PDA

View Full Version : Бреки

DesSsi
05-29-2010, 18:32
Знаете ли колко лева горе долу излиза само за горните зъби ?

Nadunda
05-29-2010, 18:37
зависи кви са . но 1500 - 2000

DesSsi
05-29-2010, 18:40
2000 май са и за горните и долните зъби :-o

Nadunda
05-29-2010, 18:43
пф . слабо
на мен сега ще ми слагат
и каза нали завики какви са ама долу горе 3500 - 4000 за горе и долу

ти най обикновени ли искаш

DesSsi
05-29-2010, 19:13
ми ддз то ква е разликата между обикновенните и другите ?

Dopeass
05-29-2010, 19:23
вие сте болни мозъци бе хахаха 4 бона за брекети :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:
То ако става въпрос може и за 40 000 да си сложиш.
За 400-500лв (може и по-малко) можеш да си сложиш брекети. Напоследък доста се разрових и разпитах за това.

DesSsi
05-29-2010, 19:29
400-500 лв не са ли шини ?

POLLINA
05-29-2010, 19:33
за кво тряя да се дават 3000 лева за брекети като можеш да си вземеш шини за 200?
глупости са тва
върпат еднаква работа
до колкото знам брекетите не могат да се свалят , нали така?
а шините могат , аз като малка носих и сега зъбите ми са хубави

DesSsi
05-29-2010, 19:34
ми да обачее шините се носят повече времее

Dopeass
05-29-2010, 19:34
400-500 лв не са ли шини ?
и брекети може да си сложи за толкова.
Но дори и шини да сложи..малко по-бавно, но пак вършат същата работа, освен ако не е мн зле.

POLLINA
05-29-2010, 19:35
ми да обачее шините се носят повече времее
колко време се носят бреките ?
пък и защо ли си мисля,че се носят в зависимост от това колко е голям проблема ти

GoldSoul
05-29-2010, 19:41
Брекетите не се свалят .Цените варират около 1500-2000 за обикновените и 3000-3500 за брекетите с цвят на зъбите.Носят се около година две.
Шините са 300-500 лв. При тях има по-голям резултат ако си по-малка.
Аз носих 9,10 и 11 клас ,но само у дома и вечерта и постигнах желания резултат :)

Dopeass
05-29-2010, 19:44
добре, аз щях да слагам брекети пролетта. Щяха да ми струват 500лв и да ги нося 6 месеца. Отказах се заради лятото, но всичко си беше уредено. Тей че има варианти, стига да си намери човека.,

sasheto0o
05-29-2010, 19:46
Така.Брекети има доста видове.Може да сложиш за 600 , може и за 6000,да не кажа и за повече.Зависи какви искаш.Ако искаш сапфирени ще се изръсиш доста.Аз нося брекети от 2 години (юни ги свалям) , а братовчед ми носи шини също от 2 години (заедно ги сложихме) . И какво стана - ортодонтката му каза,че ще ги свали доста по-късно след мен по простата причина,че с шините лечението е продължително,заради свалянето и слагането,докато брекетите са залепени и да искаш не можеш да ги свалиш,а проблемът му беше доста по-малък от моя(само заради един кучешки зъб).Хаха..ии тези цени,които дадохте някои по-нагоре саа .. мм нз.. Ако искате толкова скъпи слагайте сапфирени :D . За моите платих 600 лв. :) :)

Seducti0n
05-29-2010, 19:47
за кво тряя да се дават 3000 лева за брекети като можеш да си вземеш шини за 200?
глупости са тва
върпат еднаква работа

Има случаи при които даде проблем не може да се коригира само с шини. :wink:

sasheto0o
05-29-2010, 19:48
А и забравих - повечето шини варират между 100 и 200 лева .. Никакви 500-600лв.

DesSsi
05-29-2010, 19:52
аз не искам да са скъпи ,, искам да са около 1000-1500 лв само за горните зъби

sasheto0o
05-29-2010, 19:57
аз не искам да са скъпи ,, искам да са около 1000-1500 лв само за горните зъби

Моите са за 600 лв.И аз нося само на горната челюст (:

DesSsi
05-29-2010, 19:59
ама какви са ти точноо ,, щото нали има тамм сс разни гумички ау

sasheto0o
05-29-2010, 20:05
ама какви са ти точноо ,, щото нали има тамм сс разни гумички ау

