Влез

View Full Version : Книги

titinkaa
05-02-2010, 18:03
Здравейте.
Тъй като от няколко дена съм се замислила да почна да чета някаква книга у нас,та се питам каква да си взема.Всичко приемам да чета,но без фантастични.Дайте ми мнение за някои книги,които вие сте чели и са наистина интересни и си заслужават времето,което ще изгубя,за да ги прочета.?!
А вие какви книги четете,скоро чели ли сте,какви харесвате,цени? :) :-)

ecstazy
05-02-2010, 18:11
Емиии значи аз бих ти препоръчала приложната психология. Книгите са много интересни. Аз прегледах една, казваше се Езикът на тялото и ми се стори аааааааадски интересна, а сега чакам да ми дадат една Подсъзнанието може всичко. Също са ми препоръчвали на Хорхе Букай неговите книги дето не знам какъв жанр се водят .. А иначе в момента чета Последна песен на Никълъс Спаркс. Яка е книгата.. И докато очаквам Подсъзнанието може всичко ще пробвам Малки богове на Тери Пратчет 8-) за цени.. средната цена на тия книги е около 10-15 лв ;дд

Unendlich
05-02-2010, 18:23
"Без дом" - Ектор Мало ;-)

alex4et0y
05-02-2010, 18:29
"Шах и мат" Джефри Арчър

Sisito941
05-02-2010, 18:42
"Без дом" - Ектор Мало ;-)

titinkaa
05-05-2010, 16:02
А тая книга за подсъзнанието да не би да е тая дето квото си мислиш и вярваш ще се сбъдне?!Ако е тая книга за която се сещам(тя е 20лв) :)

KpucmuHa
05-05-2010, 16:50
'Алхимикът' Паулу Коелю, чувала съм, че 'Вероника решава да умре' (пак негова) е хубава, но още не съм я прочела 8-)

LoupGarrou
05-05-2010, 17:10
А тая книга за подсъзнанието да не би да е тая дето квото си мислиш и вярваш ще се сбъдне?!Ако е тая книга за която се сещам(тя е 20лв) :)

Не знам за коя книга коговориш, но "Подсъзнанието може всичко" на Джон Кехоу е до мен в момента (станая и я взех да проверя цената) -
цена : 6,99 ...

ecstazy
05-05-2010, 17:12
А тая книга за подсъзнанието да не би да е тая дето квото си мислиш и вярваш ще се сбъдне?!Ако е тая книга за която се сещам(тя е 20лв) :) не знам в нета я гледах за под 10 лв ето и линк: http://www.helikon.bg/books/53/110052_podsaznanieto-mozhe-vsichko.html :)

j_adore2
05-05-2010, 17:14
Джон Стейнбек - На изток от рая,на Пауло Коелю са хубави.Аз сега чета за руската мафия - Бригада и също е интересно ;)

LoupGarrou
05-05-2010, 17:31
Здравейте.
Тъй като от няколко дена съм се замислила да почна да чета някаква книга у нас,та се питам каква да си взема.Всичко приемам да чета,но без фантастични.Дайте ми мнение за някои книги,които вие сте чели и са наистина интересни и си заслужават времето,което ще изгубя,за да ги прочета.?!
А вие какви книги четете,скоро чели ли сте,какви харесвате,цени? :) :-)

Ако не четеш книги попринцип е по-добре да отидеш в някоя книжарница (Пингвините,Хеликон) и да прекараш известно време разглеждайки, докато установиш кое би ти допаднало точно на теб. Вкусът при книгите, както и при други неща е доста относителен и варира от човек за човек.

Аз чета научна фантастика,фентъзи,кримина лета,Стивън Кинг,Дан Браун, Агата Кристи, исторически книги, такива с мистерии и загадки, за науката, трейлъри и др ...

