View Full Version : Кое куче да избера?
Наскоро тати ми каза, че иска Ротвайлер. Имаме приятели, които имат женски Ротвайлер и ни казаха, че ще ни дадът кученце, ако поискаме. Аз много се колебая, защото това е голямо куче и досега не съм дресирала куче. (учила съм ги да дават лапа и да сядат) Баща ми е тираджия и не си е постоянно вкъщи, няма кой да се занимава с него. Мама изобщо незнае как да дресира куче. Само аз ще се занимавам с него. Мисля, че ще ми е трудно. Аз искам Английски кокер шпаньол. Малки са лесно се поддават на десировка. Хобито на баща ми е лов и риболов. Кокера е ловно куче. Сега идва и проблема.. майка ми не иска куче да се гледа вътре. Живея в къща и може да се направи къщичка и да се гледа навън. За ротвайлера няма проблем, но незнам за кокера. Ако кокера отпадне, мисля за сибирско хъски. Другият проблем е, че не искам да го купувам от магазин. Бих искала да е от развъдник. Хубавото на ротвайлера е, че ще видя и майката и бащата. Ако намеря кокер или хъски от Видин, ще е добре иначе ще трябва да търсиме от друг град, което си е разход. :-o Вие, какво бихте направили на мое място, много съм объркана.
viksit0y
04-05-2010, 13:46
Или хъски, или кокер :)
YouDontKnowMe
04-05-2010, 13:54
Не взимай от развъдник, не копувай от магазин . Вземи от приятели , така и така няма какво да ги правят кученцата.
За дресировката - мисля, че няма нужда от нея. Моето съм го научила да дава лапа , да си отваря вратата на стаята/къщата и да влиза в колата. И то нещата станаха почти от самосебе си :D
Кокера няма проблем с живеенето навън . Съседите имат. Жив и здрав е.
На твое място бих си взела бездомно. Моето беше бездомно. Майка ми искаше да ми купува хъски , даже беше помолила да й го запазят. Но аз ревнах за малкото Карче. Водихме го на лекар, обезпаразитихме го , излекуваха го от рахит и сега ни е верен пазач вкъщи.
Ако не искаш бездомно - вземи си от приятели кученце.
П.П: Ето моя бездомен Кари - не е породист , но е много умен, дресиран и прочее.Когато сме на разходка някъде из горите на околията (само аз и мама) - той е истински пазач - не дава на никой да се доближи до нас.
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs409.snc3/24723_1237346738373_1370388138_30528669_6306298_n. jpg
ДАЙТЕ ДОМ НА БЕЗДОМНИТЕ !
angel4eto100
04-05-2010, 14:07
Не взимай от развъдник, не копувай от магазин . Вземи от приятели , така и така няма какво да ги правят кученцата.
За дресировката - мисля, че няма нужда от нея. Моето съм го научила да дава лапа , да си отваря вратата на стаята/къщата и да влиза в колата. И то нещата станаха почти от самосебе си :D
Кокера няма проблем с живеенето навън . Съседите имат. Жив и здрав е.
На твое място бих си взела бездомно. Моето беше бездомно. Майка ми искаше да ми купува хъски , даже беше помолила да й го запазят. Но аз ревнах за малкото Карче. Водихме го на лекар, обезпаразитихме го , излекуваха го от рахит и сега ни е верен пазач вкъщи.
Ако не искаш бездомно - вземи си от приятели кученце.
П.П: Ето моя бездомен Кари - не е породист , но е много умен, дресиран и прочее.Когато сме на разходка някъде из горите на околията (само аз и мама) - той е истински пазач - не дава на никой да се доближи до нас.
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs409.snc3/24723_1237346738373_1370388138_30528669_6306298_n. jpg
ДАЙТЕ ДОМ НА БЕЗДОМНИТЕ !
Божееее! Божествен е много е готин! Определено си вземи улично или си вземи от интернет някое малко може и да не е породисто стига да те обича ще го заобичаш и ти! Не е нужно да го дресираш а ако държиш на това уличните се потдават много по-лесно а и щом няма да го държете у вас пак по-добрия избор е улично защот то е свикнало Успех с избора иначе от изброените определено сибирскато хъски (обожавам синеоки кучета :smt007 )
Не искам бездомно. Трябва да избера м/у 3 кучета Ротвайлер, Кокер шпаньол и Сибирско Хъски. Кое от тези кучета се поддава най-лесно на дресировка? Четох, че Кокерите се поддават лесно на дресировка. За Хъскито и Ротвайлера незнам. Ротвайлера по-скоро е за куче пазач. Аз не искам куче пазач. Мисля, че по ми допада Хъскито.
