View Full Version : АЕГ Бургас
Такамм... Значи, за кой ли път ще ми се налага да се местя. И този път се очертава да е Бургас. Та, може ли някой учещ в АЕГ да даде мнение, позитивно, негативно - само да е честно. За учителите, хората, сградата (рухнала колибка?) , отношението, базата и изобщо за което се сети. Изчетох много в интернета, но ми се ще да чуя още мнения.
За учебна година 2010/2011 ще съм десети клас. Има ли изпити, които трябва да полагам? Само немски като втори език ли мога да уча? Има ли паралелки с по-усилено изучаване на биология?
И изобщо, коя се води за най-елитната гимназия в града? Къде са най-добрите паралелки с биология, при положение, че след 12 клас смятам да продължа с медицина?
Благодаря предварително за отделеното време ^^
Е как от 9ти в 10ти клас ще влезеш ?
Доколкото знам може след 7ми ..
То така всички после щяха да се шмугват там ..
Не, в смисъл сега съм девети, догодина ще съм десети...леко е логично. :)
SmilezZz
05-02-2010, 11:17
Е как от 9ти в 10ти клас ще влезеш ?
Доколкото знам може след 7ми ..
То така всички после щяха да се шмугват там ..Ми предполагам,че ако има място - ще я приемат..
За изпитите не мога да ти кажа,най-добре е един ден да се отбиеш до училището и да попиташ всичко,което те интересува
ЕДИТ: За това у-ще ли става въпрос:
http://aegbourgas.org/bg-BG/default.aspx
http://geomilev.hit.bg/ :-o
XxStupidMuffinxX
05-02-2010, 11:54
За другото не знам ..
Но мога да ти кажа, че АЕГ е много престижна ..
Сградата .. мм г/д става ..
Столът е много як ..
Аз живея точно срещу въпросната гимназия .. :D
webmast3rche
05-02-2010, 12:00
Без да се замисляш влизай.. ;] Мен малко ме е яд задето влязох в немска вместо в английска ама нищо... И се пак те са една сграда де и не е лоша.. за учители и т.н не мога да ти помогна :?
Привет :]
Значи, по въпроса с влизането - най-вече става с приравнителен изпит и документи от предишното ти училище. Имах един съученик, който се премести така - с бележка от предишното даскало и изпит по английски.
За паралелките по биология - в 12 клас се учи по-засилено, за тези, които смятат да следват медицина. Иначе за преподавателите по биология - преподавали са ми две от учителките (не им знам точния брой :oops: ). Едната беше малко прекалено надута, ама иначе беше много добра и обясняваше добре и разбираемо, нищо, че всичко беше на английски. Другата също обяснява, но преподава само на български.
Като втори език има само немски или поне никой не ми е казвал за друга алтернатива.
Мм сградата - ами не е зле, може и по-добре, но следващия месец ще ни правят основен ремонт, така че се предполага, че ще стане по-добре.
Както някой по-горе каза, има много готин стол, но в близост до училището има и магазинчета, дъра-бъра.
Учителите - има и добре квалифицирани, но има някои, които са гола
вода. Зависи с какъв късмет си и какъв ще ти се падне да ти преподава.
Хората - срещат се всякакви индивиди - от скейтъри до кифли. 8-)
Иначе до колкото знам, в Бургас по-усилено изучаване на биология е в Природо-Математическата, но не знам какво е нивото на обучение там.
Благодаря ужасно, ужасно много на всички! Направо ми иде да ви разцелувам :-) :-) :-) :-)
BrainlessROCKBABY
05-02-2010, 16:02
ГПАЕ :D Липсва ми <3
Luscious_Heart
05-02-2010, 17:08
Пръска даскалото :grin: :grin: :grin: Самоо точни хора :P Ще те приемат добре, според мен :)
Що се отнася до биологията, учи се на английски, поне в девети клас. За нагоре не знам. Няма паралелка с биология, всички в 9 клас учим на английски. (госпожата е уникат)
Историята също се учи на английски. А географията само една година - май 10 клас.
Luscious_Heart
05-02-2010, 17:09
Пръска даскалото :grin: :grin: :grin: Самоо точни хора :P Ще те приемат добре, според мен :)
Що се отнася до биологията, учи се на английски, поне в девети клас. За нагоре не знам. Няма паралелка с биология, всички в 9 клас учим на английски. (госпожата е уникат)
Историята също се учи на английски. А географията само една година - май 10 клас.
cherrygloss
05-02-2010, 17:25
Е аз сега съм 8ми клас.Не се съмнявай!Влизай!Страхотно е.Сприятелих се със страхотни хора и въобще не съжалявам че го избрах.Сградата не е от най-добрите, но сега юни ще ни местят в друго за цялостен ремонт и септември казват, че ще е като ново.Има голям двор, стол, места за пушене :D .. Според мен училището е на ниво :)
Luscious_Heart
05-02-2010, 17:48
Даскалите са мегаа маниаците при мен специално; супер готини са.. , останалото е на ниво, определено.
