PDA

View Full Version : Приятелство от съжаление ?!

Nestlee
04-30-2010, 19:12
Ето въпросът ми : Съществува ли приятелство от съжаление. Смисъл някои да ти е приятел, защото те съжалява. Да ходи с теб ,защото вижда, че друг не ходи, да ти прави комплименти и т.н. ,защото те съжалява ..!? Или си мисля ,че приятелите ме съжаляват от тъпите ми комплекси и трябва просто да се взема в ръце и да престана да мисля ,че ме съжаляват ! Моля съвети .

mech0
04-30-2010, 21:26
Не мисля, че има такова приятелство. По - скоро така може да започне едно приятелство, което после да прерастне в съвсем нормално приятелство. Ти недей да се вкарваш в някакви такива филми и да обвиняваш така приятелите си, за да не се окажеш накрая сама.

ImmortalSportFreak
04-30-2010, 21:29
Според мен няма приятелство от съжаление.. просто понякога изглежда така но всъщност не е-просто се случва да общуваш и да се сприятелиш с някой по-затворен човек с по-мално приятели. Ще дам пример.В бившето ми даскало имахме един съученик който беше много зрамежлив и затворен.Никой не му обръщаше никакво внимание;а повечето му се подиграваха.. Е.... аз и най-добрият ми приятел от класа някак си се приобщихме с това момче.Говорихме си смяхме се.. То си говореше само с нас и един смешник от класа.Другите ест. продължаваха да му се подиграват.. Оказа се че това момче има страхотен талант-рисува уникално.. Важното е че аз;моят най-добър приятел и това момче се забавлявахме))

Не знам какъв е случаят с теб и защо те съжаляват.. Казваш че си комплексирана-всеки тийн има комплекси(това е нормално защото човек променя много неща в себе си през този период в живота си и някои от тези промени не се преживяват лесно особено от някои тийнове).Мисля че просто приятелите са ти такива защото са намерили неща в теб които ги привличат и им е приятно да общуват с теб.. ;)

sunshinepp
05-01-2010, 06:46
Eмм.. мисля, че е заради тъпите ти комлекси . . :o взимай се в ръце и преставай да мислиш, че те съжаляват..
Не мисля, че е така .. :) Гледай по - позитивно. . защо се комплексираш :-o

ivcheto0o
05-01-2010, 09:43
Според мен има отношения по съжаление,но приятелство не.Стегни се и не си внушаваи неща сама.

anonymous546178
05-01-2010, 10:05
Не се нарича приятелство, ама явлението присъства и няма нищо лошо в това :)

nIkEnCeTy_bE
05-01-2010, 15:51
Това не е приятелство. така се случва с аутсайдерите в класа. За да не е сам, отиваш някъде със него, и вече той си дава празни надежди. Ще си намериш приятели, които ще те оценят такава, каквато си. Всички други са позьори. Това да се самосъжалаваш, изобщо не е решение. Имай си самочуствието, стига си се комплексирала. А и каквато и да си, истинските ще те приемат.

whitediamond
05-01-2010, 15:53
На тва приятелство ли му викаш.Това се нарича взаимна изгода.Когато някой е с теб,само когато му изнася. Какви са тия глупости,я се стегни момиче. От личен опит ти казвам,че такива приятелства не се задържат дълго...

elito0o0o0
05-01-2010, 15:57
Спри да се самосъжаляваш.

onestar
05-01-2010, 17:29
Има пирятелство от съжаление.
Разбира се, с времето е много възможно да прерастне в едно напълно нормално и здраво приятелство, но... понякога се започва със съжаление.

AlesandeR
05-01-2010, 18:31
"трябва просто да се взема в ръце и да престана да мисля ,че ме съжаляват" определено трябва, но ако смята6 4е са ти фр само за6тото те сажеляват намери такива които неса ти фр заради това [-X

StrangerIsTyping
05-01-2010, 20:39
Щом се усъмняваш в тях, особено в това, че са с теб от съжаление, значи в отношенията ви има нещо нередно. И това приятелството от съжаление, не ми се види да е приятелство изобщо.

Luscious_Heart
05-01-2010, 20:53
Хубавото е, че подобно нещо вдъхва нужното самочувствие у някои хора.
Иначе не съм срещала нещо подобно... Ако е само по съжаление, няма как, ще писне. То не е като да ти плащат, хаха. :booooomb: В повечето случаи приятелството си се получавааа.

ecstazy
05-01-2010, 21:00
Не може да свържеш думата ПРИЯТЕЛСТВО с думата СЪЖАЛЕНИЕ . Приятелство от съжаление няма. Тогава е само съжалението. Говори с тези твои "приятели", кажи им че не им искаш тъпото съжаление и си намери истински. Аз не бих се чуствала добре в такава среда пълна със съжаление. Мразя съжалението, много гадно е така. В крайна сметка за мен това не за "приятели" а добри хора, или просто хора , на които им е жал за теб .. жалко, но аз така мисля че стоят нещата. Успехи :)

Elenichkaa
05-02-2010, 06:29
По принцип да съжаляваш някого и да искаш да му помогнеш с к'вото можеш е признак на доброта и израстване..Според мен такива хора са прекрасни приятели...те знаят с к'во си се сблъскал,съчувстват ти и не казват,че товите проблеми са нищо в сравнение с техните!
има такова явлениено според мен не е "приятелство от съжаление" а съжаление,породено от приятелство....

uBuTo
05-11-2010, 12:02
Вземи се в ръце ;)

Lil1kid
05-11-2010, 15:22
Както много други преди мен казаха- не съществува приятелство от съжаление... Например,имам една съученичка в класа,която е много,ама наистина много затворена, почти всички й се подиграваха и я мислеха за странна или просто я отбягваха,ето защо в началото на мен ми беше малко жално за нея. Говорех си с нея и все повече и повече се учудвах защо е толкова затворена- тя има всестранно развити интереси, пее невероятно и още много други качества,с които тя ме печелеше,сега сме много добри приятелки и винаги ми е много яко,когато съм с нея, винаги има интересна тема за разговор,няма скука.:) :)
В началото може и твоите приятелки да са те съжалили заради нещо,но са осъзнали какъв страхотен човек всъщност си,а ти недей да се депресираш от някакви недостатъци- никой не е перфектен,но всеки е оригинален. :)

Lady_Black35
05-11-2010, 15:39
Приятелството може да започне със съжаление, да. Ако след това откриеш причини да уважаваш човека, който до вчера си съжалявал, това вече е приятелство. : )