Влез

View Full Version : Братовчетка ми... ужас

mai4ka3
05-31-2010, 06:06
Става дума за братовчетка ми. Тя е на 3, август става на 4. Токова е ината, че направо не можете да си представите. Ще дам няколко примера: "В магазина сме. И сме до щанда за торти. Купихме една шоколадова, но лапето иска сметанова с цветя (а пък тази сметановата е гадна взимали сме и преди, никой не я яде). И нали сега по- добре да вземем за братовчетка ми само едно парче от тази торта. Обаче жената дето ги дава отиде някъде и не се връща. Казахме на братовчетка ми, че ще обиколим магазина и пак ще се върнем (магазина е много голям). Ама като почна да ревее..., да тропа с крак, да ни бие.... Леля се ядоса и я наби в магазина. Обаче тя е толкова ината и не й минава- реве,реве и не спира. И по едно време дойде една жена и носи едно парче торта и вика " Заповядай сладурано, това е подарък от магазина." Направо почервеняхме с леля и мама. Да се стигне до там да ни подарят торта.. :? Има още много примери като да премести масата (да я бутне), да даде очилата на леля, да ме среши.. ама ние не й даваме и пак започва да реве, леля я набие каже и да млъкне, млъква ама продължава да мрънка. Това е. Искам само да дадете някои съвети как да я научим и как да й го втълпим в главата, че като кажем НЕМОЖЕ да не мрънка и да не реве за глупости.

TheBeliever
05-31-2010, 08:15
Мисля, че сте изпуснали момента. Племенничката ми стана на две този месец и вече се опитва да придава инати, но родителите й ги тушират още от сега. Аз лично не мисля, че боят е решение. Трябва да сте твърди и когато се каже"Не" това да е твърдо и безкомпромисно, а не когато ви писне от мрънкането й да й позволявате това, което вече сте забранили. Така тя разбира, че като се инати достатъчно дълго време накрая пак ще стане на нейното. Като този случай в магазина - трябвало е просто да откажете тортата независимо колко реве и се тръшка, за да разбере, че не тя командва и не всичко става така както на нея и се иска.

casey
05-31-2010, 08:28
Много често срещам такива деца на улицата и направо ме побъркват. Чесно казано и аз мисля, че вече е минало-заминало. Още от малки трябва да се държат по-изкъсо. Като ти се тръшне да реве, казваш и, че ще я оставите в магазина или нещо от този род. Или като иска нещо такова и казвате НЕ, като се тръшне да реве - казваш и, че ще я накажеш ако не спре и ако не спре янаказваш - това е начина. И колкото и да се тръшка не и го давата, за да разбере, че няма да стане на нейното.

Babata
05-31-2010, 08:55
Нека леля ти да попрочете нещо по темата. С бой ще я направи още по-голям инат! Да пише в google : Бебешки пубертет и да чете, има купища теми за това!

WaterLilly
05-31-2010, 09:16
Като аз съм била малка съм пробвала тия номера с реването и мрънкането, но като съм го правела, или са ме пращали в друга стая с думите, че като се нарева, мога да дойда пак при тях, или не са ми обръщали внимание. И явно съм схванала, че нищо не постигам, и съм престанала. Тя явно разбира, че като ревунчи, ще ви привлече вниманието по някакъв начин, затова го прави.

danibebi
05-31-2010, 10:47
Ии моята племенничка проявява инат (тя е на 2) но майка и още от сега я държи изкъсо.Трябвало е още когато е била малка да вземете мерки.

SheIsAggressive
05-31-2010, 11:18
Оф ей такива изпълнения най-много ги мразя.. :o Един път с нашите и с малката братовчедка сме в Пловдив.. харесах си аз едни пантофки колко да бяха..? Най-много 10 лв.. а тоз малък изрод си хареса някаква плюшка за 100 и косур лева.. и майка вика че ще й я вземе.. ОК! Взехме я и за викам на майка да ми купи пантофките а тя вика: "Нямам пари".. Много се издразних и й се развиках.. и нали все трябва да стане на моето, тя върна на малката играчката и ми взе пантофките и някакви блузи, чанти, дънки и очила.. :grin: малкия изрод рева ама никой не я отрази..
Извод: Ивелинна винаги печели :grin:

someonerandom
05-31-2010, 11:20
Оф ей такива изпълнения най-много ги мразя.. :o Един път с нашите и с малката братовчедка сме в Пловдив.. харесах си аз едни пантофки колко да бяха..? Най-много 10 лв.. а тоз малък изрод си хареса някаква плюшка за 100 и косур лева.. и майка вика че ще й я вземе.. ОК! Взехме я и за викам на майка да ми купи пантофките а тя вика: "Нямам пари".. Много се издразних и й се развиках.. и нали все трябва да стане на моето, тя върна на малката играчката и ми взе пантофките и някакви блузи, чанти, дънки и очила.. :grin: малкия изрод рева ама никой не я отрази..
Е това е била пълна гавра по всички показатели :D

SheIsAggressive
05-31-2010, 11:22
Е това е била пълна гавра по всички показатели :D
Е как така гавра.. аз си харесах нещо супер евтиното.. па ония малък изрод иска на него да му се купува.. абе я чит.. :lol:

someonerandom
05-31-2010, 11:30
^^Е това е гаврата :D

SheIsAggressive
05-31-2010, 11:31
^^Е това е гаврата :D
Аааа :D Еми да ама не й се получи.. :lol:

iiordanova
05-31-2010, 12:32
Е , тя е малка! Още е бебе.
Майка й не трябва да я бие , защото тя продължава да го прави на пук.
Покажете й , че не може за всичко да й се угажда , но без бой.

