Влез

View Full Version : Бременност на 19 :)

miss_kiss181
05-01-2010, 18:19
Знам, че има много такива теми, за някави 13-14 годишни бременни момичета. Е моята история не е такава.
Просто последния път, когато правихме секс с приятеля ми май стана гаф. На 19 съм и съм студентка, а с приятеля ми живееме заедно от 7 мес. и сме заедно от 4 год. :) ТОй е на 21 год.
Просто искам да питам нормално ли е да съм толкова уплашена, ако съм бременна няма да го махна, но много неща ще се променят и си е стряскащо. Но пък от друга стана не съм на 14 и мисля, че дори да има нещо ще се справим.
Моля ви дайте мнение и съвет.
Поздрави :grin:

AlesandeR
05-01-2010, 18:40
ммм 4есто казано ако ти наистина иска6 да има6 дете го запази ест.. много мои приятелки на по 19-20 год имат деца 4есно казано според мен трябва да го запази6

MochaOnMyLips
05-01-2010, 18:53
Нормално е да си уплашена, разбира се. Сама си знаеш дали искаш да махнеш детето (аз поне не бих) и със сигурност ще намериш много хорам които ще те подкрепят, независимо, какво е решението ти!

lovely_b
05-01-2010, 20:06
Погледни от добрата страна на нещата, на 29 ще имаш 10 годишно дете, какво по хубаво от една млада майка ? 19 е вече достатъчно зряла възраст поне според мен, особено ако имаш сериозна връзка.

miss_kiss181
05-01-2010, 20:45
Много благодаря за мненията, сериозната връзка си я имам и подкрепата също :)
Продължавайте да си давате мненията няма да са ми излишни :)

Shadowsogirl
05-01-2010, 20:54
Майка ми ме е родила на 19. Нашата история е кофти, не много често срещан случай тъй че да не те плаша.
Ако знаеш, че връзката е сериозна, ако знаеш и сто процента сигурна, че таткото, родителите ти, неговите родители ще те подкрепят роди детенцето. Хубаво е за едно дете да има млада майка, защото тя му е и много добра приятелка, тношенията са по-различни. В крайна сметка не си на 14 или 15. Но трябва да имаш подкрепа, защото иначе би било трудно за теб и за детето.
Успехи.

ReachlessGirl
05-02-2010, 06:10
Нормално е да се уплашиш в първия момент .. но след като си готова да го отгледаш заедно с приятеля ти мога само да ти пожелая успех! .. :)

whitediamond
05-02-2010, 13:57
Защо не. И двамата сте пълнолетни. Ако отношенията ви са сериозни,приятелят ти е достатъчно отговорен да издържа семейството,да стане баща,ако имате подкрепата на родителите,всичко ще се нареди. Айде успех в семения живот и умната.

Sisi7u
05-02-2010, 14:10
Нормално е да си уплашена...И на 30 да станеш,ако ще и за 5 път да си бременна,пак ще си шашната малко или много... :)
Направи си тест и спокойно... :)
и според мен е нормално да си уплашена ..
все пак всеки при мисълта, че има някое друго същество в корема си първоначално би се уплашил ..
споко ;]] 8)

madeliinee
05-02-2010, 19:28
Незнам от една страна нали ако има кой да те подкрепя задръж детето. Но още си на 19 ще пропилееш младостта както се казва но ако искаш да имаш дете задръж го както казах
от една страна да от друга не защото може повече да нямаш този шанс (дано да имаш повече от едно де :D ) но ти си решаваш ти ще се грижиш за него :) Хайде успех и споко

Ecstasy
05-02-2010, 20:25
Изборът е твой :) Каквото и да решиш само печелиш :)

Callisto
05-02-2010, 20:35
Майка ми ме е родила на 19. Разликата във възрастта ни е малка, но по едно време се явява като проблем неизживяната младост. Друг проблем е, че носи един и същи размер дрехи и тя много обича да ми ги носи...сега гърдероба ми е с катинар. :D

Jessie
05-03-2010, 09:23
Ако знаеш, че връзката е сериозна, ако знаеш и сто процента сигурна, че таткото, родителите ти, неговите родители ще те подкрепят роди детенцето. Хубаво е за едно дете да има млада майка, защото тя му е и много добра приятелка, тношенията са по-различни. В крайна сметка не си на 14 или 15. Но трябва да имаш подкрепа, защото иначе би било трудно за теб и за детето.
Успехи.

\:D/ Добре казано.

miss_kiss181
05-04-2010, 05:50
Майка ми ме е родила на 19. Разликата във възрастта ни е малка, но по едно време се явява като проблем неизживяната младост. Друг проблем е, че носи един и същи размер дрехи и тя много обича да ми ги носи...сега гърдероба ми е с катинар. :D
Хахаха то ако е само това ще го преживееме някак си :) А иначе пази си гардероба да да тя и мойта мама нахлуваше в моя преди :grin: :grin: :grin:

WaterLilly
05-04-2010, 06:42
Решението си е твое, но ако бях аз, не бих задържала детето. Образованието ти трябва и колкото и да сте сериозни с гаджето, възможно е да се разведете/разделите след няколко години и да съжаляваш, че нямаш добра работа, с която да се издържаш сама. Помисли и над това, имай го предвид. Но ако мислиш, че ще можеш едновременно да ходиш на лекции, да изкараш изпитите, и да гледаш детето (въпреки че ще се претрепеш), защо не.

sw3etyrrr
05-04-2010, 07:03
ако се чувстваш готова нищо не пречи да си го родиш :)

Team
05-04-2010, 08:11
ако се чувстваш готова нищо не пречи да си го родиш :)

И аз мисля така но това ще повлиае сериозно на бъдещето ти(в смисал на ученето)

rakiQ
05-04-2010, 10:52
ако си бременна -недей маха бебчето. Сестра ми забременя на 19 ,роди детето вече е на 2 год и половина и сега чакат 2-ро. Мн са щастливи:) (заедно са от 6 год..) зн горе долу когато е забременяла са били на 4-тата год (като вас) :)
успех все пак!!

miss_kiss181
05-06-2010, 08:36
Много мислих и мисля да го задържа. Много хора могат да ме осъдят, защото образованието ми е важно и бъдещето ми също. Но все пак мисля да си искарам сегашните изпити, които са Юни месец и да прекъсна. След време ще си го довърша. :-D
Мисля, че един аборт би ме осакатил много повече емоционално, от колкото ако го задържа. Страх ме е и това е факт, но все пак не съм сама, което ми дава надежда.
Много ви благодаря за мненията, наистина съм ви много признателна. :grin:

kalpazanka
05-06-2010, 08:42
Май стана гаф
Тест прави ли?
Бременността потвърдена ли е или е само в сферата на "блъскам си главата зарад' нероден Петко"?
В много деликатна ситуация си. Тези, които те съветват да задържиш бебето, имат основание също толкова като тези, които ти говорят за реализация, образование, неизживяна младост и развод на по-късен етап.

Team
05-06-2010, 09:18
Май стана гаф
Тест прави ли?
Бременността потвърдена ли е или е само в сферата на "блъскам си главата зарад' нероден Петко"?
В много деликатна ситуация си. Тези, които те съветват да задържиш бебето, имат основание също толкова като тези, които ти говорят за реализация, образование, неизживяна младост и развод на по-късен етап.

++++

DevilWish
05-06-2010, 15:52
Здравей :)
Нормално е, естествено ,това е 4ри годишна връзка, аз не бих могла да си убия собственото дете. Смятам, че си достатъчно зряла, щом живеете дори заедно, за да можеш да си гледаш детето.Друг е въпроса как приятелят ти ще реагира.
Но трябва да забравиш студентските купони и тн ако наистина си бременна.
Успех!

gia_sena_mono
05-06-2010, 17:35
Според мен не мислиш реално и зряло. Какво като сте заедно от не знам кога си. Ще прекъснеш, ще останеш без образование, след време ще се чудиш какво да правиш и т.н. Не знам дали при теб го има фактора родители и как биха го приели, независимо че си пълнолетна.
Аз никакъв случай не бих се зарадвала при новината за бременност на тази си възраст. Само ако бъде планирано (някога) тогава бих се зарадвала.
Но ти си решаваш.