Еми моите са метални,обикновени,система Damon нещо си :D .Не се сещам как беше.А зза гумичките-при всяко ходене при зъболекарката тя сменя дъгата и гумичките,като гумичките може да са различни цветове-каквито искаш (:

DesSsi
05-29-2010, 20:09
Добре ,, мн ти благодаря за информацията :-)

POLLINA
05-29-2010, 20:10
глупости са тва
върпат еднаква работа

Има случаи при които даде проблем не може да се коригира само с шини. :wink:
може и така да е :) не съм информирана
просто исках да кажа, че ако може няма смисъл да се дават пари за бреки така мисля аз.
а иначе аз едно време моите шини ги носих 1 година , даже не знам дали имаше и толкова. проблемът ми беше , че предния ми зъб кажи речи беше пораснал наобратно :lol:

b3b3t0y
05-29-2010, 20:11
Аз нося (грубо казано) шини и горе и долу и са ми за 400лв :D И са на Winx :D Не съм ги поръчвала аз такива-така ми ги донесоха :D
Според мен зависи от зъболекаря и от това с каква фирма работи.. :)

Nadunda
05-29-2010, 21:06
аз педи съм носила шини
но сега ми си смених зъбите и ми казаха че със шини няма да стане толкова добре , колкото с брекетите

абе отиди на един преглед да ти кажат :?

Nqkuf
05-29-2010, 22:06
Ще използвам темата да попитам къде във Варна слагат брекети.
Тези, които са си слагали и са доволни нека да ми пишат ЛС...

wasser
05-30-2010, 05:37
Брекетите помагат много повече от шините.Носих шини около 2-3 години,зъбите ми се оправиха ,но не достатъчно.Струваха към 400-500 лв.

DesSsi
05-30-2010, 07:17
а боли ли като ги поставят ?

MaLkaTa_LaDy
05-30-2010, 07:56
Относно цените брекетите са около 3000лв. Зависи от проблема ти, но има някои проблеми, които не могат да се оправят с шини. Общо взето ако вашите имат възможностти си сложи брекети и не икономисвай от цената, защото тук цената и качеството са свързани. А това ти стои 1-2 години в устата.

DesSsi
05-30-2010, 08:05
аз при всички случаи ще сложа брекети

zlatnata_ribkaaa
05-30-2010, 08:09
Абе какви са тия глупости " как ще даваш 400 лв за брекети " или "вземи си шини за 200лв " запознати , незапознати говорят . Брекетите са 100 пъти по-добре може да са скъпи , но наистина деистват и няма да ги носиш 5 г. като шините , шините се слагат на малките деца до 11-12 години максимум , защото зъбите по-лесно могат да бъдат изправени . След това вече е безмислено , на мен една ортодонка дето нищо не разбираше ми сложи шини на 12 и ги носих без никакъв резултат (бях стриктна и си ги носих денонощно така че проблема не беше от мен ) . След това отидох при друга и тя каза цитирама " да сложиш шини на 12 годишно дете е пълна глупост " . Ако вашите могат да си позволят да ти сложат брекети по-добре носи брекети вместо шини , защото ще ти се изправят зъбите много по-бързо , ще ги носиш много по-малко . Не е толкова важно , че не можеш да ги сваляш дори е по-добре , шините трябва да ги сваляш да ги миеш и какво ли не още , а брекетите са си яки можеш да им слагаш ластичета различни цветове и не ти пречат нито фъфлиш , нито нищо .

vagarious
05-30-2010, 08:21
Абе какви са тия глупости " как ще даваш 400 лв за брекети " или "вземи си шини за 200лв " запознати , незапознати говорят . Брекетите са 100 пъти по-добре може да са скъпи , но наистина деистват и няма да ги носиш 5 г. като шините , шините се слагат на малките деца до 11-12 години максимум , защото зъбите по-лесно могат да бъдат изправени . След това вече е безмислено , на мен една ортодонка дето нищо не разбираше ми сложи шини на 12 и ги носих без никакъв резултат (бях стриктна и си ги носих денонощно така че проблема не беше от мен ) . След това отидох при друга и тя каза цитирама " да сложиш шини на 12 годишно дете е пълна глупост " . Ако вашите могат да си позволят да ти сложат брекети по-добре носи брекети вместо шини , защото ще ти се изправят зъбите много по-бързо , ще ги носиш много по-малко . Не е толкова важно , че не можеш да ги сваляш дори е по-добре , шините трябва да ги сваляш да ги миеш и какво ли не още , а брекетите са си яки можеш да им слагаш ластичета различни цветове и не ти пречат нито фъфлиш , нито нищо .