Reall
05-06-2010, 19:04
Аз бих ти препоръчала "Разум и чувства" на Джейн Остин. Но, разбира се, зависи от човека, предпочитанията му. :)

chocolatedidi
05-06-2010, 20:12
Горещо ти препоръчвам "Тръпка" на Маги Стийвотър :)

iiordanova
05-06-2010, 21:23
И аз съм за приложна психология. На Луиз Хей .. книгите са много добри!
А за други книги - "Тетрадката" на Никълъс Спаркс , "Шоколадов рай" на Карол Матюз , най-добре е да отидеш в някоя книжарница и да си избереш. Аз винаги правя така .. 8-)

ImmortalSportFreak
05-06-2010, 22:08
тези от Страховитото в науката.. незнам дали ще ти са интересни но ще се забавляваш много и ще се спукаш от смях :lol: 1 книга е близо 3 лв.. http://smileys.svatbata.org/set-01/9.gif

WaterLilly
05-06-2010, 22:22
"Разум и чувства" на Джейн Остин. :)
...и всичко друго нейно.

titinkaa
05-07-2010, 19:18
Аа значи не говорим за една и съща книга,аз говорех за друга,но все пак мерси,може да ида да си купя тая дето ми предложи за Подсъзнанието може всичко...дано да ми хареса :)

TheNewReligion
05-08-2010, 23:47
"време, което ще ИЗГУБЯ, за да ги прочета"...
Признай си: чела ли си "Пипи Дългото Чорапче" някога?

Как може да задаваш толкова малоумни въпроси! Когато човек чете книга, го прави за удоволствие, а не защото така трябва. И всеки си има лични предпочитания, щом не знаеш своите...извинявай, но се надявам, че си прочела поне нещо някога!

Препоръчвам "Майка" на Тома Марков, защото нея четох последно. Странно-смешна е. Хареса ми.

angel4eto100
05-09-2010, 16:00
Артър Конал Дойл -Баскервилското куче

titinkaa
05-11-2010, 10:17
Е,как да не съм чела книги до сега,чела съм естествено,просто в последно време нз кво ми харесва и коя книга би ми харесала,затова исках вашите мнения,за нещо интересно,което да прочета.

moisture
05-12-2010, 07:21
аз пък скоро прочетох една много интересна книга,понеже много се интересувам от психология и лично на мен ми беше интересна."Знам какво си мислиш" на Лилиян Глас.

ecstazy
05-12-2010, 07:49
Междодругото ти препоръчвам Последната песен на Никълъс Спаркс. Прочетох я преди седмица и нещо, много завладяваща книга .. Ако си гледала филма, който е невероятен, то книгата е още по-невероятна. Доста тъжна, но има и забавни моменти. :) А най ти препоръчвам да отидеш в книжарницата примерно в мола и там се заседи около 1 час и все ще си харесаш нещо. Аз като отида там и не мога да се отлепя :D

titinkaa
05-12-2010, 15:55
^Ми аз ходя в книжарниците такива големи като Хеликон ама нищо не си харесвам,нз що.Мисля да ис взема The Secret :)

billytalent
05-12-2010, 16:20
"Приспивна песен"-Чък Паланюк, наскоро я прочетох и лично за мен книгата е много,много добра

glorka94
06-05-2010, 17:43
"Шестото клеймо" на Дан Браун. Много е увлекателна и две седмици след като я прочетох още бях обсебена от нея и не можех да възприема друга книга. Струва към 12 лв.

elito6754
06-06-2010, 17:18
Ъъъ...ако не прочетеш The Secret нищо няма да ти стане. Пуснаха примери за къде-къде по-интересни книги. Това е толкова малоумна книга, че не знам какво ще спечелиш, като я прочетеш.

коя беше последната книга, която чете?

SmilezZz
06-09-2010, 14:29
Аз днес си купих това:
http://www.books.bg/books/47/641412.html - криминален роман е,но ми изглежда доста интересен

iwii
06-09-2010, 17:52
"Последнат песен" от Никълъс Спаркс - Прекрасна книга!!

