View Full Version : Бели Зъбки
Здравейте искам също да попитам възможно ли е да се избелят зъби който леко-средно жълтенеят оъ венеца към края на зъба.Защото като малък бях мн болнав и мн често пиех лекарства който ми "боядисваха" зъбите ми.Мия ги всеки ден от когато се помня но...уви нищо
А и също наистина ли е толкова вредно избелването?
ani942942
06-05-2010, 13:49
Здравейте искам също да попитам възможно ли е да се избелят зъби който леко-средно жълтенеят оъ венеца към края на зъба.Защото като малък бях мн болнав и мн често пиех лекарства който ми "боядисваха" зъбите ми.Мия ги всеки ден от когато се помня но...уви нищо
А и също наистина ли е толкова вредно избелването?
И аз искам да си ги избеля ! Някои може ли да ми каже какви щети ще нанеса ,ако си ги избеля?
aguilera
06-05-2010, 14:02
Мисля,че зъбите стават по-чувствителни и след като направиш едно избелване трябва да ходиш след това отново и отново....
YakUZa777
06-05-2010, 14:07
Мисля,че зъбите стават по-чувствителни и след като направиш едно избелване трябва да ходиш след това отново и отново....
Сериозно ли ве ? Говорите някой път без да знаете нищо.
Аз съм си ги избелвал, доста боли защото ти изтънява емайла, но те боли 2-3 дена макс и трябва да избягваш да ядеш храни с оцветители 1вите 1-2 дена.
maksimal
06-05-2010, 14:08
+
А и изтъняват емайла и започва да боли.. Най добре е с избелваща паста 8-)
Доколкото знам, емайлът не се възстановявя, така че никога не бих си го изтънил, дори с цената на по-бели зъби.
Много е вредно избелването.. по- добре опитай с почистване.. може и да има голям ефект.
shakira96
06-05-2010, 15:55
Избелваща паста или пудра за зъби. :)
Избелваща паста или пудра за зъби. :)
VinDiesel
06-05-2010, 16:18
http://vbox7.com/play:c95f4390
Тук е обяснено всичко :)
Аз съм чувала, че помага ,примерно веднъж седмично да се търкат със сода, но да не се прекалява. И отделно с някаква качествена избелваща паста за зъби да се комбинира.
kotetokateto
06-05-2010, 19:17
Аз съм чувала, че помага ,примерно веднъж седмично да се търкат със сода, но да не се прекалява. И отделно с някаква качествена избелваща паста за зъби да се комбинира.
На мен зъболекарката ми каза да не пробвам със сода, защото и от нея изтънява емайла ;/
YakUZa777
06-05-2010, 19:33
Емайла може да изтънее и от силното натискане с четката, ако е въпроса ...
kotetokateto
06-05-2010, 20:07
Това не го знаех, вече ще внимавамм :D
VinDiesel
06-05-2010, 20:44
Емайла изтънява и от твърдата храна ако е въпроса :)
FlowerPower
06-05-2010, 21:43
Еми избелващи дъвки, ябълки, никакво вино, кафе... има и др съвети
dAimIk0z
06-05-2010, 21:49
и пак да кажа - спермата помага много,особено моята 8-)
Neopitom3na
06-05-2010, 22:19
и пак да кажа - спермата помага много,особено моята 8-) каква реклама
и пак да кажа - спермата помага много,особено моята 8-) еми дай да пробваме
ani942942
06-06-2010, 07:31
Понеделник отивам на зъболекар да ми ги избели
пусни 1 снимка после да видиме резултата :)
ani942942
06-06-2010, 07:39
пусни 1 снимка после да видиме резултата :)
ОКК :)
За да видиш какъв е резултата, трябва да пусне снимка и какви са били преди избелването.
burningtear
06-06-2010, 15:25
Доколкото знам, емайлът не се възстановявя, така че никога не бих си го изтънил, дори с цената на по-бели зъби.
