PDA

View Full Version : Противозачатъчни



roadrunner
04-17-2010, 19:38
Искам да попитам каква е най-подходящата възраст за едно момиче да започне да взима противозачатъчни? Какви са страничните им ефекти и може ли да стане нещо ако се започнат от по-ранна възраст, разбира се след консултация с генеколог :-o

YouAteMyHeart
04-17-2010, 19:45
Преди да започнеш да водиш полов живот. Добре да се консултираш с гинеколог.Той ще отговори на всичките ти въпроси и ще ти каже точно кои противозачатъчни да взимаш.

MochaOnMyLips
04-17-2010, 20:21
Аз съм на 16 и пия Ясмин.
Наистина е хубаво да се видиш с лекар. Колкото до старничните ефекти - можеш да ги прочетеш в Интернет различните за всяко лекарство. Не трябва да пиеш хапчета, ако носиш семейна сърдечна обремененост (напр. ако някой от вашите или от бабите/дядвците ти е карал инфаркт или инсулт, 100% трябва да го споменеш на лекаря).
При мен странични ефекти няма никакви. Единственият страничен ефект на позната е нарастване на бюста ^^, но има и по-неприятни. Първите три месеца може тялото ти трудно да свикне с лекарството.

kalpazanka
04-18-2010, 07:39
Бюстът нараства, появяват се бучки, кръвното налягане се повишава, задържаш течности, появяват се отоци, появява се/влошава се съществуваща мигрена, нараства рискът от тромбемболия, трябва да внимаваш при прием на антибиотици/АБ могат да намаляват ефективността им/, не на последно място се съобщава за повишаване риска от рак на гърдата без значение носителския статус на BRCA.
Влошава се липидния профил- не е зле да се изследваш на всеки 6 месеца.
В подписа ми съм пост-нала линкове на статии за повече инфо.

DevilWish
04-18-2010, 10:38
Не е от години, трябва да идеш на гинеколог дават се в зависимост от кила и тн ;)

alex4o
04-18-2010, 12:15
Не е от години, трябва да идеш на гинеколог дават се в зависимост от кила и тн ;)

Така е,но въпреки всичко според мен противозачатачните са излишни,освен,ако нямаш някакъв проблем,за който е необходимо да ги пиеш!