.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 2 от общо 2

Hybrid View

КАкво представлява?

Някой би ли ми обяснил какво представлява промивката на влагалището и как се прави?
    девствена съм и не са ми съвсем ясни някои неща

Фен Аватара на Haker4ity
    Град
    anywhЕrЕ, ямаЙка, Еvrope
    Като цяло влагалищните промивки не са необходими за тоалета на здравата жена. Дори могат да се окажат вредни, когато се извършват с дезинфекционни разтвори (йод, калиев перманганат и др.) или алкализиращи вещества (сода за хляб) Подобни вещества променят нормалната флора на влагалището, като най-често убиват млечно-киселите бактерии, което позволява на тяхно място да се появят други, често болестотворни. Краткото чувство на сухота обикновено се плаща с цената на повтарящи се влагалищни инфекции. Съществуват сериозни проучвания показващи, че влагалищната промивка противно на очакванията увеличава от 3 до 4 пъти риска от заразяване със СПИН, поради увреждане на естествените защитни механизми на влагалището от инфекции. При наличие на заболяване ролята на промивките също е противоречива – в определени случаи дори може да благоприятстват по-лесното разпространение на инфекцията към горните етажи – матка, тръби, яйчници. Като цяло здравите жени трябва да се ограничават с външен тоалет с вода или подходяща козметика, а при наличие на оплаквания – да пристъпват към промивки след консултация с гинеколог.

Студентска тройка - двама се еб*т, третият се прави, че спи.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си