Абсолютно съм съгласна!! :x
Носих шини като малка и ефект- никакъв.Бях си стрикта, зъболекаря си беше много добър, но не знам защо нямаха ефект.Бяха ефтини - 150лв. тогава (преди 10год.).Обаче сега наскоро сложих брекети - вече от 2 месеца съм с тях и няма да ти кажа просто какъв ефект имат.Зъбите ми са зле, но за тези 2 месеца вече тотално се разместиха и са почти прави.Като си спомня к'во беше с шините и като сравня сега брекетите..апф, балкан разлика има.Сега ми е къде-къде по-хубаво и лесно с тях.Та, от тази гледна точка - ако имате възможност, слагай и не се чуди.Мойте стъпват близо 3000лв., но това е, защото не са от обикновените, тъй като с тях щяха да ми вадят зъби, а със сегашните - те били по-силни и не са ми вадили нищо.То си и личи колко са силни де. :grin: Също зависи и от ортодонта и проблема ти. :wink:

DesSsi
05-30-2010, 08:24

Абсолютно съм съгласна!! :x
Носих шини като малка и ефект- никакъв.Бях си стрикта, зъболекаря си беше много добър, но не знам защо нямаха ефект.Бяха ефтини - 150лв. тогава (преди 10год.).Обаче сега наскоро сложих брекети - вече от 2 месеца съм с тях и няма да ти кажа просто какъв ефект имат.Зъбите ми са зле, но за тези 2 месеца вече тотално се разместиха и са почти прави.Като си спомня к'во беше с шините и като сравня сега брекетите..апф, балкан разлика има.Сега ми е къде-къде по-хубаво и лесно с тях.Та, от тази гледна точка - ако имате възможност, слагай и не се чуди.Мойте стъпват близо 3000лв., но това е, защото не са от обикновените, тъй като с тях щяха да ми вадят зъби, а със сегашните - те били по-силни и не са ми вадили нищо.То си и личи колко са силни де. :grin: Също зависи и от ортодонта и проблема ти. :wink:

ама ти и на горните и долните зъби ли имаш ?

vagarious
05-30-2010, 08:36
Да, защото като ми се изправят проблемните зъби(а именно в горната челюст), после ще се получи проблем със захапката.И за това така.Всеки ортодонт, при който отидох преди да ги сложа ми каза, че задължително горе и долу. :)

DesSsi
05-30-2010, 08:46
ми аз съм само за горните тъй че ще ми излезе по евтино

vagarious
05-30-2010, 08:54
Еми щом искаш.. зависи и от ортодонта. :)

fUcKsMiLe
05-30-2010, 10:46
И аз трябва да сложа брекети :( само да съберем парите.. Просто тези зъполекари не си вършеха работата :-x Сложиха ми миналата година шини, да вървят по дяволите /бях на 13 ;x/ Проста работа! Сега съм с нов зъболекар, специалист и ми препоръча да сложа брекети. Тези които ми показа бяха от 600-1000 лв. имаше и по скъпи, ама нямаше голяма разлика.. !

И наистина има огромна разлика : шини = брекети ? ... ДА ДА.. :)

DesSsi
05-30-2010, 10:49
Да, така е - брекетите са си брекети :D .. притеснявам се как ще ме възприемат приятелите ми ии най вече момчетата смисъл дали ще им се хареса момиче с бреки ,, хммм :-o

dead_princess
05-30-2010, 11:13
По-добре момиче с хубави зъби и брекети, отколкото криви и с разстояние между тях. Как ще те възприемат - нормално.

vagarious
05-30-2010, 12:09
Да и аз нямам проблеми с това кой как ме възприема.Даже бих казала, че сега повече се усмихвам, а са ми още кривички.Абе по-удобно ми е.Аз си се харесвам и всичко е ок.Ако и ти се харесваш - и другите ще те харесват. :wink:

shakira96
05-30-2010, 12:48
От собствен опит знам, че брекетите имат ефект. По-добре е с брекети, отколкото цял живот с криви зъби. :)

sasheto0o
05-30-2010, 15:55
DesSsi , не боли като ти ги слагат.Залепят ги за зъба и толкоз.Нищо повече.Обаче оттам нататък при всяко ходене като ти сменява дъгата,вечер се усеща едно опъване и стягане,което не е много приятно,но отшумява за 1-2 часа.А относно приятелите и момчетата-мен приятелките ми толкова ме харесват с брекети,аз не мога да ги понасям,те : "ау виж какви са ти хубави" ии т.н. А момчета - хмм, за тези 2 години не съм имала никакъв проблем с момчетата :)

