PDA

View Full Version : Проблеми вкъщи.

Sir9Maximilian
05-04-2010, 23:26
Здравейте.Седя си в нас..слушам глупостите на наще и се чудя..от колко време само чета тук,защо да не пусна и аз една тема.Значи проблема е следния..наще постоянно пищят за глупости..все не са доволни..все нещо им е криво..квото и да става винаги аз съм виновен.12 клас съм,на 18 години от София.не пия,не пуша,никога не съм употребявал наркотици,нямам проблеми в училище,не съм бил изключван никога,имам хубави оценки.Постоянно ми говорят,че нищо няма да излезе от мене..че само се мотам..че по цял ден играя на компютъра..че играта ме проваляла някви пълни глупости..от септември месец всеки ден едно и също..седни да учиш,само се моташ..нищо не правиш,другите вече учат усърдно,ще кандидатстват..ами ти само се моташ,а проблема е там,че аз не се мотам,просто си говорят и се заяждат през цялото време..плямпаха плямпаха..баща ми през цялото време ми говореше,че ще се проваля..че ще дойде предварителния изпит..тогава съм щял да усетя първия шамар в живота..някъв пълен ъпсурт.мина предварителния изпит..изкарах 5.50.Затворих им устата.Същото беше и по миналата година..изкарах М категория за скутер..а преди това само ми говориха седни да учиш листовки нищо не правиш само се моташ..отидох на изпита и си го зех.Преди 5-6 месеца,пак същото..взех си листовките..взех си изпита на курмуване от първия път,и така..взех си книжката Б категория,и вече от кат,и дойде момента в който за първи път аз и баща ми сме в кола,която аз карам..и като се почне,не така бе..не толкова газ,дай мигач,по бавно,намали..и ти идва да се обърнеш и да му нацепиш 1 глава защото това направо си е бръснач по нервите.Не се разбираме постоянно с баща ми и се караме..като му стане лошо,майка ми идва и почва да говори някви абсолютни измислици..какъв лицемер съм бил..какво съм правил..колко нагъл съм бил,бил съм егоист и така нататък..абе пълнии помии немога да разбера какъв им е проблема..само се заяждат за някви тъпотии,и си живеят в онези времена на 80-те години.Просто ме е яд,защото като гледам каква измет има в мойто училище..хора които остават на поправка..и не им пука,имат сумати двойки..по цял ден само се чудят с кой да направят партия за трева..и така нататък,и като погледна себе си просто незнам какво искат тия хора от мен..някак си ми е трудно да ви опиша за какво става въпрос..те си гледат техния живот и много много не надзъртат в моя..и някак си се получава нещо от сорта на,примерно правите някакъв проект..за който всичко знаете..ваще са го виждали 1-2 пъти и то нямат и грам идея за кво става въпрос..обаче седнете ли да си говорите за него толкова ще спорят за неща които незнаят..трудно ми е да изразя с думи мисълта си..ходя от доста време на фитнес..започнах да ям само определени неща..да тренирам по здравo..и преди 1 месец майка ми вика кви анаболи зимаш някви прахчета незнам си кво само се тровиш..а аз не зимам нищо,тоест разбирате ли..нямат си идея за кво става въпрос,но се заяждат ....

NeENormalen
05-05-2010, 06:48
Гледай сега братле, щом те искат с лошо да се отнасят към теб - отнасяй се и ти! Напий се като свиня и се прибери във вас... повърни на леглото... После го направи още няколко вечери... след това си къпи цигари
изхварли няколко или ги дай на някой просяк, после си отиди вкъщи и най-демонстративно ги остави пред тях...
Те трябва да разберат, че имаш глава, можеш да мислиш, пораснал си и сам определяш съдбата си! кажи им го...

