.

Виж резултатите на анкетата: за или не на матурите

Гласували
30. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • не

18 60,00%
  • да

12 40,00%
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13

матурите са гавра с всички нас

Какво мислите за матурите и слятате ли ,че трябва да има камери и някой да ни предружава баш до тоалетната .. ние сме като в затвор ..... 12 клас съм и смятам ,че не е справедлово и ще има много скъсани ,не защото нищо не знаят ,а от претеснение и напрежението на учителите през цялото време да висят на главите ни ,да не би да препишем ..
    Какво всъщност се постига с вписването на тази оценка от матурата в дипломата ? А и както се чува и трета матура по математика задължителна догодина -Как един ученик от математикаческа гимназия с по 5 час математика на ден ,може да се сравнява с един ученик от хуманитарна гимназия с един час математика на ден ?
    sleda ot lubovta

Re: матурите са гавра с всички нас

Цитирай Първоначално написано от Princessani
    А и както се чува и трета матура по математика задължителна догодина

Мега фен Аватара на mrtn
    Град
    В галактическото пространство..
    Ми просто те оценяват, от една страна е хубаво, щото някои университети, приемат с матурите, а не с изпити. Изпита е къде, къде по труден от матурата.
    А за тая трета матура по математика не вярвам, но дано да не я сложат.
    Но все пак и да се оплакваме, няма да променим нищо.
    Вафла..

Мега фен Аватара на mimsssssss
    Град
    у нас...
    Цитирай Първоначално написано от mrtn
    Ми просто те оценяват, от една страна е хубаво, щото някои университети, приемат с матурите, а не с изпити. Изпита е къде, къде по труден от матурата.
    А за тая трета матура по математика не вярвам, но дано да не я сложат.
    Но все пак и да се оплакваме, няма да променим нищо.
    На мен изпита по БЕЛ ми е по - лесен, отколкото матурата... иначе се против матурите, защото някой няма да успея диплома да си вземат доста време, сега и камери сложиха в училищата...

Супер фен Аватара на Eclipsercho
    Град
    In another dimension
    Хаха аз отървах тъпата математика

Такива кифли сте, че си приличате като две капки боза..
    Цитирай Първоначално написано от Altamira
    много странно, как веднага решихте, че нищо ми няма, само щото са ме продали за 3 пъти девствена и защото 2 пъти ми късаха химена?
    Цитирай Първоначално написано от ubuntureload
    Заааааееби... кви са тия 23 годишни които е6ат деца ... Ужас и страдание!!! Да позная има кола и те вози до McDonald's най-редовно за да ти купи детско меню?!?!?!

Мега фен Аватара на chemist9009
    Град
    Столичная

МаДура

Ако ще има камери за к'во са ни квестори? ааа ама нали трябва да има парички...криза баце
    Отколкото до матурите това е "пропаст" която трябва да се прескочи за да си вземем дипломата.Аз съм ЗА тъй като по такъв начин се проверява нивото от знания на учениците и нивото на преподаване на учителите.Пък и вече почти всички университети признават матурите като вход.Това е моето мнение....

~~~Organic Chemistry is my passion~~~

чрез матурите показваш някви реални знания и че дипломата ти е заслужена.. иначе първия циганин щеше да се кефи с диплома
    Обещанието е учтива форма на отказване.

BBOY OR DIE !!

Град
    Враца
    А по-честно ли е, например, както беше първата година.. яко преписване. Сега много си зависи на какви квестори ще попаднеш. Имаше некви много смешни резултати. Не може училище, в което има по 2-3 ученика в клас, да има еднакви оценки като някоя по-елитна гимназия, където децата са си седнали на гъза и са си учили съвестно. Тия, дет не знаеха и къде са учили през последните години изкараха от нищото некви 4ки, всички се хвалеха как яко са препивали и т.н. А тва, че заради камерите не можеш да се съсредоточиш Мисля, че ако си знаеш нещата, няма начин да не си ги напишеш. Ние в училище си имаме камера в класната стая, ама като гледам не изкарваме двойки на поразия от притеснение, не се забелязва. То по тая логика... дай да си правим матурите вкъщи, че ни е най-спокойно ;д;д Иначе за математиката... казаха, че е почти невъзможно в следващите няколко години да я въведат, ако ще я въвеждат, най-рано ще е от набор 95, дето почнаха по новата програма. Ма и тогава се съмнявам да има. Оценката се вписва, за да се видят реалните знания на ученика. Все едно не знаете, че има училища, в които им пишат шестици едва ли не заради тва, че са дошли. В края на годината е с успех 6.00, и на матурите тройка. Веднага им става ясно на хората за кво става въпрос ;д
    еlsy

Мега фен Аватара на Chacho
    Матурите са хилядократно по-достоверни от оценките в дипломата, защото има места, където 6-цата струва килограм сирене, на други места - 5 лева, а на трети се пише просто детето да му не сбъркват бъдещето. За същите знания в по-реномирани училища ни пишат 2-ки и 3-ки, а оценките играят равноправни роли в балообразуването на ВУЗ-овете. За едно кило сирене тъпанари излизат едни гърди пред тези, които се трудят и заслужават да успеят.

Камерите са нужни точно по тази причина.

Ако матурите станат изпити на ниво, може да се улесни кандидатстването във висшите училища както за България, така и за чужбина.

Който учи от матури няма да се притеснява. А матурата по математика, ако се въведе като задължителна, тя ще е на ниво задължителна подготовка. Съгласен съм, че има хора, които няма изобщо да им трябва голяма част от материала по този предмет в живота, затова може би не е особено разумно решение да задължат всички да я полагат. Матурата по български като задължителна е достатъчна, за нея спор няма, че трябва.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    ^Абсолютно съм съгласен.

Матурата е хубаво, че я има и трябва задължително да я има.

Не е редно някои да цъкат по цял ден карти в близкото кафе, начело с учителя, и да получават 6ци, а други да си трошат глават по цял ден да учат и да имат реални 5ци и 6ци. Матурата е единствения начин това да се разбере и трябва да я има.

Не е честно някой да си клати краката по цял ден и да получава оценки, същите като някой, който се труди...

Мега фен Аватара на britzy
    Град
    In Lady Gaga's Starstruck 8-)
    неееее-другата година математика неееееее

смятам ,че са безсмислени.Преди като не е имало-да не са по-прости хората, ари моля ви се
    Има само едно мнение-МОЕТО

Uploaded with ImageShack.us

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от britzy
    неееее-другата година математика неееееее

смятам ,че са безсмислени.Преди като не е имало-да не са по-прости хората, ари моля ви се
    Не, еднакво прости са със сегашните. Просто няма накъде повече.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Град
    на майната си..
    не.. другата година ще ми се е*е майката
    чувствам се кух като празна кофичка от кисело мляко.. шанс

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си