View Full Version : ТОХ варна - 2010 / 2011
kingkong23
06-15-2010, 07:43
Значи днес завърших 8 клас със 4.61 в основно училище и дали с този успех ще мога да вляза в тоха тази година това ми е целта но незнам дали ще ме приемат ?
bebsss16
06-15-2010, 07:54
емии аз съм от варна и сестра ми учи там... доколкото помня от голямо значение са балообразуващите ти оценки-на нея и взимаха БЕЛ,химия ии оценката от изпита.(но това беше за след 7ми клас.) акооо имаш поне по БЕЛ-4/5 и по химия-4 ще те приемат спокойно.Когато си записваш желанията моя съвет е да поставиш на първите места всички специалности от тоха и след това останалите училища.Дори балът да ти е по-малък,ако тоха,ти е на 1вите места ще влезеш там.Успех и дано желанието ти се осъществи :)) :-)
bebsss16
06-15-2010, 07:56
емии аз съм от варна и сестра ми учи там... доколкото помня от голямо значение са балообразуващите ти оценки-на нея и взимаха БЕЛ,химия ии оценката от изпита.(но това беше за след 7ми клас.) акооо имаш поне по БЕЛ-4/5 и по химия-4 ще те приемат спокойно.Когато си записваш желанията моя съвет е да поставиш на първите места всички специалности от тоха и след това останалите училища.Дори балът да ти е по-малък,ако тоха,ти е на 1вите места ще влезеш там.Успех и дано желанието ти се осъществи :)) :-)
SmilezZz
06-15-2010, 10:50
Според мен ще успееш..Между другото в ТОХа в Русе се влиза адски лесно..Не мисля,че във Варна е различно..Споко,не се притеснявай..Успеха ти е доста добър според мен
LuxurySk0B
06-15-2010, 12:39
хахах аз съм от Пловдив и знам че в ТОХА влизат едни от най-тъпите :D
bebsss16
06-15-2010, 18:08
хаха тука е съвсем различно хора-след 7ми клас има хубави паралелки и се влиза с доста висок бал(над 5.50).ноо след 8ми--- не знам.. има само готвачи,сервитьори и сладкари... тии това ли искаш да работиш един ден ...? :?
SmilezZz
06-15-2010, 18:22
С оценка над 5,50 ? Да бе да.. То за МГ`тата не искат толкова..Както и да е..В Русенския ТОХ също има хубави паралелки (готвене,кетеринг и т.н.) и дори успеха ти да е 3 и нещо - 100% си вътре..Лесно се влиза..А и като гледам - навсякъде е така..
Но не съм съгласна с това,че в ТОХовете влизат само тъпите..Човек ако е амбициран и има желание да се реализира - ще го направи,където и да учи..
bebsss16
06-15-2010, 18:36
еми да точно така казвам го от личен опит(по химия имах 5 и не ме приеха от 1во класиране),затова учих в икономическия.
** може би не се изразих правилно,за 1во класиране искат високите оценки,а вече след това запълват с останалите желаещи.Все пак не мисля,че човек ще чака до последно и ще му е спокойно +това тука във Варна доста ученици се засилват към тоха,защото след това има по-голяма реализация,понеже сме си курортен град.нормално е бала да е по-висок след като има по-голям процент отличници,които искат да учат там :)
SmilezZz
06-15-2010, 18:57
Възможно е..Няма да споря,просто си изказах мнението..Но от една страна си права - Варна е курортен град и дава по-голяма възможност за реализация в България..
Но отново ще повторя - Ако имаш желание и силна воля - ще успееш..Уверявам те..Имай си доверие..Вярвай,че ще успееш да влезеш и то наистина така ще стане..Имаш добра диплома,така че...
kingkong23
06-15-2010, 19:52
Благодаря за отговорите =-] и аз много се надявам да вляза там =-]]
П.П - По балообразуващите предмети имам :
Химия - 4
БГ - 4
Мат - 4
^_^
dulsemariqanai
06-19-2010, 15:28
Zdraveite skoro zavar6ix 8 klas s uspex 4,33 znam 4e iskat balgarski matematika i ximiq i ocenkata ot diploamata se otroqva po 3.
