Влез

View Full Version : КАкво представлява?

sladkish93
05-02-2010, 06:40
Някой би ли ми обяснил какво представлява промивката на влагалището и как се прави? :-o
девствена съм и не са ми съвсем ясни някои неща :)

Haker4ity
05-02-2010, 11:49
Като цяло влагалищните промивки не са необходими за тоалета на здравата жена. Дори могат да се окажат вредни, когато се извършват с дезинфекционни разтвори (йод, калиев перманганат и др.) или алкализиращи вещества (сода за хляб) Подобни вещества променят нормалната флора на влагалището, като най-често убиват млечно-киселите бактерии, което позволява на тяхно място да се появят други, често болестотворни. Краткото чувство на сухота обикновено се плаща с цената на повтарящи се влагалищни инфекции. Съществуват сериозни проучвания показващи, че влагалищната промивка противно на очакванията увеличава от 3 до 4 пъти риска от заразяване със СПИН, поради увреждане на естествените защитни механизми на влагалището от инфекции. При наличие на заболяване ролята на промивките също е противоречива – в определени случаи дори може да благоприятстват по-лесното разпространение на инфекцията към горните етажи – матка, тръби, яйчници. Като цяло здравите жени трябва да се ограничават с външен тоалет с вода или подходяща козметика, а при наличие на оплаквания – да пристъпват към промивки след консултация с гинеколог.

:)