nIkEnCeTy_bE
05-05-2010, 07:40
Лошо, не се държат добре спрямо теб. Незнам и аз какъв им е проблема. Седни някоя вечер и поговори с тях, ако трябва ще се скарате, ама така като четях, чак аз се ядосах.. смисъл такъв прекаляват в дадени моменти. Ти си им доказал, колко си умен ала бала, че учиш, че не ги разочароваш, а те пак са недоволни. Сега завършваш, незнам къде ще влизаш, но работи лятото и се изнеси от вас. Ще усетят липсата ти след време, вярвай. Вече си голям и можеш сам да живееш, да се махнеш, идва този ден рано или късно. Ако останеш, надали ще ти е приятно да ги търпиш.

ef4etyYy
05-05-2010, 09:48
поговори с тях- питай ги къде точно е проблема и им кажи, че те дразнят- кажи всичко, което каза на нас-може и да се усетят . .

Greennight
05-05-2010, 10:12
Изнасяй се от ваще :wink:

Sir9Maximilian
05-05-2010, 11:37
Точно това и мисля да направя..да се изнеса от нас и да живея самостоятелно.Обидно ми е просто като гледам помията около себе си..не казвам,че съм идеален..но просто тази паплач която е около мен..и се чудя какъв им е проблема.Днес бях на изпращането ни..нито ми звъннаха..нищо не ми казаха,те дори незнаят,че съм бил там..не са ме питали кога завършваме..кога ни е бала..не ги интересуват тия неща,днес на изпращането всички родители бяха там освен мойте,семейството ми е заможно..не мога да се оплача,че не ми дават пари,или нямам кола,или пък искам нещо и не го получавам..но някак си се получава такъв тип семейство..богаташи които само дават пари на сина си...от там нататък да прави квот му знае главата.Нищо все тая,благодаря за подкрепата,излях си душата тук :)

justwondering
05-05-2010, 14:11
Лошо, не се държат добре спрямо теб. Незнам и аз какъв им е проблема. Седни някоя вечер и поговори с тях, ако трябва ще се скарате, ама така като четях, чак аз се ядосах.. смисъл такъв прекаляват в дадени моменти. Ти си им доказал, колко си умен ала бала, че учиш, че не ги разочароваш, а те пак са недоволни. Сега завършваш, незнам къде ще влизаш, но работи лятото и се изнеси от вас. Ще усетят липсата ти след време, вярвай. Вече си голям и можеш сам да живееш, да се махнеш, идва този ден рано или късно. Ако останеш, надали ще ти е приятно да ги търпиш.
Съгласна съм.
Макар че не винаги става с говорене. С моите (макар и да съм много по-малка от теб) понякога не се разбираме и яко се караме, защото не искат да ме изслушат и мислят, че винаги са прави. Така че ако не става с говорене, просто ги игнорирай. Аз така правя като почнат да ми налагат мнения. 8-)

ef4etyYy
05-05-2010, 16:13
е тфа да не ти дойдат на изпращането е супер тъпото :shock:
другия път като почнат да ти се заяждат просто им кажи "благодаря, че присъствахте на изпращането ми, сякаш тфа е просто ходене до магазина- едно такова всекидневно.." и изчакай да видиш какво ще ти кажат (аз така бих постъпила)
:booooomb:

slivaka
05-05-2010, 22:29
брато вече си пълнолетен ,ходи им го каи в лицето .Сички родители са така .И моите бяха но в последните 2 години им показах ,че въобще не ми пука кво ми говорят и че нищо което ме карат ,а аз не искам няма да направя .Ако тръгнеш така да правиш по едно време става доста тегаво ,но накрая им писва и почваш собствен живот да водиш.Те си мислят че си доброто момченце ,с което могат да си правят квото искат ,за тва тряаа си твърд с тях !

