Влез

View Full Version : Пораснали тийнейджъри :)

Castaway
07-03-2010, 15:20
Здравейте, щури тийнове!

Знам, че сега е лято - време за забавления и купони.. но все пак да ви попитам нещо..

След 2 години завършвам училище. И знам, чче звучи много, но истината е, че осъзнавам колко бързо ще минат.. Остана да избутам само 11 и 12 клас.. напоследък мисля доста за живота след това. Иска ми се, да знам от по-рано на къде да се ориентирам - какво да уча, къде да го уча.. в кой град..

Вие мислили ли сте за това? И кой в град и в кой университет мислите да продължите след като завършите училище/гимназия? А решили ли сте вече каква специалност?

Ще се радвам да споделите :)

Поздрави, :-P

KumchoValcho
07-03-2010, 15:23
Аз тази година ще съм 9ти, а пък се замислям за напред.. 8-)

Аз съм мислил, най-вероятно ще уча психология в Софийския университет

spopi
07-03-2010, 15:25
Да искам в бургаския свобеден университет с право и да стана адвокат. :-)
ТОва е една от мечтите ми. :smt007

m0n4yyy
07-03-2010, 15:31
Въпреки, че сега тепърва 8- ми клас ще бъда, съм се замисляла .. бих искала да се занимавам с изкуство .. и по- конкретно с кино. Но освен това искам да уча и още нещо .. може би право. Къде .. все още не знам .. имам достатъчно време да помисля и над това. 8-)

xWandereRx
07-03-2010, 15:38
пфф браво на вас, аз ще съм 12 и още не знам :lol:

SmilezZz
07-03-2010, 15:42
Аз тази година ще съм 8 клас и реших какво искам да следвам - медицина..
Това е голямата ми мечта.. :---)

alex4ety95
07-03-2010, 15:43
тази година ще съм 9. клас и , макар че ми е рано , съм решила какво ще кандидатствам - силно желая да следвам журналистика или медицина , но някъде в чужбина , като по-точно Русия, Испания или Англия :) :)

chemist9009
07-03-2010, 15:49
еми тази година завърших 12 клас....Ще уча в ХТМУ София.Специалност:Фин органичен синтез/професионална квалификация:инженер-химик/ :grin: :grin: :grin: 8) 8) 8)

SlaDk0b0nb0nChe
07-03-2010, 16:41
Аз ще съм 9 клас и искам да съм дизайнер обаче проблема ми е че незнам какво трябва да уча като сега съм в СОУ и не съм се ориентирала кой град :D :)

GracelessIsDumb
07-03-2010, 16:50
И аз ще съм девети клас и мисля занапред, да...Искам много да уча в US Sports Academy- с профил "Плуване", но имам и предпочитания за други спортни академии в Европа и може би след 2 години ще уча в USSA

ivcheto0o
07-03-2010, 17:05
То и на мен ми остават само 2 години но си нямам и идея какво ще правя после...мислила съм много пъти и 10000 пъти съм си променяла мението 8-) Исках да уча в Германия,но се отказах защото малко ме е страх 8-) Искам да уча право (за сега) но родителите ми нещо не са съгласни.Има още време,ще видим къде ще ме отвее вятъра.

mimsssssss
07-03-2010, 17:25
Тази година бях абитуриентка. Вече завърших, сега следва университета. Още от девети клас разбрах, че искам да уча психология. Сега когато кандидатствах написах само Психология на листа със специалностите. Въпроса е, че няма да живея в България, защото след 2 седмици се местя. И ще си идвам когато трябва, записах задочно.
Смятам една година да уча езика, и след това да запиша и второ висше в чужбина. Ще видим дали ще стане работата. Честно казано много ми се учи, защото ще уча това, което искам. На даскало съм ходела с нежелание за някой предмети - например физика. Просто сега като съм в унито, специалност която искам, ще ми е кеф. Ще се отдам на това което желая.
Един съвет - добре е от по - рано да се ориентирате поне каква специалност искате, след това кой университет е най - добрият и т.н.

xoxi
07-03-2010, 17:30
Аз съм се ориентирала към Англия или Германия. Още се колебая между няколко специалности. Всъщност много зависи и какъв език ще уча допълнително. Ако уча френски, мога да прегледам нещата и за във Франция. Ако уча руски, същата работа и към Русия примерно. Не знам!
Няма значение за мен в коя държава ще уча. Много се колебая след това къде ще се установя за постоянно. :)

barovec93
07-03-2010, 19:06
--

irr3plac3able
07-03-2010, 19:12
ВИАС :grin:

Elenichkaa
07-03-2010, 19:24
с автора сме наборчета....
та по темата:замисляла съм се много по тоя въпрос;
Но висшето си образование ще ми се наложи да изкарам в Англия при баща ми!Аз много изкам да остана в България,но обстоятелствата ме притискат и трябва да замина!:(
Пък и погледнато реално там перспективата е по-добра!
Иначе имам няколко насоки какво искам да уча:Кинезетерапия(но може и само курс,защото е по-скоро хоби,не искам това да е професията ми);екологично право;психология(едва ли,макар че много искам);и още доста... 8)

Castaway
07-03-2010, 19:57
Радвам се, че има млади хроа, които мислят за бъдещето си!

