View Full Version : Събирате ли стотинки?
mrynmryn
08-02-2010, 15:13
Какво правите със стотинките, които ви връщат по магазините ? Имате ли събрани купища от стотинки ? Аз имам събрани около 200 лв на стотинки и в момента се чудя какво да си купя с тях.
rachel_billson
08-02-2010, 15:23
Преброй ги и раздели,след което отиди в някой голям супермаркет,репче за вестници или в банката. :)
mrynmryn
08-02-2010, 15:28
Е, то това ясно, ама се чудя дали да не събера повече и да си купя нещо голямо, което да ми е от полза, а не да ги харча за глупости. Все пак тези пари не се усещат и може да си правим доста добри подаръци веднъж в годината със събрани стотинки. :-D
Може още да събереш може да си купиш нещто не са малко парите и пак голямо може да си купиш. :)
Все пак искаш нещо.. ако тези 200лв те устройват си го купи, ако ли не събирай още.
rali4ka91
08-02-2010, 15:59
В портмонето си не държа стотинки :) Имам 2 касички, една за жълти и една за бели стотинки. Като се прибирам изпразвам джобчето със стотинки в тях :)))
mrynmryn
08-02-2010, 16:05
В портмонето си не държа стотинки :) Имам 2 касички, една за жълти и една за бели стотинки. Като се прибирам изпразвам джобчето със стотинки в тях :)))
:grin: И аз съм на същия принцип. Компютъра с който съм в момента го купих с такива пари. Сега мисля да събера за нов телевизор, но ще видим. 8-)
ThePowerOfLove
08-02-2010, 18:46
Аз ги пробутвам на майка ми, или в магазина :) А жълтите как ме дразнят.. :]]
Мразя стотинки :? Или в магазина си взимам някое шоколадче вместо рестото или нещо друго.. :D
Същото :oops:
Unendlich
08-02-2010, 19:07
Не държа много стотинки в мен (въпреки, че често са ми необходими), гледам да пробутам всичко нанякъде, така че - не, не събирам :)
Не знам как успявате да събирате стотинки. Моите мистериозно изчезват, винаги успявам да ги изхарча за нещо.
mrynmryn
08-02-2010, 19:40
Ми.. като мразя да давам точни пари и винаги давам цели.. :-D Така се налага почти винаги да ми връщат стотинки, които отиват в касата :)
Ох, готино звучи така да си събираш стотинки и накрая да преброиш някаква огромна сумичка. :grin: Но в момента имам не повече от 50 ст. на жълтички.
И аз ще започна да събирам. Зарибихте ме с тези телевизори и компютри... :-D
mrynmryn
08-02-2010, 21:39
Готино е. :-D Стига да имаш желание и да забравяш за въпросните пари след като се озоват в касичката. 8-)
Seductress
08-03-2010, 11:40
Охх и аз съм същата, чудя се какво да ги правя вече. От време на време си взимам стотинки, ама само от 50. 8-)
Claymore
08-03-2010, 12:58
Чудно...200лв. аз събирам от месеци и имам 6лв. :razz:
FunkyBoy
08-03-2010, 13:29
не понасям жълти стотинки... попринцип ги давам на някого :?
Гледам първо от стотинките да се отърва. Много ги мразя :?
аз съм си ги разделил всички жълти по отделно,в момента имам около 10 лв само от по 1ст,30 лв от по 2ст а тея по 5 не съм ги преброил.
mrynmryn
08-03-2010, 17:44
А какво ще кажете за ТОВА (http://bnt.bg/bg/news/view/9811/stolichanin_si_kupi_plazmen_televizor_sys_stotinki ) :D :D :D
Claymore
08-03-2010, 18:15
Бах тая покупка :razz:
не завиждам на касиерите 8-) :P
Хах, някой си беше платил сметките от стотици левове с дребни стотинки :lol:
Моите си седят в протмонето, като имам книжни пари първо харча тях, а после и монетките 8-)
Аз си слагам жълтите в една капачка от лак за коса и като закъсам за цигари.. :D
Fakeheal
08-03-2010, 22:11
Хаха, интересна идея за тема. Жълти стотинки, бели стотинки, левчета - кръговрата на финансовата област. Всеки се нуждае от стотинки - магазинери, банкери, потребители дори. Какво става, когато искате да си вземете нещо от обикновения автомат за кафенце или закуска. Абе, това, че не ви харесва да ви дръначат джобовете/портмонетата със стотинки не значи, че са напълно безполезни. Па вижте и автора на темата - успял да събере 200 лева, което си е доста сериозна сума в тази криза :-o . Така,че събирайте всяка стотинка или левче. Стотинка по стотинка лев става - както е казано ( просто перифразирам известна поговорка :D ).
