PDA

View Full Version : Обезкосмяване

Ninca
07-17-2010, 18:10
Имам единни въпросчета. Кога започнахте да се обезкосмявате краката, мишниците, триъгълника. С самобръсначка, кола маска, крем домашно или на козметик? И нормално ли е момичета на ранна възраст 14/15 да ходят на козметик? Как най-безболезнено и трайно да си махам космите на триъгълника?

BebYlzZz
07-17-2010, 18:18
напълно нормално е на тази възраст, дайе и по-малки ходят! Иначе най-ефективният начин за обезкосмяване където и да било е с кола маска. Аз си се правя сама в къщи, само веднъж съм била на козметичка :)

art
07-17-2010, 18:24
смятам, че епилатора и колата са най-добите методи за трайно обезкосяване. Аз лично триъгълника си го обезкосмявам със самобръсначка понеже въпреки, че вече около 3 или 4 пъти съм си махала косъмчетата с кола продължава много да ме боли и да има много кръв.

LipSy
07-17-2010, 18:28
Нормално е разбира се, че ходят момичета на тази възраст. И даже и не трябва да се срамуваш. Аз краката си ги епилирам с епилатор (понякога ги бръсна), мишниците ги бръсна (понякога ги епилирам), деликатните женски части :-D ги правя с лентички или кола маска (вкъщи). Аз на козметик не съм ходила все още (на 14 съм). Най-безболезненият начин е бръсненето. Най-дълго не ти излизат косъмчетата с колата маска! :) :grin: :)

Callisto
07-17-2010, 18:37
Аз принципно си правя кола маска на цялото тяло, но понякога ползвам и епилатор, ако не искам да ги чакам да порастнат достатъчно за кола маска.

shadows92
07-17-2010, 21:43
До сега съм се бръснала на триъгълника и то не само отгоре а и от долу при срамните усни абе ужас...Как да започна да се обезкосмявам за да е трайно и по-ефикасно не искам вече бръснача :-x :x :x :-x :-x

mishet0
07-18-2010, 04:11
от къде мога да си купя кола маска,струва ми се,че в супермаркета не мярнах нищо подобно :-o и как се използва обяснете,първо се затопля ли как ,намазваш я изчакваш и взимаш с лепенка? :(

FatallyGirl
07-18-2010, 07:02
Хм , еми аз мишниците и краката си ги обезкосмявам с епилатор , бедрата с кола маска ( при козметик ) , ръцете с епилатор или кола маска , а триъгълникът само с ппинсета , но се каня да отида на козметик , въпреки че ме е хем срам , хем страх :Д:Д На 14 съм :oops:

Иначе мисля че колата маска е най-ефикасна :)

mincheto
07-18-2010, 07:29
епилатор

anonymous708973
07-18-2010, 09:16
shadow92, пробвай с коламаска. Ако нямаш сили и нерви да се направиш сама, огледай се къде има козметик, който предлага тази услуга на сносна цена, защото се срещат ненормални цени.
Няма да е особено приятно, особено първия път, ама стискаш зъби и това е положението. Ако се изкъпеш със сода преди това, ще премахнеш омазняването и ще е по-трайно.

misheto, има всякакви видове и на самата опаковка си пише всичко, а сега са излезли едни машинки. Изглежда като епилатор, но като го плъзгаш по кожата, оставя линия коламаска, която после дърпаш с някакво парче плат. Вкъщи нарязахме един чаршаф на ивици и си ги пера просто. :)

По темата: За триъгълника ходих веднъж на козметик и мисля да продължа, защото е страхотно, а ако нямам възможност мисля да използвам някакъв депилатор. Препоръчайте ми някой добър, моля :) Имало някакъв за по три минути.
Ръцете ги бръсна, защото с епилатор ме боли и нямам нерви, сама не мога да си направя коламаска и не ми се дават пари за козметик. Но мисля да започна с депилант.
Краката както дойдат - отдавна не съм ги правила с коламаска, бръсна ги.
Подмишниците ги бръсна, но ме дразни страшно много - знаете как стои на черни точици.

