View Full Version : какво да правя;(
kalina90
06-05-2010, 09:44
Здравейте!Преди седмица котарака ме одраска по ръката,и ми казаха че с дезодорант се дезинфекцира за да не остане белег,и аз напръсках с дезодорант одраното място.Пръсках докато изведнъж кожата ми побеля......След това 2 3 дни ми беше подуто,а сега това "петно" има кафеникъв цвят и стои като мъртва кожа :(
На някой случвало ли се е нещо подобно?Какво може да ми помогне в случая?
Elenichkaa
06-05-2010, 09:57
това с дезодоранта го чувам за пръв път....защо просто не сложи кислородна вода?както и да е....отиди на лекар!
kalina90
06-05-2010, 09:59
трябваше да отида по рано..сега може би е късно,след като се е образувала коричка :cry:
Не е определено, че дезедоранта помага...просто в него има спирт и затова ако нямаш чист спирт, можеш да се напръскаш и с дезедорант...в който не се знае какви други химии има. И все пак не мисля, че ще ти остане бяло..просто не я пипай коричката, да си падне сама.
когато пръскаш продължително на едно място с дезодорант , кожата се замръзява и се получава нещо като рана. Но като се е замръзило , ти не си усетила. Имам приятелка, на която и остана белег от това.
kalina90
06-05-2010, 10:14
:cry:
kalina90
06-05-2010, 10:15
когато пръскаш продължително на едно място с дезодорант , кожата се замръзява и се получава нещо като рана. Но като се е замръзило , ти не си усетила. Имам приятелка, на която и остана белег от това. О неее :cry: с мен се случи същото :cry: и е голямоо :cry: не искам да ми остане белег ;(
pussucetka
06-05-2010, 10:19
Защо просто не я намаза с крем раничката . . Изчакай да падне коричката :-o
Е колко е голяма тази рана ? че е толкова фатално...
kalina90
06-05-2010, 10:26
Защото толкова ми е акъла ](*,) :cry:
Можеш да си купиш някакъв мехлем за белези и да се мажеш след като падне коричката.
kalina90
06-05-2010, 10:32
а има ли вероятност кожата ми там да си стане същата ,или ще стои по-бяла с каквото и да го намажа :( лазер няма ли да помогне :(
Каква му е цената на този мехлем?
а има ли вероятност кожата ми там да си стане същата ,или ще стои по-бяла с каквото и да го намажа :( лазер няма ли да помогне :(
Каква му е цената на този мехлем?
С времето сигурно ще се заличи, пък и лятото като хванеш тен би трябвало да се изравни.
Не знам, то има различни, питай в аптеката да ти предложат някой.
Luscious_Heart
06-05-2010, 12:11
Спирта далеч не е толкова надежден дезинфектант, препоръчвам ти йодна тинктура. :-o :-o
По принцип имай в предвид, че когато имаш отворена рана не е хубаво да попадат въглехидрати в нея, а в повечето тоници, дезодоранти, кремове и т.н. има.. Опасно е.. раната може да започне да ти бере.. дезинфекцира се или със спирт или кислородна вода, а може и риванол, но НЕ и с дезодорант.
VinDiesel
06-05-2010, 16:50
Свари си чай от смрадлика и си топи ръката в нея.И друг път никога не пръскай с дезедорант,ако нямаш чист спирт, реванол, йод или кислородна вода ,поискай от някой или просто гледай ,да не я замърсиш
трябваше да отида по рано..сега може би е късно,след като се е образувала коричка :cry:
Абе отивай на лекар :-x Ами ваще нищо ли няма да предприемат?
UnForgettableDream
06-07-2010, 14:58
когато пръскаш продължително на едно място с дезодорант , кожата се замръзява и се получава нещо като рана. Но като се е замръзило , ти не си усетила. Имам приятелка, на която и остана белег от това.
Аз като бях в 5 клас един съученик ми го направи тоя номер. Пръска с дезодоранта на едно място продължително на ръката ми ии вечерта като поглеждам беше едно кафяво и гадно. И после остана белег, но лятото се сля с тена ми. В случая за раната може би е подобно, но чак пък за лекар не ми се струва. А и защо ти е трябвало да се пръскаш. Голяма работа малко одраскано..
angel4eto100
06-07-2010, 15:21
Ползвай гентамицин актавис заличил ми е много белези не пълно но са незабележими. И аз като бях малка си нараних здравата брадата и ми я лепяха с лепило на аквапарка (специално лепило като при зашиването е но безболезнено) и много се уплаших да не ми остане белег но мехлема го заличи :)