View Full Version : Светла коса...
Момче съм и искам леко да си изсветля косата (не да я изруся) ...
По принцип ми се води руса, но вече потъмня леко и искам да я изсветля малко и да и придам рус отенък (нещо такова).
Мисля да пробвам с кислородна вода, но не знам как ще стане, да не стане няква бяла :D ? Някой, който се е правил с кислородна, ако може да качи снимка на резултата или предложете нещо друго, с което да се изсветля? И като се изсветля и след време като ми порасне коса е ясно, че в корените ще седи по тъмно и тогава какво правим? Чакам да порасне докато се махне напълно изсветленото и после цялата наново ( ъ?)
:smt041 :smt081 :smt110
едит: сега цветът ми е такъв: http://3.bp.blogspot.com/_bSk6yN_RU3Q/ScB1TYi32OI/AAAAAAAACYo/icwrrZsXP1Y/s400/jackson+rathbone.bmp
искам нещо такова: (дясно) http://www.disneydreaming.com/wp-content/uploads/2009/04/zac-efron-sterling-knight.jpg
или: http://nihongo.istockphoto.com/file_thumbview_approve/6396863/2/istockphoto_6396863-bleached-blonde-boy.jpg
кислородна вода - абсурд,тва няма никакво действие
изсветлител за коса - с него стоиш докато цвета ти хареса
боя за коса мисля че ще е най-добре,но вземи няколко тона по светло от това което искаш да станеш,а за корените пак боя ако започнеш с нея : )
мм сега видях снимките,ако искаш като на втората снимка първо с изсветлител за коса - седиш 30 мин с него,и след това с боя за коса в какъвто цвят искаш (рус) и ще ти хване на 100 процента. успех :)
Мерси много, а колко време държи тая боя?
И сега се сетих и за изсветляване с лайка? Какво мислите? :smt047 :smt039
Мерси много, а колко време държи тая боя?
И сега се сетих и за изсветляване с лайка? Какво мислите? :smt047 :smt039
Тия билки и цветя нищо не правят ;дд боята си държи,разбира се зависи и от марката.Ако косата ти расте бързо и ако не искаш тъмни корени ще трябва по-често да се боядисваш,но като цяло боята няма да се измие :)
Искаше ми се да не използвам бои, а нещо така домашно приготвено... 8)
кислородната вода е кофти...щото може да стане беля.
но лайка-да, изсветлява косата и я прави по-блестяща и руса. (аз съм естествено руса и ги правя тия неща за по ярък и светъл оттенък)
но...ако искаш 2-3 тона по светъл, си вземи крем боя.. на лореал имаше серия с естествено руси нюанси, която мисля да пробвам.
Каквото направиш няма да сбъркаш много..има хиляди начини за "поправяне" ;)
Значи...мисля да пробвам първо с лайка+лимон... а после вече ако искам по-светло ще видя там шампоан оцветител (щото лесно се маха, ако стане кофти) или няква боя безамонячна... само да не стане мангалско жълто и тогава нула номер = режа си главата...
Мерси много за коментарите... :smt001
twilightHeart
07-05-2010, 14:04
В никакъв случай кислородна вода. Не само, че няма да се получи този цвят, аааааааааааааааааа много по-светъл, а и изтощава косата. Освен това, ако отидеш на басейн, ще ти стане зелена косата, защото се получава реакция с хлора...
Първо пробвай с някакъв шампоан-оцветител или тониращ балсам, защото цвета се отмива до две седмици и е съобразен с тези на боите. Като си намериш точния цвят вече можеш и с боя, за да издържи повече.
Късмет!
soni4kuu
07-05-2010, 17:31
боя за коса мисля че ще е най-добре,но вземи няколко тона по светло от това което искаш да станеш,а за корените пак боя ако започнеш с нея : )
аз не бих ти препоръчала изсветлител :D оня ден се правих и стана некво циганско златисто... после цял ден по фризиори докато не стана некво златисто като на гарфилд.не бих го повторила НИКОГА!!! По-добре отиди на фризиор да ти кажат как да се направиш защото аз съжалявам... много си увредих косата ии то,за да стане по-зле от преди :x :o
аз не бих ти препоръчала изсветлител :D оня ден се правих и стана некво циганско златисто... после цял ден по фризиори докато не стана некво златисто като на гарфилд.не бих го повторила НИКОГА!!! По-добре отиди на фризиор да ти кажат как да се направиш защото аз съжалявам... много си увредих косата ии то,за да стане по-зле от преди :x :o
И аз вчера си изсветлих косата,която е тъмно кафява и я превърнах в малко по-светло от това в средата. >
http://www.krasiva-kosa.com/images/big/euro-hair-large.jpeg
така че си до изсветлителя според мен ; )
И аз вчера си изсветлих косата,която е тъмно кафява и я превърнах в малко по-светло от това в средата. >
Къв е бил тоя изсветлител ?! :shock: Моята е светло кестенява и с тояя на гариер не се промени нищо . А този твой изсветлител измива ли се?
justonegirlwithonehope
07-05-2010, 20:40
Лично на мен твоят цвят ми харесва повече от това, което искаш да си правиш, но все пак ако си решил защо не се посъветваш с фризьор ?
Преди малко се полях с лайка+оцет+най-силното слънце по обяд и определено има ефект, дори и малък. В областа около бретона и към бакенбардите се получиха светли кичури и ме радват :D
Утре мисля да пробвам с лайка+лимон, ама трябва ли да изчакам няколко дена или може и утре? И като/ако получа желания цвят как да го поддържам, смисъл през колко дни да се поливам с лайка? :?: \:D/ :smt026 Пък ако не стане с лайка ще си взема шампоан с лайка или за руса/светла коса... ще видим....
Къв е бил тоя изсветлител ?! :shock: Моята е светло кестенява и с тояя на гариер не се промени нищо . А този твой изсветлител измива ли се?
блондор на SERI - 3 лв,стоях с него 40 минм :) /не можах да намеря снимка/
YouAteMyHeart
07-06-2010, 10:24
Всички ли са луднали по тва русоо?!
Palette имат една серия XXL http://www.ivis.bg/products_images/Pal_ColXXL_01.jpg.Цвета изглежда добре..
пп.Има ли шампоан оцветител русо?! :-o
Seductress
07-06-2010, 10:25
Яя кажете какъв е този номер с лайката :-o Искам и аз да се изсветля малко.