Влез

View Full Version : Въпрос за безамонячни боя

LeDa
08-06-2010, 17:47
Такааа .. :D Искам да си изсветля косата с 2-3 тона и се чудя дали с безамонячна боя,цветът ми ще може да стане от такъв http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs598.snc3/31493_109048272474723_100001086534256_70226_431025 9_n.jpg /попринцип е по-светла,на снимката е излязла малко по-тъмна/,такъв - http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/hs343.snc4/41415_1820708989_2647_n.jpg :D Или дори малко по-тъмно .. Просто не искам да си съсипя косата още на 15 с амонячни бои .. :? Смятате ли,че за да хване цвета,трябва боята да е много светла-примерно много руса? :D Охх .. ако ме разбрахте какво питам де :D Мерси :-)

Carmen_Kass
08-06-2010, 18:12
Ако си взимаш,вземи няколко тона по-светло от това,което искаш,за да се получи по-светло.Защото ако вземеш 1-2 тона нищо няма да си личи.

Още един съвет- вземи си професионална безамонячна боя. На пример-Vitality's (струва около 16-17 лв,но е 300 мл.,тоест в зависимост от дължината и гъстотата на косата можеш да си я разделиш).
А ако не я намериш- Casting Creme Gloss на Лореал.Взимай от най-светлите.Номерата от 700 нагоре...

Нещо важно- Безамонячните бои по-принцип не изсвеляват и не обезцветяват.Разликата,коя то може да се получи е 1-2 до 3 тона,в зависимост от самата коса.

Carmen_Kass
08-06-2010, 18:15
Забравих да кажа,че докато не пробваш няма как да разбереш.
Можеш и постепенно да вдигаш номерата.
Трябва да е доста руса,за да стане по-светло.Плюс това не се притеснявай,няма да станеш мноооооого руса,фолк-русо или бяла в главата- това е Невъзможно.

LeDa
08-06-2010, 18:15
Ако си взимаш,вземи няколко тона по-светло от това,което искаш,за да се получи по-светло.Защото ако вземеш 1-2 тона нищо няма да си личи.

Още един съвет- вземи си професионална безамонячна боя. На пример-Vitality's (струва около 16-17 лв,но е 300 мл.,тоест в зависимост от дължината и гъстотата на косата можеш да си я разделиш).
А ако не я намериш- Casting Creme Gloss на Лореал.Взимай от най-светлите.Номерата от 700 нагоре...

Нещо важно- Безамонячните бои по-принцип не изсвеляват и не обезцветяват.Разликата,коя то може да се получи е 1-2 до 3 тона,в зависимост от самата коса.
Мерсии за обстойни отговор. :-)
Да,и аз си мисля да си взема по-свтло от това,може би дор русо,за да ми хване.Да,аз искам само да ми я направи няклко тона по светла. :-)

Di
08-06-2010, 18:55

Може и малко повече 3 до 5 тона

j_adore2
08-06-2010, 18:59
Само не си взимай от 10 минутните.Гадни са!

AintNoSunshine
08-06-2010, 19:02
Съжалявам, че не пиша точно по темата, но все пак искам да питам от безамонячната боя изтощава ли се много косата :) Знам, че по принцип е по-безвредна от обикновените бои, но все пак се отмива по лесно и по често трябва да се боядисваш.. това не я ли прави еднакво вредна с другите бои 8-) 8-)

Carmen_Kass
08-06-2010, 19:07
Съжалявам, че не пиша точно по темата, но все пак искам да питам от безамонячната боя изтощава ли се много косата :) Знам, че по принцип е по-безвредна от обикновените бои, но все пак се отмива по лесно и по често трябва да се боядисваш.. това не я ли прави еднакво вредна с другите бои 8-) 8-)

Не,не изтощава.На мене ми се отмива за около 2,5-3 месеца,мия си косата поне 3 пъти седмично.

Не е нужно да се боядисваш всеки месец,защото няма да има смисъл.Тези бои се водят тон върху тон,тоест по-скоро са за блясък и отенък.И за един месец почти няма да ти личи колко са израснали корените.Пада постепено.Косата изглежда много по-хубава има си блясък,хубав цвят...

Една безамонячна боя е много по-безвредна,отколкото да си изправяте косата през ден с преса.

AintNoSunshine
08-06-2010, 19:44

Не,не изтощава.На мене ми се отмива за около 2,5-3 месеца,мия си косата поне 3 пъти седмично.

Не е нужно да се боядисваш всеки месец,защото няма да има смисъл.Тези бои се водят тон върху тон,тоест по-скоро са за блясък и отенък.И за един месец почти няма да ти личи колко са израснали корените.Пада постепено.Косата изглежда много по-хубава има си блясък,хубав цвят...

Една безамонячна боя е много по-безвредна,отколкото да си изправяте косата през ден с преса.

Значи да разбирам, че не уврежда косата :) А ако реша че не искам повече да се боядивам, ще мога ли да си върна оново същия естествен цвят :) :)

Carmen_Kass
08-06-2010, 19:48

Значи да разбирам, че не уврежда косата :) А ако реша че не искам повече да се боядивам, ще мога ли да си върна оново същия естествен цвят :) :)

Естествено.Тя ще си се отмива.Пък и като ходиш на фризьор да се подстригваш,пак ще се маха...
Друго,което "бута" боята е киселото мляко.Е не очаквай за едно мацане и да падне,но постепено става.

AintNoSunshine
08-06-2010, 19:57
Ясно :) Мерси много :) :)

Simonn123
12-01-2013, 09:45
А ти руса или кестенява си? :)