PDA

View Full Version : големи пръсци, а идва лятооо...

IfeTyy
05-17-2010, 18:01
Здравейте :) Имам ужасния проблем, които знам, че за жалост не е само мой. Иска ми се да помогна на всички с него с тази темичка, като ни давате съвети как може да го "преудолеем".
Та проблемът е това, че имам дебели пръсци, което е много грозно поне според мен, а сега и лятото идва.. Преди бях хандбалистка и всичко тръгна от там, когато слабите ми краченца станаха мускули, но уви вече не са. Ужасно грозно ми е да съм с пола ли къси гащи, да не говорим на токчета ( а аз обожавам да нося ткчета!).
Дайте някой съвет как може да се махнат или нещо подобно. Говорих с господина по физическо и той ми каза, че е много трудно е почти невъзможно, но не ми се вярва да е невъзможно :( Та някой съвет за упражнения, ако знаете пишете. Благодаря предварително! :)

bathory
05-17-2010, 18:11
офф и моите са така, защото бягам и т.н. хD по принцип на всички спортисти и танцьори са им така.. не е грозно :)

kasssidy
05-17-2010, 18:24
По-добре тонизиран мускул, отколкото клечав крак : ) Ако все пак мислиш че имаш и сланинка, съм чувала , че може примерно да си увиеш кракът с фолио ( от това прозрачното ) и като правиш упражнения, ще се топи точно на това място.

IfeTyy
05-17-2010, 19:43
ми нее не мисля, че е сланинка ами просто ми е голям кракът.. и сега взех да си стяхам пак краката..

gabi_94
05-17-2010, 19:51
Пуснах подобна тема наскоро и никой не ми отговори за съжаление....И моите прасци са сравнително мускулести, но мускула ми се е отпуснал напоследък и не ми харесва особено....Аз пък ги имам заради леката атлетика и многото скачане на ластик като малка....Искам обаче да имам някак по кльощави прасци....Дано някой знае как...

IfeTyy
05-17-2010, 20:01
ами габи ще се надяваме наистина някой да ни отговори, а не само да си общуваме, че ги имаме и искаме да ги нямаме :D

kasssidy
05-17-2010, 20:03
ами габи ще се надяваме наистина някой да ни отговори, а не само да си общуваме, че ги имаме и искаме да ги нямаме :D

Сега се замислих , че напоследък доста скачам на въже ... уж кракака ми да се стегнат ... и ако от скачане на ластик се получават големи прасци, то от 20 минутно скачане на въже всеки ден какви ли ще ми станат прасците :(

IfeTyy
05-17-2010, 20:13
е разбира се, че няма да сеувеличават постоянно :-D :D когато стигнат някакво положение си спират :razz: ужас как звучи... дз, но не мислиш ли, че по тази логика с 20те минути.. какви ли ще са активните спортисти :razz: невъзможно е някак :? :-)

Kallyn4eto
05-17-2010, 20:14
ми то май си е до структура
ако си отпуснеш мускулите и после пак почнеш да тренираш ще се стегнат, не вярвам да се смалят
аз имам малко...сланинка там и сега ходя пеша, качвам стълби, скачам на въже и т.н. ноо е съвсем малко и другото си е мускул който има ли как да се смали 8-)
охх сега ме е срам да обуя пола или къси панталонки :-o

balon4eeeee
05-17-2010, 20:24
Това е нещо което е много трудно да не кажа невъзможно за промяна . И при мен е така защото спортувам . Помага малко изкачването на стълби на пръсти и честото вдигане на пръсти . Иначе хирургиеска намеса . Това обаче ако прасците са ти мускулести а не сланинести . Има разлика . При сланинестите прасци намаляването на мастната маса ще помогне а попринцип и една дета би помогнала и при първия вариант защото мускулестата маса се топи заедно с мастната .
Кофти при такива прасци е че стои не особено естетично с поли и къси панталони . Някой хора се комплексират от това и носят само дълги панталони и поли но това не е нужно . Все пак не може всичко да бъде перфектно . :) Зависи разбирасе и самата структура на момичето защото ако е твърде ниска такива прасци биха седяли много набито , но ако фирурата е спортна и кръката са дълги няма да седят толкова не на място . :)

