View Full Version : матурите са гавра с всички нас
Princessani
04-24-2010, 13:56
Какво мислите за матурите и слятате ли ,че трябва да има камери и някой да ни предружава баш до тоалетната .. ние сме като в затвор ..... 12 клас съм и смятам ,че не е справедлово и ще има много скъсани ,не защото нищо не знаят ,а от претеснение и напрежението на учителите през цялото време да висят на главите ни ,да не би да препишем ..
Какво всъщност се постига с вписването на тази оценка от матурата в дипломата ? А и както се чува и трета матура по математика задължителна догодина -Как един ученик от математикаческа гимназия с по 5 час математика на ден ,може да се сравнява с един ученик от хуманитарна гимназия с един час математика на ден ?
opaaaaaaaaaaaa
04-24-2010, 14:14
А и както се чува и трета матура по математика задължителна догодина
:smt087
Ми просто те оценяват, от една страна е хубаво, щото някои университети, приемат с матурите, а не с изпити. Изпита е къде, къде по труден от матурата.
А за тая трета матура по математика не вярвам, но дано да не я сложат.
Но все пак и да се оплакваме, няма да променим нищо. :)
mimsssssss
04-24-2010, 19:22
Ми просто те оценяват, от една страна е хубаво, щото някои университети, приемат с матурите, а не с изпити. Изпита е къде, къде по труден от матурата.
А за тая трета матура по математика не вярвам, но дано да не я сложат.
Но все пак и да се оплакваме, няма да променим нищо. :)
На мен изпита по БЕЛ ми е по - лесен, отколкото матурата... иначе се против матурите, защото някой няма да успея диплома да си вземат доста време, сега и камери сложиха в училищата...
Eclipsercho
04-24-2010, 19:59
Хаха аз отървах тъпата математика :grin:
chemist9009
04-24-2010, 20:20
Ако ще има камери за к'во са ни квестори? ааа ама нали трябва да има парички...криза баце :D :D :D
Отколкото до матурите това е "пропаст" която трябва да се прескочи за да си вземем дипломата.Аз съм ЗА тъй като по такъв начин се проверява нивото от знания на учениците и нивото на преподаване на учителите.Пък и вече почти всички университети признават матурите като вход.Това е моето мнение....
~~~Organic Chemistry is my passion~~~
8) 8) 8)
DinViesel
04-24-2010, 20:23
чрез матурите показваш някви реални знания и че дипломата ти е заслужена.. иначе първия циганин щеше да се кефи с диплома
nicolepcd
04-24-2010, 21:06
А по-честно ли е, например, както беше първата година.. яко преписване. Сега много си зависи на какви квестори ще попаднеш. Имаше некви много смешни резултати. Не може училище, в което има по 2-3 ученика в клас, да има еднакви оценки като някоя по-елитна гимназия, където децата са си седнали на гъза и са си учили съвестно. Тия, дет не знаеха и къде са учили през последните години изкараха от нищото некви 4ки, всички се хвалеха как яко са препивали и т.н. А тва, че заради камерите не можеш да се съсредоточиш :lol: Мисля, че ако си знаеш нещата, няма начин да не си ги напишеш. Ние в училище си имаме камера в класната стая, ама като гледам не изкарваме двойки на поразия от притеснение, не се забелязва. То по тая логика... дай да си правим матурите вкъщи, че ни е най-спокойно ;д;д Иначе за математиката... казаха, че е почти невъзможно в следващите няколко години да я въведат, ако ще я въвеждат, най-рано ще е от набор 95, дето почнаха по новата програма. Ма и тогава се съмнявам да има. Оценката се вписва, за да се видят реалните знания на ученика. Все едно не знаете, че има училища, в които им пишат шестици едва ли не заради тва, че са дошли. В края на годината е с успех 6.00, и на матурите тройка. Веднага им става ясно на хората за кво става въпрос ;д
Матурите са хилядократно по-достоверни от оценките в дипломата, защото има места, където 6-цата струва килограм сирене, на други места - 5 лева, а на трети се пише просто детето да му не сбъркват бъдещето. За същите знания в по-реномирани училища ни пишат 2-ки и 3-ки, а оценките играят равноправни роли в балообразуването на ВУЗ-овете. За едно кило сирене тъпанари излизат едни гърди пред тези, които се трудят и заслужават да успеят.
Камерите са нужни точно по тази причина.
Ако матурите станат изпити на ниво, може да се улесни кандидатстването във висшите училища както за България, така и за чужбина.
Който учи от матури няма да се притеснява. А матурата по математика, ако се въведе като задължителна, тя ще е на ниво задължителна подготовка. Съгласен съм, че има хора, които няма изобщо да им трябва голяма част от материала по този предмет в живота, затова може би не е особено разумно решение да задължат всички да я полагат. Матурата по български като задължителна е достатъчна, за нея спор няма, че трябва.
^Абсолютно съм съгласен.
Матурата е хубаво, че я има и трябва задължително да я има.
Не е редно някои да цъкат по цял ден карти в близкото кафе, начело с учителя, и да получават 6ци, а други да си трошат глават по цял ден да учат и да имат реални 5ци и 6ци. Матурата е единствения начин това да се разбере и трябва да я има.
Не е честно някой да си клати краката по цял ден и да получава оценки, същите като някой, който се труди...
неееее-другата година математика неееееее
:razz:
смятам ,че са безсмислени.Преди като не е имало-да не са по-прости хората, ари моля ви се
неееее-другата година математика неееееее
:razz:
смятам ,че са безсмислени.Преди като не е имало-да не са по-прости хората, ари моля ви се
Не, еднакво прости са със сегашните. Просто няма накъде повече.
не.. другата година ще ми се е*е майката :(