Влез

View Full Version : Мразя баща си..

ListenToMe
06-28-2010, 20:38
В момента се чувствам отвратително.. Не не съм в афектирано състояние и сега да мисля прибързано. Изпитвам омраза, равна на обичта ми към собственият ми баща. Имам нужда да го споделя с някого, защото това ме изяжда отвътре. Отстрани погледнато, имам перфектния баща - с пари, позволяващ ми много неща, умен, интелигентен и пр. Точно тази негова страна и обичам.

От малка знам, че баща ми има проблем с алкохола. Прекали ли, той се превръща в друг човек. Аз самата не мога да го позная.. Унижава мен и майка ми, обижда ни с какви ли не думи.. Проваля винаги всичко. Не мога да седя безучастна и да наблюдавам бавния, но и сигурен негов падеж. Намразвам се за това, че изпитвам смесени чувства към него.

Какво да правя хора..

cool4eto0
06-28-2010, 21:28
а опитвала ли си да му кажеш всичко това?

BiGBaDWolF
06-28-2010, 21:41
Шибни го отземи .. :D

Goddess
06-28-2010, 21:50
Кофти...а алкохолизмът си е болест и не се лекува с думи и разговори, поне не само. Но наистина говорила ли си с него на тази тема ? А той има ли причина да пие или просто си обича алкохола ?

Callisto
06-28-2010, 22:13
И моят баща беше така, но причината беше разводът му с мама. Тя ме отне от него и не ми даваше да го виждам и баща ми се пропи от това. На всичкото и отгоре пушеше като луд непрекъснато. Е ето няколко години след този инцидент вече мога да се виждам с баща си когато поискам. За мен той е невероятен човек, Никога не ми е посягал, не ми е викал, позволявал ми е всичко. Забавляваме се редовно заедно като най-добри приятели и наистина сме такива. Обичам го повече от всичко, но за жалост онзи период в миналото му докара рак. :S Има към 2 месеца живот според лекарите, но според мен е много по-добре, от колкото казват. Никога не съм му казвала мразя те. Понякога ме е ядосвал, но никога не съм испитвала омразя. Редовно му казвам колко много го обичам и искам да го знае. Каквото и да става м/у теб и баща ти седнете и поговорете. Намерете начин да поговорите и баща ти да се чувства отпуснат и добре в този момент, за да не му е трудно да говори. Кажи му всичко, което ти е на сърце. Накарай го да проумее, че го обичаш и, че не искаш той да пие. :)

mincheto
06-29-2010, 07:08
Според мен трябва да поговориш много сериозно с татето, и да го помолиш ,в трезво състояние,ако ви обича, да ходи да се лекува в някоя клиника за алкохолици,и като се оправи напълно да се върне при вас. Това ще и за ваше и за негово добро.Така му го кажи.

mimsssssss
06-29-2010, 08:04
Зависи колко лош става. Моят баща, когато пиеше...хм, ами ставаше наистина друг човек. След това все едно у нас е минало торнадо. Ако не е била майка ми да го отнася боя заради мен, сега аз щях да съм като нея - цялата изпотрошена, с белези, с болести. О, да, мразя го. Но реално има доста причини. Когато е спирал да бие майка ми е почвал мен. И така докато му мине.
Трябва първо сама да седнеш и да обмислиш колко го обичаш и колко го мразиш. В поста ти сякаш казваш, че го обичаш защото има пари и ти позволява всичко... поне на мен така ми прозвуча. А за какво го мразиш, че те обижда ли? Ами ако е само за това, просто той е пиян. И това го извинява малко или не.
Ако се двоумиш много, не търси "помощ" при майка си, тя просто ще ти натрапи своете мнение. Това е нещо, което трябва да решиш сама :)

DarkGirll
06-29-2010, 09:12
Според мен трябва да поговориш много сериозно с татето, и да го помолиш ,в трезво състояние,ако ви обича, да ходи да се лекува в някоя клиника за алкохолици,и като се оправи напълно да се върне при вас. Това ще и за ваше и за негово добро.Така му го кажи.

Съгласна съм донякъде обаче не му говори за клиники и т.н. защото може да се обиди и да стане по-лошо :? просто поговори сериозно с него :!: Успех :wink:

SmilezZz
06-29-2010, 09:33
Седни и поговори с него,но сериозно..Кажи му как се чувстваш,какво изпитваш..Накарай го да разбере всичко,което чувстваш,когато той те обиди..
Надявам се всичко да се оправи

Elenichkaa
06-29-2010, 09:49
кажи му истината!
кажиму как се чувстваш,и той ще се замисли,все пак ти е баща,а както знаем "Кръвта-вода не става!"

