PDA

View Full Version : Задушава ме...

Eliii
05-18-2010, 13:45
Здравейте, хораа !! :)

Реших и аз да си излея душата.

Миналата година кандидатствах след 7 клас и ме приеха в училището, в което исках да уча, но в началото изобщо не ми беше лесно. Нямах приятели, не познавах почти никого - обичайното, но за щастие сега (в 9 клас) нещата са малко по-добре. В класа имам две най-добри приятелки. Едната (ще я нарека М.) ми е много близка. Другата (ще я наричам Н.) е много мила и забавна, но е голяма лепка. Всяко междучасие идва при мен, а аз имам нужда да общувам и с други хора от класа. Опитах се да и намекна, че ще е хубаво да общуваме и с другите, а нейният отговор беше: "За кво?!". Някои хора дори ми казват, че Н. се опитва да ме имитира и от време на време наистина забелязвам нещо подобно. М. изобщо не харесва Н. и понякога се карам с нея, защото се държи ужасно с Н. Обичам Н. и искам да бъдем приятелки, но имам чувството, че тя ме задушава, а аз просто искам малко повече свобода. Какво да правя ?

cvetinka95
05-18-2010, 13:57
Може пък да не е толкова добра в общуването, теб си те е харесала, че сте си допаднали. Иначе щом момичето е добро, мило, едва ли прави имитирането с негативна цел.
Но това, че идва при теб значи ли, че не можеш да си говориш свободно с другите?
Може би се опитай и нея да приобщиш към разговора, може да се притеснява, пък да вижда в теб човек, с който свободно си говори. Питай я защо не общува с другите, дали не ги харесва или? :(
Хайде успех! :)

December
05-18-2010, 14:15
Моля те дръж се добре с Н. Тя явно не харесва другите от класа,или може би не можа да контактува добре.Като я оставиш има голяма вероятност да стане депресирана. Опитай се да намериш взаимни интереси между М и Н.може после те да станаш добри приятелки.

Newsgirl
05-18-2010, 14:15
явно тази Н. не разбира от намеци-кажи и го в прав текст

danibebi
05-18-2010, 16:14
Може би Н. в твое лице е видяла добра приятелка,или просто не умее да контактува с другите добре и си е харесала теб :-D . Все пак можеш да и го кажеш в прав текст,но ако мислиш,че ще се засегне..по-добре не го прави.Общувай си и с другите.А М. и Н. познават ли се? Ако не се познават може да ги запознаеш,възможно е да си допаднат. ;) Успех.

uBuTo
05-18-2010, 16:30
Някои хора дори ми казват, че Н. се опитва да ме имитира и от време на време наистина забелязвам нещо подобно
Aко те имитира значи те харесва! :?

SmilezZz
05-18-2010, 16:35
Ми ако искаш опитай се да поговориш с нея..Обясни й това,което каза и на нас..Ако наистина ти е добра приятелка - ще те разбере и няма да ти се разсърди..

Но пък ако пък нямаш тази сила да й го кажеш - просто общувай и с нея,и с останалите..

MissChocolate
05-18-2010, 16:50
Всеки човек заслужава истината. Кажи й я в очите и го направи по начин,по който тя да не се засегне.
Кажи й,че си привързана към нея и,че я обичаш,но искаш повече контакти и с останалите.

От друга страна обаче .. знам колко отчаяно може да бъде едно момиче,когато не намира сродна душа или най-добра приятелка. Н. е намерила теб и се бори,за да те запази най-близка. Наистина .. осъзнай колко много тя значи за теб и се опитай по деликатен начин да й кажеш, това което мислиш, но и си помисли тя ли е по-важна или останалите?

alex4et0y
05-18-2010, 16:51
Ми ако искаш опитай се да поговориш с нея..Обясни й това,което каза и на нас..Ако наистина ти е добра приятелка - ще те разбере и няма да ти се разсърди..

Но пък ако пък нямаш тази сила да й го кажеш - просто общувай и с нея,и с останалите..

;-) +1

cvetinka95
05-18-2010, 17:10
Някои хора дори ми казват, че Н. се опитва да ме имитира и от време на време наистина забелязвам нещо подобно
Aко те имитира значи те харесва! :?

Ауу муцкъ топлата вода! :lol:
Е нали са приятелки, как няма да я харесва..
Но авторката- какво точно имаш предвид под имитиране - жестове, дрехи, държание с определен човек?

nIkEnCeTy_bE
05-18-2010, 18:06
За мен Н. е видяла в теб приятелката, от която има нужда и наистина те задушава по някакъв начин. Иска да и обръщаш внимание и в стремежа си почва да те дразни и задушава. Според мен наистина трябва да поговориш с нея, все пак ново даскало искаш да се познаваш с хората, защо заради нея да се лишаваш от това. Недей.

Eliii
05-18-2010, 18:26
Но авторката- какво точно имаш предвид под имитиране - жестове, дрехи, държание с определен човек?

Ако кажа, че харесвам нещо, тя казва, че също го харесва, въпреки в някои случаи да усещам, че не е така. Изцепвам нещо - тя го повтаря цяла седмица. Имитира някои от жестовете ми...

MissChocolate
05-18-2010, 18:34
Не се дразни толкова,мила.
Едва ли го прави с лоши чувства.
Просто размисли над въпроса какво значи приятелството ви за теб и ще разбереш какво и как да кажеш.