kreed18
08-27-2010, 16:03
Днес и аз бях на ортодонт , видях бреки за 600 , 900 и 1200 лв .. :)
От вас си зависи вече :) След няколко дена слагам и аз ...
Като малък и аз носих апаратче.. но без никакъв смисъл , а струваха 200 лв .. :(
Сигурен съм,че бреките е решението за кофти зъби .. :)
Успех на вскички :)

Забравих да кажа,че съм на 22 .. т.е. годините за бреки нямат значение :) Но естествено, колкото по-рано толкова по-добре :)

galet0
08-27-2010, 16:22
На мен лично шините не ми помогнаха и сега съм с брекети :? 1300 на челюст струват мойте,сега съм само с горни след месец и долни :-# Един съвет от мен: НЕ СЕ ПОДЛАГАЙ НА ТОВА МЪЧЕНИЕ ! Отначало боли,после минава,но грозотията си остава! Ама то тва е за 1-2 години,а ако случая е по-тежък по-дълго време!След тва-хубава усмивка....Ама незнам дали си струва... :(

Korrnyy
08-27-2010, 16:32
И аз бях с брекети до преди 4-5 месеца.
За горни и долни общо ми взеха 1200 лева и то на вноски. Носих ги около година и полувина и сега зъбите са ми идеално прави.
Зъболекарката ми каза, че на моите години /вече 17/ шини няма да свършат работа, защото устата ми няма да расте още много а шините не са достатъчно силни за да разместят зъбите. Каза: "Един ще се изправи - друг ще кривне"
Не съжалявам, че ги носих. Останах много доволна.

sweet_bunny
08-27-2010, 16:43
глупости са тва
върпат еднаква работа

Шини не могат да се носят след навършване на 16 години (мисля,че толкова) :)

galet0
08-27-2010, 16:44
глупости са тва
върпат еднаква работа

Шини не могат да се носят след навършване на 16 години (мисля,че толкова) :-D
На мен пък ми казаха че те са за деца до 10...

sweet_bunny
08-27-2010, 16:47
глупости са тва
върпат еднаква работа

Шини не могат да се носят след навършване на 16 години (мисля,че толкова) :-D
На мен пък ми казаха че те са за деца до 10...
Абе,че нещо такова беше.Въпроса е,че могат да се носят до навършване на определена възраст,докато човек по-малък

vagarious
08-27-2010, 16:47
Абе както и да е .. аз знам за 14год.Няма особено значение.

Иначе, изобщо не е грозно.Да, кофти е, докато се подредят зъбите(което става изключително бързо), но това е защото не сте свикнали.После всичко отминава - нито ги усещате, нито ги забелязвате толкова.Без паника, слагайте ги и се кефете на живота както преди. 8)

EsteticLoff
08-27-2010, 17:53
На мен ми казаха за горе и долу - 1500 лв :)
Иначе тези шини какви са ?? Смисъл да нямата предвид апаратче(скоби) ??

DimovB
08-27-2010, 18:44
да, тва имат предвид.

kreed18
11-25-2010, 18:16
Здравейте,тъй като и аз ще слагам бреки скоро реших малко да ви поинформирам за цени и прочие.
Най-напред на 22 години съм и съм от малък град.

Цените за горни бреки ,които ми казаха са:
~650 лв най-обикновенните
~950 лв със някаква технология която значително подобрява действието
~1200 лв вид безцветни
(мисля че цените и на долни бреки са що-годе същите)

Аз лично се спрях на тези от 950 лв парите не са много имайки предвид,че си премахвате комплекс,който носите цял живот :)
(търпял съм 22 години ... няма да ме е срам и дори да се виждат, за това пестим тези 200-300 лева за безцветни) :)

Няма възрастови ограничения за бреките, но важи: колкото по-рано толкова по-добре :)
Като малък носих апаратче (това което е с пластмасово небце и обикаляща зъбите тел) но нямах ефект.. поне видим :) но мисля,че малко или много ми е помогнало .

Незнам как вървят цените в по-големите градове , независимо,че уча в София все пак реших да си ги зема от родния град. Дано не греша :) Мисля след Нова Година да ги слагам :)