View Full Version : Странно
cantseeme
03-29-2010, 23:29
Искам да ви попитам един въпрос. Значи цикълът ми закъснява с месец и половина почти. :( Само да ви кажа, девствена съм. Има ли някой идея от какво може да е така ? И има ли възможност например да "изпусна" един месец без цикъл ? Моля без тъпи отговори. Мерси :(
ScionOfStorm
03-29-2010, 23:33
можеш бе, спокойно
особено ако не си имала стабилен хранителен режим, ако е бил по-напрегнат и изнервен месец.
или просто ако не ти се е стабилизирал цикъла все още, това ти зависи от годинките :)
cantseeme
03-29-2010, 23:35
Хранителния режим въобще ми го няма :-D Мерси за отговора. Досега не ми се е случвало нещо такова. На 15 съм.
frozendeath
03-29-2010, 23:38
Спокойно, и аз изпуснах веднъж един месец. После ми дойде нормално. Четох някъде из форума, че пролетта на повечето жени им закъснява,заради промяната на климата. Доколко е вярно- не знам. Но има много причини, поради които може да ти закъснее. Така че не се панирай много :)
ScionOfStorm
03-29-2010, 23:39
еми аз бих заложил точно на това, да ти кажа ;)
все пак може и някоя девойка да метне мнение за по-сигурно :д
и яж нормално, де, стига с тези хранителни смущения навсякъде :?
BePoHuKa
03-30-2010, 03:02
Случва се.. :) Не се притеснявай.
П.п. Грешен раздел ;)
DevilWish
03-30-2010, 07:06
или просто ако не ти се е стабилизирал цикъла все още, това ти зависи от годинките :)
+1
kalpazanka
03-30-2010, 07:14
Телесната маса как е?
sophia_bush
03-30-2010, 07:18
Значи, незнам как е при теб, но повечето момичета на тази възраст все си втълпяват, че са дебели и спазват някакви странни 'диети' , които представляват общо взето постоянно гладуване.Ако случая при теб е такъв, просто гледай да си набавяш всички нужни хранителни вещества, защото в противен случай се получават много хормонални смущения. А ако проблемът при теб не е такъв, значи просто не ти се е нормализирал цикъла. На колко беше като ти дойде за 1ви път ? Защото и аз в началото съм пропускала месеци или ми е идвало прекалено често, през 2 седмици примерно, по принцип е нормално явление.Ако все пак много се притесняваш, кажи на майка си да те заведе на гинеколог ;)
SilentStorm
03-30-2010, 17:45
Значи, незнам как е при теб, но повечето момичета на тази възраст все си втълпяват, че са дебели и спазват някакви странни 'диети' , които представляват общо взето постоянно гладуване.Ако случая при теб е такъв, просто гледай да си набавяш всички нужни хранителни вещества, защото в противен случай се получават много хормонални смущения. А ако проблемът при теб не е такъв, значи просто не ти се е нормализирал цикъла. На колко беше като ти дойде за 1ви път ? Защото и аз в началото съм пропускала месеци или ми е идвало прекалено често, през 2 седмици примерно, по принцип е нормално явление.Ако все пак много се притесняваш, кажи на майка си да те заведе на гинеколог ;)
Дойде ми преди мисля,че 2 години. Тежа 57кг. на 15г.
Спокойно , това се случва често при смяна на климата , от напрежение и проблеми, от направилно хранене и много други странични неща.
Искам само да те посаветвам да наблюдаваш ситуацията ... ако пак ти закаснее, не ти доиде или ти пропусне , ако забележиш повишаване или намаляване на теглото си по-добре отиди на лекар. Аз имам друг проблем, но при мен често не ми идваше и се оказа, че е здравословен проблема ... но спокойно това беше в продължение на 1-2 години ... от само 1 път пропускане не е проблемно ! :)
Възможно е да ти пропусне .. но ако не ти дойде и след това се консултирай с гинеколог .. :-o Може да не е нещо сериозно, но все пак иди, за да разбереш каква е причината! ..
pussucetka
03-31-2010, 15:16
Не се притеснявай и на мен ми пропусна .. Консултирах се с гинеколог и каза, че няма страшно :grin: .. Но ако продължаваа така значи има нещо гнило в тази цялата работа .. :)
няма от какво да се притесняваш след като си девствена! няма бебе! 8-)
Ако стане повече време, отиди на лекар. Аз миналата година имах период от 3 месеца, в който не ми беше идвало. Лекарят каза, че може да е от стрес, отслабване, промяна на климата и т. н.
TheSunshine01
04-05-2010, 08:28
И на мене се е случвало .. спокойно няма нужда да се притесняваш.