Като цяло се бръсна, но ще заменя това с нещо по-трайно. Мразя косми до дъното на душата си - освен косата, веждите и миглите :)

vivchu
07-19-2010, 15:35
аа сам0 да питам,, колата маска от къде си я к0пувате и к0олко струва?! :-o :oops:

zoreto
07-19-2010, 15:43
аа сам0 да питам,, колата маска от къде си я к0пувате и к0олко струва?! :-o :oops:

Продава се в аптеките. Има студена и течна(макс 2 лв), а има и на ленти

shell
07-19-2010, 15:53
Разбира се ,че е нормално на тази възраст :) Аз краката си ги епилирам,а подмишниците и триъгълника ги бръсна,защото много ме боли там :)

kuklichka_bg
07-19-2010, 16:16
аз ги махам с кола маска болиииииииииииииии 8-)
аз си у купувам от козметичнитемагазини за 1лв :)

scanadal
07-19-2010, 16:56
Разбира се,че е нормално да си махнеш излишните косми по тялото,лято е все пак 8-)
Аз интимните части ги обезкосмявам с кола маска при козметик,мишниците и краката ги бръсна,че никак не ми се чака да израстнат на подходяща дължина за кола маска.
PinkPan7her аз съм доволна от крем-депилатора на Леокрема,а от по-скъпите на Ланком е страхотен ;)

valentinadr
07-22-2010, 07:26
Кирилицата е задължителна.
kalpazanka

Demetriq
07-26-2010, 21:09
И аз си мисля,че с кола маска е най-ефективно.Все пък не всички предпочитат кола маската.А за болката-свиква се...

eleniii
07-27-2010, 08:56
крема депилатор подходящ ли е за интимни части ?

valentinadr
07-27-2010, 09:26
Кирилицата е задължителна.
kalpazanka

ani93
08-05-2010, 14:15
аз имах следния проблем.. навсякъде си махам косъмчетата с кола маска или епилатор,но напоследък не се получава..Помислих си че е от колата маска,че я загрявам прекалено много,но резултата беше същия.Не правя нищо различно намазвам слагам плат натискам и дърпам на обратната страна,но колата маска не залепва или скубе без да ги маха само се разпъват... УЖАСНО Е.Ползвам кола маска на Jankar (течна). Ако може някой да ми препоръча някоя по ефикасна :grin:

bathory
08-05-2010, 14:29

Продава се в аптеките. Има студена и течна(макс 2 лв), а има и на ленти
и как я отстранявате.. продават ли се някакви ленти или?! :( щото досега само на veet съм ползвала и не съм много доволна.

kalpazanka
08-05-2010, 14:36
В кутията с тубичката кола маска Jankar има тубичка с въпросната смес, шпатулка и ленти, с които се отстранява/отлепя. :smt045
bathory, зарязвай кола маската и минавай на ленти. Залепени са две по две и струват стотинки. ;)

pasho_pz
08-05-2010, 15:03
Аве дами...вие за машинка за подстригване чували ли сте :razz: :razz: :razz: Една приятелка така си ги маха :razz: :razz: :razz:

deeb
08-08-2010, 16:01
Машинка за подстригване ?! ... :D :D ...
Кола маската му е майката ...

lady__bird
08-08-2010, 17:02
Аз за първи път ходих на кола маска.След това започнах с епилатор,но много ме мързеше да се занимавам. ;д И сега си купувам хубави самобръсначки,става бързо и ми е по-лесно и приятно :)

MegiBoOm
08-10-2010, 15:22
аз честно казано си ги махам само на триъгълника,мишниците ии долната част на краката (смис до коляното) с крем депилатоар и не съм особенно доволна на 13 съм и мисля в скоро време да ходя на кола маска защото считам че това премахване на космите ще е по-трайно ;дд

Djuff
08-22-2010, 16:44
На всякъде си ги махам с крем депилатор.Не боли изобщо и е лесно.

sasha_90
08-22-2010, 17:31
от къде мога да си купя кола маска,струва ми се,че в супермаркета не мярнах нищо подобно :-o и как се използва обяснете,първо се затопля ли как ,намазваш я изчакваш и взимаш с лепенка? :(
В аптеките продават кола маски.

icegabi333
08-23-2010, 08:58
А иначе колко ти взимат за кола маска при козметик ?

vIKToriYa
08-23-2010, 16:12
В кутията с тубичката кола маска Jankar има тубичка с въпросната смес, шпатулка и ленти, с които се отстранява/отлепя. :smt045
bathory, зарязвай кола маската и минавай на ленти. Залепени са две по две и струват стотинки. ;)

на Jankar сега е в бова опаковка и е много гадна отвратителнаа... !!! вътре няма лентички и опаковката ее в едно като кутийка и сместа вече е по различна ии се разтапя в продължение наа 15 минути и нищо не прави преди ми харесваше но вече не съм доволна !!! :(
иначе по темата от 13 годишна си епилирам краката и подмишниците от 14 годишна ръцете пак с епилатор а от 15 годишна триъгълника ходя на козметик ии сега са много уредели и вече не ме боли за 5 минути сам готова и после 3 седмици :grin: а какъв страх и срам беше първият път докато отида :D