View Full Version : За по-гладко бръснене
FilmiranM
06-05-2010, 08:57
Момче на 15 съм, имам въпрос
В последно време брадата ми стана по-гъста, имам отстрани на лицето, брадичката и мустаците и по време на самото бръснене, усещам, че все едно ми се дере кожата от бръсначка, хич не е гладко бръснене..
Ползвам пяна на Жилет и от тея обикновените самобръсначки пак на Жилет.
Предложете ми гел за бръснене и по-хубава самобръснака. :)
earthquaker
06-05-2010, 09:19
така ще е оттука нататъка :)
пробвал ли си да законтриш? не ти го препоръчвам за всеки ден обаче.
FilmiranM
06-05-2010, 10:23
Обаче май не съм се изказал хубаво
Имах предвид, че по време на самото бръснене ми дере, а не после самата кожа. Бръсначката не се движи хубаво някак си
Пробвал съм контра, после пак си се усеща брадата, но това не ми е проблем..
....ти май си стигнал до етапа в който доста ти се е сгъстила брадата от постоянното бръснене... бих ти препоръчала да се бръснеш с машинка, тоест, да е около милиметър дължината на брадата. Пак изглежда чисто и ще избегнеш "постоянната синя брада", но не знам дали не е късно за това при теб :/
FilmiranM
06-05-2010, 10:34
....ти май си стигнал до етапа в който доста ти се е сгъстила брадата от постоянното бръснене... бих ти препоръчала да се бръснеш с машинка, тоест, да е около милиметър дължината на брадата. Пак изглежда чисто и ще избегнеш "постоянната синя брада", но не знам дали не е късно за това при теб :/Не ми се е сгъстила кой знае колко, рядка е, просто вече почва да си личи ако не съм се бръснал от 3 дни, примерно.
Сещам се иначе май за какво говориш - Самата област, където растат косми е сива някаква.
Дам, имам такова, но е кажи-речи незабележимо.
Мислил съм да си направя кола маска няколко пъти, докато още не е станала твърде дебела, но ще видим
earthquaker
06-05-2010, 10:35
Обаче май не съм се изказал хубаво
Имах предвид, че по време на самото бръснене ми дере, а не после самата кожа. Бръсначката не се движи хубаво някак си
Пробвал съм контра, после пак си се усеща брадата, но това не ми е проблем..
ааа.. на колко време сменяш самобръсначките?
иначе и на мен ми дере, но тва е щото се бръсна с Т-образна с 1 ножче, ретро 8-) чак се чува кръц-кръц ако се жуля всеки ден
YouAteMyHeart
06-05-2010, 10:37
Купи си по-хубава самобръсначка(Gillette Fusion,Gillette Mach 3) и гел за бръснене(на Niveа са добри).
FilmiranM
06-05-2010, 10:40
Благодаря ви :)
YouAteMyHeart, тея самобръсначки колко често се сменят?
YakUZa777
06-05-2010, 10:49
Аз се бръсна с тея обикновените бикчета на жилет и имам http://www.electron.bg/product_info.php?cPath=22_152_76&products_id=15874
Такава, но ако не си се бръснал от повече време, започва леко да скубе, а аз се бръсна на 10 дена. Брадясал > алл :D
YouAteMyHeart
06-05-2010, 11:39
Благодаря ви :)
YouAteMyHeart, тея самобръсначки колко често се сменят?
Самата самобръсначка не се сменя.Когато ножчетата се захабят си взимаш нови.Аз ги сменям на 2месеца г-д.