Влез

View Full Version : Инат - добро или лошо

ShtrudeL
07-09-2010, 16:58
Туй добро или лошо качество е? (Във всякакъв план - любовен,приятелски,роднинс ки и тъй на татък.)

Например...казах на човече Х,че няма да пиша в скайп и цял ден не писах. Човече Х ми е сърдито (но отрича) и аз се чувствам виновно,но въпреки това няма да пиша. А! не пиша,не за да се правя на интересна,а защото Човече Х ми каза предния ден да го/я оставя на мира и понеже съм паметливо и помня гадни дреболии,които не трябва да помня го/я послушах и го/я оставих на мира.

Lexynnka
07-09-2010, 17:03
понякога е добро, защото с инат можеш да постигнеш целите си и да осъществиш мечтите си..
в други случаи е лошо, защото със същия тоя инат можеш да развалиш много неща, като отношения, връзки, приятелства .. и други работи
според мен човек трябва да контролира ината си, не да се прави на магаре винаги, най-малкото защото не винаги си струва

bebe7o
07-09-2010, 17:12
понякога е добро, защото с инат можеш да постигнеш целите си и да осъществиш мечтите си..
в други случаи е лошо, защото със същия тоя инат можеш да развалиш много неща, като отношения, връзки, приятелства .. и други работи
според мен човек трябва да контролира ината си, не да се прави на магаре винаги, най-малкото защото не винаги си струва

Много правилно. Лошото при мен обаче е, че съм си докарвала повече главоболия, отколкото съм осъществявала цели,мечти и т.н... И като се има предвид, че най-инатите хора, които познавам са приятеля ми и баща ми... Просто автоматично приемам ината като лошо нещо. :D :?

SolemnityOfDeath
07-09-2010, 17:13
Точно - инатът е неутрално качество, което по-скоро зависи от ситуацията. Не е неизменно добър или лош като качество, ситуативен е.

GossipGirl89
07-09-2010, 17:13
И добро, и лошо. Аз също съм голям инат и понякога това ми изиграва много лоша шега. Наистина ината може да развали много неща... Но пък от друга страна служи и за постигане на добри каузи :) Специално в твоя случай не мога да ти кажа дали е лошо или добро, но от написаното разбрах, че човечето Х само те е помолило да го/я оставиш на мира - не виждам тогава за какво се сърди

ShtrudeL
07-09-2010, 17:19
И добро, и лошо. Аз също съм голям инат и понякога това ми изиграва много лоша шега. Наистина ината може да развали много неща... Но пък от друга страна служи и за постигане на добри каузи :) Специално в твоя случай не мога да ти кажа дали е лошо или добро, но от написаното разбрах, че човечето Х само те е помолило да го/я оставиш на мира - не виждам тогава за какво се сърди

Не,не ме е молило. Прозвуча като викане. А аз мразя да ми викат и да ми се карат. Просто ужаасно много го мразя това.
А се сърди защото не се извиних (и всъщност няма защо да се извинявам!) Дори то не знае защо ми се сърди. СИГУРНА СЪМ. Просто се сърди,за да ми е гадно. А аз мразя и да ми се сърдят за глупости.

MadfacE
07-09-2010, 17:21
Според мен в живота, когато преследваме целите и мечтите си, ината може да бъде доста полезен,
но в любовта едва ли ... :)

stelSs21
07-09-2010, 17:33
Добро е, обаче ако и от другата страна човекът е инатест като теб не е добре. Ние с майка ми и двете сме зодия овен и ела да видиш кво става вкъщи. :D

bebe7o
07-09-2010, 17:35
Добро е, обаче ако и от другата страна човекът е инатест като теб не е добре. Ние с майка ми и двете сме зодия овен и ела да видиш кво става вкъщи. :D

И двамата с приятеля ми сме овни. Какво да ти кажа.. Взривоопасно е понякога. :D

Lexynnka
07-09-2010, 17:38
И двамата с приятеля ми сме овни. Какво да ти кажа.. Взривоопасно е понякога. :D ние пък и двамата сме близнаци, също не ни е лекичко ...