Slynchiicee
05-06-2010, 18:59
Мисля че на 19 вече не си много малка.. щом си допуснала да се случи значи можеш и да понесеш последствията си .. ако връзката ти е сигурна .. задръж бебчо .. и ако го задържиш пожелавам ти Лека бременност .. и успех !!

pebals
05-06-2010, 20:45
Нормално е да се уплашиш в първия момент .. но след като си готова да го отгледаш заедно с приятеля ти мога само да ти пожелая успех! .. :)

+1

miss_kiss181
05-06-2010, 21:20
Ами да направих си тест и беше полужителен.
За образованието не знам, защо трябва да оставам без такова, просто малко ще го забавя.
За фактора родители, имаме си го и от негова и от моя страна, но съм сигурна, че ще ни подрепят.
А пък относно приятелят ми той знае за това, аз му казах и той го прие страшно нормално. Даже се зарадва много. :grin:
Относно това, че може след време да се разделиме с приятелят ми, то може още 25 години да сме заедно и на 26 пак да се разделим. Това никой не може да го знае. :grin: И съм сигорна, че бебчо няма да е причината. :grin:

WaterLilly
05-06-2010, 21:30
Честито да ви е. Пожелавам ви щастие. :) И все пак не занемарявай напълно образованието ти. Не казвам, че задължително ще се разделите с гаджето, но все пак трябва да имаш сигурност за себе си, ако това стане, че ще можеш да си самостоятелна. Хората се променят и не знаеш какво ще е 5 години от сега.

Slynchiicee
05-07-2010, 06:02
Ами да направих си тест и беше полужителен.
За образованието не знам, защо трябва да оставам без такова, просто малко ще го забавя.
За фактора родители, имаме си го и от негова и от моя страна, но съм сигурна, че ще ни подрепят.
А пък относно приятелят ми той знае за това, аз му казах и той го прие страшно нормално. Даже се зарадва много. :grin:
Относно това, че може след време да се разделиме с приятелят ми, то може още 25 години да сме заедно и на 26 пак да се разделим. Това никой не може да го знае. :grin: И съм сигорна, че бебчо няма да е причината. :grin:

Лека бременност .. и жив и здрав сладък бебчоооо :-P Пожелавам ти много успех и щастие в бъдещето семейство :-)

miss_kiss181
05-07-2010, 11:05
Много благодаря за милото пожелание. :grin:

stelit0
05-07-2010, 12:28
Честито!!!

kremen4eto
05-07-2010, 13:00
еххх и аз как искам един красив брак и едно малко същество направено с огромна любов. Кога ще ми дойде времето и на мен :grin:

Поздравления! Дано тримата сте много щастливи :P

whitediamond
05-07-2010, 13:17
Според мен не мислиш реално и зряло. Какво като сте заедно от не знам кога си. Ще прекъснеш, ще останеш без образование, след време ще се чудиш какво да парвиш и т.н. Не знам дали при теб го има фактора родители и как биха го приели, независимо че си пълнпелтна.
Аз никакъв случай не бих се зарадвала при новината за бременност на тази си възраст. Само ако бъде планирано (някога) тогава бих се зарадвала.
Но ти си решаваш. Така е,сега вика,че образованието ще се забави.Ама като се роди детето ще започнат грижите и така нататък,никак няма да и е лесно и тогава друга песен ще запее. Според мен си е доста рано,на нейно място на всяка цена бих махнала детето,защото не бих се пропиляла младостта и образованието било то за собственото ми дете. Но щом е решила,че ще го задържи. Айде мацко успех в семейния живот и дано не съжеляваш някой ден за решението си. П.С. Ще ни поканиш на сватбата,нали ? :D

whitediamond
05-07-2010, 13:59
Според мен не мислиш реално и зряло. Какво като сте заедно от не знам кога си. Ще прекъснеш, ще останеш без образование, след време ще се чудиш какво да парвиш и т.н. Не знам дали при теб го има фактора родители и как биха го приели, независимо че си пълнпелтна.
Но ти си решаваш. Така е,сега вика,че образованието ще се забави.Ама като се роди детето ще започнат грижите и така нататък,никак няма да и е лесно и тогава друга песен ще запее. Според мен си е доста рано,на нейно място на всяка цена бих махнала детето,защото не бих се пропиляла младостта и образованието било то за собственото ми дете. Но щом е решила,че ще го задържи. Айде мацко успех в семейния живот и дано не съжеляваш някой ден за решението си. П.С. Ще ни поканиш на сватбата,нали ? :D
Няма гаранция за това,още повече,че тя не е сама и ще има кой да и помага.Да,първите 2-3 годинки едва ли ще и лесно да се справя,но когато детето тръгне на детска градина,т.н ще може да намери време за образованието си,стига да има желание наистина. :) По принцип би могла да продължи образованието се след това,ама ужасно много материал се изпуска и се изискват адски много усилия. Знам,защото баща ми е кандидатствал на 21 години,щот са го взели в казармата след дск и ми е разказвал,че по цели нощи не е спал,за да си вземе изпитите по математика. Не му е било никак лесно :? . Но пак си остава проблема-неизживяна младост. На нейните години би трябвало да се забавлява, вместо това тя ще се грижи за детето си... Пък и не е сигурно,че с приятеля и ще останат заедно. Представи си какво ще е ако си самотна млада майка с дете :?. Не го пиша всичко това,за да се откаже,да пометне или нещо такова,просто така стоят нещата,не съм го измислила аз.

kremen4eto
05-07-2010, 14:07
Няма гаранция за това,още повече,че тя не е сама и ще има кой да и помага.Да,първите 2-3 годинки едва ли ще и лесно да се справя,но когато детето тръгне на детска градина,т.н ще може да намери време за образованието си,стига да има желание наистина. :) По принцип би могла да продължи образованието се след това,ама ужасно много материал се изпуска и се изискват адски много усилия. Знам,защото баща ми е кандидатствал на 21 години,щот са го взели в казармата след дск и ми е разказвал,че по цели нощи не е спал,за да си вземе изпитите по математика. Не му е било никак лесно :? . Но пак си остава проблема-неизживяна младост. На нейните години би трябвало да се забавлява, вместо това тя ще се грижи за детето си... Пък и не е сигурно,че с приятеля и ще останат заедно. Представи си какво ще е ако си самотна млада майка с дете :?. Не го пиша всичко това,за да се откаже,да пометне или нещо такова,просто така стоят нещата,не съм го измислила аз.

Абе спрете с тая неизживяна младост. Всеки сам си решава кога да приключи с глупостите и да започне живота на голям човек. Ако зависеше от мен и имах тая възможност аз самата и на 17 съм готова да си имам семейство, чувствам, че искам точно това.

В крайна сметка баща ти ги е взел тия изпити нали?

И както тя сама каза, могат да се разделят и утре и след 10 години, тя си го познава и знае как стоят нещата във връзката им.

Оставете момичето да е щастливо с решението си. Детето е дар, не бреме :)

WaterLilly
05-07-2010, 14:24
Детето е дар, не бреме :)
Според мен детето хем е дар, хем е бреме. Факт е, че ще се претрепе с грижи по него и ще й е много трудно да го отглежда и възпитава (като на всяка майка), но при нея ще е по-тежко, защото е по-младичка, и ще трябва да мисли не само за образованието си и за себе си, а за семейството си. Но все пак ще го обича и ще се радва, че го има. Не пиша с цел да разубедя авторката, струва ми се, че някак не отдава значение на тези неща, а трябва да знае, че ще й е много трудно. Веднъж поеме ли отговорността, няма връщане назад.

thesweetest
05-07-2010, 14:29
Ами според мен не си чак толкова малка а и щом имаш сериозен приятел който ще поеме отговорност..Какво пък и моята майка е била на 19 когато е забжременяла :-D

miss_kiss181
05-07-2010, 15:05
Аз никога не съм си мислила, че ще е лесно. Само че на всяка майка и е трудно, но ако всички расъждаваха така просто нямаше да ме има нито мен, нито вас.
Относно образованието, само за това че повечето майки прекъсват образованието си и после не го продължават, не означава, че и аз ще съм така.
А пък относно трудностите и младите майки, майка ми на 20 год. е била разведена с брат ми на 2 годинки, живеели са сами и са се оправяли. След това и мен ме е отгледала сама, защото баща ми е починал, когато съм била на 3 год.
Така че аз ли няма да се оправя, където положението ми е много по-добро от нейното. :grin:

dPa3HuTeJl
05-07-2010, 16:07
само мога да ти кажа ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!! Пожелавам ти леко раждане и да се роди здраво хубаво бебче ! :grin: И се надявам приятеля ти да не те изостави заради това бебе , казваш че се е зарадвал но по-добре си поговорете.. ако не сте де .. а сега си затварям устата :D успехи !! :)

kalpazanka
05-07-2010, 16:33
Поздравления за решението! Светни ни как си поднесла тази новина на родителското тяло. :)
Консултирай се с АГ дали да пиеш фолат /малко след дъжд качулка, но все пак./ :) Леко бременеене!

pussucetka
05-07-2010, 16:43
Поздравления ! Пожелавам ти лека бременност и детето ви да се роди живо и здраво ! Също така, много щастие ви желая ! :-) . . Чакаме след 9 месеца да ни се похвалиш и да ни кажеш какъв е пола на детето (е то може и след 3,4 месец да го разбереш . . ) .

whitediamond
05-07-2010, 17:35
И да качиш снимка,ейй ! :D

Biskfitka
05-07-2010, 17:41
Аз никога не съм си мислила, че ще е лесно. Само че на всяка майка и е трудно, но ако всички расъждаваха така просто нямаше да ме има нито мен, нито вас.
Относно образованието, само за това че повечето майки прекъсват образованието си и после не го продължават, не означава, че и аз ще съм така.
А пък относно трудностите и младите майки, майка ми на 20 год. е била разведена с брат ми на 2 годинки, живеели са сами и са се оправяли. След това и мен ме е отгледала сама, защото баща ми е починал, когато съм била на 3 год.
Така че аз ли няма да се оправя, където положението ми е много по-добро от нейното. :grin:Честито :-)
Познавам много майки родили на твоята възраст.Повечето вече и висше завършиха,други си развиха собствен бизнес и не съжаляват,че тогава са прекъснали ученето за малко.... :)

mArMaLaDkA
05-07-2010, 17:43
Както винаги ще бъда дребнава и ще запитам: как, да му се невиди, ще влезеш в университет с този правопис? :-o Информативно питам, наби ми се в очите.