nefchi_bs
05-02-2010, 18:20
Ми ноемално даскало си е според мен...До колкото съм забелязала можеш да си пропускаш часове без притеснение,явно даскалите са разбрани...Сградата е на кофти място,но не е чак толкова зле..А за влизането някои друг лев под масата и си вътре 8-)
anisummer
05-02-2010, 20:34
Без да се замисляш влизай.. ;] Мен малко ме е яд задето влязох в немска вместо в английска ама нищо... И се пак те са една сграда де и не е лоша.. за учители и т.н не мога да ти помогна :?
интересувам се защо съжаляваш за немската, защото аз искам там да кандидатствам и ако може малко инфо за нея. С какви оценки се влиза, учители, хора, приятели и така :-D :P
BrainlessROCKBABY
05-03-2010, 17:15
Сградата е на кофти място,но не е чак толкова зле..
ж.к. Зорница, yeah, baby :D
Не пия, не пуша, не бягам от часове, не одобрявам подкупването :D С отлични оценки за края на годината, сертификати от международни проекти, препоръки от даскалите - мисля че ще стане по-честно :) Иначе благодаря на всички, които отговориха :-)
LoupGarrou
05-03-2010, 18:04
Уау, момиче, ти си огън :D !
Бтв, не би трябвало да е проблем преместването, когато се местиш от друг град, особено, ако си била в същия вид гимназия, въпреки че един от моя випуск първата година се премести от една гимназия във въпросната от втория срок ...
А попринцип може ли след 8 клас пак с преравнителни изпити да се преместиш ?
Задължително ли е да си от друг град или друго училище * което не е гимназия * ?
teenems, в нашия клас след 8ми се премести едно момче, идваше от друга гимназия, в същия град, но нито е правил приравнителни, нито са му искали дипломи етц. Абе идиотизъм е, не знам и аз как се е намърдал. Но мисля, че преместването става от гимназия в гимназия, смисъл нямаш голям шанс ако си от някое квартално СОУ :)
webmast3rche
05-04-2010, 12:41
интересувам се защо съжаляваш за немската, защото аз искам там да кандидатствам и ако може малко инфо за нея. С какви оценки се влиза, учители, хора, приятели и така :-D :P
Абе не бе.. просто 80% от фр-тата ми влязоха там.. и щеше да е по-добре и аз да вляза ама не стана.. (нямаше и как да разбера дали ще стане , щот писах на 1во немска) .. ама както и да е де ..
Оценки... аз когато влизах се влизаше лесно... сравнение с други години.. защото паралелките ги направиха по 29 човека и даже увеличиха броя.. ( ама не помня бала ) ама сега пак ще ги намалят и броя и паралелките и ще ти е малко по трудно! :)
Ама където и да влезеш (от 2те) няма да съжаляваш де..
Учителите са добре .. останалото си зависи от тебе 8) 8)
sgradata e v remont, moje da stane po yako sled nego
Vanessa otkade 6te idva6?
Добрем..и на мен тази година ми се налага да се местя в Бургас.. и искам да питам дали в англ. ще има приеми за 9 клас ?? Рових се в интернет, но намерих само в 5 и 8..някой може ли да ми каже ?? :?: :?: : (
MaLkaTa_LaDy
06-18-2010, 19:14
Добрем..и на мен тази година ми се налага да се местя в Бургас.. и искам да питам дали в англ. ще има приеми за 9 клас ?? Рових се в интернет, но намерих само в 5 и 8..някой може ли да ми каже ?? :?: :?: : (
За 5ти е само в ПМГ. Можеш да се преместиш в 9ти клас, стига да има места и да издържиш приравнителния.
А по темата, в момента им оправят базата на АЕГ и би трябвало да стане добра. За даскалите, колкото съм слушала, има е големи шашми има и добри учители. Зависи при кого ще се паднеш. Елитно е училището [до колкото останаха елитни], аз съм с пристрастия за другаде, ще си замълча.
ArTanDra
06-18-2010, 19:25
Няма вече елитни училища в Бургас, малко по-големи изисквания имат даскалите,защото си мислят, че са много престижни, съответно дипломата ти ще падне, ако можех да се върна с 4-5 години назад щях да запиша едно обикновено СОУ изкарваш диплома 6.00 и кандидастването е песен.
ахамм.. А по какво са приравнителните изпити ?? :-o :-o :-o ;д
Искам да попитам за кандидатстване след 7 клас , какъв е бала ? И колко паралелки ще има /
BulgaRiN
06-10-2011, 09:20
Искам да попитам за кандидатстване след 7 клас , какъв е бала ? И колко паралелки ще има / 6 паралелки 26 човека = 156 места.