Biskfitka
08-03-2010, 23:03
Жълтите ги давам на сестра ми-тя си ги събира и има около 2-3лв. вече.
Иначе аз не събирам,ама вие ме зарибихте ;д и без това си нямам работа 8-)
iiordanova
08-04-2010, 07:39
Аз имам около 5 лева само с жълти стотинки.
Ама не съм събирала отдавна.. 8-) Ентусиазирахте ме да започна да събирам пак стотинки. (: Харесала съм си една касичка на Шрек! 8-) Много си ме кефи , ще си я купя и ще събирам , и аз стотинки. 8-)
Дано само ентусиазмът ми не се изпари бързо. 8-)
Сортирам ги и като събера 50-100лв. ги давам да ми ги уедрят. :grin:
и аз събирам ,но имам малко.Пък като съм на училище ми остава ресто все някви жълти и събирам, пък сега лятото събирам по-едрички 8-)
Exothermic
08-04-2010, 11:54
Мразя в джобчето ми да дрънкат стотинки, а за
един ден съм се сдобила с купища от тях,
затова като се прибера ги разпределям и пускам в двете ми касички.
Ще проверя колко съм събрала, чак след като ги напълня. http://www.cosgan.de/images/smilie/figuren/n050.gif
Да,събирам и по едно време имах доста ,обаче веднъж трябваше да взема 30 лв. на стотинки ,зашото нямах други и да си платя урока по математика :shock: останаха още,и по-късно пак почна да прелива от стотинки касичката ми 8-)
theexplorer
08-04-2010, 14:25
Юхуу :grin: Току-що преброих моите 85.80 :grin: Доста са за по-малко от 2 месеца... :oops:
Callisto
08-04-2010, 14:43
В старата ми стая си бях облепила една стена с жълти стотинки. :D
gia_sena_mono
08-04-2010, 15:04
Това е много добра идея. Иначе аз не събирам стотинки.
ExplosionsInTheSky
08-09-2010, 08:06
Аз събирам от няколко ГОДИНИ, но все ме мързи да броя парите. Сигурно значително е намаляла сумата, а и смятам да харча от тях това лято :D
ElinoOor
08-09-2010, 08:34
3 кутии от обувки пълни догоре,че и малко извън тях .. кой знае колко пари имам 8-)
DJ_Mrav4o
08-09-2010, 08:39
Не знам как успявате да събирате стотинки. Моите мистериозно изчезват, винаги успявам да ги изхарча за нещо.
+ :D
През учебната година си събирах стотинки и бях събрала около 10-15лв. само от по 1,2,5 и 20ст. 8-) Заемаха ми много място обаче, за това ги уедрих на по два лева. На мен манията ми е всички пари да ги уедрявам или развалям на по 2. :-|
Аз искам да си ги събирам, обаче просто не мога. Когато са мо в портмонето винаги ги изхарчвам. Успяла съм да събера само половин касичка и то за, хмм...2 години? :shock: Та така де, смятам да почна по-сериозно да си ги спестявам, но нямам голяма воля.
някога си слагам по някоя друга бяла стотинки или монети 1 лв.
Ако нашите са забравили да оставят ,няма ги в нас и такива потребности..
Аз колкото и да се мъча, все не мога да събера повече от 3-4 лв на жълти стотинки .. винаги ще се намери нещо, за което да ги похарча :o
Ами всеки път като ми върнат жълти стотинки и ги пъхам в една малка касичка :D
оо аз имам са ще си ги преброя... :D а бтв аз имам и някъде около 7 евро на по 1-2 евра...в чейндж бюро дали ще ми ги приемат :-o