Callisto
04-05-2010, 14:19
Приятелят ми иска да си взимаме ротвайлер, аз също но не съм много сигурна в породата, понеже никога не съм имала куче точно от нея. Аз сълги години имах питбул. Спасихме го от 1 помпена станция, където беше захвърлен да умре от глад. Сковахме стълба с баща ми, накарахме кучето да захапе едно старо яке и го изтеглихме на повърхността. Баща ми бързо избяга на покрива на помпената станция, но мен ме е учил още от малка да не се страхувам от животни, затова просто си останах там и му дадох една паничка с храна, че да не изяде мен. :D Кучето много ме хареса и веднага дойде да ме ближе. Много ме заобича, понеже му спасих живота и само мен слушаше. Много си ме пазеше. Ако някой ми причинеше болка, дори и без да иска кучето почваше да ръмжи и да чака да му кажа дръж. Спеше си при мен и беше много лигав. Само искаше да си играе и да го галя. Един от главните проблеми беше, че кучето беше мания на тема да пази къщата и стаята ми най-вече. Не даваше на никой да влезе. Една вечер баба ми дойде у нас у без да чука без нищо връхлетя в стаята ми тряскайки вратата. Питбула веднаа скочи, а аз през това време съм спяла и нямаше как да кажа спри. Захапа я за коляното и я влачи чак до мъзето, където я пусна. Слава богу на баба нищо и нямаше освен, че няколко месеца имаше оток на коляното. За жалост трябваше да подарим кучето на Софийския Зопарк на едни приятели да го ползват за охрана. Полувин година по-късно си вървях по НДК и видях едно куче, точно като моя Спас. Повиках го само 1, той ме видя и веднага хукна към мен. Събори ме на земята и почна да ме ближе. Това си е доказателство, че тези кучета помнят дълго и то и добрите постъпки. Още си ме обичаше и ми беше верен повече на мен, от колкото на стопанина си, от който се измъкна, за да дойде при мен.
Нз решавай си дали ще си достатъчно отговорен за подобна порода. Бъди добър с тях и умерено строг при дресировката и ще те обича и ще прави всичко за теб, но посегнеш ли на това куче даже 1, ще те мрази цял живот и ще ти иска смъртта. Надушват лошите хора от далече и гледат да те пазят от тях. Видиш ли, че кучето им ръмжи, значи нещо не им е наред.
За кокер...първото ми гадже имаше и общо взето са много енергични кучето. Искат по цял ден да тичат, да им мяташ топка, често ще ти крият чорапите, ще дъвчат всичко, ще подскачат в/у всеки гост....отнемат адски много време,енергия и понякога нерви. Имат си често здравословни проблеми и отглеждането им не е лесно.
Callisto
04-05-2010, 14:21
Не искам бездомно. Трябва да избера м/у 3 кучета Ротвайлер, Кокер шпаньол и Сибирско Хъски. Кое от тези кучета се поддава най-лесно на дресировка? Четох, че Кокерите се поддават лесно на дресировка. За Хъскито и Ротвайлера незнам. Ротвайлера по-скоро е за куче пазач. Аз не искам куче пазач. Мисля, че по ми допада Хъскито.
Ротвайлера си се ражда готов за дресировка.
Кокерите са лигни.
Хъскито е средна работа, но ако ще си взимаш надявам се, че имаш къща с двор, понеже ако ще го държиш в апартамент само ще го мъчиш и ще го разболееш, понеже ще му се събере вода в колената. Хъскитата също така изискват студено място, а едвали в стаята ти е студено.
Нямам голям избор на куче, защото немога да го гледам вътре в къщата по ред причини. Мисля, че ще бъде ротвайлер, защото не съм сигурна, че ще намеря Хъски или Кокер. Ротвайлера ще има къща и двор да тича, ще има кой да се грижи за него. Ще имам възможността да вида майата и бащата и ще го взема от сигурни хора, а не от непознати. Все още се колебая.. иска ми се да задам няколко въпроса на някой който има или е имал такова куче.
Когато се спомине сегашното ми куче,обмислям идеята да си взема английски булдок.Супер яки кучета xD
YouDontKnowMe
04-05-2010, 16:46
Когато се спомине сегашното ми куче,обмислям идеята да си взема английски булдок.Супер яки кучета xD
Сигурно едвам чакаш да се спомине, нали ...
Майка ми ще ме побърка.. не може и Ротвайлер, защото е много голямо и яде много иска малко куче. Ами ще бъде Кокер. Каква е разликата м/у Американския и Английския кокер шпаньол ?
kosder - какво е сегашното ти куче? Попринцип английския булдог е доста мързеливо куче доколкото знам :D не понася жегата и големите студове поради анатомични особености.
Такам виждам,че не си много информирана...Кокера не е кучее за начинаещи...Ако се испусне става ад...Ако ще взимаш,потърси развъдник,прочети всико,което намериш,намери учител,който да помага с възпитанието,ориентирай се към хубава храна и никакви манджи,приготвее се да се захванете с нещо сериозно,помислете ,че кучето не живее две-три години...Сега за разликата...Понятието кокер е общо...Американският и англиският са различни видове...Зарлични по вид,характер незнам(не съм гледала тази порода)По-добре прочетете всичко и се погответе и най-важбото помислете ще можете ли да се грижите...все пак хубавата храна не е левче килото...Кокера е средно голямо куче...Кокера не е куче за двор!Ако исате дворно куче ви препоръчвам големи породи...
