View Full Version : HELP .. !! Немили-недраги
моля ви .. от това зависи дали ще излизам през лятоо .. до 5 часа се очкава от мен да я прочета .. а аз не мога .. може само накратко да ми разкaжете сюжета .. аз четох до там където организират театър за да съберат пари за убийството на Абдул Азис .. нататък какво става .. моля vii .. имам нужда от помощ .. ще ми отиде лятото .. :-k
вместо да се вайкаш - сядаш и четеш.. даже нз дали книжката има 100 страници.. :?
тАя книга за максимум час и половина ще си я прочел
December
06-30-2010, 12:00
Почвай да четеш.Книгата е малка.
http://liternet.bg/publish/vazov/nn/1.htm
Доста гадно свършва.Всички освен Македонски умират.
viqnkababyy
06-30-2010, 12:39
После пращат Македонски до Васил Левски, за да уговорят дата за въстанието.Македонски преминава през заледения Дунав с риск за живота си, но все въстанието не успява.Въстанието запова по-рано и всички умират при Гредетин, освен Македонски, чиято лява ръка изсъхва.
И Македонски мете тям на някакъв чорбаджия къщата и това е краят на живота му. И накрая автора казва
" Бедни, бедни Македонски, защо не умра при Гредетин ?! "
FrozeMaster
06-30-2010, 12:57
Накрая българи и черногорци се бият на страната на Сърбия в Сръбско-турската война в битката при Гредетин. Хъшовете също участват и проявяват изключителна смелост и героизъм, но не успяват да победят многобройните турски орди и умират. Само Македонски оцелява, но ръката му е ранена и по-късно изсъхва. Няколко години по-късно в освободена България той работи при един писар, като мете пода. И тук Вазов разкрива своето послание, че героите,които са се борили за свободата на отечеството, са унижени, а идеалите им са забравени. Това и горните коментари са най-важното от творбата , но определено трябва да я прочетеш.
angel4eto100
06-30-2010, 14:24
еее седни да четеш и докъдето стигнеш невярвам че няма да ти позволят да излизаш цяло лято :D Просто са те поизплашили за да четеш но гледай да прочиташ по 20 страници дневно и после целия август месец ще си свободна 8-)
darkPaladin
06-30-2010, 16:52
тва са 100 страници нищо работа не е
BlackRose7
06-30-2010, 18:19
Книжката е много малка по обем. :x Какво ще ти попречи да седнеш за 1 час и да я прочетеш. :?
може да срича вие не помислихте за т'ва :D