PDA

View Full Version : ПРЕМАХВАНЕ НА КЪНА

honeyxhoneydrops
07-06-2010, 11:02
Значи.. преди 2 дена се къносах с къната на Арома (цвят махагон).Мислех си ,че косата ми ще стане с червеникъв оттенък,както е показано на опаковката,а то зе че стана някво ярко розово при корените (то мойта коса е по-светла там) ии като се погледнах в огледалото и направо се ужасих :shock: .Вчера реших да сложа друг цвят къна върху тази и се къносах пак с Арома (кестенявата) ,обаче косата ми стана лилава :x :x Направо ме е срам да изляза от вкъщи. Мисля да се боядисам с някъкъв цвят като моя естествения , но незнам дали боята ще ми хване.Ако някой е чувал как се премахва къна да пише спешно... Знам ,че има някакви препарати ,обаче знам че косата много се изтощавала от тях и ставала оранжева Моля ви, помогнете, защото след 4 дена заминавам на море и нз кво ше правя с тая коса :( :(

silviq8888
07-06-2010, 11:22
Каната пада постепенно не можеш да я махнеш! А не беше ли пунала друга тема същата! :o :o :o

shmyshi
07-09-2010, 10:26
Каната пада постепенно не можеш да я махнеш! А не беше ли пунала друга тема същата! :o :o :o
Тово е вярно ..ако искаш да се боядисаш и да те хване трябва да мине поне месец, два. НО можеш и да и помогнеш по-бързо да се измие..ако успееш да намериш минерално масло си купи и си прави маски през ден, ако не си прави маска от зехтин (седи се 2 часа с плик на главата)..става голямо мазало, но мойта така падна за няма и 3 седмици...фризиорката ми каза,че целта е люспчките на косама, под който се е наслоила къната да се загладят.
отново казвам супер мазно и неприятно е, но поне къната ще падне..да не говорим колко мека коса ще имаш след това! УСПЕХ! :)

Callisto
07-09-2010, 10:31
Да , ама тя няма 3 седмици да я сваля тази къна. Аз лично си се боядисвам вече само с черна къна, като най-безопасен цвят. Нито има рижаво, нито червено, а и покрива всеки цвят. :)

shmyshi
07-09-2010, 12:06
Да , ама тя няма 3 седмици да я сваля тази къна. Аз лично си се боядисвам вече само с черна къна, като най-безопасен цвят. Нито има рижаво, нито червено, а и покрива всеки цвят. :) е да вярно няма време, но къде са 3 седмици къде е цял месец..и забравих да кажа, че къната на арома съдържа и БОЯ ..права си наи добре да пробва с черна, но след време, защото сега са се наслоили др цветове и няма да хване.
АМА И НИЕ МОМИЧЕТАТА СИ НЯМАМЕ ДРУГА РАБОТА :D

koshtramba
07-09-2010, 12:36
Офф, къносвате се без да мислите и после ревете!

silviq8888
07-09-2010, 13:46
Тово е вярно ..ако искаш да се боядисаш и да те хване трябва да мине поне месец, два. НО можеш и да и помогнеш по-бързо да се измие..ако успееш да намериш минерално масло си купи и си прави маски през ден, ако не си прави маска от зехтин (седи се 2 часа с плик на главата)..става голямо мазало, но мойта така падна за няма и 3 седмици...фризиорката ми каза,че целта е люспчките на косама, под който се е наслоила къната да се загладят.
отново казвам супер мазно и неприятно е, но поне къната ще падне..да не говорим колко мека коса ще имаш след това! УСПЕХ! :)

Да напълно съм съгласна даже повече време трябва защото аз пролетта се къносвах с черно и края на лятото още не беше хубаво паднала! :o :o

Undying
07-09-2010, 17:54
Офф, къносвате се без да мислите и после ревете!
Именно, хиляди теми има само в тоя форум на тази тема, да не говорим из целия нет. Къната не се маха с нищо, и дори и да пробваш да се боядисаш едва ли ще постигнеш нещо, освен ако не е черен цвят. Къносвала съм се черна преди години и черното не се изми изобщо, изрязах цвета с косата си, махане просто нямаше (говоря за къната на Арома). :smt021

deni15
07-09-2010, 20:30
Бях се правила черна с къна преди година и жестоко не ви го препоръчвам!

Annabelle
07-09-2010, 20:49
Намерих следният вариант в 1 сайт:

1. Косата се намокря със спирт 70% - като се внимава да не попада върху кожата. Стои се 5-10 минути.
2.След това косата се маже с растително масло (предполагам зехтин, не е уточнено) и се покрива с найлонова шапка. Стои се най-малко 30 минути, след което косата се измива с шампоан за мазна коса.
Ако не се получи от първия път процедурата може да се повтори.

Ако искате опитвайте.Между другото аз мислех да си боядисвам косата с черна къна.Благодарение на отзивите ви няма да го направя. 8-) :)

shell
07-09-2010, 21:20
Наистина кофтито на къната е че няма сваляне.Аз за последно се къносах февруари миналата година и още имам следи от къната :D не е цвета от миналата година разбира се,но определно мога да разпозная че не е естествения ми цвят.затова никога повече няма да се къносвам :)
иначе тая къна на арома е повече от отвратителна-аз като опитвах с нея нищо не стана,никаква промяна :? пълни боклуци са за мен