ъъ, MadfacE - ако се бориш за любовта си, ината е полезен 8-)

MadfacE
07-09-2010, 17:51
имах предвид в една връзка не е много полезен ината .. 8-)

didi0804
07-09-2010, 17:52
Зависи от ситуацията.Не мисля че попада нито в графата на добрите, нито на лошите качества.

Lexynnka
07-09-2010, 17:53
имах предвид в една връзка не е много полезен ината .. 8-) да, в тоя случай е от особено вредните .. вещества :lol:

ivcheto0o
07-09-2010, 18:02
Понеже и аз съм голям инат,мисля че това е едно от лошите ми качества.И аз в тази ситуация бих постъпила така...но може би е време да опиташ да дадеш шанс.

Vasoto129
07-09-2010, 18:56
И да и не.Изобщо не го харесвам това качество.

tuzaro
07-09-2010, 19:09
мани го тоя човек Х, пиши на мене човека В

anonymous708973
07-09-2010, 19:41
Упоритост - да, инат - не.
Инат е, когато някой вижда, че не е прав и проумява доводите ти, но все пак държи на своето.
Настоятелност е, когато се стремиш на постигаш целите си. :)

partychild
07-09-2010, 19:59
И аз имам огромен инат :) Бившият ми мразеше тази черта в мене... но сегашния ми приятел го харесва ..той също е голям инат и често спорим :-D (пример: къв цвят да боядисаме стаята :lol: ) и ни е забавно. Но не се инатим за дреболии... ама стане ли сериозно и двамата не отстъпваме :)

XTREMEFREERIDE
07-09-2010, 21:16
По принцип е лошо за мен. Понеже, когато някой се инати, за мен означава, че прави "нещото" на пук, а не защото той го иска толкова много. Ама въпреки всичко си харесвам ината, понякога е дори хапещ, ама някак си ми доставя неопределимо удоволствие.
8-)

BiGBaDWolF
07-09-2010, 21:25
И добро и лошо ...

VinDiesel
07-09-2010, 21:30
Моето мнение е че само вреди...

mincheto
07-09-2010, 22:00
Някога е за добро,друг път за лошо........
много зависи от ситуациите.
Предполагам бързо ще ти се отсърди в твоя случай.

bloodyF
07-09-2010, 22:39
зависи от ситуацията..отсърдете се и двамата ии готово..това са глупости..

п.п. а ти не бъди толкова дребнава (и не помни такива глупости)

mechtaq_za_teb
07-10-2010, 09:57
според мен човек трябва да контролира ината си, не да се прави на магаре винаги, най-малкото защото не винаги си струваПо-точно не може да се каже!

ShtrudeL
07-10-2010, 11:27
зависи от ситуацията..отсърдете се и двамата ии готово..това са глупости..

п.п. а ти не бъди толкова дребнава (и не помни такива глупости)

Ама аз не се сърдя. Аз съм добро и не се заяждам и не гледам да затапвам близки,защото е крайно глупаво и дразнещо (макар,че друг на мое място би)
Човече Х вече не се сърди де.

И не мога да не бъда дребнава. В туй ми е чара. Обичам дребновостта си ^^ Пък ако не помнех такива малки неща нямаше да ми е интересно. ^^

Paramour
07-10-2010, 13:28
Аз съм си овен и за мен е нормално да съм инатеста 8-)
Трудно е да се определи дали инатът е добро или лошо качество, зависи от ситуацията. Ако е за постигане на цели, примерно, инатът е злато. 8-)

п.п. "...едно човече Х..." ;д много радва :lol:

LiRRRa
07-10-2010, 16:05
Аз съм голям инат и не отстъпвам лесно, нито се предавам бързо. .
Според мен е хубаво качество повече, отколкото лошо. . .
Но всичко е относително.