Иначе... да. Честито ти детенце и щастлив семеен живот. :)
дано не си чела глупостите на повечето съфорумци, както аз направих(и сбърках). че аз, ако не бях във форума от сума ти години и не знаех какви дребни душици сте повечето, да съм се отказала да имам и мъж, и дете, и семейство! :-o ще си вземе образованието задочно, ако изобщо има желание по-нататък да си го вземе. тъпия довод с будуването по цяла нощ - че то и студентите на по 20-21-22 имат тоя проблем. :lol: боже, толкова е глупаво! а кой дава гаранция, че примерно, ако сега(недай си Боже) девойката направи аборт и започне да следва, кой дава гаранция, че един ден ще стане нещо от нея? всичко е толкова относително... едно бебе, ако е желано, никога не тежи. и никога не проваля бъдещето. грижите по детенце могат да ти изчерпват силите и на 15, и на 35. въпросът е кой как ще го приеме. това, че вие сте егоисти и не можете едни яйца да си забъркате, не значи че връстничката ви не може да се грижи за бебе. колкото до довода за неизживяната младост: че тя и на 40 да го роди това дете, ако си е комплексарка, ще прави простотии и тогава, така че...
изобщо не съм на мнение, че с детето животът ти спира и младостта ти си заминава. ако се изживява човек като жертва - тогава да. но едно младо семейство винаги може да си излиза с приятели, да ходи по дискотеки и да си води пълноценен сексуален живот и с наличието на дете.
авторке, отново честито и марш към фоума на бгмама. 8-)

kalpazanka
05-07-2010, 19:02
mArMaLaDkA, много розово виждаш света.
Това човек да е с трезва преценка не го прави егоист. Бъркането на яйца и пърженето на картофи е занимание за петокласници, но може ли петокласник да гледа бебе?!

mArMaLaDkA
05-07-2010, 19:47
така зададен въпросът: не, естествено, че не може.
не мисля, че гледам през розови очила, но щом така смяташ - добре. не смятам обаче за по-добрият вариант да се случи нещо такова на мен, да се депресирам и тревожа как животът ми е свършил и как образованието ми отива на кино. истината е, че от една страна наистина едно бебе може да ти пропилее шансовете за добро висше, ако си решила да учиш в чужбина. но пък колко хора имат възможност да ги приемат първо в чуждестранен университет и после, да си плащат високите такси?

да, наистина има възможност авторката да се превърне в мрънкаща комплексирана женица след 10 години; да, има възможност тя да не може да оцени какво има и т.н., и все пак - винаги ли трябва първо минусите да се гледат?

iiicako
05-07-2010, 21:21
Таткото какво мисли по въпроса. И двамата сте много млади. Незнам... кофти ситуация :?

krem4et0
05-08-2010, 06:44
mArMaLaDkA, аз дето съм на 24-5 смятам, че едно бебе близките 3 години, би ми създало много проблеми и трудности. Докторант съм и следващите 3 години трябва да пиша дисертация, а не да сменям пелени. Не, няма да направя аборт ако се случи, ама би ми попречило в голяма степен, би забавило развитието ми,а може и в по-късен етап да ме откаже да пиша. И да, на 25 със стабилна връзка аз пак се притеснявам и депресирам от закъснението на менструацията ми, защото сега не е моментът да имам деца, а да се развивам.

Към авторката, честито и евала за смелото решение. Преди 3 години бях на мнение, че ако забременея ще направя аборт, а бях на 21-22. То не, че сега съм по-готова за деца, ама тогава съвсем не бях. На твоята възраст не бих се решила да имам дете. Желая ти здраве и безпроблемна бременност. Чакаме те в раздел Бъдещи майки.

whitediamond
05-08-2010, 11:54
mArMaLaDkA, аз дето съм на 24-5 смятам, че едно бебе близките 3 години, би ми създало много проблеми и трудности. Докторант съм и следващите 3 години трябва да пиша дисертация, а не да сменям пелени. Не, няма да направя аборт ако се случи, ама би ми попречило в голяма степен, би забавило развитието ми,а може и в по-късен етап да ме откаже да пиша. И да, на 25 със стабилна връзка аз пак се притеснявам и депресирам от закъснението на менструацията ми, защото сега не е моментът да имам деца, а да се развивам.

Към авторката, честито и евала за смелото решение. Преди 3 години бях на мнение, че ако забременея ще направя аборт, а бях на 21-22. То не, че сега съм по-готова за деца, ама тогава съвсем не бях. На твоята възраст не бих се решила да имам дете. Желая ти здраве и безпроблемна бременност. Чакаме те в раздел Бъдещи майки. За всеки е индивидуално. Но щом вече е решила да го задържи,да се оправя. Докторант ако не се лъжа някаква научна степен ли се падаше,ако може да ми светнеш. Иначе аз уча техническа специалност и не мога да си позволя няколко месеца почивка,то какво остава 2-3 години и си губя квалификацията :?.

krem4et0
05-08-2010, 13:41
Да, обучавам се за образователно-научната степен доктор. Също по наука, която е доста динамична - приложение на изчислителната техника в икономиката....1 година пропуск може и да е фатален!

Хубавото е, че не е започвала да следва, за да не се налага да прекъсва, да завършва с други студенти и прочие. Лошото е, че покрай бебето може да не й дойде музата да учи изобщо. А със средно образование, много трудно би се реализирала.

Работиш ли? Работила ли си? Как ще се издържаш, когато не си работоспособна?

kalpazanka
05-08-2010, 13:48
^krem4et0, зарежи. Вече разбрахме, че не можем да си забъркаме яйца, че сме егоисти и т. н. ;)

whitediamond
05-08-2010, 13:53
^krem4et0, зарежи. Вече разбрахме, че не можем да си забъркаме яйца, че сме егоисти и т. н. ;) Дребнави душици се пак. Мислим първо за себе си,абе трябва да ни гръмнат до една :lol:

kalpazanka
05-08-2010, 14:07
^Мда, май това е решението.
От три години не живея при родителите си, перфектно знам какво е да си по квартири и да зависиш от настроенията на чужд човек, знам какво е да въртиш домакинство /ако не си измия чиниите, няма кой да го свърши вместо мен, ако не изгладя дрехите, няма кой друг да го направи, ако не си напазарувам, няма на кого да разчитам, пера на ръка поради липса на уреди- болят ме китките дни наред, бера грижа какво ще ям довечера/, с мизерните стипендии не мога да се издържам, камо ли да гледам бебе, приятелят ми 7 месеца е в чужбина/5 в България, но, видиш ли, аз съм тъп гаден егоист, защото не искам бебе и не мога да си забъркам 2 яйца.
Желязна логика!

3oPuTy
05-08-2010, 14:27
Както винаги ще бъда дребнава и ще запитам: как, да му се невиди, ще влезеш в университет с този правопис? :-o Информативно питам, наби ми се в очите.
Много тъпо изказване и то от човек,който има постове без нито една главна буква :lol: По същата логика трябва да попитам как си преминала във втори клас,така ли?!
А и да не говорим,че има толкова много университети,в които приемат хора с диплома 3.00 ... 8-)

А на авторката - честито :)

gia_sena_mono
05-08-2010, 14:48
Разбира се, всичко е относително.
Първо, за съжаление, неграмотността не е пречка за влизане в повечето университети и най-вече частни колежи. Така че, не я мислете ще влезе ли, няма ли. Най-важното е да има амбицията и желанието, въпреки препрядствията, да се потруди, за да успее в живота.
Имай ако щеш и 10 деца още на 15 години, но нямаш ли амбицията и силното желание, и най-вече подкрепата на половинката - нищо няма да стане.
Ама какво я подкарахме. Момичето може да няма приоритети като образование и бъдещо развитие в кариерата. Може да иска да създаде семейство.
И за пример ще дам най-добрата си приятелка, която роди на 18. взе си матурите (беше още бременна), завърши с отличен успех! Вярно пропусна една година, след като завършихме, за да гледа бебо. Но после кандидатства и сега учи Финанси! Имаше желанието и амбицията, просто бременността и грижите около детето я забавиха. Не приемам бременността на тази възраст, но всеки сам решава като му дойде до главата. Вярно, не живее като връстниците си - не излиза по купони, не мисли само за себе си и т.н. Вероятно би искала си изживее студентските години и младините си, но избра да задържи детето и е щастлива. Имат финансови проблеми, защото тя е в майчинство, а съпругът й няма постоянна работа, но се справят някак си. Обичат се, подкрепят се и са страхотни хора!

