Влез

View Full Version : Зъбите

titinkaa
03-27-2010, 06:02
Здравейте :)
Та проблема ми е,че като ям сладко или пия студено или топло и зъбите ми изтръпват и имам една много гадна болка на няколко зъба.Ходих миналата година при зъболекарката ми,и й обясних кво ми е,а тя ми каза,че нищо ми нямало.Да ама аз вече не мога да ги търпя,при всяко хапване на нещо сладко или вода,и ми става така,някой имал ли е същия проблем,и ако можете да ми препоръчате паста за зъби за чувствителни зъби(Сенсодин или Лакалут-дали помагат?).

Sunshin3
03-27-2010, 06:16
Мойте не са много чувствителни, но по някой път и на мен ми изтръпват. Иначе Лакалут ползваше майка ми доста време и беше доволна. Имаше разлика.

sunshine955
03-27-2010, 06:37
и аз съм така .. когато пия студена вода или някаква топла напитка .. ужасно е.. :? на мен не ми помагат пасти за зъби .. нз ..

TeenSpirit
03-27-2010, 06:48
Отидете при друг зъболекар.

Molzinka
03-27-2010, 07:16
Имах същия проблем - Sensodyn :) Няма начин да не ти помогне :P

lovey0u
03-27-2010, 09:24
ако е на няколко зъба или имаш кариеси или просто са по - чувствителни

psych0
03-27-2010, 09:31
и моите зъби са така,смених всички пасти, които са за чувствителни зъби,но не помагат :)

daru6a1
03-27-2010, 10:31
Аз съм така .. Като ям нещо сладко и след това пия вода или друга напитка и ме пронизва една ужасна болка .. и зъбите ми изтръпват. :( Преди ден-два ходих на зъболекар и между другото й споменах за това .. Тя ми каза че е от възраста и просто минавам през период на чувствителност на венци и зъби .. Каза още че пастите за зъби няма да помогнат ,, просто да чакам да ми мине .. Нищо не може да се направи!

Infinity
03-27-2010, 10:59
Имах същия проблем - Sensodyn :) Няма начин да не ти помогне :P

Dopeass
03-27-2010, 13:00
Възможно е проблемът да е много по-сериозен от чувствителни зъби. Отиди да се прегледаш при някой друг, възможно е да имаш проблеми с нервите на въбите.

titinkaa
03-27-2010, 19:00
Ще пробвам с някоя паста,пък дано да ми минат. И дано както каза daru6a1,да е така и само да са чувствителни временно :)

BurnX86
03-27-2010, 19:19
Първо пробваш с Лакалут за чувствителни зъби/венци ако не мине отиваш на зъболекар.

Goddess
03-27-2010, 19:53
Мда, и аз бях така и все отлагах, отлагах...накрая - пулпит.
Не знам вече кой месец ходя на зъболекар..
Не се занимавай с пасти, иди при друг зъболекар ако трябва.

titinkaa
03-28-2010, 07:00
Мда, и аз бях така и все отлагах, отлагах...накрая - пулпит.
Не знам вече кой месец ходя на зъболекар..
Не се занимавай с пасти, иди при друг зъболекар ако трябва.

^Тва пулпит кво беше? :(

dead_princess
03-28-2010, 07:12
Когато кариеса е стигнал до нерва и трябва да го вадят. ;]

viksit0y
03-28-2010, 07:56
И аз така отглах..и ноември месец отидох на зъболекар. Излезе, че костта ми била засегната дори. И както и да е.. за 200лв. няма вече никакви проблеми 8-)

titinkaa
03-28-2010, 08:06
Ух взехте да ме плашите вече :( :(

anna93
03-28-2010, 08:59
Ух взехте да ме плашите вече :( :(

И мен. :( Аз вече трябва да си купя някаква паста, защото не искам да стане по - лошо положението....

KroeliaDevilious
03-28-2010, 17:33
Както казах - много неграмотност в обществото що се отнася до здравната тематика. Тази свръхчувствителност на зъбите се получава от.......
Имаме зъбни слоеве: емайл, дентит, пулпа...другото е пародонт (венци)
Интересува ни пулпата (нервите)
Кариесът пробива емайла и когато се хване на време е лечим, после стига до дентита (бледожълтеникав на цвят, някои хора с тънък емайл или с изхабен, имат по - жълти зъби, те хващат кариес по - лесно и образуването на кариеса става по - бързо, защото фактически им липсва един слой от зъба)
Ако не се лекува бактерията стига до пулпата, където вече започва чувствителността, тъй като това е живата част от зъба.
Много често зъболякарят не може да го види, защото кариеса се изявява в зъба, а не като норнален кариес с тъмна точка. Затова се правят ренгенови снимки като профилактика.
Краен вариант е умътвяването на зъба, запълването на каналите, обличането на зъба в коронка, тъй като той е мъртъв и няма кръвоснабдяване след време ще започне да се изхабява и накрая може да се стигне до деформация на захапката, травма на костта поради натиска от дъвчене с непълноценния зъб, образуване на периодонтит, граноломи и кисти.... рецесия на пародонта и загуба на зъби...

прегледи на 3 месеца
почистване с ултразвук на 6 месеца
ренгенови снимки веднъж годишно
100% хигиена (аз ползвам електрическа четка оral B), конци за зъби и билкови пасти, може да си мажете зъбите и с флорни гелове.

AlMiNaToRa1
03-28-2010, 18:04
Зъболекар + Сенсодин! :)

shisharkatapz
03-28-2010, 19:44
Аз като пия много студено ме болят леко предните 2 зъба отгоре...а и зависи какво съм пил преди това ако е било топло боли повече,ако е студено по малко.Тфа ми е от много време,иначе си ходя на зъболекар 2-3 пъти в годината.