+1
fUcKsMiLe
06-06-2010, 15:26
Най-добре със гел .. на първа страница има клипче и една моя приятелка си избели така зъбите .. и сега вече 3-ти месец са и бели като лист че и повече зъбите :shock: и май и аз ще ходя, че от тези кафета .. ;ss
ani942942
06-06-2010, 15:41
Най-добре със гел .. на първа страница има клипче и една моя приятелка си избели така зъбите .. и сега вече 3-ти месец са и бели като лист че и повече зъбите :shock: и май и аз ще ходя, че от тези кафета .. ;ss
можеш ли да ми кажеш цена г/д ? А това с гела безвредно ли е ?
YakUZa777
06-06-2010, 17:18
Избелването не беше скъпо и има ефект, поне при мен. Вземи си един аулин, че ще ти трябва после.
ani942942
06-06-2010, 17:21
Избелването не беше скъпо и има ефект, поне при мен. Вземи си един аулин, че ще ти трябва после.
Ама ти с гел или със ZOOM си го правил? И много ли боли? :)
YakUZa777
06-06-2010, 17:29
МММ не знам как се казва, отиваш там, мацат ти зъбите и ти държат там в устата едно нещо и така и за мен това нещо боли колкото дълбок кариес да не кажа повече, просто от самото изтъняване даже от полъха на вятъра ще те боли 1вия ден, ама като пиеш един аулин и минава. И по - горе мисле, че го написах, не трябва да се ядът храни с оцветители 1-2 дена и да се дъвче дъвка.
Kallyn4eto
06-06-2010, 20:19
я плс ми кажете за тая пудра за зъби
МММ не знам как се казва, отиваш там, мацат ти зъбите и ти държат там в устата едно нещо и така и за мен това нещо боли колкото дълбок кариес да не кажа повече, просто от самото изтъняване даже от полъха на вятъра ще те боли 1вия ден, ама като пиеш един аулин и минава. И по - горе мисле, че го написах, не трябва да се ядът храни с оцветители 1-2 дена и да се дъвче дъвка.
закво си изтъняваш емайла? колкото по-малко емайл имаш по зъбите, толкова по-уязвими са.
YakUZa777
06-06-2010, 21:32
Имах нужда да го направя, като малък имах едни там някакво забавяне в разстежа или какви глупости бяха и ми бяха станали едни петна. Ако имам 10 бона ще си сменя всичките зъби.
VinDiesel
06-06-2010, 21:42
Аз небих си избелил зъбите,не са ми някви жълти ,но не са и Холивудски.
Те вече какво ли не измислиха.Мъже стават жени и обратното.Остава човек да се превръща в животно,дърво,храст,къща,ко ла,мотор и т.н ....
YakUZa777
06-06-2010, 21:46
Те вече какво ли не измислиха.Мъже стават жени и обратното.Остава човек да се превръща в животно,дърво,храст,къща,ко ла,мотор и т.н ....
Специално от зъбите могат да тръгнат много заболявания знам. Така, че здрави зъби с изчистени кариеси > алл. Сиг. повечето от вас дори не ходят на профилактични прегледи.
VinDiesel
06-06-2010, 21:50
Специално от зъбите могат да тръгнат много заболявания знам. Така, че здрави зъби с изчистени кариеси > алл. Сиг. повечето от вас дори не ходят на профилактични прегледи.
Напълно здрави хора няма.Всеки е болен от нещо.
Аз не съм ходил от 6 месеца да ми гледат зъбаците.
lubomirky
06-06-2010, 21:59
иам въпрос .. ако ще носиш брекети, кое е по-добре - преди слагането или когато ги махнат е по-хубаво да се избелят зъбите?
YakUZa777
06-06-2010, 22:07
Нямам идея, но предполагам, след свалянето, че или иначе ще е хард за зъбите.
иам въпрос .. ако ще носиш брекети, кое е по-добре - преди слагането или когато ги махнат е по-хубаво да се избелят зъбите?
След, защото докато ги носиш, определени участъци по зъбите не могат да се почистват добре, даже изобщо.
Понеделник отивам на зъболекар да ми ги избели Като ти ги направи постни снимка и разкажи дали боли и колко пари ти взеха че и аз се интересувам защо е по-добре с слаби и бели от колко с жълти и здрави ! Кво пък толкова един живот се живее басии 8)
след като ги избелиш, пак ще пожълтеят. не се притеснявай.