Amateurrr
05-08-2010, 15:04
Тези, които изтъкват ученето като причина, имат едно "Гледайте си работата!" от мен. Защо ли?
Защото в България няма образование. Аз завърших, но нямам намерение да пропилявам 5 години от живота си за НИЩО. Гледам какви пари вземат висшистите в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора... все големи градове. Имам такива познати и от малките. Някои от тези хора имат и по 2 висши образования и пак блъскат за 600-700 лева! Е, ако за такава заплата ще погубя 5 години от живота си - НЕ, камо ли да се замисля кое да избера. Ученето или детето си. Разбира се, че няма да избера скапаното образование, което не важи почти никъде. Имам познат в Германия, който е завършил в София и още като са видели документите(че са български) и са го отпратили. За това ли трябва да уча 5 години?

Извинявам се, че се отклоних от темата, но прекалено много се дразня на такива хора, които знаят само учене. Колко от богатите българи имат висше образование бих Ви запитал? Малцина! И това е така, защото те са по-умни, от който и да било отличник.

Към авторката: Надявам се, че като прочетеш горе написаното ще си направиш една равносметка ако се колебаеш м/у ученето и бебчето.

gia_sena_mono
05-08-2010, 15:23
Извън темата:
Които има възможност да ходи да учи в чужбина, а не само да реве колко зле е българското образование!

krem4et0
05-08-2010, 16:14
Огромната част от необразованите богати българи не са забогатели по честен начин. И за да не се отклоняваме много ще кажа, че никаква домакинска работа не ми е чужда. Но това, че днес за 2 часа съм лъснала апартамента не значи, че съм готова да имам дете. Готвя и чистя от 11-12 годишна, пера, гладя, пазарувам...че и боядисване, шпакловане, лепене на плочки или тапети също мога и то читаво...но отговорността пред детето е друга. Трябва да съм нащрек 24/7, отговорна съм за всичко, което детето ми ще получи - храна, грижи, образование и възпитание. За това дупе да й е яко но момичето, да се радва на детенцето си, да съумее да го отгледа и възпита добре. Пожелавам й да обори нашето мнение и нещата са се стекат добре при нея.

SuNsEt
05-08-2010, 16:21
Съветвам авторката да се обърне към форума на бгмама,защото надали повечето тийнейджъри могат да й дадат точния съвет.Все пак те са майки и имат опит.

Между другото имам една приятелка,която е на...може би 25-27 и преди няколко месеца роди,а същевременно следваше икономика.Омъжи се и роди детето си,сега си го гледа,но се провали на последните изпити.Въпреки това мисля,че си взе специалността и сега е в майчинство,но работи в много хубава компания по завършената вече специалност.

H473RBG
05-09-2010, 11:27
Към авторката :
Чувстваш ли се завършена , че да отдаваш цялото си време на друг човек ?
Честито от мен, но .. нож с две остриета е. Ако си с хубаво семейство и човекът до теб те подкрепя.. може и да се справите. Но да имаш бебе не е като да имаш кученце,не го забравяй :)

miss_kiss181
05-10-2010, 05:48
Да, обучавам се за образователно-научната степен доктор. Също по наука, която е доста динамична - приложение на изчислителната техника в икономиката....1 година пропуск може и да е фатален!

Хубавото е, че не е започвала да следва, за да не се налага да прекъсва, да завършва с други студенти и прочие. Лошото е, че покрай бебето може да не й дойде музата да учи изобщо. А със средно образование, много трудно би се реализирала.

Работиш ли? Работила ли си? Как ще се издържаш, когато не си работоспособна?
Аз уча сега си завършвам 1-вата година, уча Българска народна хореография и се занимавам с танци. И не казвам,че на 19 години ми е времето за дете. Да наистина трябваше да уча сега, но така се е случило и какво от това. На мен не ми пречи,че ще трябва да прекъсна за 2-3 години. Те другите студенти не хапят, какво като ще завърша с тях. Голяма работа така е станало, няма сега да си режа вените :)
А относно работата работя от 17 годишна :) (успоредно с училището разбира се) а сега работя на 2 места :) и така се чувствам добре. Зам.управител съм в един от магазините на Спорт Депо, а вечерно време се занимавам с Народни танци :) Така, че определено знам как да се оправям и да се грижа за себе си, поне за сега разбира се. :)

miss_kiss181
05-10-2010, 05:51
Много тъпо изказване и то от човек,който има постове без нито една главна буква :lol: По същата логика трябва да попитам как си преминала във втори клас,така ли?!
А и да не говорим,че има толкова много университети,в които приемат хора с диплома 3.00 ... 8-)

Е извинявай, но моята диплома е много по-висока от 3.00. А и във форуми се допускат грешки много повече от колкото на всякакви други места.

miss_kiss181
05-10-2010, 05:58
Тези, които изтъкват ученето като причина, имат едно "Гледайте си работата!" от мен. Защо ли?
Защото в България няма образование. Аз завърших, но нямам намерение да пропилявам 5 години от живота си за НИЩО. Гледам какви пари вземат висшистите в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора... все големи градове. Имам такива познати и от малките. Някои от тези хора имат и по 2 висши образования и пак блъскат за 600-700 лева! Е, ако за такава заплата ще погубя 5 години от живота си - НЕ, камо ли да се замисля кое да избера. Ученето или детето си. Разбира се, че няма да избера скапаното образование, което не важи почти никъде. Имам познат в Германия, който е завършил в София и още като са видели документите(че са български) и са го отпратили. За това ли трябва да уча 5 години?

Извинявам се, че се отклоних от темата, но прекалено много се дразня на такива хора, които знаят само учене. Колко от богатите българи имат висше образование бих Ви запитал? Малцина! И това е така, защото те са по-умни, от който и да било отличник.

Към авторката: Надявам се, че като прочетеш горе написаното ще си направиш една равносметка ако се колебаеш м/у ученето и бебчето.
Здравей,
аз от много време вече не се змаислям, кое от двете да избера.
Сега ще си родя детето, ше прекъсна за около 2-3 години. С приятелят ми и семействата ни ще му дадем възможно най-доброто. След като стане възможно ще си продължа образованието. Още повече аз уча в Пловдив и уча ЗАДОЧНО. Ако не учех танци нямаше да прекъсвам изобщо. Но уви няма как да танцувам така, заради безопастността на бебчо.
Така че айде моля ви спрете да ми говорите за образование и неизживяна младост. Подяволите аз ще раждам няма да умирам. :grin:

hahavteen
05-10-2010, 06:17
Аз за себе си знам че ако забременея няма да си завърша образованието. Просто не искам детето ми да го гледат баби защото аз имам да взимам изпити :? . За това и си мисля че за мен би било фатално да забременея на тази възраст (след 2 месеца ставам на 21).
Честито и се надявам всичко да се развие добре за теб и бебчо. :-)

3oPuTy
05-10-2010, 08:05

Е извинявай, но моята диплома е много по-висока от 3.00. А и във форуми се допускат грешки много повече от колкото на всякакви други места.
Не ми разбра намека ... Първо не визирах теб в поста :? И второ - имах предвид,че в унитата вземат хора и с ниски дипломи,но не е редно да се съди за грамотността на някого от един форум.Точно за това споменах на Мармаладка и за нейната липса на главни букви ...

miss_kiss181
05-11-2010, 05:50
Много благодаря за уточнението :)

gia_sena_mono
05-11-2010, 06:12
Само не разбирам как в този форум всички се изкарват светци? Един работел на 2 места, друг имал не знам какво си и т.н. и винаги го изтъквате като нещо, което оправдава всичките ви действия.

cweti
05-11-2010, 06:43
На авторката: честито! Лека бременност и здраво бебе на финала!

Чакат те страхотни мигове, но и ужасно много нови отговорности! Добре е да знаеш дали "бабите" ще помагат. Имаш ли помощ за детето, спокойно можеш да се върнеш към образованието си след месец, два.
Аз за вас съм може би "леля" :D на 30 съм. Случайно попаднах на форума ви. Имам дъщеря на 5 години. Тоест родих на 25. За мен това беше идеалната възраст.

