View Full Version : Външно оценяване(испански език) хД
mArMaLaDkA
06-23-2010, 13:45
Налазвайте. 8-) Как ви се стори тестът? А темата за съчинението?
Отначало, като видях, че ще слушам три текста, че после ще чета други два + допълнителни 30 ли, колко задачи са, направо ми причерня. 8-) После нещата тръгнаха от самосебе си, като изключим, че всичко доста набързо го направих, времето ме притискаше и май имам доста грешки, ама... минало е вече. Пък за глупавото съчинение колко се измъчииих... измислих случка, разказах за деня, за класа, как греело слънцето, как пеели птиците и всякакви подобни тъпотии и пак не събрах повече от 150 символа. :shock: 8-)
Margoto0
06-23-2010, 15:05
И аз се шашнах с тия три текста и още два за четене.Имаше някои гадни задачи, но като цяло не беше кой знае какво.На съчинението се изнервих, че не ми стигат 20 думи и зех, че минах границата ест с пълни простотии :D :D
Pantheratigris
06-23-2010, 15:08
Граматиката беше много лесна ,по-трудни бяха съчинението и за сулшането ,но все пак се оправихме :grin:
mArMaLaDkA
06-23-2010, 15:37
Хем да си ъпна темата, хем да се оплача - излезли са резултатите (http://www.mon.bg/top_menu/general/assessment/8kl_languages/index.html). Вече е ясно - ще поливаме изпита от мъка. 8-)
Margoto0
06-23-2010, 15:40
Ох стана ми лошо от отговорите, а скалата някой да знае? :D
mArMaLaDkA
06-23-2010, 15:57
^ Само скалата липсва, за да ми посивеят косите окончателно! 8-)
Margoto0
06-23-2010, 15:59
Аз съм на 8-9 грешки и точно нещата дет си загубих най-много времето.... :D :D
mArMaLaDkA
06-23-2010, 16:12
де да имах само толкова! :(
направо се чувствам тъпа, като вляза в тоя форум и в такава тема. отказвам се вече! 8-)
SmilezZz
06-23-2010, 16:16
Защо бе mArMaLaDkA,не ми се вярва да имаш много грешки.. :)
Скала ? Едва ли ще я пуснат или аз досега не съм "мернала" някъде такава..При нашите изпити (За седми клас - без БЕЛ и Математика) учителите сами си правиха скалата за оценяване
mArMaLaDkA
06-23-2010, 16:18
^ ами, повярвай. 8-)
Срам ме е да се похваля с издънката си, затова ще наблюдавам тихомълком. Ще кажа само, че направо си пропилях една година от живота напразно. ;\
elito0o0o0
06-23-2010, 16:29
Тоя изпит и без да съм учила тая 1 година ще го мина сигурно ... най-малко с 4-ка.. 8-) Като кандидатствах мислех да се преместя в испанската, понеже езика си ми се отдава, беше ми интересен, постоянно гледах испански филми, разбирах го, говорех го, но всъщност се отказах, поради големите идиоти, които бяха завзели паралелката.. Господина се оказа този, който е пияница и все повече и повече взех да се радвам, че не съм влязла в тая паралелка... ^^ Като завърша ще ходя на уроци и накрая едно изпитче за сертификат кат` на брачедката и съм готова .. ^^ Няма какво да се занимавам да си губя времето с тия пияници, идиоти и тем подобни в испанската.. ^^ ... В момента си ми е идеално в паралелката с Английски и Руски и се радвам, че си останах тук!! :grin: Руски btw 3 години съм го учила, разбирах го, говорех го, само 6-ци имах, а сега почти нищо не помня :lol: , но оттогава взех все повече и повече да се зарибявам по Испанския, пък и с тея 18 часа Английски на седмица.. съвсем го забравих Руския... ^^ Иначе на външното оценяване по Английски дремах ... пуста любов, дето ме е обвзела! :lol: 8-) :booooomb:
mArMaLaDkA
06-23-2010, 16:36
Ами мини го първо, пък тогава говори. :)
бтв аз даже не съм от София, а и да бях - не вярвам там да се учи испански само в Испанската.
Съгражданката( 8-) ), да, като текуща се пише. Просто... абе, гледам сантименталната стойност на нещата. В случая цифрата е нещо много повече от цифра, нищо, че не ми трябва тая оценка за нищо и пред никого.