вземете си ги мийте по-често и не си преебавайте зъбите с избелвания.
след като ги избелиш, пак ще пожълтеят. не се притеснявай.
вземете си ги мийте по-често и не си преебавайте зъбите с избелвания.Добре де ! Аз си ги мия и съм ги мил след всяко хранене и по-бели не станаха. В момента зъбите са ми грапшави и имам петна от лекарствата които съм взимал + това трябва да оправям едно полупитче и да ги изправя малко защото съм перфектционист ! > Защо да не ги избеля ?
няма нищо лошо да ги изправиш
само че да ги избелиш не е съвсем безобидна процедура. а и естественият цвят на зъбите не е бял.
няма нищо лошо да ги изправиш
само че да ги избелиш не е съвсем безобидна процедура. а и естественият цвят на зъбите не е бял. Еми бяло някакво матово, а не тип ''порцеланова усмивка'' !
crazy7oo
06-19-2010, 21:12
ima edno kato prahche ima go v aptekite kavza se bql snqg i e mn dobro ;)
Я дай малко повече инфо за това прахче ??? снимка ... ценаа ...
djidji_to
06-20-2010, 07:38
Оня ден говорих с зъболекарката си относно избелването , а те само ми каза аз моите не бих ги избелила така че си направи сметка . Явно не е много хубаво
Изтънява се емайла и зъбите стават доста чувствиелни. По-хубаво си купи паста за зъби с избелващи частици или нещо такова! :)
crazy7oo
06-20-2010, 11:15
Я дай малко повече инфо за това прахче ??? снимка ... ценаа ...
има го в Аптеките и е супер евтино но много помага и е едно светло розово прахчето и на кутийката пише бял сняг и май беше Арабско ;) аз сум доволна от него :grin: :grin: :)
Няма смисъл да ходите да ви избелват зъбите .. само ще се прецакате!!! приятелка на сестра ми е отишла и зъбите и бяха бели само първите дни- после станаха каквито си бяха ;) :)
purple00
06-22-2010, 09:25
кат ги търкаш със сода се избелват :D
кат ги търкаш със сода се избелват :D
Те побеляват ама със сода емайла също истънява
gret4ety
06-22-2010, 13:49
Видях някъде нещо за брекетите :D Аз бях с брекети година и половина някъде и имах една малка четчица с която си ги чистех отвсякъде и след като зъболекаря ми ги махна само ги почисти нали от лепилото, нито ги е избелжал нито нищо, много са бели, даже повече от преди. Може би е така, защото докато съм била с брекети и съм отделяла много повече време и внимание да ги почиствам по всякакви възможни начини. Миех си зъбите поне по 6-7 пъти на ден по 10 минути защото се дразнех че имам храна из устата :D А не че по принцип не си ги мия често де, 3 пъти на ден по 5 минути с четката ама нз това е хипотеза само :)
MissHouse
06-22-2010, 16:18
пудра лентички и паста, но вс разваля емайла :(
Kpuculove
06-25-2010, 16:05
5 minutes speed whitening system искам да си купя за избелване,но незнам дали я има в България :(
http://aleksandarmn.com/images/5minute_283.jpg
eclipse06
06-25-2010, 18:43
За тези, които редовно си мият зъбите и пак са им жълти - това е и до ген. Аз пък използвам паста за зъби на една много добра марка, (пастата се казва Glister, а марката е Amway) но при мен по-скоро е до ген жълтеенето, но разбира се няма да спра да я използвам по ред други причини. Та и на мен ми е любопитно кои са най-безвредните методи за избелване. Това за прахчетата определено ме заинтригува, но също така ме съмнява. Ако някой е проучил за тях, моля да пусне малко повече инфо.
crazygirl13
06-25-2010, 18:44
И аз искам да си избеля зъбите, но зъболекарката ми не иска :(
Препоръча ми blend-a-med-3d with peаrl
http://mycoversmile.bg/res/img/3d-white-pearl-box.png
и има ефект, зъбите ми станаха по-бели. :P