Имах и все още имам страхотна подкрепа от страна на бабите, защото децата се разболяват, изискват грижи, които, когато майката работи и се "развива" /до колкото можеш въобще да се развиваш в България/ не винаги успява да ги даде. Тоест няма как да отсъстваш от работа или лекции/ в твоя случай/, но тук идва мястото на помощта.
Няма да ти е леко - няма да те лъжа, но пък вечер, когато се прибереш изморен, изнервен, и погледнеш очичките на малкото си дете - всичко се изпарява.

Единствено малко те съжалявам, че според мен си млада, имаш още какво да вземеш от живота. Но и това, че детенце ще се появи един ден, не означава, че задължително трябва да се превърнеш в "кръшна домакиня" висяща само над котлона и мивката пълна с чинии. Не позволявай да се обезличиш, не забравяй мечтите си! Децата са прекрасно нещо, но е важно да не изгубиш себе си в едно майчинство.

Съвета ми е, да не прекъсваш за 2 години /много време е/, най-много семестър.

Желая ти успех и щастие! Поздравявам те за куража!

n3ri7ka
05-11-2010, 13:36
Честито! Лека бременност и живо и здраво бебче!
Поздравления,че не си направила аборт,аз съм много против абортите (с изключение на случаите,в които са застрашени здравето и живота на майката и бебчето)

Emilen
05-11-2010, 15:03
За това говорех доста пъти, като споменавах риска от ранен секс. Авторката поема отговорността, което безспорно е правилното решение(според мен). Колко от останалите биха се изправили срещу последствията по подобен начин? Или ще се правят на мъже, жени... няма значение, а като се случи нещо такова, ще започнат да се крият под полите на майките си и ще мислят как да се отърват от детето?
Лека бременност на бъдещата майка и безпроблемно раждане! Няма да честитя предварително, че не е прието. Но поздравления за решението!

miss_kiss181
05-11-2010, 20:09
Само не разбирам как в този форум всички се изкарват светци? Един работел на 2 места, друг имал не знам какво си и т.н. и винаги го изтъквате като нещо, което оправдава всичките ви действия.

Еми ти какво искаш, като го правя ще го казвам, било то и във форума. Още повече аз не казвам, че работата ми опрдава каквото и да било. Както виждаш си поемам всички последсвия от всичките си действия. :-x

miss_kiss181
05-11-2010, 20:12
Иначе много благодаря на останалите за мненията. Наистина много ми помагате морално и психически.
:)

ozzy
05-11-2010, 20:27
Аз адски се радвам на малки дечица особенно в ранните годинки като почнат да щтрапат ... ако имам средствата и всички неща бих си направил един малък дебил като мен ! но сега ми е такова мисленето ами след 5-6 години незнам ...

gia_sena_mono
05-12-2010, 07:57
^ :?

miss_kiss181
05-12-2010, 14:54
аз от 14 съм била бремена така че няма страшно :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
На 14 години си забременяла или аз нещо не разбрах?

Vilencety
05-12-2010, 15:07
Нормално е да си уплашена в момента ... но след като си готова да го отгледаш заедно с приятеля ти мога само да ти пожелая успех! :wink:

naddy
05-14-2010, 10:08
Супер глупаво е според мен ... :-o студентка , а вече майка .. не си се наживяла и накупонясвала... Нали студенските години са най-сладки , а ти какво ще видиш от тях... Може би кърмене и дундуркане на бебе ? Твоя работа (: :)

Seducti0n
05-14-2010, 10:17
Това пък с "наживяването" винаги ми е било толкова тъпо като аргумент да нямаш деца на по-ранна възраст.Пък и още повече на 19 не си толкова малък.Едно е да си на 15-16 и да забременееш, съвсем друго е вече да си пълнолетен.Това да си имаш бебе не означава да спреш да живееш своя собствен живот за да се грижиш за детето си.Не знам ли аз ли бързам да порасна или на вас ви се иска възможно най-дълго да поживеете без отоговорности, но за мен няма по-важно нещо от това да имаш детенце.

Dyvkaaa
05-15-2010, 15:27
Нормално е да си уплашена на 19 си всепак

vellvet
05-16-2010, 10:06
прекрасна! Решението ти да задържиш бебчето и начина по който говориш за това са прекрасни. едва ли има човек на този свят който може да бъде готов да е майка и е 100% сигурен и спокоен не може да си майка предварително жените имаме вроден майчински инстинкт :) разбира се че в днешни дни е по-разумно и прието да се ражда след завършено образование в малко по зряла възраст с малко повече финансова стабилност, но си помислете как са ни раждали в рамките на 18-22 нашите майки и тях техни не толкова отдавна и са ни отгледали със също толкова любов и грижи .

поздравявам те още веднъж, пожелавам ти лека и сладка бременност и здраво малко сладко бебче! целувки

fear4o
05-16-2010, 10:11
Абе то ще е хубаво ако го запази само че ще й стане много трудно следването!

emka
05-17-2010, 09:20
От близо 1 година имам малка сестричка.Преди да се роди си мислех,че не е кой знае колко трудно да се отгледа и най-вече да се изтрае дете.Едва сега,когато се роди виждам колко е трудно и не всичко е така розово както си мислите повечето.трябва да си сигурна,че си готова и ще имаш нервите да изгледаш малко дете,защото това е най-важното което трябва да имаш.
а това с наживяването е пълна простотия.от начало докато е малко естествено,че ще му обръщаш повече внимание и не можеш да го оставиш на някой..но след това никой не те спира да излезеш и да си ''живееш''пак.разликата ще е,че докато сега си живееш безгрижно,тогава ще имаш за какво да мислиш и да се притесняваш.
Пожелавам ти успех и много търпение щом си се решила на такава стъпка :) И дано да нямаш моята сестра,че в нас е ад :D

spopi
05-17-2010, 14:28
ЕИ нормално е да си уплашена спокоино не си се пак на 14 имаш човек до теб който сигурно те подкрепя това трябва да един радостен момент в живота ти. :) Имаше хора които бяха против без да се обиждат НО по-добре на 19 от колкото на 14 :)
ЧЕСТИТО БЕБЕНЦЕ :-) :-)
ДАно да те слуша :-D :-)

holypotatoes
05-17-2010, 16:30
Не знам на какво ще го научиш това бебе..... такава неграмотна майка.....не си го представям никак.
Само в един твой пост имаше към 4 , 5 правописни грешки от рода на ' полужителен, сигорна'...
Гледай си българския и като се научиш да пишеш тогава прави деца....
Не са нужни повече неграмотници на тая България...

miss_kiss181
05-17-2010, 18:37
Не знам на какво ще го научиш това бебе..... такава неграмотна майка.....не си го представям никак.
Само в един твой пост имаше към 4 , 5 правописни грешки от рода на ' полужителен, сигорна'...
Гледай си българския и като се научиш да пишеш тогава прави деца....
Не са нужни повече неграмотници на тая България...
Не знаех, че за грамотността на човек се съди от форум, но пък и никой не те е питал, какво мислиш за грамотността ми. Темата е друга, ако не можеш да четеш, а за това на какво ще го науча ..... ами времето ще покаже.
Много са ми смешни такива коментари честно. :grin: :grin: :grin:

holypotatoes
05-17-2010, 19:27
Ами откъде другаде да съдя,бе, лельо?
Нали тука пишеш?!
То и тебе никой не те е питал какво мислиш за моя коментар, но ти си го каза, така че не се прави на много духовита.
На мен са ми смешни такива хора като тебе.
То не беше Биг Брадър, не са масово всички по форумите тъпи, но за сметка на това сте и опитващи се да компенсирате с остроумие....

След 2 години може заедно с бебето ти да влизате в тоя форум, как мислиш, а?
Застреляна работа.

fear4o
05-17-2010, 19:31
Офф кво се правите на много грамотни??
Всички сме допускали и продължаваме да допускаме правописни грешки като пишем! Тва ли е най-важното което всеки гледа??
Момичето има въпрос като не можете да отговорите по темата недейте да пишете тъпи коментари!

holypotatoes
05-17-2010, 19:34
Еми важно е , защото тая креатура ще става майка.
Не може да пишеш като неандерталец и да имаш бебе.
Че тя нали барем на азбуката и на две три думи трябва да го научи това дете? ;д
Аз много по темата си отговорих.
Казах първо да се научи да пише и после да прави деца.

emka
05-17-2010, 19:38
Нали тука пишеш?!
То и тебе никой не те е питал какво мислиш за моя коментар, но ти си го каза, така че не се прави на много духовита.
То не беше Биг Брадър, не са масово всички по форумите тъпи, но за сметка на това сте и опитващи се да компенсирате с остроумие....