ListenToMe
06-30-2010, 12:13
Ами не, обичам го защото ми е баща и мразя нетрезвата му страна..Просто става друг човек.. Не никога не е посягал на мен и на майка ми. Просто става заядлив и изрича думи, които на сутринта ми казва, че не ги мисли.. Баща ми не е чак толова залитнал към алкохола, но през 2-3 седмици се случва и трае по 2-3 дена.. Вече, когато говоря с него по телефона успявам да разбера този вечер ще си напие ли - или няма. Направо много ме боли за него.. Иначе през деня като се опитам да му го кажа той винаги нещо ми казва и ме разсмива, просто много го обичам като цяло, но както ви казах тази негова друга страна... Кара ме да го намразвам и ми е много неприятно за това. Чудя се някой влияе ли му или какво става.. Той пред мен се оправдава, че има много работа и напрежение.. Но чудя се.. Според мен това не е начинът.

ListenToMe
06-30-2010, 12:14
Шибни го отземи .. :D
Надявам се в реалността да не реагираш така на проблемите.. :/

BlackRose7
06-30-2010, 18:56
Както вече казаха поговори с него. Аз нямам такъв проблем и може би затова не те разбирам как може да "мразиш" собствения си баща. Но по добре наистина поговорете, когато не е пиян. Може пък и да се оправят нещата.

Дано всичко се оправи.

ListenToMe
07-01-2010, 10:27
Не, няма да се оправят нещата. Аз ще го обичам, такъв - какъвто е. Родител ми е, разбрах, че не мога да го мразя - и слава богу. Единственото нещо, коего ме притеснява е майка ми, боя се за нея - точно толкова, колкото и за него. Дано,преживявайки всичко това, не се разболее от нещо...

ListenToMe
07-01-2010, 10:30
Не мислете, че преди да напиша тема не съм говорила с баща си. Говорила съм и с него и с майка ми.. Резултатът : Баща ми започна по-рядко да пие, а майка ми ми каза, че много го обича и ще остане с него, какъвто и да е.

MooDy
07-01-2010, 12:03
Според мен, майка ти не трябва да го приема такъв какъвто е, а да се опита да го промени. Това, че го обича не означава, че трябва да търпи всичко това.

LipSy
07-01-2010, 12:14
Все трябва да намериш някакъв начин, по който да му кажеш, че ти и майка ти много го обичате и уважавате. Изрази всичко, което чувстваш. Гледай той да е в трезвено състояние като му го казваш това. Може пък така да има някакъв ефект! :)

ListenToMe
03-27-2011, 14:25
Хора, пиша ви почти година по-късно.
Баща ми е нов човек благодарение на едно малко писмо от мен, сложено в задния му джоб. Беше отишъл на работа и го беше прочел там, каза ми, че няма да се повтори и ми каза, че иска от мен да съм с него по-често и да говорим по-често .. 3 месеца по-късно всичко в семейството ми е нормално.. Благодаря ви за полезните съвети : )

mayaaa
03-27-2011, 16:06
Добре, че нещата са се оправили :) :) :)

againstyou
03-28-2011, 14:09
Какъвто и да е,той ти е баща .. даже нямаш право да употребяваш думата "мразя".

diksi
03-28-2011, 20:06
^ Извинявай за нападката, но твоят баща такъв ли е? Защото се съмнявам, че разбираш. Предполагам си една от щастливките със семейство в що-годе нормални отношения.

Beki8
03-30-2011, 10:05
Съгласна!

Зависи колко лош става. Моят баща, когато пиеше...хм, ами ставаше наистина друг човек. След това все едно у нас е минало торнадо. Ако не е била майка ми да го отнася боя заради мен, сега аз щях да съм като нея - цялата изпотрошена, с белези, с болести. О, да, мразя го. Но реално има доста причини. Когато е спирал да бие майка ми е почвал мен. И така докато му мине.
Трябва първо сама да седнеш и да обмислиш колко го обичаш и колко го мразиш. В поста ти сякаш казваш, че го обичаш защото има пари и ти позволява всичко... поне на мен така ми прозвуча. А за какво го мразиш, че те обижда ли? Ами ако е само за това, просто той е пиян. И това го извинява малко или не.
Ако се двоумиш много, не търси "помощ" при майка си, тя просто ще ти натрапи своете мнение. Това е нещо, което трябва да решиш сама :)

againstyou
03-30-2011, 10:18
^ Извинявай за нападката, но твоят баща такъв ли е? Защото се съмнявам, че разбираш. Предполагам си една от щастливките със семейство в що-годе нормални отношения.
Всички си имат проблеми.Няма перфектни хора и перфектни семейства.Трябва да сме благодарни към родителите си и да ги уважаваме.Не си ли се замисляла,че "мразя" е прекалено силна дума с силно значение ?!