AutomatiC
06-09-2010, 18:15
аз пък точно фантастиките харесвам 8-)

badblood
06-11-2010, 14:58
що пак трябва да си изгубиш времето прави го защото ти харесва а ако искаш нещо което "няма да си губиш времето" вземи си от научния сектор или психология. За разтоварка прочети нещо закачливо като от сорта на чиклит(дамска проза)(дори съм на крачка да завърша една такава) има много забавни книжки("сексът и градът" Обичам ню Йорк", Тайната на марша мелоу на мария бюмон,синдромът хю (май-беше) fucking Berlin, Дневниците на Кари Брадшоу). Агата Кристи има хубави книжки. Пауло Куелю е добър (Алхимикът е чудесна книга).
лично аз ърбан фентъзи и фантастика много обичам последното което прочетох беше вампирски целувки в четиери части е но забравих писателката коя беше напиши я в нета ако ти хареса си я дръпни мисля че я имаше като торент.

Crazytu
06-11-2010, 19:13
Аз лично препоръчвам "Veronica decides to die", много хубава книга. Други книги, които ми харесаха са: "Гордост и предразсъдъци", "На изток от рая", "Големите Надежди". А от приложната психология, книгите на Робин Шарма са много хубави, също така "Вторници с Мори" .. иии мога още много да изреждам.

Fashionista_pp
03-10-2012, 13:13
Големите надежди -Чрлз Дикенс и Клетниците -Виктор Юго. Това са любимите ми книги, но много малко хора (поне от тези, които аз познавам) в днешно време четат подобни неща. Плашат се, когато видят прекалено дълго изречение.

SunnyWinter
03-10-2012, 22:00
"На изток от рая" - Джон Стайнбек, "Клетниците" - Виктор Юго, "Чичо Томовата колиба" - Хариет Бичър Стоу, "Без дом" - Хектор Мало. Тези заглавия са доста добри.
Иначе аз чета главно Джоан Роулинг и Стивън Кинг. Ако в книжарницата някое друго заглавие ми хване окото, го прочитам и го купувам. :D
И здрача от леля стефка е отвратителен, тая книга я докарах само до 22-ра страница. :?

lubovvv
03-13-2012, 12:14
"Алхимика"- книга, която всеки трябва да е чел. Ще се очаровате от невероятния сюжет и ще научите много неща за живота

kitty02
03-22-2012, 16:13
[b]Никой ли не е чувал за библиотека?
По темата: Харесват ми "Хрониките на Спайдъруик"
5 книжки са .. по 3лв. всяка

Colouring
03-24-2012, 19:36
Ох,толкова са много..
Рей Бредбъри-"Вино от глухарчета",на Джейн Остин каквото ти попадне,"Брулени Хълмове" на Емили Бронте,"Джейн Еър" на Шарлот Бронте,Агата Кристи-ако си падаш по криминалните романи,"Родена съм в харем"-ако искаш да се докоснеш до съвсем друга култура,"Спасителят в ръжта"....

Julya
03-24-2012, 20:56
Aми аз бих ти препоръчала няколко : Лъвицата Елза,Винету или Хекс Хол (въпреки че последната е малко фантастична, мисля че може да ти хареса, скоро излиза и третата и част) :)

heartlesandfreaky
03-24-2012, 22:27
"Намисли си число", Джон Вердън. Книжката не е скъпа, 13.50 струва.. и съм чувала от приятелки, че е интересна :)

BloodyDreamer
03-26-2012, 19:36
Да ти кажа и аз съм пред същата дилема. Обожавам да чета, а все не мога да си харесам нещо. Търся по-иновативни неща, по-оригинални, не като тези за вампирите, че те само ми развалят представата за света. Как може вампир да блести? Боже, Боже.
Както и да е. Не мога да ти препоръчам никаква книга, защото не те познавам, но аз лично съм голяма фенка на Тери Пратчет. Човекът има уникален стил и страхотни герои. Не са много скъпи, около 7-8 лева. Не са големи като размер, обаче си заслужават парите. Даже днес си взех една негова - Морт. И все пак не знам дали на теб ще ти харесат, всеки е различен.