Застреляна работа.
тебе майка ти само на грамотност ли те е учил/ла..мисля,че в училището си вършат работата така,че не се притеснявай за нейното дете.

holypotatoes
05-17-2010, 19:41
Ти ако разчиташ на училището, драга, искам да кажа, че детето ти се очертава като пълен дебил. ;д;д;д
И какви са тия тъпи въпроси за това майка ми на грамотност само ли ме е учила?
Научила ме е на всичко, на което трябва, за това казах, каквото казах.
Тука сега всичките олигофрени ще се нахвърлят да обсъждат колкото е демоде да се пише и чете....
Аман от маймуни .

kremen4eto
05-17-2010, 19:44
Ти ако разчиташ на училището, драга, искам да кажа, че детето ти се очертава като пълен дебил. ;д;д;д
Тука сега всичките олигофрени ще се нахвърлят да обсъждат колкото е демоде да се пише и чете....
Аман от маймуни .

Виж, прав си донякъде. Но е преувеличено да съдиш за грамотността и от няколко грешки във форума. Друго е когато в някоя тема няма нито една дума правилна, но тук не е така.
Иначе и аз не разбирам хората,които поставят грамотността вече на толкова заден план. :)

fear4o
05-17-2010, 19:45
Аман от маймуни .
зависи от училището и от средата в която расте детето, но най-вече зависи как родителите ще го възпитат.В смисъл такъв, че ако го стимулират да учи детето ще се образова, а ако не му обръщат внимание на уроците детето ще си остане пълен идиот!

danibebi
05-17-2010, 19:46
Честито бебче.. :-) :)

danibebi
05-17-2010, 19:49
Аман от маймуни .

пфф какво нападаш момичето бе? тя както иска ще си пише,тебе това не те бърка,a ;) а и плюс това май не са те учили на най-важното..възпитание..така,ч нямаш право да говориш за другите. :x

holypotatoes
05-17-2010, 19:50
Не, разберете ме просто.
Това е форум.
В него се пише.
Най-нормалното нещо, което можеш да забележиш това са правописните грешки, защото нито се виждаме с пишещите, нито се чуваме.
И когато те са много все събираш две и две.
Пък и това нещото emka едва ли не каза, че родителите с грамотността на децата няма да се занимават, защото имало училище.
Когато си родител трябва да си перфекционист във всяко едно отношение, защото оформяш човешка психика.
Не знам дали мога да напиша добре това ,което имам в предвид, но се надявам , че ме разбрахте.

holypotatoes
05-17-2010, 19:50
Аман от маймуни .

пфф какво нападаш момичето бе? тя както иска ще си пише,тебе това не те бърка,a ;) а и плюс това май не са те учили на най-важното..възпитание..така,ч нямаш право да говориш за другите. :x

Е ти защо говориш за мене тогава??? ;д;д;д;д
Имам право на всичко, което си поискам.
Ай, по живо по здраво.

fear4o
05-17-2010, 19:53
Абе стига сте спорили за глупости, защото и тази тема ще я заключат!
Всеки има право на мнение и това го пише в конституцията на република България!Никой няма право да казва на другите да не коментират нещо!

emka
05-17-2010, 19:54
Аман от маймуни .
Поеми си малко въздух и не бери грижи дали моето дете ще е дебил или не !Както и не и дръж сметка на авторката грамотна ли е или не и какво ще излезе от детето и.не си ти човека!!!

holypotatoes
05-17-2010, 19:55
А кой?
Тя към мене отправя темата, както и към тебе.
Ако не иска да и се държи сметка да пита майка си и баща си, не мене.

emka
05-17-2010, 19:59
[quote="holypotatoes"]
...
Пък и това нещото emka едва ли не каза, че родителите с грамотността на децата няма да се занимават, защото имало училище.
Когато си родител трябва да си перфекционист във всяко едно отношение, защото оформяш човешка психика.
...[quote]
далече бях от тази мисъл.ти я нападаш,че не е готова за дете,защото не била грамотна.разбира се,че това е важно ще го научи на грамотност,а ако на друго не може?ако не може да му даде нужното възпитание...не само грамотноста прави човека всичко си върви в комплект

holypotatoes
05-17-2010, 20:01
Че да си прочела от мене, че само грамотност трябва?
Но като цяло грамотността е основата върху която се трупат знанията.
А от знанията идват другите ценни неща в живота.
Другата основа е да го научи да е качествен човек, което също не знам как ще го направи на 19 години.
Трябва да има някакъв свръхбогат житейски опит за годините си това момиче.
Но както и да е. :)

emka
05-17-2010, 20:06
А кой?
Тя към мене отправя темата, както и към тебе.
Ако не иска да и се държи сметка да пита майка си и баща си, не мене.
Сега бавно и внимателно прочети първия пост:Просто искам да питам нормално ли е да съм толкова уплашена, ако съм бременна няма да го махна, но много неща ще се променят и си е стряскащо. Но пък от друга стана не съм на 14 и мисля, че дори да има нещо ще се справим.
Пита ли те някъде способна ли е,достатъчно грамотна ли е и т.н. да отгледа детето си?Спри да налагаш само твоето мнение.Годините не са гаранция и на 25 и на 30 да е пак може да не стане нищо от детето и.
айде толкова от мене то е ясно,че на теб на черното бяло не може да се каже.

holypotatoes
05-17-2010, 20:08
Ехооооооо.
Това си е мойто коментарче ще си налагам мнението колкото си искам.
В твойто коментарче налагай своето мнение.
Големи сте ми моралисти.
Ако тоооолкова те интересуваше темата нямаше да направиш с мен тоя офтопик, така че без глупости.

BrambZinka
05-17-2010, 20:14
нормално е да се шашкаш все пак става въпрос за дете... ако имаш подкрепата на хората около теб няма нищо лошо в това да си бременна било то на 19 години. Мен мама ме е родила на 19 сестра ми на 23 а брат ми на 31.. и смея да твърдя имаме отлични отношения, не знам дали е заради това, че не е голяма разликата в годините ни или просто тя си е такава.Чувствам я като приятелка. Просто се радвам, че имаме такива взаимоотношения, с което повечето ми приятелки не могат да се похвалят относно техните майки.

miss_kiss181
05-22-2010, 16:32
Нали тука пишеш?!

Застреляна работа.

Мен може никой да не ме е питал, но пишеш в моята тема, така, че ако обичаш ..... темата не беше тази, която ти захвана. :)

miss_kiss181
05-22-2010, 16:42
Повечето от родителите ни, са ни родили на по 19-20 години, но не всички сме станали дебили, защото те са били толкова млади, нали? Това дали ще стане нещо от детето ми, зависи от мен и от баща му, като хора и като личности, а не засиви от това дали сме на 19 или на 39 години. :)
Лично мое скромно мнение. Колкото и да съм уплашена мисля, че все пак ще успея да му дам поне възпитание.

holypotatoes
05-22-2010, 18:58
Еми повечето сте дебили, определено. ;д;д;д Не знам вече дали е заради родителите ви. Моите наборчета пък повечето са раждани от по- зрели хора.

miss_kiss181
05-25-2010, 17:11
Еми повечето сте дебили, определено. ;д;д;д Не знам вече дали е заради родителите ви. Моите наборчета пък повечето са раждани от по- зрели хора.
Ами не мисля, че е кой знае колко зряло, да говориш за човек, който не познаваш. Но щом казваш, може и да съм дебил, твое собствено мнение си е. :grin: :grin: :grin:

monity0
05-27-2010, 20:20
аз мога само да ти кажа да си задържиш детенцето ии колкото и да си уплачена всичко е временно спокойно успех :grin:

Princessani
05-27-2010, 22:06
Знам, че има много такива теми, за някави 13-14 годишни бременни момичета. Е моята история не е такава.
Просто последния път, когато правихме секс с приятеля ми май стана гаф. На 19 съм и съм студентка, а с приятеля ми живееме заедно от 7 мес. и сме заедно от 4 год. :) ТОй е на 21 год.
Просто искам да питам нормално ли е да съм толкова уплашена, ако съм бременна няма да го махна, но много неща ще се променят и си е стряскащо. Но пък от друга стана не съм на 14 и мисля, че дори да има нещо ще се справим.
Моля ви дайте мнение и съвет.
Поздрави :grin: и аз съм на 19 и моя приятел също последния път свърши в мен ,не питайте как стана просто стана.Това беше 2 дни след като ми свърши цикъла и шанса да съм била в уволация е много малък.След всичко прочетено тук определено това ще е за първи и последен път в близките няколко години.Каквото и да си говорим всички знаем ,че не сме готови на тези години за нещо такова.И само се надявам ,че няма да е сега ,до скоро си мислих,че няма да е голям проблем,но реално погледнато е точно така.А за авторката изкренно се надявам да се справиш .