SmilezZz
06-23-2010, 16:36
^ Колкото и да се опитваш да ме убедиш в противното,не ми се вярва да си толкова зле..Както и да е..Само ще ти кажа - Да не се притесняваш излишно..Доколкото знам оценката се пише като текуща и не влияе при пресмятането на годишния успех
elito0o0o0
06-23-2010, 17:03
Ами мини го първо, пък тогава говори. :) :lol: Нали видях ипита в сайта на мон бе човек... Супер елементарен е!! Няма как да не сте го минали.. :?
mArMaLaDkA
06-23-2010, 17:09
Явно има. :) Всяка година се появява по един(минимум) човек, който не успява. Факт. Те и матурите по български в последните години бяха доста лесни, ама нейсе. Пробните изпити по БЕЛ също ми изглеждаха лесни, ама накрая пак не ми достигна малко, че да чукна 5.50.
Да не говорим, че в теста имаше въпроси, които биха ме объркали, дори и ако са в тест по български. Както и да е.
SmilezZz
06-23-2010, 17:17
elito0o0o0 Не напразно писа,че испанския ти се отдава доста,но това не означава,че и при другите е така..Може да са минали този материал,може да не са - но просто ако не се отдала и не се е стараела..Няма начин да се справи..Пък ако е знаела почти всичко от материала взет досега - явно притеснението е объркало всичко..Както и да е..
Авторке - Искрени извинения,че ти оспамих темата :oops:
mArMaLaDkA
06-23-2010, 17:24
Аз и без чужда помощ си я оспамвам достатъчно, така че не виждам проблем. 8-)
Тъпо ми е някой да заявява колко лесно било и как така, ама иначее... Оставяме настрана фактът, че явно тая глава ми е само равновесие, ама е много по-различно да трябва да направиш всичкото това + съчинение, което да е поне страница и половина, за 3 часа от това, да си висиш по пижама из вас и да решаваш, защото си нямаш работа. Притеснението оказва влияние, губенето на време, докато учителят, който чете, ходи от едната в другата стая и прочие.
Факт е, че тестът е сравнително лесен, но според мен имаше доста заблуждаващи въпроси, да не говорим пък в текстовете за слушане колко уловки имаше. Да не говорим, че по едно време взех да заграждам без да му мисля много, че трябваше и съчинение да пиша и т.н. Изобщо, никой нищо да не казва. Знам, че се издъних, гадно ми е и мразя да ми навират несполуките в очите. Leave Miley ALONE! 8-)
Margoto0
06-23-2010, 17:58
Всички си имаме и провали и успехи, айде да сме живи и здрави + това, тая оценка си е текуща.Така че според мен просто си се подвела на въпросите както и аз и както много други,не значи че си тъпа, просто е твърде лесно да се обявиш за такава.Не се отчайвай не си там за оценките,а а за знанието, така че да не те спира. :)
El sol se levantar
mArMaLaDkA
06-23-2010, 18:54
^ Това последното колко поетично звучи. 8-)
Оф, аз много се колебаех между отговорите и това ми изигра лоша шега. Лошото е, че дали с тройка примерно, или не, имам чувството, че все пак дадох някакъв максимум от себе си, което всъщност е минимума, който трябваше да дам. Това е убиващото. Не знам, объркана съм. Мога да заявя, че откъм лексика съм добре, дори доста, сравнявайки се с повечето ми съученички, уж не се панирам чак толкова, пък... Всъщност в момента се чудя дали можех и повече, или може би само толкова мога, като второто е супер плашещата мисъл.
И това направо си се превърна повече в тема за душевните ми терзания и излияния, отколкото за външното изпитване. 8-) Впрочем, само 2-ма човека се отчетоха с впечатления, а аз се сещам за поне още 2 съфорумки, които учат испански. :-o Или не влизат вече, или просто поливат изпита. 8-)
alex4ety95
06-23-2010, 19:22
54/60 доволна съм, макар че мисля, че можех и повече ... сега остава само да дочакаме оценките. Иначе тестът поне за мен беше лесен - тук-там имаше някои по-коварни въпроси, но като цяло беше добре :) :) :)
elito0o0o0
06-23-2010, 21:58
mArMaLaDkA Достатъчно изпити съм минала, че да знам какво е.. Вярно, че не е като да си го решаваш у вас, но пък ако един човек си е научил и знае, не би трябвало да се притеснява.. ^^