А аз.. аз още не съм се ориентирала на 100% .. Мислех си, за туризъм, но се отказах категорично..

Сега ми се върти в главата Музикалната в Пловдив с поп и джаз/понеже ходя на уроци по пеене, солфеж и пиано/ .. но ще реша.. до края на лятото се надявам вече да знам :oops:

07-03-2010, 20:32

Лоша идея. Много причини. По - добре фармация... даже да звучи тъпо и несравнимо.. медицина и фармация.. ъъх... както и да е :D

Аз съм за стоматология в медицински университет догодина. 8-)

ShtrudeL
07-03-2010, 20:43

О...не че ми е мечта,но ако ме приемат това ще уча...и не че се оплаквам...интересно ми е...но не бих искала да виждам пенсионери до края на живота си. (зависи с каква специалност де)...и все пак. При теб ще идват хора,които ще ти се оплакват постоянно,а това не е за мен... уф...както и да е. СЛедвай мечтите си.

DieselBlood
07-03-2010, 20:50
Септември месец ще съм 11ти клас.Искам във Софииският да уча японистика.Или във Бургас-икономика на туризма.

YouDontKnowMe
07-04-2010, 11:42
Сферата я набелязах в 6ти клас. Държавата - 9ти . Университета - 10ти клас. Имам само 14-15 месеца. Дано ми стигнат.
П.С: Ще съм 11ти клас на есен.

YouDontKnowMe
07-04-2010, 11:45

А аз.. аз още не съм се ориентирала на 100% .. Мислех си, за туризъм, но се отказах категорично..

Сега ми се върти в главата Музикалната в Пловдив с поп и джаз/понеже ходя на уроци по пеене, солфеж и пиано/ .. но ще реша.. до края на лятото се надявам вече да знам :oops:
Тъкмо вчера говорих с една преподавателка по музика - трудна е реализацията. И аз щях "да ставам певица". Учех три години солфеж, теория, народно пеене и пиано . Ама си дадох сметка, че или ще стана даскалка, или ще трябва да спя с разни чичковци за да ме бутнат някъде.
Ако това те устройва .. Но, ти си решаваш :)

elnino
07-04-2010, 12:28
Сега ще съм 8 клас, но от две години си знам какво висше искам да запиша.Софийски Университет МИО.

Unendlich
07-04-2010, 16:54
На есен ще съм 10-ти клас, още 3 години и за мен :) 8)
Насочила съм се твърдо към Софийския университет - право/журналистика. Ще бъде трудно, но ще се справим и с това предизвикателство. :)

princesss8
07-04-2010, 17:05
Въпреки, че ще съм сега само 8 клас съм решила! АРХИТЕКТУРА! :) И тъй като другаде няма къде ще я уча в София.

mlakniwe
07-04-2010, 17:11
И аз ще съм 11 клас (ако ме види някой ще ме помисли за 7-8клас :D ) мисля да уча в ТУ-Варна и да си продължа специалността от гимназията, но първо да завърша и тогава :D Пък за да вляза в университет тряя да знам математика, а аз както изкарвам едвам 3-ка...

jo0zy
07-04-2010, 20:51
Аз съм за 8-ми клас и съм решила да уча право и то не къде да е а във Франция :-D Това ми е нещо като мечтата и се надявам сега в новото училище да науча езика.. ако не перфектно то поне да съм обхванала добре основата :)

Castaway
07-04-2010, 21:00

Тъкмо вчера говорих с една преподавателка по музика - трудна е реализацията. И аз щях "да ставам певица". Учех три години солфеж, теория, народно пеене и пиано . Ама си дадох сметка, че или ще стана даскалка, или ще трябва да спя с разни чичковци за да ме бутнат някъде.
Ако това те устройва .. Но, ти си решаваш :)

хах, ами аз за това и още не съм решила какво ще уча.. в 8ми клас бях категорична ПЕЕНЕ .. но после като "пораснах" още малко.. и поразмислих.. в БГ е много трудно да се реализираш /но не казвам, че е невъзможно де/ и.. определено трябва да имаш много голям талант и връзки с хора, които се занимават с музиката, която си избрала за "твоя" за да успееш. А това да спиш с чичковци.. това е само за фолк дивите, а аз чалга певАчка определено няма да ставам :D :D :D

.. замислям се за журналистика.. но се успокоявам, че имам време да реша и за това не си давам много зор.. но то 3 месеца вече трябва да съм наясно 100% 8-)

bloodyF
07-04-2010, 21:12
колебая се между право и за стюардеса...но стюардеса е голямата ми мечта така че..

petar_valchev
06-12-2014, 18:30
8-ми клас съм , искам след 12-ти клас да уча в НВУ"Васил Левски"- Велико Търново и да стана военен. :D

MsMiracle
06-12-2014, 18:34
Тази година завърших и чак в края на 11 клас осъзнах какво искам в действителност. Малко хора решават в 7-8 клас и си остават на същата позиция. Хубаво е да си имате идея какво ще правите, но и не бързайте да порасвате.