Sh@d0w
05-28-2010, 14:40
Нормално е да си уплашена,всеки човек се страхува от неизвестното.Но няма защо.Ако се обичате и двамата искате това дете не виждам причина да не се справите :P

Успех ;)

ElectricFuneral
05-28-2010, 19:43
Намерила си в кой форум да пишеш.

miss_kiss181
06-09-2010, 18:49
Еми че какво му е на форума? :-D хах
Е да вярно, че 60% от него са тийнеиджъри на по 15-17 години, но все пак и аз не съм много по-голяма така че, защо не тук?

pussucetka
06-09-2010, 19:28
Лелеее колкоо са ми смешни тези хора които си мислят че на 19 год е съвсем рано . :lol: Не казвам, че е перфектната възраст . . Всеки решава сам за себе си . . Какво да кажем като преди майките ни са ни раждали на по 19 - 20 год. ? . .Казвате, че България била " пропадала " заради тези неща, че хората раждали много рано . .Това, че вие смятате така не значи, че всички мислят така и че България не струва . . Не се научихте, че хората сами решават за себе си :o . . Това момиче, което е бременно и което живее с приятеля си и е с него от 4год. й свалям шапка . . Какво по-хубаво децата да имат млади майка с които добре да се разбират :) . . Или какво дайте цял живот да учим и да купонясваме пък семейството ще стане на 30-35 годинки :? . . Толкова много хора познавам които са по на 30 и няколко години и все още не създали семейство, а чакат да завършат . . Според мен това е просто ужасно . . Е, както казах по-нагоре всеки решава за себе си . . Хора не мога да ви разбера : казвате, че преди е било по-добре, а ми тогава защо се дразните днес, че хората раждали прекалено млади . . Преди е било такаа . . Ето баба ми се е оженила на 17 години . . И какво сега да я смятам за някаква шантаваа ли какво не мога да разбера ? :shock:

ladykeisy
06-09-2010, 19:50
Маце, не се притеснявай. Аз съм на 18 и опитвам да забременея.Хич не ме интересува чуждото мнение, важното е, че аз си го усещам така и го искам. Решението ми не е моментно и просто каприз. Нормално е да си уплашена, макар и малко. Все пак това е ново начало и променя живота ти коренно.Щом си готова, няма от какво да се притесняваш. Темата е стара, както виждам. Бременна ли си, че нямах време да я чета цялата?

vaseto0o
06-09-2010, 19:55
Пффф да бяха мойте родители на 35-6 години ся нямаше теми като секса да са табу, да са такива задръстени и смотани ама както и да е :?
Майка ми е за манастира направо :D

gia_sena_mono
06-09-2010, 21:58
Дай като баба се е оженила на 16-17 и ние така да се заженим. Тъкмо бала и сватбата ще са на един ден. Да народим сума ти челяд и после да се чудим как да ги отглеждаме. Затова е имало висока смъртност - правили деца, правили, че се забравили и после ги пратят на къра и те да бачкат. И я оцелеят всичките, я не, колкото и грубо да звучи.
Тя затова и баба е учила до 4-5 клас и е работила на полето цял живот.
Така, че аз съм на мнение - учи си, завърши си, намери си добре платена работа, осигури си нормални условия на живот, поживей си и тогава мисли децата. Те децата не идват по поръчка, ама ако не те "изненадат" по-рано от предвиденото, си живей.
Да родиш на 30-35 не е като да родиш на 65!

slun4evka
06-10-2010, 05:53
Поздравления и от мен, и браво за решението! Аз самата съм на 18 години и с гаджето ми сме заедно от 2 ... Ако имахме възможност бихме се изнесли да живеем заедно ... още на секундата ... Според мен на 19 години е много рано за дете, но щом се поставя на мястото ти, веднага разбирам, че никога няма да убия собственото ни дете, само защото някой си така смята ... Ще постъпя точно като теб ... А иначе (ако не станат гафове) се надявам и аз да имам свое семейство скоро ... чакам с нетърпение и да стана родител, но това по-късно .... Времето ще покаже ...

Много успех ти пожелавам, да имаш здраво бебенце и ти да си щастлива!

kremen4eto
06-10-2010, 11:56
Дай като баба се е оженила на 16-17 и ние така да се заженим. Тъкмо бала и сватбата ще са на един ден. Да народим сума ти челяд и после да се чудим как да ги отглеждаме. Затова е имало висока смъртност - правили деца, правили, че се забравили и после ги пратят на къра и те да бачкат. И я оцелеят всичките, я не, колкото и грубо да звучи.
Тя затова и баба е учила до 4-5 клас и е работила на полето цял живот.
Така, че аз съм на мнение - учи си, завърши си, намери си добре платена работа, осигури си нормални условия на живот, поживей си и тогава мисли децата. Те децата не идват по поръчка, ама ако не те "изненадат" по-рано от предвиденото, си живей.
Да родиш на 30-35 не е като да родиш на 65!

На майка ми и се струва абсурдно да роди на 35, на баща ми да има дете на тази възраст също. От гледна точка на детето. Баща ми казва "Ще стане на 15, аз ще съм на 50 и като ме видят с него ще ме мислят за дядо му и то ще се срамува от мен." Може на 19 да е малко рано, но на 35 пък е късно, особено за 1во дете. Така че спрете да давате тия съвети да се ражда на 30 и отгоре. Всичко може да върви със или без детето, изискват се желание и повечко усилия плюс малко странична помощ (баби, дядовци). Още веднъж ... успех, момиче ;)

krem4et0
06-10-2010, 15:14
kremen4eto, второ дете съм, но родителите ми са били на 31 като съм се родила. Но вече минавайки 55, изобщо не приличат на мои дядо/баба. В днешно време средата възраст за първо дете се е качила доста и съвсем не е ненормално първото ти дете да е над 30. Не е много хубаво,ама...такъв е животът. Жените учат, работят, издигат се, а мъжете като цяло не бързат да зарежат младежкия живот. Честно да ти кажа аз съм на 25, знам че ми е време за дете, искам го, но изобщо не знам дали съм готова за това - финансово, психически, емоционално. Най-вече ми е трудно да си представя, че от мен ще зависи едно друго човешко същество.

Абе каква е тая мания сред 18-19 годишните да стават майки? Младостта и животът са пред вас, бъдещето - също. не, че животът ви ще свърши с появата на бебето, но не може да си позволите вече да сте безгрижни и безотговорни дори един ден.

hahavteen
06-10-2010, 15:31
В днешно време наистина повечето жени раждат около 30. Леля ми роди първото си дете на 35 а второто на 40. Ми не изглежда и не се чувства като лелка нито пък има такова мислене. :? Според мен всеки трябва да има дете когато се почувства готов за това.

Креми на мен знаеш ли как ми се иска да си имам сега едно бебче пък съм на 20. Никога не съм била много по купоните пък и кариеристка се оказа че не съм... Искам да се омъжа, да си завърша бакалавъра и да имам деца. Друго не ща. :(

krem4et0
06-10-2010, 15:48
Просто бях потресена от мнението на едно 18 годишно момиче тук и в друга тема, че прави целенасочено дете. А и сега, гледайки финалът на Биг Брадър Фемили, се сещам за 17 годишната пикла Ванеса, която има бебе на половин година, родено съзнателно. От 12-13 годишна иска да забременее и се е разделила с "голямата си любов", защото той не е искал бебе. Тогава тя е била на 15. Да не говорим за недоразумението Елеонора Качанова, чийто мъж й направил бебе, за да я задържи (пак на 17 е била). Безотговорна и нелепа работа. Голямата ти мечта на 12-13-14 е да родиш.

Слънчице, няма лошо. И аз искам същото, но нямам възможността за това, преди да си стъпя на краката. Да не мислиш, че ме се навира между тия книги по цели дни, но това е средство, а не цел. Средството, за да постигна това, което наистина искам - дом, деца, семейство...А сега пак 3 години съм вързана с тая дисертация :D

3oPuTy
06-10-2010, 16:47
На майка ми и се струва абсурдно да роди на 35, на баща ми да има дете на тази възраст също. От гледна точка на детето. Баща ми казва "Ще стане на 15, аз ще съм на 50 и като ме видят с него ще ме мислят за дядо му и то ще се срамува от мен." Може на 19 да е малко рано, но на 35 пък е късно, особено за 1во дете. Така че спрете да давате тия съвети да се ражда на 30 и отгоре. Всичко може да върви със или без детето, изискват се желание и повечко усилия плюс малко странична помощ (баби, дядовци). Още веднъж ... успех, момиче ;)
Да ти имам ограниченото мислене :? Кой нормален човек ще се срамува от родителите си,само защото са по-възрастни :?
Майка ми ме е родила на 36 години (не,че го е искала,просто е имала проблеми със зачеването) и сега си ми е супер.Дори понякога се чудя как може разликата ни да е толкова голяма,а начина ни на мислене да е толкова близък.В смисъл никога не ми е забранявала нещо и т.н.,а се очаква да е по-консервативна и "задръстена" ... :?
Всичко си е до родител.Нашите ако ги видиш нито можеш да им дадеш тия години,нито нищо :?