Sega as po BEL imam 6 Matematika imam 3 Ximiq imam 3 i balat mi e 36
iskam da znam kakav bal iskat ako nqkoi moje da mi pomogne
SmilezZz
06-19-2010, 15:37
СПЕЦИАЛНОСТИ
Обслужване на заведенията в общественото хранене
Квота: 29
Придобивана специалност: сервитьор - барман
Срок на обучение: 4 години
Прием: по документи
Балообразуващи предмети: оценките от дипломата за 8 клас по български език, по математика и по химия X 3
Производство на кулинарни изделия и напитки
Придобивана специалност: готвач
Балообразуващи предмети: оценките от дипломата за 8 клас по български език, по математика и по химия X 3
Производство на сладкарски изделия
Придобивана специалност: хлебар - сладкар Прием: по документи
Кетъринг
Придобивана специалност: ресторантьор
Срок на обучение: 5 години
Взето от сайта им - http://pgtzlatarov.com/subject_edit.php?id=8
dulsemariqanai - Според мен бала ти в НИКАКЪВ случай не е 36,но може и аз да греша,но на мене не ми излиза толкова..Както и да е..Ако бала ти наистина е толкова - може да влезеш навсякъде..Защоно максималният бал,който можеш да имаш е 36
dulsemariqanai
06-19-2010, 16:24
ami nali po bel po matematika i po ximiq ocenkata se otroqva
toest v moqt slu4ai 6.3=18 3.3=9 3.3=9
18+9+9=36
dulsemariqanai
06-19-2010, 16:26
a ina4e znae6 kakav bal iskta za toxa.
SmilezZz
06-19-2010, 17:36
ami nali po bel po matematika i po ximiq ocenkata se otroqva
toest v moqt slu4ai 6.3=18 3.3=9 3.3=9
18+9+9=36Не знам..Според мен само оценката по химия се утроява или аз поне така го разбирам..Но все пак да не те объркам...Но все пак ако се утрояват и трите оценки,то тогава си сигурен - защото както казах и по-горе,максималния бал,който можеш да имаш е 36
Ебах :shock: 0.0 :shock:
Таз година завърших в ТОХа в Добрич ии мога да кажа, че в Добрич това е едно от най-елитните училища в града 0.о поради липсата на деца приемат пищови от селата и такива с по-слаб успех, но 1вата година като мине "оцеляват" само годните т.е .. паплачта не се толерира ии се изчиства "некачествения матрял" 0.0
Не вярвам ТОХа в Добрич да е по-елитен от ТОХа във Варна ... изобщо не ми се вярва даже ...
Не знам във Варна как стоят нещата, но едва ли е много по-различно...
Аз бях специалност: "Производство на кулинарни изделия и напитки" т.е "Готвач", но ненадейно придобихме специалността
"Обслужване на заведенията в общественото хранене" т.е "Сервитьор-Барман", и така станахме едно времешните "Кулинари" ..
Излизам с 3 специалности + средно, което не е никък зле, а и общообразователната подготовка си е на ниво :}
-------------------------------------------------------
Ако толкова искаш да учиш в ТОХа във Варна и не те вземат
алтернативен вариянт е да дойдеш в Добрич за една година и след това да се прехвърлиш на 2рата година във Варна :)
При нас едно момче от Балчик дойде без изпити, без нищо :)
Просто учим по 1 програма ..
Ааа ии бала се образува като
Оценката по химия се утрои и към нея се прибавят оценките от математика и БЕЛ :}
т.е 3х6+6+6=30-> максимален бал :P
SmilezZz
06-20-2010, 09:20
П.П - По балообразуващите предмети имам :
Химия - 4
БГ - 4
Мат - 4 Значи бала ти излиза:
4*3 + 4 + 4 = 12 + 8 = 20..Според мен е добър..Предполагам,че хващаш минималния бал..
и аз изкам да вляза в ТОХ като готвач аз съм 6 за 7 клас и тази година ще кандидатствам и мисля че успехът ми ще е 5 или повече но зависи трябва много да уча :grin: :)
относно ТОХ да лесно се влиза..поне така беше до миналата година.Тази година за специалност кетъринг са приемали само 5и нещо до 6 на първо класиране..скоро погледнах в сайта понеже едно момиче ще кандидатства тази година и погледнах за баловете с колко са ги приемали..Направо се стъписах като видях.Преди 2 години като влязох аз приемаха с бал 13 ,а сега ...(Става дума за Тох Русе)