Biskfitka
05-31-2010, 12:44
И аз имам такава братовчедка,ама вче стана на 6-7 и си е същата :? С бой не се оправя това....Оставяте я да плаче,каквото иска да прави,като види,че не става винаги на нейното ще спре ;)

SheIsAggressive за мен си постъпила правилно 8-)

DinViesel
05-31-2010, 12:56
Мии късно е вече.. приемете че ще остане глезено същество. Изтървали сте момента за възпитание и навици.

anonimchetou
05-31-2010, 13:24
С бой не става. Оставете я да си мрънка и да си плаче без да и обръщате грам внимание. Все ще се умори и ще млъкне. Може да е дразнещо да ви реве на главите, но я игнорирайте и толкова.Като види че номерата и не минават и никой не и обръща внимание все ще млъкне.

radeberger
05-31-2010, 14:57
С бой не става. Оставете я да си мрънка и да си плаче без да и обръщате грам внимание. Все ще се умори и ще млъкне. Може да е дразнещо да ви реве на главите, но я игнорирайте и толкова.Като види че номерата и не минават и никой не и обръща внимание все ще млъкне.

Точно !

И да добавя - по този начин свиква да се налага , за това спрете да и огаждате .

TheThinker
05-31-2010, 15:21
Има късо гемче.

JCoutureJunkie
06-01-2010, 18:22
Ох,вие първо седнете и му обяснете на детето спокойно,без нерви и скандали!На мен пък най-лошото впечатление ми правят родители,които бият 2-3-4 годишните си деца,само защото те искали нещо.То детето не знае на кой свят се намира още,ти да тръгнеш да го биеш :( Адски грозно е,не допринася за възпитанието.После се чудим защо има насилие в училище.Ми то как да няма,като тези деца от малки само бой са виждали.
Както казах,поговорете с нея,щом почти е на 4,би трябвало да разбере.Кажете и как се чувствате,когато тя се държи така,кажете и,че сте разочаровани и т.н.Ако все пак не помага,следващия път като направи подобен номер,без много обяснения я грабвате и си тръгвате.Така ще се научи,че като не уважава близките си,няма да получава това,което иска.Респективно,ако започне да се държи по друг начин,например без тръшкания да моли за нещо,купете и го,ако можете.
SheIsAggressive и сега какво?Гордееш се,че всички пари са изхарчени за теб,а нищо за братовчедка ти,която сигурно и 6 години няма :? Разбирам,че 100 лева за играчка са много,но пак можехте да и купите нещо.Баси и неуважението към собствените си близки,особено с това "изрод".Ако не беше споменала,че е братовчедка ти,въобще нямаше да разберем,за кого става въпрос.

bloodyF
06-01-2010, 19:00
Моята братовчедка септември става на 6.И като беше по-малка беше горе долу същата .Обаче си я държаха изкъсо техните и вече си се е научила ,че не всичко става както тя поиска.Обаче начина не е бой.Просто да и се говори спокойно и тя ще се научи :)

spopi
06-07-2010, 18:52
Това е работа на леля ти сега да не си оплаква ще трае :)

spexx
06-07-2010, 19:16
определено с бой не става.. може един тва пъти да стане , ама после боят дори няма да е заплаха :) има и други методи .. сега.. не съм опитен човек с деца .. ама ако я оставите да реве там да са тръшка докато и писне ?? пък може после като и кажете НЕ .. да разбере че колкото и да са тръшка няма да стане нейната .. нз нз.. но определено боят не е решение :P

Callisto
06-07-2010, 19:46
Хах вземи от някой познат да гледаш питбул дори и за един ден. Ще разбереш, че боят не е решение и всичко ще се върне рано или късно. Ти удари детето, а то ще се превърне в магаре и ще се заинати още повече. Аз съм адски инатлива. Винаги трябва да е моето. Даже и да не е моето пак ще е станало, понеже съм го поискала. Баба ми ми е посягала и сега и чупя главата в дивана. Тате никога не ми е посягал и за мен и за всичките ми приятели няма по-добър и як човек от него.

Мен тате ме е възпитавал според точковата система. Всеки път като направя нещо като хората получавам точка. Примерно да кажа 1 моля, благодаря, да си оправя стаята...за всичко това получавам точки. Да кажем дадената торта ще ми струва 20 червени(полужителни) точки. Като ги събера това ще е моята награда. За всяка лоша дума или лошо поведение ми се отнемат по 5 черни (отрицателни) точки. Всичко е много просто. Ако иска нещо ще трябва да си го заслужи. :)

danibebi
06-08-2010, 13:33
Офф като сте се заговорили..боят не бил решение..е добре де,ако детето е на 2,3 г.още незапочнало да разбира и да седнеш да му говориш,ефект никакъв :? не е казано,че детето трябва да се ПРЕБИВА.Но няма нищо лошо в това,примерно да го подтупнеш лекичко за да знае,че така не трябва да прави.Аз съм на това мнение.

TheBeliever
06-08-2010, 13:37
Офф като сте се заговорили..боят не бил решение..е добре де,ако детето е на 2,3 г.още незапочнало да разбира и да седнеш да му говориш,ефект никакъв :? не е казано,че детето трябва да се ПРЕБИВА.Но няма нищо лошо в това,примерно да го подтупнеш лекичко за да знае,че така не трябва да прави.Аз съм на това мнение.

Прави разлика между шамар през ръцете, за да не бара където не трябва, и бой.