Слънчице,чакай да мине сватбата ... Да покажеш снимки и чак после мисли за бъдещи съфорумници :-D :)

hahavteen
06-10-2010, 16:55
Майка ми роди най-малката ми сестра на 38. Тя е с много младежки дух и си се чувства супер. Даже още едно искаше ама не се получи а вече е късно (на 46 е). Малката пък я обожава и изобщо не й прави впечатление че им е толкова голяма разликата. Майката на любимия пък ми каза че нямала търпение децата й да пораснат и изобщо не разбира как майка ми на тия години е родила и й се е дундуркало бебе :shock: .

Зори чакам чакам ама организацията толкова ни куца че не знам. Добре че има още доста време 8-) .

miss_kiss181
06-10-2010, 17:27
Ами според мен тук всеки си е прав за себе си. Едни раждат на по 19-20 и се чувстват добре от това (в това число и аз) а други на по 35 и пак се чувстват добре. За мен златната възраст е 23-26 год. не знам защо, но мисля, че тогава човек е най-способен да гледа бебче. Нито е прекалено малък и неопитен, нито пък е прекалено възрастен. ЕЕЕ аз не влизам в тази златна среда, но все пак :) това малко бебче в мен си го обичам адски много още от сега. :grin: :grin: :grin:

stupid0boy
06-10-2010, 17:32
Ами според мен тук всеки си е прав за себе си. Едни раждат на по 19-20 и се чувстват добре от това (в това число и аз) а други на по 35 и пак се чувстват добре. За мен златната възраст е 23-26 год. не знам защо, но мисля, че тогава човек е най-способен да гледа бебче. Нито е прекалено малък и неопитен, нито пък е прекалено възрастен. ЕЕЕ аз не влизам в тази златна среда, но все пак :) това малко бебче в мен си го обичам адски много още от сега. :grin: :grin: :grin: Да ти е живо и здраво... И нека бъда обичано от малко... Желая ти успех... И само да ти кажа... Ти си изключително смела, за да предприемеш такова нещо... Ако се счита за спам... извинявам се.. : )))

kremen4eto
06-10-2010, 19:49
Аз казах как разсъждават майка ми и баща ми. Не, не мисля, че основният проблем ще е срамът от страна на детето (но имам такива познати, които се срамуват от възрастта на родителите си). Просто за мен съветът, че е най-правилно да родиш първото си дете след 30 е непонятен. Поради фактите, които изказвате ... както вече казах - всичко може да върви .. и детето и кариерата и животът.

Друг е въпросът, че аз нямам мечта да си 'живея живота', а да си създам семейство, в което да имам подкрепа и хармония и да си живея спокойно. Аз също искам дете, но съм малка и ще чакам. Съзнателно на 19 едва ли ще родя, но след като бременността е факт, няма смисъл да и изкарвате наяве всички негативи. Тя си има човек до себе си ... и други хора около себе си, има си любовта, има си сигурността. К'во повече?

DaKurlzz
06-10-2010, 23:22
Лично аз съм против толко ранното майчинство. Ти ще си на 29, най-вероятно сервитьорка, защото няма начин да се изучиш с дете в ръце, на 30 надали ще ти се учи, еле пък на 35-6 да те вземат на работа ... Завърши си образованието и тогава мисли за деца, тва е моята гледна точка. Най-добрата възраст за деца според мен е 27-28 год ... ;-)

fear4o
06-11-2010, 06:04
Лично аз съм против толко ранното майчинство. Ти ще си на 29, най-вероятно сервитьорка, защото няма начин да се изучиш с дете в ръце, на 30 надали ще ти се учи, еле пък на 35-6 да те вземат на работа ... Завърши си образованието и тогава мисли за деца, тва е моята гледна точка. Най-добрата възраст за деца според мен е 27-28 год ... ;-)
Естествено, че има начин! Трябва й само амбиция и воля!

krem4et0
06-11-2010, 06:46
Вижте сега, на 24-25 спокойно може да сте си взели живота в ръце - завършили сте, започнали сте работа някъде, но идва другото НО. Сега ми предстои да заживея с половинката си. И просто искам да си живея само с него известно време. Да се наслаждаваме един на друг, да се наслаждаваме на независимостта си, на новите си покупки, на жилището си, на живота ни като двойка. Искам да изживея и това. Може да е само няколко месеца, може и 1-2 години, но просто искам да минем и през това. Да го наречем меден месец :D Искаме бебе, но просто не сега! Сега искаме да сме просто заедно.
Не и въпросът до кариера, но когато си предприел някакви крачки, трябва да оправдаеш очакванията и гласуваното доверие. Разбира се, ако стане, никой няма да ми каже нищо, но вече неколкократно ми беше заявено да изчакам да защитя и тогава да раждам. Тъпо, но факт.
Не съм болна кариеристка, не искам личния ми живот да страда за сметка на работата. Но понякога просто е трудно да съвместиш еднакво добре двете неща. Не, че е невъзможно да следваш на 25-30, но мозъкът вече е на друга вълна, а и се учи и запомня по-трудно. Губиш и навикът да четеш. Може да ви е смешно, но аз само за 1 година толкова бях загубила този навик, че после седмици ми трябваха да се науча да се съсредоточавам и да осмислям това, което чета по същия начин. И да, по-трудно запомням, отколкото на 19.

miss_kiss181
06-11-2010, 08:45
Уважам мнението ти разбира се, но аз няма да прекъсвам образованието си. Много мислих и много го обсъждахме с приятелят ми и в крайна сметка решихме, че е по-добре да не прекъсвам. Ако прекъсна евентуално, поради някаква причина, то ще е за 1 семестър най-много, който не мисля, че след това ще наваксам трудно. Естествено не очаквам да ми е лесно и всичко да е песен, но пък аз винаги съм оптимист и мисля, че ще се справя и с детето и с ученето. Още повече няма да съм единствената майка в Академията, в която уча. :grin:
А това, че на 29 ще съм сервитиорка, това никой не може да каже. Не те разбрах каква връска има детето с работата ми след 10 години. При положение, че аз няма да прекъсвам или поне не за много време и ще си имам образованието и т.н.

anonimchetou
06-11-2010, 09:02
Аз съм 11 клас и едно момиче от класа ми тоест набор 92 роди началото на тази година. Те с приятеля и си живееха отделно там имаха с филми ама тяхна си работа. Забременя тази учебна година не идваше на даскало и си роди детето. Учи в къщи и ходи само на изпити в даскало и ще си вземе средното образование. Видях и бебчето - уникалното слънце !! Едно усмихнато сладичко.. И въпреди че тя сеха е на 18 се грижи страхотно за него а също така и родителитеи и помагат. Наистина малко е странно дори и тя ми каза че не може да се въприеме като майка.. Но какво пък. Аз не съм против. Няма определена възраст за ставане на майка :) Когато се чуства една жена готова ето това е момента. Една може да се почувтства на 20 друга на 30.. мисля че е строго индивидуално.. А за образованието да.. хубаво е първо да се учи да се намери работа и тогава да се мисли.

earthquaker
06-11-2010, 09:52
готова за майка се чувстваш тогава, когато ти дойде до главата :) коктейл от хормони ти навлиза в мозъка и изведнъж ставаш готов 8-) природата си знае работата

krem4et0
06-11-2010, 12:40
18 рядко имат деца, защото са готови да стават майки. При огромния процент са забременели случайно и са решили да запазят детето си. Не говора за преди 20-30 години, а сега.

DqVoLsKoJeLaNiE
06-11-2010, 12:59
По тази тема мога да изпиша ромаани..Първо, честито! Второ, няма как да не се изплашиш, все пак бременноста не е като да си вземеш животинче и като ти писне-хайде в зоо магазина. Щом искаш да запазиш детето, още по-добре, след около 9 месеца (казвам "около", защото периода не винаги е точно девет месеца). :)
Ето няколко съвета, които се надявам да помогнат:
-първите месеци се разхождай по 15-тина минутки,но много бавно и внимателно.Последните месеци гледай да си винаги с някого до себе си, за да не те изненада бебчето, когато си сама и далеч от болницата.
-ще имаш малко киселини в стомаха, затова спри пикантната храна, яж по-честичко и спри алкохола и цигарите
-носи широки дрехи, за да е комфортно и на теб и на бебето
-пий повечко течности
-гледай да не пиеш много лекарства, освен ако гинекологът не ти е препоръчал нещо
-не вдигай тежки неща и никога не слагай преносимия компютър върху коремчето си
-може кожата ти да се омазни, затова я почиствай и поддържай много добре
-хапвай повечко плодове
-ходи на зъболекар всеки месец от бременноста, защото венците ти ще започнат да кървят(това е нормално)
-приемай повече калций, за да избегнеш споменатото кървене
-ако пиеш кафе, намали го на една чашка на ден
-за да не отекат краката ти, повдигай ги на 2 възглавници
...ии това е общо взето, помош може да намериш и в bg-mamma
:)

Shushu11
06-11-2010, 12:59
Браво за решението,което си взела.Всеки на твое място,трябва да постъпи така.