View Full Version : Външно оценяване 8 клас немски език
scaramouche
06-23-2010, 11:14
е, днес беше писменият изпит - Национално външно оценяване за 8 клас. Споделете как мина, какво успяхте да напишете. Лесна ли ви се стори темата за съчинение?
На мен лично съчинението ми се получи, тази тема вече я бяхме разработвали. За останалата част.. хм малко по-трудно ми беше..
wildheart
06-23-2010, 11:41
Съчинението беше сравнително лесно. Другата част беше малко по-трудна и вече си намерих една грешка :( на 2рия LV - abstimmen
scaramouche
06-23-2010, 11:52
и аз май писах f
wildheart
06-23-2010, 11:59
Искам да попитам на 1вия LV на онзи текст за хотела и за онова за пистите какво писахте, ако си спомняте
Не беше трудно. Мисля, че се справих :grin: :)
ElenorRugby
06-23-2010, 12:42
А пък на мен класната ми каза, че abstimmen е с fur точно като излязох от изпита :?
Иначе като цяло си беше лесно. Мислех си, че няма да мога да вържа 150 думи на темата, ама на черновата като ги преброих 200 направо ми причерня :( :lol:
В граматичната част като видях Лена и започнах да си мрънкам Satellite :-D
ами за хотела хипер мноого мислих аз оградих че е скъпите хотели ама май било там kostenlos обаче много спорихме, ще видим ;д
ами за хотела хипер мноого мислих аз оградих че е скъпите хотели ама май било там kostenlos обаче много спорихме, ще видим ;д
Аз пък съм писала второто май :neutral: Кой отговор е със скъпите хотели? Аз само bilig (евтин) видях в отговорите и мисля , че не е тва kostenlos, щото тва е безплатен 8-)
wildheart
06-23-2010, 13:02
Аз за хотела дадох отговор а) kostenlose Ubernachtung
макар че kostenlos е безплатен, но просто това за billig wohnen in Berlin не ми звучеше много добре, защото хотелът е за нощувки, а не за живеене, поне това ми беше логиката
abstimmen много се надявам да е с f
Темата беше много лесна.2 пъти я имахме за домашно ,така че мисля че съм се справил.За Лена беше сравнително лесно ама онова на LV2 беше много гадно нз дали съм се справил на него :?
абе да де ама нали пише в текста нз кво 25 евро или нещо такова беше.. само там май имам грешка от целия лесевещеен.. и от двата де ;д
на хорена нямам мисля ;д
ама някой знае ли нещо като скала или нещо подобно?
Абе хора да ви попитам със кой предлог е "на сцена" със auf ли? :?
ауф е 1000000%Супер значи ми е вярно мерси :)
моля ;д.
обаче мн ме е яд заради тва костенлос. просто щееее се изяяяям ;д;д
а пък ние нащия клас кви сме щмекери. Квесторките решават судооку ние сравняваме отговори. доста бавни... ;д
wildheart
06-23-2010, 14:00
http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/top_menu/general/assessment/8kl_languages/10_ne_profilirani_8kl.pdf
wildheart
06-23-2010, 14:11
пфф имам 56/60 точки :( :( :( :-x :booooomb:
Ако правилно съм преброил, имам 6 грешки. Ако съчинението ми е добре, имам ли шанс за 6?...
ох изписва ми грешка тоя линк :(
Mimito1991
06-23-2010, 17:29
някой знае ли каква е скалата за образуване на оценки ?
някой знае ли каква е скалата за образуване на оценки ? Верните x 6 : 80
stanimirbs
06-23-2010, 17:49
последната задача колко точки е ? На мен теста ми е 50 точки , не 60 ?
Ммм, като цяло беше лесно. Имам 54 от 60-те, сички грешки от невнимание. :x Освен abstimmen-а! Съчинението трябва да е почти пълен брой точки, за да хвана шестицата. А иначе онова за хотела: отговорът е В, защото kostenlos определено не е със същото значение като billig :) Zimmer neben den Getr
да ве и аз видях че е билиг ; )Д))Д)Д радвам се
аз или имам 5 или 6 грешки, просто на 48 се колебая кво бях написала амаааа. нищо :D :D :D
6 грешки - 5,50! :grin: :grin: :) Доволен съм. :) Имам точно толкова грешки, колкото си бях преброил, и за щастие на съчинението съм взел пълния брой точки - 20. :)
Ама има ли вече резултати?! Скъсах се да търся в сайта на министерството и къде ли не и нищо не открих! :lol:
scaramouche
06-27-2010, 10:36
резултати - в училището ти най-добре. Там 100 % ще ви ги пуснат, като са готови разбира се :)
На нас ни ги казаха още в петък. Мислех, че навсякъде е така, защото нали тогава беше крайният скор за оформяне. Явно тези, които още не са проверени, няма да се пишат като текущи оценки. :)
scaramouche
06-27-2010, 16:52
Да, и така се изгубва според мен смисъла от този изпит, тъй като оценката никъде не важи.. Поне при нас..
То ако питаш мен попринцип няма смисъл този изпит, защото това е само една текуща оценка. А лошото е, че много учители оформят годишния успех едва ли не само на базата на тази оценка (поне така съм чувал), което в никакъв случай не е правилно. Това е само една текуща оценка и тя не винаги отразява цялостната работа на ученика през годината. :?
sunnY961
06-20-2011, 11:35
Абе хора, да Ви питам... ако сме оградили с кръг вместо с хикс в/у буквата фатално ли е? Анулира ли се изпита? :ХХ