IfeTyy
05-17-2010, 20:24
Kallyn4eto точно.. и ние сме в това положение :cry: :cry: :cry:

balon4eeeee
05-17-2010, 20:27
Скачането на въже би спомогнало намаляването на прасците . :)

IfeTyy
05-17-2010, 20:28
:grin: :grin: най-накрая някой да ни каже нещо благодарни сме ти balon4eeeee :-) :-) дано още някой даде като теб съветчета :oops:

KeshaWoodx33
05-17-2010, 20:32
Направо ми иде да зарева...
Аз мисля да мине още някой година и дам се дам под ножа =D
Не мога вече и аз да издържам...
Аз съм ниска и с тоя прасец съм велика гледка...и така ми е гадно место вече да ходя по къси панталонки .. тц...
Аз съм мързел по душа и на мене наследствено някакво,че и майка ми има такъв прасец...прецакана работа :?

mim4ety_sara
05-17-2010, 20:32
При мен е обратното,кажете как сте ги направили тея прасци ?! Упражнения,по колко пъти на ден и т.н .. 8-)

kasssidy
05-17-2010, 20:36
Хахах кой каквото няма иска :D Клякай , скачай и си готова 8-)

Kallyn4eto
05-17-2010, 20:36
съмнявам се... въпреки това от тази седмица ще почна по-активно
защото имам чувството че прасците ми са дебели колкото бедрата
а съм 1,55
:-o
Ето няколко упражнения от чичко гугъл..

Прасците и глезените са важна част от женското тяло. Комплексът от упражнения може да ви помогне да изваете стегнати прасци и фини глезени. Трябва да сте с удобни спортни обувки. Недопустимо е да сте боси или по чорапи, тъй като са възможни травми на глезените, особено ако не сте спортували отдавна или не сте разгрели добре.

1. Бягайте с умерено темпо, като изнасяте коленете високо и стъпвайте само на пръсти. Дишането е свободно. Бягайте около 5 минути в една посока, а после още 5 минути в друга.

2. И.п. - основен стоеж, ръце са поставени на хълбоците.
С подскок изнесете левия напред, а десния - назад. След това с подскок сменете местата на краката. Дишането е свободно. Стъпвайте само на пръстите.
Повторете 15 - 20 пъти.

3. И. п. - основен стоеж.
Вдигнете ръцете над главата, а тялото - на пръсти. Спускайте ръцете с мах надолу и се стъпете на цялото стъпало. При вдигането на ръцете се вдишва, а при снемането им са издишва.
Повторете 8 - 12 пъти.

4. И.п. - основен стоеж.
Последователно сгъвайте и вдигайте към гърдите ту левия, ту десния крак, като едновременно изнасяйте ръцете встрани. Дишането е свободно. Упражнението се повтаря 6-8 пъти.

5. И.п. - основен стоеж, тялото е добре изпънато.
Подскачайте с двата крака едновременно максимално високо, но се приземявайте само на пръсти. Дишането е свободно.
Повторете 3 серии по 20-30 подскока, като правите по 30 секунди почивка между сериите. Скачайте леко.

7. Патешко ходене в продължение на 4-5 минути, сменяте посоката и още 4 - 5 минути.

8. Пружиниращо клякане - 5 минути. Ръцете са поставени на бедрата. Не отпускайте максимално ниско, на практика трябва да правите пружиниращи полуклекове.

IfeTyy
05-17-2010, 20:38
ох момичета лягам, но утре ще ти кажа упражнения за прасец mim4ety_sara :-)

kasssidy
05-17-2010, 20:42
Kallyn4eto аз имах предвид за mim4ety_sara

Иначе тези упражнения ми се струват съмнителни. Имам предвид ... че те са за стягане , не за намаляване. Ако мускулът си е голям , няма как да стане по-малък. Както вече казах , по друг начин стоят нещата ако има мазнина.

