PDA

View Full Version : Eсе

Ospi
06-01-2010, 19:22
Мамка му, имам есе по литература. По скоро са 6 и ще изберем едно от тях.
Засега се готвя у нас.
Та да ве питам набързо за една от темите...
"Да откриваш света отново и отново..."
Другите теми са различни(произведения които сме учили)
Някой има ли идея за какво става дума или аз съм зле?

theImmoral
06-01-2010, 19:27
Може би темата има впредвид да виждаш нещата в нова светлина. Аз го възприемам така.
Пример: Един ден се радваш на яката природа, на животинките ит.н., ала на другия ден те жили пчела, напича те слънцето и те изяжда крокодил. Естествено намразваш природата. Добре де, не я намразваш, защото си мъртъв, ама все пак...

ecstazy
06-01-2010, 19:28
"Да откриваш света отново и отново..." Може би аз бих разсъждавала по следния начин. Мислиш си, че всичко е наред, обаче в даден момент те връхлита неочакван обрат на живота. Случва ти се непредвидено нещастие. След определен прериод от време ти го преживяваш, и откриваш света отново. Болката или тъгата най-сетне спира и ти преоткриваш света. Усещаш щастие, любов ... Това един вид е кръговрата на живота. Губиш нещо/някой, преживяваш го =>преоткриваш света.

Това е моята гледа точка в/у темата. Естествено само давам насоки ;) пък ти си прецени ако това ти допада.. нз :)

Ospi
06-01-2010, 20:03
Всъщност вие ми помогнахте доста много! Мерси много, супер сте хора! От това ми зависи годишната оценка.

ecstazy
06-01-2010, 20:09
Всъщност вие ми помогнахте доста много! Мерси много, супер сте хора! От това ми зависи годишната оценка.радвам се, че съм помогнала ;)

theImmoral
06-01-2010, 20:55
Нямаш проблеми.
Успех!