Не искам бездомно. Трябва да избера м/у 3 кучета Ротвайлер, Кокер шпаньол и Сибирско Хъски. Кое от тези кучета се поддава най-лесно на дресировка? Четох, че Кокерите се поддават лесно на дресировка. За Хъскито и Ротвайлера незнам. Ротвайлера по-скоро е за куче пазач. Аз не искам куче пазач. Мисля, че по ми допада Хъскито. Защо не бездомно?Има срахотни средно големи кучета,които ще са ви благодарни,че сте ги спасили и лесно ще се подадът на дресировка...Кокера е своенравно куче...
Аз бих избрала ротвайлера,не харесвам особено "лигави кученца" :D ,но изборът си е твой се пак.
perla333
04-06-2010, 10:55
Аз бих си взела бездомно или пинчър (много ме радват пинчърите)
Но понеже обичам повече котките...Но пак бих си взела бездомно.
Edit - Ако искаш погледни този сайт : http://www.bezdom.info/
в него разгледай обявите, форума..Може и да попаднеш на нещо, което да те заинтригува.
raliichkaa
04-15-2010, 19:50
кокер шпаньол .. уникални сладури са :grin:
Аз също си взех бездомно. Моето някога е имало дом, но изхвърлено от стопаните си. Беше зарязано малко по-нагоре от нашата къща на село и в продължение на седмици го хранеха няколко човека. Еидн път когато бях там видях как други съседи го бият, удрят и т.н. итогава ми кипна и го вкарах вкъщи и така... Прокелтие селяни още ги гледам накриво като ги видя по улиците пък да не говорим, че всички имат кучета, но ги било страх нашето да не почне да лае нощем, ох какъв скандал щях да им дигна ако някой беше казал нещо...
Та сега си имам едно куче на село, което умира за мен - то радост, подскоци, лай, скимтене, хвърля се по мен всекипът когато отида на село да го видя...
Та съвета ми е намери си някое бездомно...А като не искаш си вземи от някой приятели, по - добрия вариант.
y0urhottie
04-16-2010, 04:36
хъски :grin: много я харесвам тая порода
Ротвайлер. :) И са умни, и са добри пазачи и са толкова сладки като малки и красиви като пораснат. :P
Кокерите са глуповати и погрозняват като пораснат, пък и под дресировка при него разбирай носене на топка.
Сибирското хъски също е страхотно пък и гледането навън няма да е проблем, защото не са топлолюбиви.
Та, моите се свеждат до ротвайлер и хъски. :-D
BeezyJey
04-16-2010, 19:34
Емм.. майка ти пък, като е толкова претенциозна, кажи й на нея да си избере като е такъв специалист.После вече, ще обсъждате кое искате.Иначе, ако ти харесва може и мопс да си вземеш.
sian4eto
04-17-2010, 17:07
ротвайлера е добра идея защото няма да даваш пари за него и можеш да го гледаш навън, хъскито също става за гледане във двора . . . аз имам кокер шпаниол ии не е за препоръчване да се гледа във двор заради дългите уши които много лесно се замърсяват и т.н. , но изборът е твой :)
Sunny1Moon
04-18-2010, 08:56
Goddess мисля че грешиш за кокера.Той е умно и разбрано куче стига да има добро обучение.Моето куче е кокер и знае над 20 команди и е много послушен.А за ротвайлера,да не мислиш,че той се гледа лесно.Точно вчера гледах едно предаване,в което казаха,че при него ако изпуснеш в началото да го обучиш после ще имаш едно зло,необучено и непослушно куче
Stellsy,ти може да помислиш и за други породи кучето щом искаш да е породисто.Все пак тези,които ти искаш не са единствените породи кучета.Но ако си настояваш за тези,не ти препоръчвам кокер за двор и то не заради теб,а заради него
Аз имам булдог, женски.
brokeninside13
04-18-2010, 15:06
Хъски! Най-уникалните кучета на света.... Мечтая да имам хъски :smt007 :smt049
gLoRiToO
04-18-2010, 15:13
Е щом ти ще го гледаш,единствено ти трябва да решиш.Колкото до дресировката кучетата от малки породи не се дресират по лесно от кученцата от големите породи.Вярно като пораснат по лесно се гледат,но ако става въпрос за куче което ще е на двора най-добре си вземи ротвайлер.
Kallyn4eto
04-18-2010, 15:24
Ротвайлер. :) И са умни, и са добри пазачи и са толкова сладки като малки и красиви като пораснат. :P
Кокерите са глуповати и погрозняват като пораснат, пък и под дресировка при него разбирай носене на топка.
Сибирското хъски също е страхотно пък и гледането навън няма да е проблем, защото не са топлолюбиви.
Та, моите се свеждат до ротвайлер и хъски. :-D
^напълно съгласна съм.
към авторката...на твое място може би бих избрала ротвайлера.
попринцип харесвам по-големи кучета. /самата аз имам лабрадор/
не съм запозната много много с ротвайлерите, но съм чувала че хъскитата са доста своенравни.
което и да избереш трябва доста да се занимаваш с него - ваксини, обезпаразитяване, разходки (не си мисли че дворът ще му е достатъчен), възпитание. А и са си доста разходи.
:)