Sir9Maximilian
05-06-2010, 00:34
явно така и ще стане..скоро ще се изнеса (;

g0ssip
05-06-2010, 07:55
Твоят случай много ми наподобява на моя, не със същата тежест, но има нещо общо.. само че аз съм 8 клас. Родителите ми са разведени и последната една година изкарах при майка ми - в къщи нещо е станало, кой е виновен? - Аз, в училище винаги съм имала сравнително високи оценки, майка ми веднъж на два месеца пита за сефте кво става в даскало, ако имам 6 ми вика "Айде айде стига си се хвалила" или "Браво", но "Бравото" се чува от Великден на Великден, под 6 - "Защо? Сядай да учиуш, какво очакваш ти нищо не правиш, нищо няма да постигнеш" и тем подобни.. аз много й помагах и в работата й, в къщи част от домакинските задължения бяха мои, в даскало се справях сравнително добре и често се налагаше да се занимавам със сестра ми.. По цял ден имаше какво да правя, но не се оплаквах (не и на глас), тъпото е, че бях без ТВ или компютър, даже ми забраниха телефона, понеже много съм им досаждала като говоря а и се дразнели като видят телефона, понеже е от баща ми.. Правех всичко и си мислех, че всяко едно нещо от ежедневието е САМО мое задължение.. все едно аз съм майката, за всичко почти аз бях виновната, а и се научих когато нещо стане да се чувствам такава, най-много се сдухвах, когато чуех някаква критика относно външния ми вид ("Погледни се къв задник си отпрала", "Айде стига вися пред тва огледало, по хубава няма да станеш") или че от мен нищо нямало да излезе.. на 4 годинки съм била страшно отговорна, а сега за нищо не ставам.. (смисъл откакто се помня помагам в работата на майка ми и гаджето й) и тем подобни и ми бяха излезли е*баси комплексите.. Много исках да отида да живея при баща ми, но някак си се чувствах задължена да остана.. при мен не бе останала нито капчица любов, само вина.. Направих една глупост и майка ми побесня и почнаха ежедневни скандалии и заплахи, че ще ме прати при баща ми.. тогава постъпих много подло и започнах да правя глупости, понеже и фанах цаката и тя ме прати при баща ми и сега ми плаща само месечната издръжка и дори не се виждаме.. Всъщност с чиста съвест казвам, че не съжелявам, че съм при баща ми.. Обаче не знам майка ми дали сега ме мрази и малко се страхувам от нея.. или по-точно от гаджето й

Sir9Maximilian
05-07-2010, 12:49
От части благодарение на тази тема,и на някои от постовете,реших,че от тук нататък ще правя каквото си поискам,просто и лесно,ЩЕ правя каквото си поискам :)

justunique
05-07-2010, 13:02
...

WaterLilly
05-07-2010, 13:56
Изнасяй се директно. Време ти е вече и без това.

Faltera
05-07-2010, 14:36
:) Помисли си сам.

elito0o0o0
05-07-2010, 15:15
Гледай сега братле, щом те искат с лошо да се отнасят към теб - отнасяй се и ти! Напий се като свиня и се прибери във вас... повърни на леглото... После го направи още няколко вечери... след това си къпи цигари
изхварли няколко или ги дай на някой просяк, после си отиди вкъщи и най-демонстративно ги остави пред тях...
Те трябва да разберат, че имаш глава, можеш да мислиш, пораснал си и сам определяш съдбата си! кажи им го...биииип wrong answer!

Проблемът ти е доста големичък и най-добре седни и ги нареди хубаво като им кажеш,че щом си стигнал до тук,имаш хубави оценки,изкарваш си изпитите, значи имаш с какво и как да мислиш и не ти е нужно някой отстрани да те дърпа излишно за нервите. :)

Sir9Maximilian
05-07-2010, 17:10
еми това и ще направя :) досега бях добричък,сега ще си правя квот си искам :)

elito0o0o0
05-07-2010, 17:19
еми това и ще направя :) досега бях добричък,сега ще си правя квот си искам :)Това не е точно това,което трябва да направиш. :)

slivaka
05-07-2010, 22:14
еми това и ще направя :) досега бях добричък,сега ще си правя квот си искам :)
нв ги дразни ,просто не ги слушай .Като ти говорят нещо просто не им обръщай внимание и после си прави твойто

slivaka
05-07-2010, 22:15
Те трябва да разберат, че имаш глава, можеш да мислиш, пораснал си и сам определяш съдбата си! кажи им го...биииип wrong answer!

