PDA

View Full Version : ревност

Krasencety
03-28-2010, 17:13
Какво мислите за ревността? Човек, който ревнува обича ли?

wasch0
03-28-2010, 17:19
В началото на една връзка,когато не е спечелено доверието се появява ревността..тя е признак, че даденият човек не иска да изгуби половинката си или пък да го дели с друг,а ако не е предизникана е ненужна :)

Take_That
03-28-2010, 17:21
Според мен човек, който ревнува обича, но се страхува твърде много да не загуби партньора си. Колкото до ревността - когато е в големи количества може да погуби една връзка :)

justonegirlwithonehope
03-28-2010, 17:22
Ревноста е част от връзката.Човек, който ревнува - обича. :)

DarknessAngel
03-28-2010, 17:23
Да, обича. Работата е там,че се притеснява от конкуренция или разбиване на връзката.

onestar
03-28-2010, 17:25
Винаги съм мислила над това. Ревността е признак на любов/обич? Признак на страх от загубата на половинката си? Или признак на недоверие (все повече се убеждавам, че е това). :-o

ivcheto0o
03-28-2010, 17:28
За мен ревноста е признак на ниско само4уствие,не на оби4....

BloomF
03-28-2010, 17:28
Според мен, колкото и доверие да имаш на някой, ако го обичаш истински, винаги ще го ревнуваш.. :)

TheGirlNextDoor
03-28-2010, 20:40
според мен ревността не е обич в никакъв случай..да-можеш да ревнуваш човека,когото обичаш....но ако ревнуваш не означава непременно,че обичаш :)

jiciivi
03-28-2010, 20:43
От мен да знаете,че ревността е пагубна за една връзка :smt022 :smt089 :smt089

ShtrudeL
03-28-2010, 20:45
Пеперудата не пита цветето: „Друг целувал ли те е вече?”. И цветето не пита: „Задиряла ли си друго цвете?”

Muddled
03-28-2010, 21:00
Според мен човек, който ревнува обича, но се страхува твърде много да не загуби партньора си. Колкото до ревността - когато е в големи количества може да погуби една връзка :)

напълно съм съгласна. :)

rebeccaa
03-28-2010, 21:30
Ревността е страх от превъзходството на друг човек. Тези които ревнуват искат да бъдат обичани.

Sladurcho
03-28-2010, 21:30
Всеки ревнува когато обича... ако не ти пука няма да ревнуваш ... но понякога ревността е в много големи количества и от там идва проблема... защо ли... ами защото човек се страхува да не му отнемат това което мисли за свое и което обича... Не мисля че ревността е признак на недоверие защото човек ревнува когато се почуства застрашен... Например приятелката ми има доверие и съм сигурен в това но ме ревнува и то многоооо и то от други момичета... това значи ли че ми няма доверие.. нЕ просто я е страх да не ме загуби.. Според мен колкото повече обичаш някой толкова повече го ревнуваш само че при някои си личи от километри а други успяват да си прикрият ревността

onestar
03-28-2010, 21:32
Тези които ревнуват искат да бъдат обичани.
Между другото... това е много точно казано.

Jessie
03-28-2010, 22:19
Да ревнуваш значи да ти пука. :-o Мога само това да кажа, защото съм адски ревнива. Знам, че не е никак хубаво, ама никак, но просто съм такава и .. опитвам се да променя това, но не се получава. :(

CherryS
03-28-2010, 22:26
Да, обича. Работата е там,че се притеснява от конкуренция или разбиване на връзката.

golqmumnik
03-28-2010, 22:38
Аз не ревнувам! Под достойнството на моя силен мъжки характер е. Ако не ме оценява подобаващо, е свободна да напусне връзката ни. 8)

shasinka
03-28-2010, 22:45
Аз винаги ревнувам по малко.. В умерени дози да, но една връзка не може да се гради на ревност.. като да строиш къща на пясъчни основи е.

ScionOfStorm
03-28-2010, 23:17
Е то ревността е типично човешко чувство, така че е обвързана с другите тъй или инак...тоест е проявление на обичта...по някакъв си огледално-изкривен начин.

