10 мин. за да спадне някак си обема :lol: . Отпред изправям с преса, защото имам 2 кичура, които се накъдрят. Другата ми коса е идеално права. 8-) След това слагам лак, за да не хвърчи много бухналката ми коса. :lol: И така...
Косата ми е дълга 5-10 см над кръста. :)
slynchoo
04-09-2010, 12:02
в момента ползвам този шампоан: http://www.parfumsbg.com/components/com_virtuemart/shop_image/product/Loreal_Elseve_nu_4ae2fd09c4602.jpg
и съм мн доволна.
Ползвам и балсам за коса.До скоро си правих маски с тривитаминол.
Трябва да си купя кристали за коса..изправям я вече мн рядко..след като се постригах на черта лятото,косата ми стана права(преди беше начупена)..само я суша със сешоара.Понякога си я начупвам с пяна.
Еми...май е това.
shakira96
04-09-2010, 12:54
Ползвай шампоана и балсама на Gliss за изправяне на косата. След като се изкъпеш и изсушиш вечерта наведи се надоло с главата, среши си косата и я вържи много високо горе (моята отгоре е твърде къса и няма как да я вържа на обикнивена опашка, затова така ми се събира цялата). Пробвах така и сутринта като я пуснах си беше същата като от вчера.
Доволна съм от резултата, понеже не искам всеки ден да я изправям с пресата. :)
raliichkaa
04-09-2010, 13:46
Moita si e edna i s1shta vinagi ! :D:D Smotano prava :X