Проблемът ти е доста големичък и най-добре седни и ги нареди хубаво като им кажеш,че щом си стигнал до тук,имаш хубави оценки,изкарваш си изпитите, значи имаш с какво и как да мислиш и не ти е нужно някой отстрани да те дърпа излишно за нервите. :)
те ше си препишат услугите :D :D Ше кажат тва стана понеже ние така и така ти казвахме и ти го изпълняваше

Nakadah
05-08-2010, 03:27
Всеки има проблеми в къщи, но не всеки се оплаква...
А това за колата, споко, и моя баща само ми крещи в колата(аз не му оставам длъжен), за това не го воза 8)

Sir9Maximilian
06-04-2010, 00:41
просто супер..историята продължава...излезнаха резултатите от матурите и имам 4.89 по БЕЛ, и 5.88 по руски...вместо да получа поне 1 усмивка от родителите си получих следния отговор..че можело и по добра оценка по БЕЛ да изкарам от 4.89 ..но само съм се размотавал и нищо не съм правил...а за оценката по руски 5.88 нищо не казаха..аз ли съм крив нещо или кво..ебати живота.

BlindedAngel
06-04-2010, 19:16
Доста кофти наистина.Но трябва да им покажеш характер.Моите родители бяха горе/доло същите само че с едно изключение имах среду спех в даскало без да учех ( 4.50-5.00 ).Но не им се оставях да ми се качат на главата, ако те кажеха 1 аз казвах 101 и т.н.Просто им показах че не могат да излязат на глава с мене но аз съм си такъв от малък...Най - големите скандали бяха като завършвах 12 клас и естествено като цялата рода е изучена а аз съм нещо като черната овца и аз трябваше да вляза висше.Да., ама не исках.Така и не влязах.Всяка вечер скандали с наще, що не съм влязал да уча някаде и т.н. ( по това време работех ).Просто зимата не издържах и една вечер си стегнах багажа, изчаках баща ми да отиде на работа и само майка ми в нас.Няма да забравя сълзите които проля и физиономията на лицето й когато си тръгнах и хвърлих ключовете в краката й с думите "Вие не сте ми родители.не смятам че заслуважам такова отношение"...След 2 месеца се върнах всичко беше корено различно.Каквото кажа АЗ че ще правя го правя и няма странични въпросо...Освен за пистовия ми мотор де, ама то беще шото го карах без книжка 8-) Така че покажи характер...

Sir9Maximilian
06-05-2010, 23:06
Е аз им се дървя непрекъснато..между другото и аз имам пистов мотор r6 :)

mArMaLaDkA
06-05-2010, 23:27
Много сте ми интересни, като излезете с довода "изнеси се", сякаш е много лесно. Квартирата излиза супер нанагорнище, ако си сам на квартира и няма кой да ти помага за наема. Отделно такси за университет, храна, сметки, дрехи. Човек нЕма как да си стегне куфарите един ден и да се изнесе от нищото при положение, че няма спестявания и работа, от която да печели добри пари.
Авторе, отделиш ли се от вашите - отделяш се напълно. Не са длъжни нито таксите да ти плащат, нито наемите, нито нищо.

Колкото до родителите ти - явно са доста взискателни и строги, и предпочитат да ти мрънкат сега, отколкото да си скубят косите после. Вариантът е или да поговориш с тях, или да прекарваш по-малко време вкъщи, запасявайки се с търпение. Или да се изнесеш, което си е доста отговорна стъпка.

SheIsAggressive
06-06-2010, 08:04
Изнасяй се от ваще :wink:
+1

Ние с майка точно за това се караме.. 3ащото аз догодина мисля да ходя да уча в София.. а тя само мрънка да съм била спирала "да си го навивам това".. ама след упорито мрънкане от моя страна.. най-накрая се съгласи.. Не че преди това съм я питала.. ама като ми излезнат резултатите от матурите и като видя къде са ме приели.. И ще се почне пак едно мрънкане: "Аз няма да ходя да те записвам на другия край на БГ".. е така или иначе щеше да отиде.. ама сега след като се съгласи е по-лесно.. :D