Иначе не мисля , че е толкова фатален големият прасец, ако е добра фигурата : ) Обърнете внимание, че доста от т.н Холивудски звезди имат голям прасец. И въпреки това си изглеждат страшно секси и имат страшни крака. Така че спокойно :-)

Kallyn4eto
05-17-2010, 20:55
мойто мнение беше към

Скачането на въже би спомогнало намаляването на прасците . Smile
ама ме изпреварихте :D
нищо де
аз тези упражнения не знам защо ги пуснах
не ми се вярват и за стягане (изгаряне на мазнините) да стават

kasssidy
05-17-2010, 20:59
мойто мнение беше към

Скачането на въже би спомогнало намаляването на прасците . Smile
ама ме изпреварихте :D
нищо де
аз тези упражнения не знам защо ги пуснах
не ми се вярват и за стягане (изгаряне на мазнините) да стават

Аааа аз не съм разбрала значи :D

А за скачането на въжето нещо не ми се вярва. В смисъл ... както беше написала балончето много си зависи от това какъв ти е прасецът. Аз по принцип си имам за сваляне ( 7-8 кила ) но са по-скоро на талията и коремът и краката ми са слаби. Така че мен ако прасецът ми е голям , то е от мускул ... скачането на въже няма ли просто да го направи по-голям ? :-o

hgfh
05-17-2010, 21:00
Аз съм ниска и с тоя прасец съм велика гледка...и така ми е гадно место вече да ходя по къси панталонки .. тц...
Аз съм мързел по душа и на мене наследствено някакво,че и майка ми има такъв прасец...прецакана работа :?

8-) ... +1.

Kallyn4eto
05-17-2010, 21:05
аз на кг съм си добре 48кг / 155см.
поне така си мисля...
нямам паласки/корем
само крачката са ми дебели и по-скоро прасците...
имам малко мазнинка и ще я стопя с ходене и качване на стълби
ама останалото си е мускул който пак не е малък.. :?

zlatnata_ribkaaa
05-18-2010, 07:51
аз имам същия проблем , нямам кой знае какъв корем и паласки , но краката винаги са ми били дебелички и то заради едрия кокал и коляно най-вече от въжето не съм сигурна дали се отслабва в краката поне при мен е така , скачам от 3 месеца всяка сутрин по 10 мин ( и още 1 ч.упражнения ) и няма кой знае какъв ефект освен мускула които отпрах :D , но според мен всичко си е до структура особенно краката не мисля ,че могат да се променят от дебели да станат слаби , но поне ако има сланина по тях може да се махне и да станат мускулести и хубаво оформени така леко атлетични , с подходящи дрехи къси панталонки до коляното или 7/8 не е толкова страшно , пък и тези най-късите гъзовейките съм забелязала ,че с по дълга блузка или потник който така да скрива почти целите панталонки седи много добре издължава и създава визуална измама за по тънък крак :D

Newsgirl
05-18-2010, 09:44
не мисля че може да направиш нещо

IfeTyy
05-18-2010, 12:08
Kallyn4eto
МнениеПуснато на: Вто Май 18, 2010 12:05 am Заглавие:
аз на кг съм си добре 48кг / 155см.
поне така си мисля...
нямам паласки/корем
само крачката са ми дебели и по-скоро прасците...
имам малко мазнинка и ще я стопя с ходене и качване на стълби
ама останалото си е мускул който пак не е малък.. Confused

може ли да постенш някой снимка да те видя :oops:

mim4ety_sara
05-18-2010, 13:10
ох момичета лягам, но утре ще ти кажа упражнения за прасец mim4ety_sara :-)
казвай,казвай да почвам всеки ден да правя,че нямам търпение за резултати - видими да са,защото аз си мисля,че колкото и да правя,само ще стане по-твърд мускула,а аз искам по широк да ми е прасеца 8-)

IfeTyy
05-18-2010, 14:25
mim4ety_sara извинявай, че чак сега ти пиша, но за мене беше ден пълен с емоции! :grin:
така, когато ходех на хандбала треньора ни караше да правим следното упражнение: заставаш примерно до един стол за да се подпреш просто, след което слагасх единия крак вържу другия ( страхувам се, че няма да ме разбереш) значи настъпваш си единия крак , но само на пръсти и почваш така да клякаш и да се изправяш докато същевременоо кракът, който ти е упора е на пръсти

охх надявам се да си ме разбрал, ако не пиши ще исмисля как да ти обесня ;)

mim4ety_sara
05-18-2010, 14:57
Нещо не схванах,значи слагаш си примерно десния крак върху пръстите на другия и заставаш на пети на левия и клякаш,нещо такова :lol: .. не можах да го направя,по простата причина,че десния ми крак натиска много гадно левия :lol:

Ewok
05-18-2010, 14:58
+ 1 същата история
моето си е ген и мама и баба са с големи прасци :(

kasssidy
05-18-2010, 15:02
Мимчето , ще пробвам да ти обясня и аз :D

Така взимаш един стол. Хващаш го за гърба ( по-скоро е за подпора това, все едно е балетна станка ). След това слагаш единия си крак и върху пръстите му , леко подпираш другият. Вдигаш петата на долният, така че реално стъпваш само с възглавнички и клякаш. Разбра ли?

IfeTyy
05-18-2010, 15:09
kasssidy точно така! а мимс, ако още не схващаш ще се опитам да направя снимка и да постна

kasssidy
05-18-2010, 15:12
Ако не схване просто може да кляка на пръсти. Няма да е на единият крак , но пак ще си има ефект.

Хващаш се за подпора някъде, вдигаш се на пръсти и клякаш. Гледай само след 5 месеца да не пишеш : оле ужас имам голям прасец. :D

mim4ety_sara
05-18-2010, 15:48
По-добре да си клякам на пръсти,иначе кога ще има видим ефект,ако всеки ден правя упражнения ?! :(

Kallyn4eto
05-18-2010, 19:11
аз имам същия проблем , нямам кой знае какъв корем и паласки , но краката винаги са ми били дебелички и то заради едрия кокал и коляно най-вече от въжето не съм сигурна дали се отслабва в краката поне при мен е така , скачам от 3 месеца всяка сутрин по 10 мин ( и още 1 ч.упражнения ) и няма кой знае какъв ефект освен мускула които отпрах :D , но според мен всичко си е до структура особенно краката не мисля ,че могат да се променят от дебели да станат слаби , но поне ако има сланина по тях може да се махне и да станат мускулести и хубаво оформени така леко атлетични , с подходящи дрехи къси панталонки до коляното или 7/8 не е толкова страшно , пък и тези най-късите гъзовейките съм забелязала ,че с по дълга блузка или потник който така да скрива почти целите панталонки седи много добре издължава и създава визуална измама за по тънък крак :D

ох много си права че е до структура :o
иначе за момичето което искаше моя снимка
мии ще се въздържа
няма да си показвам късите набити крачка
ноо да се похваля:
днеска съм се качвала + слизала 3-4 пъти до 6ти етаж
и съм ходила пеша около 2 километра :grin:

за мързелив човек като мен, това е добре :D

IfeTyy
05-18-2010, 20:18
ee Kallyn4eto жалко, че няма да постнеш. аз исках само защоторазмерите ти отговарят на моите и ми беше любопитно :-o браво за тренировката, а аз тези неща ги извървявам до ущилище, в училище и докато ссе прибера...

DimovB
05-18-2010, 20:45
Прасци не се махат изобщо.

gabi_94
05-18-2010, 20:55
Аз май се примирих с мойте пък и осъзнах, че не са чак толкова големи...поне така ми казват другите, даже днес като обясних на едни приятелки ми се изсмяха в лицето :-D Пък и съм висока - 1.70, сега си купих и едни сандали на токчета(8см) И така ставам съвсем висока и краката ми се издължават и сякаш са по слаби :D И само да ви кажа, че според мен за момичета с мускулести прасци е най-лошо да носят нещо до коляното и после да им се разкриват прасците, по-добре или къси поли и панталонки или 7/8 и дълги, но не и 3/4. Но иначе май доколкото разбрах няма начин освен да смъкнем някое друго килце :D

Goddess
05-18-2010, 20:57
Наистина не се махат...

и се пише "прасци".

IfeTyy
05-18-2010, 21:06
благодаря отново за коментарите ви :) Goddess и на теб за поправянето :oops:

malkataaa123
05-19-2010, 15:15
prikachi . com / files / 1594043Z . jpg
новак съм.. затова слагам така линка. според вас моите много дебели ли са? грозно ли е с токчета?

kasssidy
05-19-2010, 16:33
Мен не ми изглеждат твърде големи, по-скоро нормални. Но се снимай странично ... така не може да се каже със сигурност.