View Full Version : Забременяване
ladykeisy
06-09-2010, 10:34
Имам един въпрос, на който отговора никъде не го пише.Колко дни след забременяване, теста дава сигурен резултат ? На тестовете пише "От първия ден на закъснението", но ако една жена иска да забременее и е седмица след цикъл( в 5 дневна овулация ) има ли начин теста да покаже примерно до 3-тия ден?
TheBeliever
06-09-2010, 11:31
До трети ден не може да покаже. Хормонът, който отчитат тестовете за бременност (човешки хорион-гонадотропин) може да бъде регистриран най-рано 12-14 дни след оплождане на яйцеклетката. Кръвния тест мисля че отчиташе на 10-ти 11-ти ден от зачеването.
Четох някъде, че самото оплождане може да стане дори след няколко дена, ако там белите човечета са се "изгубили". И чак от тогава срока за хормоните..
kremen4eto
06-09-2010, 16:23
До 3 дни може още да не е забременяла жената, камо ли да се отчете хормона. На тестовете има подробни описания.
krem4et0
06-09-2010, 16:28
Имам един въпрос, на който отговора никъде не го пише.Я, поразрови във форума.
Колко дни след забременяване, теста дава сигурен резултат ?
На първия ден от закъснението си го знаеш. Допълнението е или 14 дни след рисковия акт.
и е седмица след цикъл( в 5 дневна овулация ) има ли начин теста да покаже примерно до 3-тия ден?
Ей,това с целия си 25 годишен акъл не го разбрах. Овулация 5 дни! Пък седмица след цикъл?
Моме, 14 дни минимум след акта си е закон. По-рано (и то 1-2 дни) може да покаже само кръвният тест.
ladykeisy
06-09-2010, 16:31
До 3 дни може още да не е забременяла жената, камо ли да се отчете хормона. На тестовете има подробни описания.
Аз казах примерно. На тестовете няма достатъчно описания, дори и аптекарките не знаят след колко дни би бил сигурен теста.Аз просто попитах от гледна точка да съм съвсем сигурна, а не да ми се казва къде да чета, защото вече съм го направила.
здравейте всички, имам огромен проблем. вчера докато си седях в час си изпуснах химикалката и после мисля че чистачката ми я е зела.. как да си я открия :-#
Недей да ми спамиш темата, моля !
kremen4eto
06-09-2010, 16:33
Аз казах примерно. На тестовете няма достатъчно описания, дори и аптекарките не знаят след колко дни би бил сигурен теста.Аз просто попитах от гледна точка да съм съвсем сигурна, а не да ми се казва къде да чета, защото вече съм го направила.
Не ти отговорих защото не съм достатъчно информирана. Иначе бих помогнала. :) Доколкото знам, отчитането зависи от марката на теста. Пък и абсолютно сигурен тест няма. Дори и Surecheck е с 99,9% точност.
ladykeisy
06-09-2010, 16:38
krem4eto Извини ме, просто грешката е моя, написала съм го грешно. Казвам ,че съм била около 5 дни след цикъл, а тогава ми се пада овулацията (според гинеколога ми) и най-удобния момент за зачеване е именно сега. Забравих само да го питам колко дни след зачеване теста трябва да е сигурен, но сега вече знам. Благодаря за помощта.
TheBeliever
06-09-2010, 16:51
krem4eto Извини ме, просто грешката е моя, написала съм го грешно. Казвам ,че съм била около 5 дни след цикъл, а тогава ми се пада овулацията (според гинеколога ми) и най-удобния момент за зачеване е именно сега. Забравих само да го питам колко дни след зачеване теста трябва да е сигурен, но сега вече знам. Благодаря за помощта.
Мисля, че това, което krem4eto имаше предвид е сбърканата терминология. Цикъл е периодът от първия ден на една менструация до първия ден на следващата. Това, за което ти говориш е 5 дни след последния ден с менструално кървене.
ladykeisy
06-09-2010, 17:02
Според овулационния калкулатор съм била в неделя( на 6-ти Юни ) в овулация, стискайте палци :)
kremen4eto
06-09-2010, 17:18
^ Стискаме! :) На колко години си?
Първо си зависи от тестовете, но мисля, че най-рано на 10тия ден след последния полов акт теста отчита!
Ако си купила Surecheck то изкачай докато минат 14 дни!
krem4et0
06-10-2010, 07:39
Да сбърканата терминология и сбъркания предлог направиха изречението ти без грам смисъл и логика. Желая ти успех. Към 20-ти може да направиш теста.