В момента, в който нещата излезнат извън контрол обаче връзката започва да се руши стабилно, защото постоянните сценки костват МНОГО нерви и водят до тотално писване и желание за отебаване.

Интересно е като се срещнат два МНОГО ревниви партньора 8-)

sh3_1s_7h3_0n3
03-29-2010, 06:19
Е то ревността е типично човешко чувство, така че е обвързана с другите тъй или инак...тоест е проявление на обичта...по някакъв си огледално-изкривен начин.

В момента, в който нещата излезнат извън контрол обаче връзката започва да се руши стабилно, защото постоянните сценки костват МНОГО нерви и водят до тотално писване и желание за отебаване.

Интересно е като се срещнат два МНОГО ревниви партньора 8-)

Това със сценките е много тъпо. ((:
Винаги броя до 500 преди да реша да му откъсна главата. 8)

ScionOfStorm
03-29-2010, 09:36
8-)
той към 400 ако не се е усетил си заслужава откъсването :Р

LadyDi
03-29-2010, 09:55
Ревност в малки дози може да се окаже дори полезно за връзката.

Nich
03-29-2010, 10:16
това е най-ненужното нещо според мен! ако ревнуваш половинката си или не те кара да се чувстваш достатъчно обичан или и нямаш доверие... за какви взаимоотношения и любов говорим тогава ? но ако страничен дразнител ти създава някакви проблеми това не е повод да ревнуваш любимия си, а да покажеш на въпросния/ната кой с кого е ;)
иначе се сещам едно стихотворение на дамянов :smt007
РЕВНОСТ

Прости, до днес не те обичах,
тъй както заслужаваш ти.
Съвсем ми беше безразлично
дали съм ти любим. Прости!
Дори не те и забелязвах,
че съще ствуваш покрай мен.
Не те ревнувах, нито пазих.
Живеех с тебе ден за ден.
И честичко сам в други влюбен,
не страдах от страха нелеп,
че може и да те загубя,
и да се влюбя... тъкмо в теб.
До днес. Но днес, незнайно как тъй,
един случаен джентълмен
ти хвърли погледче за кратко
и ти направи комплимент.
Дали на мен тъй ми се стори,
или пък тъй си бе, не знам,
но пръв път друг ми заговори,
че имам хубава жена.
Че е харесвана, че грее
с особен чар, очи и глас,
че другите съзират в нея
туй, що недосъзрях аз...
И го съзрях. В един миг. С хубост
невиждана те аз видях.
- Нима, нима ще те изгубя? -
си викнах сам във адски страх.
Нима?!... Но нещо по-нелеко
удари мисълта ми с чук:
какъв скъперник е човекът -
цени безценното до него
едва щом му посегне друг!

Krasencety
03-29-2010, 10:22
благодаря ви за коментарите! :-)

Krasencety
03-29-2010, 10:23
Пеперудата не пита цветето: „Друг целувал ли те е вече?”. И цветето не пита: „Задиряла ли си друго цвете?”

това ми хареса много! :)

w0sh
03-29-2010, 10:28
Ревността е до голяма степен несигурност в себе си, неуважение към половинката и егоизъм.

В малки количества си е напълно естествена, но според вас защо децата са най-ревниви?

Защото са егоцентрични.

LadyDi
03-29-2010, 10:47
Както и има разлика между това да ревнуваш и открито да показваш ревността си.

eDnO_MaLkO_f
03-29-2010, 10:49
Според мен ревността си чист егоизъм... Аз също съм много ревнива, защотото не обичам да деля... Ако е с мен, ще е само мой и на никой друг ..... :x

Hilary_
03-29-2010, 12:37
Зависи от човека .. някои обичат силно ии от страх да не загубят човека до себе си го ревнуват .. а има и такива, които ревнуват просто, защото си мислят, че всичко трябва да е само за тях .. :?
Мога също да допълня, че ревността в повечето случаи си е равна на чист егоизъм!! .. :D

malibugirl
03-29-2010, 15:51
мисля, че ако някой не те обича едва ли ще започне да ревнува от други и няма да му пука какво правиш , но ако те обича истински естествено че ще те пита винаги с кого какво си правил/а и въобще ще се интересува от всичко свързано с теб .. това е моето мнение :wink: