Влез

View Full Version : Русия

BERCUT
08-09-2010, 12:16
Русия има много имена, някои от тях са Расея, Кацапия, Кацапстан, Москаляндия, Медведстан и т.н. Тя е страната на страхливите идиоти (всъщност те са гении със загадачни души) и вечнозелените домати. Тя заема една седма от цялата суша. В Русия се говорят два езика - цензуриран руски мат и нецензуриран руски мат (мат е псувня).

ГЕОГРАФСКО ПОЛОЖЕНИЕ
Тя се намира някъде на картата, не може да не я видите поради големите й размери. Над нея никога не изгрява слънце ипоради това по нинакъв начин температурите там не се качват над нулата, поради това улиците в руските градове са затрупани със сняг целогодишно до покривите на сградите.
Днешната територия се е образувала заради ГКЧП, като след тях територията на страната намаляла на половина.

ПОЛИТИЧЕСКО УСТРОЙСТВО
Властта в Русия се предава по наследство. Първият Фараон-Баща на Цяла Русия (Фараон-Батюшка Всея Руси) е бил Путин 1-ви Медведолюбивый от династията Путинидов-Силовиков. Той носел титлата "Велик и ужасен, Всевиждащ с очите си, Всеслушащт с ушите си, Всезнаещи мозък, Хан на хановете, Шах на шаховете, Мат на матовете (Цар на псувните), Велик магистър на ордена на КГБистите, Капитан на отбора на олигарсите, Хранител на неизчерпаемото нефтено находище, Източител на газа, Источник на пенсии и заплати, а също така безспъртен Император на Булбастан и Бурятия, Каммъйки и Удмуртия, Чукотка и Биробиджана". Сега този пост заема Великата мечка на Цяла Русия (Великий Медвед Всея Руси), потомък на рода на Новите Руски Мечки, Дмитри Путинович Медвед.

ГЕРБ И ФЛАГ
Герб на Русия се явява двуглаво животно, по някои сведения орел, по други мечка. В дясната глава на животното има мозък (мозг), а в лявата мосък (моск), това символизира националното разнообразие и самобитност на Русия. В едната си лапа животното държи чук, а в другата балалайка, което символизира неговата работливост и некомплексираност. Флагът на Русия се явява червен парцал с бели и сини полоси и следи от изтрит сърп и чук. Точното местонахождение на полосите е неизвестно.

НАСЕЛЕНИЕ
Русия е многонационална страна, тя е населена с руснаци, в числото на които влизат руси и евреи, което води след себе си непрестанна борба за антисемитизъм и русофобия, която никога няма да свърши поради отсъствието на надежден критерий за това кой е рус и кой евреин. А някои твърдят, че ако се разровите из някой рус или евреин, то и в двамата ще откриете татарин.
Основното занятие на руснаците е да пият водка и закусват брези. Основното занятие на евреите е да водят заговор против Русия и да напиват руснаците. Поради това да се живее в Русия е весело и интересно.

ПРАЗНЕНСТВА
Основни празници на руснаците са: Старата Нова Година, Новата Нова Година, Новата Стара Година, Старата Стара Година, Китайската Нова Година, Православното Рождество, Католическото Рождество, Деня на ражданено на Клара Цеткин, Деня на Мужика, Деня на Светия Патрик, Деня на Святия Вазелин, Деня на Святия Холуин, Деня на превземането на Бастилията, Деня на изобретяването на стъклената чаша, Деня на Априлските Тъпаци.

K0rTexXx
08-09-2010, 15:36
Ти да не предпочиташ САЩ (Империята на злото) пред Русия?

BERCUT
08-09-2010, 16:30
Ти да не предпочиташ САЩ (Империята на злото) пред Русия? Пич, Русия ми е родина и си я обичам и САЩ въобще не ме кефи, но просто след един пост в един друг форум, който ни изкарва диваци реших да проявя самоирония.

K0rTexXx
08-09-2010, 19:30
Ти да не предпочиташ САЩ (Империята на злото) пред Русия? Пич, Русия ми е родина и си я обичам и САЩ въобще не ме кефи, но просто след един пост в един друг форум, който ни изкарва диваци реших да проявя самоирония.

Коя държава изкараха диваци?Русия винаги е била най - мощната държава....

BERCUT
08-09-2010, 20:22

Коя държава изкараха диваци?Русия винаги е била най - мощната държава.... Евала, мога само ръката да ти стисна за това.

Нас,руснаците. Аз си знам че сме мощни и се гордея с това.

KarlDionic
08-12-2010, 19:14
ама за пожарите май пак ще чакате Генерал Зима да ви спаси ;) ... той даже фелдмаршал трябва да е станал вече :D

mitternacht
08-12-2010, 19:47
ама за пожарите май пак ще чакате Генерал Зима да ви спаси ;) ... той даже фелдмаршал трябва да е станал вече :D

Дори генералисимус ;)

Нищо лично против руснаците, ама е забавно да се твърди, че винаги е била най-мощната държава :) Била е... мощна държава... ама след кат' немците са отишли да я оправят.Та чааакк до Ленин който пък успява да я прее*е качествено.После пък грузинеца и т.н.
Дано Путин се справи и я пооправи, макар ако съдим по олигарсите- няма да го бъде.

Иначе подобни майтапи са си готини, тип ала Драматика :)

KarlDionic
08-12-2010, 20:37

Дори генералисимус ;)

Нищо лично против руснаците, ама е забавно да се твърди, че винаги е била най-мощната държава :) Била е... мощна държава... ама след кат' немците са отишли да я оправят.Та чааакк до Ленин който пък успява да я прее*е качествено.После пък грузинеца и т.н.
Дано Путин се справи и я пооправи, макар ако съдим по олигарсите- няма да го бъде.

Иначе подобни майтапи са си готини, тип ала Драматика :)

тва за генералисимуса и на мен ми мина през главата ама вече бях постнал :-D :D :D :D :D
за немци не съм чувал да са я оправяли... а тва за комунизма мисля, че по-скоро я е оправил отколкото да я преебе щот мн се съмнявам ако си беше останала царска Русия дали щеше да издържи поне до есента на 41-ва :D те допреди комунягите не са били чували за индустрия баси... ама ше видим руския какво мнение ще има по въпроса :)

amk933
08-12-2010, 21:11
:lol: Хареса ми.

Русия някога си е била най-могъщата страна. БИЛА...не го отричам. След ВСВ и СВ е доста далече от това определение, въпреки че след САЩ е тя в редицата, но пак бая по-назад.

За Путин не искам да отварям тема изобщо, защото под 10 страници няма да минем. :D Ще го пишат в учебниците по история някой ден в черната хроника.

BERCUT
08-13-2010, 00:33
Добро утро! Руската армия до комунизма е била горе-долу силна армия, която е имала няколко силни периода и няколко спада. Ще дам пример за състоянието на армията при Екатерина втора и после за Павел 1-ви смятан за отрицателна личност. Състават на Лейб-гвардии Преображенския полк е била такава 8 полковника, 26 подполковника и 6 хил.ч унтер-офицерова дворяни на 3 и половина хил редови при Екатерина. Когато на власт идва Павел той уволнява всичките неспособни и непребиваващи в частите офицери. И в допълнение още цял куп хиляди неща. Междо другото нито един негов военен указ не е отменен даже от комунистите, а две от правилата са валидни и досега - целият зимен ктараул да има в караулното толкова сухи валенки, че да може всеки войник дежурейки да обува сухи и като част от униформата въвежда зимене шинел каюто макар усъвременен и леко изменен като дизайн още стои на въоръжение и е много удобен даже.
Друго отрцателно на имперската армия е зачитането на традициите, а не на рационализма, така например през ПСВ заради традицията командира винаги да е отпред руската армия успява да запази само 3% от довоеннните офицери, а немската цели 37, защото техните командири са отзад. Армията може да не е имала достатъчно добри винтовки, но по артилерия никой не им е отстъпвал.
После съветската армия в началото на ВСВ поради младостат си прави доста грешки и използва доста от старите традиции, включително и тази която споменах. Но след войната всичко започва да се основава на рационализма. Благодарение на него в момента има милиони единици старана, ненужна натпурвана в резерв техника от която още не можем да се оттървем - давам само лек пример - 50 000 танка Т-55, 20 000 Т-62, 28 000 Т-64, 5 000 Т-72, 2 000 Т-80, БТР 60 сeрия около 600 000 бройки, БТР 70 и 80 - 200 000 броя, 60 млн. АК-47, 3 млн. АК-74, в резевра има 400 кораба и 120 подводници, които са си изгубили боеспособноста, но са се считали за резевр. Тая техника е само в Русия, а в останалите страни има още и сега всички страдаме от това, че харчиме пари за утилизирането и, вместо да копуваме ново оръжие. Междо другото АМК, американците може и да имат супер неконвкционални оръжия, но конвекционалните им куцат и то доста, при нас пък е обратното. Допускате грешката на Хрущов. Междо другото видя ли клипчето в Началото на една световна катастрофа, което съм постнал. В същото време съветската армия, не говоря за РККА,а за ВС на СССР - ЕрКеКеА са били пълни развртници, но след преструкторирането във ВС войниците имат един от най-високите бойни духове, който също го получаваме в наследство, отлично обучени генерали, техника която, за да я повредиш трябва да си магьосник и някои оръжия, които и до ден днешен нямат аналози. При интерес ще ги изброя, сега ме вързи, все пак е почти 8 сутринта и още не съм се разсънил.

KarlDionic
08-13-2010, 09:32
за Царска Русия имах предвид, че армията им е смотана от 1877-78 година нататъка, иначе преди това са били силни да

BERCUT
08-13-2010, 12:30
за Царска Русия имах предвид, че армията им е смотана от 1877-78 година нататъка, иначе преди това са били силни да Силни са заради Павел 2-ри, ако той не беше направил решителните реформи нямаше да са толкова силни.

K0rTexXx
08-13-2010, 14:14

Коя държава изкараха диваци?Русия винаги е била най - мощната държава.... Евала, мога само ръката да ти стисна за това.

Питах кой се е опитал да ви изкара такива?Сигурно ще да са хамериканците, които с един петролен разлив не могат да се оправят...

BERCUT
08-13-2010, 14:20

Питах кой се е опитал да ви изкара такива?Сигурно ще да са хамериканците, които с един петролен разлив не могат да се оправят... Извинявай, не съм ти разбрал правилно въпроса. То да беше един, това бяха доста заблудени идиотчета.

bateGoyko
08-13-2010, 19:16
Руския народ - те са братя славяни!

K0rTexXx
08-13-2010, 21:18
Руския народ - те са братя славяни!

По култура, религия и език са ни братя, но не и по кръв...ние сме траки, а те славяни :)А САЩ само за момента е силна....след 20-30 годинки САЩ ще е зад Русия, ЕС и Китай.....

bateGoyko
08-13-2010, 22:48
БРАТЯ СЛАВЯНИ !

K0rTexXx
08-14-2010, 07:06
БРАТЯ СЛАВЯНИ !

Братя славяни, ама друг път...ние сме траки....

kalashnik
08-14-2010, 07:15
При нас, поне според това което съм чел славяните и траките са се смесили в едно, защото битът им бил много близък. Така че не си прав, че сме траки.

K0rTexXx
08-14-2010, 14:11
При нас, поне според това което съм чел славяните и траките са се смесили в едно, защото битът им бил много близък. Така че не си прав, че сме траки.

Траките са били най - многобройният народ след индийците по онова време :) имало е смеска, но траките са били много повече от славяните...затова днес, повечето българи сме с черна коса и тъмни очи...а славяните както знаеш са руси със сини очи :)Затова съм прав, че сме траки :)

KarlDionic
08-14-2010, 14:43
ааа ти смяташ ли българите дето са дошли от Азия? и факта, че към 681-ва траките са били попретопени... ?

kalashnik
08-14-2010, 16:40
Траките са били с червени коси, а от прабългарите идва черната коса. Освен това тук прабългарите са идвали няколко пъти през пътешествиятаси, и това не е втора, а четиринадесета България. Освен тов, KarlDionic, прабългарите са дошли на една вълна и са се заселили, но постоянно са завземали нови територии населени със славяни, гърци и траки, така че по-скоро прабългарите са претопените. Това мисля, че и БЕРКУТ може да ти го потвърди, защото манталитета и чертите на лицето на българите Кабардино-Балкария силно се различават от тези на нас.

K0rTexXx
08-14-2010, 17:44
Траките са били с червени коси, а от прабългарите идва черната коса. Освен това тук прабългарите са идвали няколко пъти през пътешествиятаси, и това не е втора, а четиринадесета България. Освен тов, KarlDionic, прабългарите са дошли на една вълна и са се заселили, но постоянно са завземали нови територии населени със славяни, гърци и траки, така че по-скоро прабългарите са претопените. Това мисля, че и БЕРКУТ може да ти го потвърди, защото манталитета и чертите на лицето на българите Кабардино-Балкария силно се различават от тези на нас.

Това добре го знам, а можеш ли да ми обясниш къде са изчезнали траките?Въобще не е потвърдено, че траките са били рижави :) Обясни ми защо повечето от нас нямат нито руса коса, нито пък сини очи?Траките са имали същият генотип, като днешните българи :)

kalashnik
08-14-2010, 18:28
Според Стефан Цанев, Петър Константинов и съставителите на академичното издание на БАН (четох го като кандидатствах в НГДЕК) са рижави. Щети цитирам и Херодот относно тях: Те не вярват, че умират! Макар и могъщи те са били доста военолюбиви и може в един момент да е станало така, че да са намалели от войните толкова много, че да са се самопогубили. Нали знаеш, колкото по-голям, толкова по-тежко пада. Има доказателства, че българите сега, като външност не са това което са били няколко века назад - нашия генофонд е толкова богат, турците за 500 са го убогатили много, гърците също.

mitternacht
08-16-2010, 11:18
Имах предвид, че всичките, след съпругата на Иван Грозни (а дотогава е имало само княжество) са практически немци :) Екатерина Велика, Петър Велики (прусак), цялата династия Романови :) Ако ги е нямало тях, а някой тъмен... руски.... субект, какво ли щеше да е, не ми се мисли :)

Всъщност, нищо лично против руския народ, горките и те са изстрадали много, дори са репресирани повече от нас през сравнително последните години.

BERCUT
08-16-2010, 15:54
Защо да сме репресирани в момента. Това че на протестите ОМОН много бие си е правилно, комунистите вече нямат право на глас предвид какво направиха със страната.
Междо другото mitternacht във всички европейски царски фамилии има немска кръв, не само при нас.
Освен това родът на Петър 1-ви датира още от 16 век, много преди Петър и е бил болярски род. Баща му е женен за рускиня и няма как да има швабска кръв, но вече всички след него имат заради Екатерина и няколко други императрици.

Но лично мед ако питаш, относно армията най-успешен е Павел 1-ви, защото той единствен се грижи за здравето и живота на обикновенните войници, а не само на генералите и офицерите.

Има и версия че Павел 1-ви не е наследник от Петър 3-ти, а от граф Сергей Сатилков, който е бил руснак.

K0rTexXx
08-16-2010, 17:01
ааа ти смяташ ли българите дето са дошли от Азия? и факта, че към 681-ва траките са били попретопени... ?

Претопедни не чрез кръв, а чрез език и култура...кръвта ни е тракийска каквото и да си говрим :)

K0rTexXx
08-16-2010, 17:04
Според Стефан Цанев, Петър Константинов и съставителите на академичното издание на БАН (четох го като кандидатствах в НГДЕК) са рижави. Щети цитирам и Херодот относно тях: Те не вярват, че умират! Макар и могъщи те са били доста военолюбиви и може в един момент да е станало така, че да са намалели от войните толкова много, че да са се самопогубили. Нали знаеш, колкото по-голям, толкова по-тежко пада. Има доказателства, че българите сега, като външност не са това което са били няколко века назад - нашия генофонд е толкова богат, турците за 500 са го убогатили много, гърците също.

НЕ че нещо ама турци няма :) По - скоро ние сме обогатили техния фон :) Страшно много турци в момента са със българско потекло...да не кажа може би повече от 50% :) Тогава мюсюлманите са нямали право да оправят християнки :) Но много българи са били взимани, като еничари в Империята и затова сега има много турци с българска жилка :) Така, че ние сме ги обогатявали генетически :) А с гърците нямаме и 1% общо...те са мургавички като циганите :)

mitternacht
08-16-2010, 20:50
Защо да сме репресирани в момента. Това че на протестите ОМОН много бие си е правилно, комунистите вече нямат право на глас предвид какво направиха със страната.
Междо другото mitternacht във всички европейски царски фамилии има немска кръв, не само при нас.
Освен това родът на Петър 1-ви датира още от 16 век, много преди Петър и е бил болярски род. Баща му е женен за рускиня и няма как да има швабска кръв, но вече всички след него имат заради Екатерина и няколко други императрици.

Но лично мед ако питаш, относно армията най-успешен е Павел 1-ви, защото той единствен се грижи за здравето и живота на обикновенните войници, а не само на генералите и офицерите.

Има и версия че Павел 1-ви не е наследник от Петър 3-ти, а от граф Сергей Сатилков, който е бил руснак.

O, приятелю, нямам предвид днешни дни :)) Имам предвид Голодомора (за Украйна), изземването на житото и земите на хората... смъртта на милиони от глад, Гулаг... тия ми ти работи, от миналото.Че и прее*аването на половин Европа, но за това пак са виновни комунистите.
Все пак е съществувала и РОА :)
Иначе как ОМОН пердаши по гей паради си е шоу :))

Колкото до наследниците- дори в Англия е имало управляващи германци, така че наистина е така, не споря.Важното е, че са направили добри неща.

BERCUT
08-17-2010, 08:25
mitternacht това е песента:
Химна на РОА
http://www.youtube.com/watch?v=OkzoBY2FZmo&feature=related

А това са още няколко хубави песнички:
http://www.youtube.com/watch?v=NpO81OnoLUg

http://www.youtube.com/watch?v=wK-QfwKszeQ&feature=related

anonymous546178
08-17-2010, 09:55
Не мога да се сдържа да не го пусна това :

Американците създали компютър, който пресказвал бъдещето. Барак Обама решил да го попита:
- Ще има ли трета световна война?
- Да.
- Ще я има ли Америка?
- Да.
...- Мойте близки ще бъдат ли живи?
- Да.
- А аз ще бъда ли жив?
- Да.
Обама решил да си направи майтап и попитал:
- А колко ще стува Кока-Колата след войната?
- Тридесет и девет рубли.

BERCUT
08-17-2010, 10:43
Вица е много правилен, толкова струва една кола от 500 мл. Ето и цинета на разфасовките на Колата сега 2 литра е 74 рубли, 1 литър е 55 рубли, 550 мл. е 39 рубли, 330 мл. е 26 рубли.

anonymous546178
08-17-2010, 10:49
ами 39 рубли са около 1 евро...

междодругото егати скъпата балтика 70 рубли половин литър..

BERCUT
08-17-2010, 11:03
ами 39 рубли са около 1 евро...

междодругото егати скъпата балтика 70 рубли половин литър.. Скъпа, но няма нищо общо с вашите долнопробни Флирт, Финландия и всякакви други. В бистрица даже се продаваше някаква напитка едно заведение, но не видях ракия или водка "Млад покойник".

Белугата е 860 някъде, какво искаш. 16 лв. на чаша ти е в ресторант Москва тук.

А я познай колко марки водка имаме.

anonymous546178
08-17-2010, 18:57
водка не обичам.. от руските съм пил немироф ама не е нищо особено

BERCUT
08-17-2010, 23:49
водка не обичам.. от руските съм пил немироф ама не е нищо особеноТя е украинска. А Белугата влиза като минерална вода и само загряването се усеща, няма воня на спирт или антифриз.

mitternacht
08-18-2010, 11:41
водка не обичам.. от руските съм пил немироф ама не е нищо особеноТя е украинска. А Белугата влиза като минерална вода и само загряването се усеща, няма воня на спирт или антифриз.

Бро, навсякъде е така :) Питай защо в България избягвам да пия алкохол :) Тука отвориш ли нещо и смърди на спирт- не се трае!
Пил съм и словенски, полски, чешки, словашки, немски алкохол- разлика несравнима.

Ти къде живееш сега?

Говорих сравнително скоро с руснак и разправяше за огромните различия в цените между Москва и останалата Русия.Колко струва един хляб при тебе?

BERCUT
08-18-2010, 12:58

Бро, навсякъде е така :) Питай защо в България избягвам да пия алкохол :) Тука отвориш ли нещо и смърди на спирт- не се трае!
Пил съм и словенски, полски, чешки, словашки, немски алкохол- разлика несравнима.

Ти къде живееш сега?

Говорих сравнително скоро с руснак и разправяше за огромните различия в цените между Москва и останалата Русия.Колко струва един хляб при тебе? В Екатерибруг съм в момента при баба ми и дядо ми по бащина линия.

Цената на хляба при мен се колебае в зависимост в коя част на града си и какъв е хляба: цената на обикновенния хляб в Ленинския район където съм аз е 13,9 рубли, но го има в другите райони и в крайните части на моя на цени под 13 рубли, а цената на московския батон (батона е нещо като франзела, но по-късо и по-дебело) е 19,8 руб., но го има и за 17 на места.

Руснаците много обичаме обаче вашият коняк Плиска, тук не съм го виждал, но при нас е доста скъп - 470 рубли някъде.

Nam3less3
08-19-2010, 23:13
Винаги съм се чувствал русофил, макар че нито знам руски, нито гледам руски филми и слушам руска музика, нито ми се ходи в Русия(а и е много студено 8-) ).
Но в исторически и политически план съм русофил.

Backspace93
08-27-2010, 08:36
Колко имам да говоря за Русия, ама айде не тоя път.

BERCUT
08-27-2010, 13:22
Винаги съм се чувствал русофил, макар че нито знам руски, нито гледам руски филми и слушам руска музика, нито ми се ходи в Русия(а и е много студено 8-) ).
Но в исторически и политически план съм русофил. "Който не е слушал поне веднъж ЛЮБЭ, не може да изпее припева на песента Комбат, не е ял блини, не е пил квас и водка не е русофил" - А. Петров (акаунт във форума kalashnik)

anonymous546178
09-23-2010, 09:15
Но в исторически и политически план съм русофил.
Не знам защо хората мислят, че в Русия е студено... климатът не е радикално различен от този тук (говорим за централните райони)

Pantheratigris
10-01-2010, 19:19
Повечето българи приемаме Русия като нашата по-голяма сестра и наистина няма как да се отрече приноса за нашето Освобождение .Но погледната в по-глобален план ,Русия е по-скоро деспотична страна,стараеща се да налага своята политика в глобален аспект.Може би съм и пристрастен ,понеже имам роднини поляци ,но Катин и други престъпления не могат да се забравят

Greennight
10-01-2010, 21:21
http://vbox7.com/play:8f4735e8 Айде 1 поздрав за всички СЛАВЯНИ българи и руснаци.

Destroyer89
10-02-2010, 09:47
http://www.vbox7.com/play:19782190 Специален поздрав за Беркут.

BERCUT
10-04-2010, 07:28
http://www.vbox7.com/play:19782190 Специален поздрав за Беркут. Благодаря, готина песничка.

"За нами Путин и Сталингард!" :D :D :D :D

Destroyer89
10-04-2010, 08:53
Пич,откъде си научил български ?

BERCUT
10-04-2010, 15:42
Пич,откъде си научил български ? Оооо, да, любимия ми и най-често задаван въпрос. Преди да дойда тук поради работата на баща ми живях в Молдова, а там където бях учехме и български.

Destroyer89
10-04-2010, 16:23
Браво ! Знаеш езика ни по-добре от повечето българи.

anonymous546178
10-04-2010, 17:47
Браво ! Знаеш езика ни по-добре от повечето българи. Не е вярно, просто повечето хора не пишат по форуми, а тези които пишат, или нямат 14, или не отделят достатъчно внимание на написаното.

mpcool
10-17-2010, 12:39
водка не обичам.. от руските съм пил немироф ама не е нищо особено

Nemiroff не е руска водка!!!! Това е най-известната украинска горілька.

И да, русофоб съм. Не понасям шибаните руснаци, заради които цяла Европа страда толкова десетилетия и заради които почти всички бяха принудени да им учат гнусния език. Шибаните руснаци, които се опитаха да заличат нации и езици, и които почти постигнаха това с Украйна. Да им изгние федерацията, развъдник на социалистически копеленца и алкохолизирана сган!

anonymous546178
10-17-2010, 18:59
да,в края на ВСВ когато хитлеристите бяха в България и руснаците дойдоха едва ли твоите прародиители са ги мразели толкова
когато българския народ 5 години е бил под турско робство много лошо е било, че руснаците са дошли да освободят България практически безвъзмездно

mpcool
10-17-2010, 19:32
да,в края на ВСВ когато хитлеристите бяха в България и руснаците дойдоха едва ли твоите прародиители са ги мразели толкова
когато българския народ 5 години е бил под турско робство много лошо е било, че руснаците са дошли да освободят България практически безвъзмездно

Да, ето го още един объркан русофил. Първо - да много лошо е това, че те дойдоха и ни "освободиха". Второ - безвъзмездно? ХАХАХХАХА!!! Братле, руснаците идват при нас поради една единствена причина - Черно море! Искат излаз на Черно море, безвъзмездно, затова до ден днешен у мнозина българи има некакво странно желание да им ближат задниците на "братята" руснаци! едно е ясно, трябвало е да изчакаме само още 1-2 години, за да дойдат британците и те да ни "освободят", по-добре щеше да ни е да робуваме на тях отколкото на онези източно славянски копеленца. Сега щеше да е друго, но неее как може да говоря така. Всичко, което имаме го дължим на руснаците, дори и най-малката и незначителна радост в живота ни също се е случила с тяхна помощ! О, благодаря ти Господи, че си населил земята с този велик народ от горделиви пияни свине.

anonymous546178
10-17-2010, 19:51
Ммм да не си зле по география...
руснаците имат излаз на черно море.. при това доста стабилен

иии като цяло говориш глупости

darkPaladin
10-17-2010, 23:07
:lol: Хареса ми.

Русия някога си е била най-могъщата страна. БИЛА...не го отричам. След ВСВ и СВ е доста далече от това определение, въпреки че след САЩ е тя в редицата, но пак бая по-назад.

За Путин не искам да отварям тема изобщо, защото под 10 страници няма да минем. :D Ще го пишат в учебниците по история някой ден в черната хроника.

Тогава защо Русия не иска да влиза в НАТО?
Истината е,че Русия има неизчерпаеми ресурси,огромна армия и много добри и качествени оръжия,които позволяват да смаже всяка военна сила.Да не говорим за икономика...там просто е независима.

amk933
10-18-2010, 13:23
Заради същата причина поради която Швеция и Швейцария и Финландия и Ирландия не са, например? Или не се сети...Или просто, защото ще е леко смешно да е в един доминиран от Америка военен съюз.

За икономика хич не ми говори, защото руската е 1.4-1.7 трилиона долара, а американската само...10 пъти повече 12-14 трилиона долара. Да не говорим коя е глобалната валута, коя е държавата даваща най-много пари за военно развитие и т.н. и т.н. и т.н.

darkPaladin
10-18-2010, 22:28
Заради същата причина поради която Швеция и Швейцария и Финландия и Ирландия не са, например? Или не се сети...Или просто, защото ще е леко смешно да е в един доминиран от Америка военен съюз.

За икономика хич не ми говори, защото руската е 1.4-1.7 трилиона долара, а американската само...10 пъти повече 12-14 трилиона долара. Да не говорим коя е глобалната валута, коя е държавата даваща най-много пари за военно развитие и т.н. и т.н. и т.н.

Това за икономиката е вярно,но има едно голяма НО което се учи с 7 или 8 клас по география.Русия е икономически не зависима тя си има всичко
и е все едно колко печели.

в НАТО всички не бяха ли равноправни?Аз на кого да вярвам на тях или на теб?
Пък това за военното развитие което каза си е за смях защото се хвърлят толкова много пари а не могат да минат ак47 :Д:Д:Д

Пък е все известно,че Руснаците нямат навика да се хвалят с това което имат ;) пазят за специални случаи.
Но дори САЩ да превъзхожда Русия по военна сила,което не е вярно,при евентуална война САЩ ще загуби(блиц крийк номер 2)

И като заговорихме за икономика я ми кажи нещо за световната криза :D
Икономиката на САЩ се крепи на банки и на заводи за коли и тем подобни които при една война ще рухнат
докато тази на Русия на неизчерпаеми природни ресурси плюс това което крепи и америка

amk933
10-19-2010, 14:08
Нищо, ама нищо не разбираш от икономика. Аз не претендирам да знам особено много, но поне съм наясно, че има етапи в развитиети на икономиката на една държава и точно тук Америка превъзхожда абсолютно всички. Америка е страна, която има една икономика, градяща се вече нe на производство и ресурси, а на услуги и т.н. Това е доста по-напред от риненето на злато в някоя мина, което прави Русия. И не в една война Америка няма да изгуби, но не ми се спори, защото с това ти изр-е " а не могат да минат ак47" ми става ясно, че въобще не си си направил труда да изчетеш сигурно 30-40 страници в спорове м/у мен и БЕРКУТ. Със тайните специални оръжие е много готино да се спекулира, но шансът да съществуват се отнася и за Америка и то в доста по-голямо количество/ по-голяма сила. И, ако си мислиш, че ТСВ ще се води на фронт с ак-47, което определено не е най-доброто оръжие, си в безумна заблуда.

anonymous546178
10-19-2010, 15:20
чакайте малко сега, навлизате в много непозната за вас и за мен включително област. Не можете да правите разсъждения за икономиките на тези две държави, прекалено сложно е и деца не могат да направят достатъчно пълен анализ. Можем да правим най-различни коментари относно типа на икономиката обаче... амк-русия също гради икономика в сверата на услугите, наистина не е толкова мащабна колкото на САЩ обаче я има. Икономика градяща се на банкирането(и тн.) обаче може да се окаже крайно нестабилна по време на война, въпреки, че при евентуална война няма да се хвърлят толкова средства.Както каза тази война няма да се води на полето, който пръв си изстреля бомбите той печели.
П.п. калашника е най-издържливото оръжие в своя клас.. в сравнение с американските пластмасови пушчици(които наистина понякога имат по-добри характеристика), калашникът е издържлив на намокряне, опрашване и др. това го прави по-добро оръжие за бой в полеви условия..

amk933
10-19-2010, 15:56
Русия развива икономика подобна на американската, но истината за момента е, че единствено американската е грубо казано изцяло базирана на това.

Калашникът може да е издържлив, но дава голямо отклонение. Плюс това не съм сигурен че нещата с американските "пластмасови пушчици" седят точно така. Факт е, че САЩ води 2 войни в пустинно-пясъчни райони с точно тези оръжия.

Както и да е...това, за което сме съгласни и двамата е, че ТСВ няма да се води на полето с пушки, което обезмисля спора ак47-м4а1. Ако питаш мен най-добре е да не се води изобщо м/у САЩ и Русия. Но чисто финансово Русия няма как да издържи според мен на един военен конфликт. В света се харчат около 1.5 трилиона долара за военни цели. Америка харчи 750-800 милиарда, което е повече от половината от цялото. Освен това 750-800 милиарда е повече от 50-60% от руската икономика. Няма държава, която да може да издържи такъв финансов шок.

anonymous546178
10-19-2010, 16:12
и пак няма как да знаем колко харчи русия и колко пари има в хазната си, защото това са конфиденциални данни, уверявам те че паричния запас на двете страни е без значение... и двете страни имат достатъчно бойни глави в готовност.. за това ТСВ ще е с много жертви, но да се надяваме че няма да се стига до там

п.п. съмнявам се в това до колко данните които даваш са реални, сигурно и от двете страни разходите за военна техника е в пъти повече...

п.п.п. американските оръжия са предимно за градска среда там са силни
базовия модел на ак-47 наистина дава отклонение на големи разстояния обаче има и алтернативни варианти, при които това е отстранено

minus273dot15
10-19-2010, 17:30
amk933, сравняването на бюджети на различни икономики е изключително трудоемко начинание, макар че на пръв поглед изглежда като хвърляне на цифри на посоки.

Изключително неточно е да се каже "Х харчи 800 млрд. долара, а У харчи само 150 млрд. долара, значи Х е по-добре от У". Особено пък за военни цели. Защо така?

Набележи си например три различни точки - например един модел самолет, един модел подводница, един редови военен. При сходни характеристики цената на двете е безкрайно различна в двете икономики. Някой беше спорил за някакви балистични ракети преди години - руски и американски вариант - при което бях разгледал казуса, че ми стана интересно. При незначителни разлики в характеристиките съотношението в цената беше 47 към 1! И какво се получава на хартия: САЩ похарчил примерно 470 милиона за ракети, Русия 10 милиона. Тук всички дружно в хор "САЩ са велики". Ама се оказва че и двете страни имат по 10 ракети, да кажем, ако цената е 1 милион за руската.

Разбира се, примера е хипотетичен, а конкретни цифри помня още по-малко. Също така, при всяка стока коефициента разбира се няма да е същият. Та за да сравниш двете икономики, трябва да ги сравняваш "парче по парче", а някои "парчета" просто няма да имат еквивалент в отсрещната страна. Среден коефициент също не можеш да извадиш, без да оцениш всичко едно по едно и да го съпоставиш. Защото дори съотношението на цените на места да е 47:1, а на други да е 1:1, то не можеш да твърдиш че средният коефициент е 23,5:1, поради количественият фактор. Може да се окаже 2:1, може да се окаже и 46:1, или пък нещо съвсем различно.

Извода, който все пак може да се направи е прост: "Един похарчен долар в САЩ не е същият, като един похарчен в Русия, още по-малко пък в България или на което и да е друго място".

ПП. И още нещо:

Аз не претендирам да знам особено много, но поне съм наясно, че има етапи в развитиети на икономиката на една държава и точно тук Америка превъзхожда абсолютно всички.

Това е обширна тема, но накратко - има много начини да рухне една икономика(убийствени дефицити за дълъг период от време). Точно американските икономисти и тези от Англия, са открили периодични спадове в икономиката и са направили извод. На прост език: "Всяка икономическа идея е ефективна за период от 50-60 години, след което има нужда от нова". Съпостави времевият период с "Великата Депресия" в САЩ, например. Или се върни 50-60 години назад от нея. Или разгледай историята на Англия. Или Русия. Все скучни икономически неща, които на хартия като цифрички са едно, като почнеш да ги четеш задълбочено - друго :)

darkPaladin
10-19-2010, 21:42
amk933

сериозно си се заблудил

не ми отговори на въпроса за кризата

да ти напомня ли че тя тръгна точно от Америка?
това ме навежда че икономиката им е нестабилна нещо и да знаеш че икономиката не е само цифри
преди черния четвъртък цифрите пак са били големи но всичко рухва за ден
и пак ти казвам че икономиката на Русия се гради на неизчерпаеми ресурси от които купува половината свят което я прави доста стабилна

въобще не ме интересува какво си спорил всички военни специалисти сочат калашника за най-добър освен американските

а както ти каза руснаците няма да бият с калашници а с много по- модерни оръжия сам си направи извода

пп
на 20г съм без 2 седмици

Greennight
10-20-2010, 07:07
Амк,каза ти се Америка,ако харчи 650 милиарда за армия то 90% отиват за обучение и заплати на армията,да не говорим,че там отиват сякакви боклуци(с извинение) от затвори,гета и къде ли не и няма да се бият със същия хъс както руснаците....Освен това и Русия има професионална армия,а заради наборната ще може мобилизира много войска при един военен конфликт.И да си припомним,не вярвам да не знаеш,че американски ветерани от войната във Виетнам(която САЩ както винаги НЕ спечелиха) Са захвърляли М16 и са взимали калашников....Отколонението ,което дава е мизерно,примерно 10 см на 300 метра,а в една енвентуална война без ядрени оръжия мисля,че ти можеш да прецениш кое е по-доброто-Сравнително леко оръжие,огромна пробивна мощ,надежност и доста добра точност,или-Тежко оръжие,дето ти трябват още 2 кила смазки,шомполи и други глупости,за да го поддържаш,ненадежност,слаб а пробивна мощ и да....неоспорима точност..

Greennight
10-22-2010, 21:15
Май,май американофилчетата останаха без думи вече 8-)

amk933
10-22-2010, 21:43
Не са, просто не ми се пише започва един спор, който с БЕРКУТ сме водили сигурно около 10 пъти в рамките на около 100 страници, който никой не си е направил труда да прочета, а няма да тръгна да се повтарям.

Единственият човек, който каза нещо смислено по темата е minus273dot15 и това е единственото, което не сме обсъждали. Но тук пак има много но-та и и-та...На мен ми е ясна разликата между реалният доларов еквивалент (GDP) и PPP. Въпросът е, че самото изнасяне на една война като цяло, дори не само откъм военни ресурси ще коства много пари. А на мен не ми изглежда реално Русия да смогне. Точно както е изгубила Студената Война...

muscle, общият световен харч за военни цели е околко 1.5 трилиона. 750-800 милиарда се харчат от Америка. Провери го. ;)

Руската икономика точно сега гледам бележи спад от 100 милиарда долара и е на 2.1 трилиона според ЦРУ.

BERCUT
10-25-2010, 18:13
Извинявам се че чак сега пища, но неможех известно време.

Аз потвърждавам, че доларът в Русия, не е колкото доларът в САЩ. Дори ще направя справка между себестостта на руските и американските военни машини:
1. Подводница от пр. 955 "Борей" - 713 млн, а на американската Охайо е 1,5 млрд.
2. Стойността на американската "Вирджиния" е около 1.8 млрд, а на руските Щука-Б е 785 млн.
3. Стойността на един Т-90 е 1,3 млн., а на А1 Абрамс е около 2,6 млн. долара.
4. Повече ме гепи канапа да пиша, ама утре може да продължа.

DirtySouth
10-29-2010, 17:37
xxx.

amk933
10-29-2010, 17:56
И сега някол имбецил ще ти каже, че ак47 е по-добро оръжие от м4а1...и че така Русия ще спечели войната...

Няма диктатура спечелила дълготрайно съществуване чрез война...И Русищ няма да е.

BERCUT
10-29-2010, 19:02
АМК никой няма да защитава АК-47, нито Ак-74, в момента в армията всичките до един са заменени с АДС във флота, морската пехота и диверсантите (това е единствения автомат след АПС който може да стреля под вода и да убива), в пехотата се приема АК-107 със сбалансирана автоматика, а в ВДВ Абакан също със сбалансирана автоматика, което прави автоматите точни колкото един SCAR (сравнявам ги с него, а не с М16, защото тези автомати са горе долу от едно поколение).

Да уточня, че САЩ може и да има най-големият надводен, но Русия има най-големия подводен флот от подводници преследвачи. Освен това подвозниците от проектите Papa и Alfa (казвам натовските име, за да е по-разбираемо) могат да догонят и торпилират всеки кораб дори и той да се движи на максимална скорост.

Съюзници са от ОДКБ са всичките страни от бившия СССР без Украйна и Грузия. Също така в отлично състояние са отношенията с Сърбия, Китай и Индия. Като Китай има огромна промишлена мощ за строене на танкове и всякакви конвекционални оръдия. А освен това всички азиатски танкове са строени на шасито на Т-90, което означава че лесно може да се завеменят основните възли и агрегати. В допълнение на Арджун и на Тип 99 са с много добри показатели.

Greennight
10-29-2010, 21:57
АМК,ще ми кажеш ли вмомента с какво единият Пакистан е нещо по-малко от едната Англия ? http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA_%D0%BD%D0%B0_ %D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8_%D0%BF%D0%BE_ %D1%87%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%81%D 1%82_%D0%BD%D0%B0_%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D 0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%B2%D1%8A%D0%BE%D1%80%D1 %8A%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8_%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0% B8 Вижте това.Реално погледнато като численост 70% от армиите по света ще застанат зад Русия...Да не говорим,че доста страни ще останат неутрални със сигурност,но дали ще е така за Иран,Ирак,Виетнам ?!Просто много врагове си спечелиха САЩ...Китай е много развита страна.Според мен след Русия и САЩ е тя....

amk933
10-30-2010, 06:45
Та к'во общо имат Пакистан и Англия с тоя спор?
И престанете да сравнвате прости цифри, защото полудявам, като ги видя тия плоски аргументи. Да, английската армия е по-малко, но е в пъти по-добре екипирана, Англия има по-голям ядрен арсенал и флотилията на Англия както и въздушните им сили са на светлинни години от тези в Пакистан. С това превъзхожда. Пакистан, ако ще и 5 000 000 войници да имат, няма как да бият ОК.

Америка разби огромната иракска армия с американска армия около 10% численост, сравнено с тази на Садам. Държавите от НАТО както каза DirtySouth може да нямат най-огромните армии, но това само прави агонията на Русия още по-голяма.

БЕРКУТ, не разчитайте изобщо на Китай (или поне за военни действия), защото Китай има икономика и пари благодарение на ексцесивния износ в чуждите страни в Европа/Америка. Ако му се резне това перо, ще загине за отрицателно време.

Страни от бившия СССР е смешно дори да се споменават, защото силата им сравнено със Западна Европа като съюзник на САЩ е иронична. Да не говорим, че след лайната, които натворихте в Грузия, е смешно да чакате нещо от нея. Молете се просто републиките от бившата Транскавказка Федерация да не станат членки на НАТО.

Greennight
10-30-2010, 08:34
Мислиш,че Пакистан и Китай нямат модерно въоражени армии ? И 2те страни имат ядрено оръжие,модерни танкове,самолети,спец части и да според мен Пакистан вмомента с нищо не отстъпва айде не на Англия,но на Испания със сигурност.А Китай със сигурност не отстъпват нито на Англия,нито на която и да е членка на НАТО от Европа и по модерност и по всичко.Не се връщай 200 години назад...Англия вмомента са петно в сравнение с Китай....А ти какво мислиш,че ще стане с Америка и със всики страни от Европа,ако Китай спре да изнася ? Виж,че всичко на пазара 90% е маде ин чайна.

darkPaladin
10-30-2010, 08:35
абе те и германците бяха много добре въоражени с тигри пантери и кви ли не котенца ама при Курск ядоха джигеня па колко пари влагаха милите преди войната...

http://www.youtube.com/watch?v=ru-xQac_sWw

с един бъдещ капитан който служи в Карлово си поговорихме по темата и ми разказа как правели някакви военни учения с американците

и първата задача била да изкачат 2км наклонен район с цялото оборудвам и се спукал от смях като видял сумати маерикански офицери и редници да изплезват език а се хвалели с подготовката си :D и модерното си оборудане

а нашите носели 2 пъти повече от към кг и не усетили пътя 8-)

не е само до обурудването май както се казва не става само с ядене :lol:

Greennight
10-30-2010, 08:38
абе те и германците бяха много добре въоражени с тигри пантери и кви ли не котенца ама при Курск ядоха джигеня па колко пари влагаха милите преди войната... Да, и тогава са давани много празни надежди на САЩ,като едва ли не най-великата страна,но вижте,че най силната/богатата/модерната страна не можа да направи нищо срещу Германия...

darkPaladin
10-30-2010, 08:42
абе те и германците бяха много добре въоражени с тигри пантери и кви ли не котенца ама при Курск ядоха джигеня па колко пари влагаха милите преди войната... Да, и тогава са давани много празни надежди на САЩ,като едва ли не най-великата страна,но вижте,че най силната/богатата/модерната страна не можа да направи нищо срещу Германия...

правят един военен парад при Нормандия ама като разбират за фау2 пълнят гащите и бързат да ги взривяват

DirtySouth
10-30-2010, 10:21
xxx.

mech0
10-30-2010, 11:29
Тук придобивам чувството, че няма смисъл да споря. За справка има една книга "истинската история за завладяването на нова Испания" или подобно заглавие. Там се разказва от един от сподвижниците на Кортес, как испанците са сринали огромната индианска империя със всичко на всичко 176 човека и 20-ина коня. Разбирай разбили са ги на технологично ниво. Оттук нататък спирам всякакви спорове щото няма смисъл да наливаш в кофа без дъно, само хабиш водата.

За китайците и развитието им: казаха ви 10 пъти по новините, че Китай била развита страна и йок всички повтарят като папагалчета. Страна в която над 50% от населението не ползва електричество не може да се нарече развита по никакъв критерии. Имат разни индустриализирани части по крайбрежната си магистрала и това е. Колко силно развита страна трябва да си, та да се чудиш как да осигуриш питейна вода за населението си, което всъщност незнаеш и колко е като брой и варира с допуски +/- 20-30 милиона. Неравномерна инфраструктура, общо взето инфраструктура в съвременните разбирания имат в крайбрежните си области. Голям процент от китайците дори юридически не съществуват, тъй като няма никакъв документ за това (т.е. лични карти, актове за раждане)

Да не говорим че като президента на щатите посети Япония китайците точат сополи и сълзи да не изпаднат в немилост и трябва да ги уверяват, че "Китай е важен стратегически съюзник на САЩ". Тая дипломация какво показва - нищо друго освен зависимост.
Това за 90% от производството "мейд ин чайна" който го каза е голям идиот. Погледни малко цифрички и ще видиш, китайската икономика е горе долу обемна колкото немската. Айде сега разбери що Китай не е "много развита" страна и обема на производството им е колкото 80 милионна Германия. Виж Германия е развита страна. Всички потенциални (наблягам на потенциални съюзници, защото един такъв конфликт е пълна фантасмагория) са силно развити страни. Ако Германия, Великобритания, Щатите ... която и да е от трите държави премине във военен режим на икономиката може да мобилизира ресурси в много кратко време и да ги координира.

Относно Русия, чиито подводници потъват от само себе си, въобще няма да изпадам в подробности. Не един или двама геополитолози са споменавали, че след разпадането на СССР и свиването на икономиките там руснаците могат да се сравняват само по ядрения си арсенал със САЩ, който никога, разбирай НИКОГА няма да влезне в употреба в глобален конфликт. Който арсенал не могат да потдържат дори и след споразумения за намаляване на бойните глави.

Тия простотии, които все още витаят за провала на американската армия във Виетнам: не ви ли стана ясно че там войната се водеше просто за пари, които да влизат в военно-промишления комплекс. Иначе казано смазваш Виетнам за 2 до 7 дена и печелиш от това няколко милиона. Точиш войната с тях в продължение на години и печелиш няколко милиарда.

Незнам каква ви е представата за войната, ама в момента война не се води като ПСВ/ВСВ или като по времето на кръстоносните походи. За справка огромната египетска армия, заедно със сирийската, иракската, транс-йорданската и ливанската търпят загуби израелската армия в няколко войни. 6 дневната война е много добър пример за ефективността на дадена армия в реални условия.
За Кортес не е много вярно това, което казваш. Империята на маите тогава е била в такъв опадък, че и без испанска намеса и щяла да изчезне. Надявам се знаеш, че Кортес е приличал на външен вид на техния(ацтеките и маите) бог Кецалкоатъл и спред ленгендата той щял да дойде от изток със своята армия и да си възвърне властта. Затова на много места индианците се предавали без бой. И най - важното, маите НИКОГА не са били напълно побеждавани. Едва орез 20 век мексиканците получават контрол над цял Юкатан. Оцелелите маи се оттеглят в дивата област на Кинтана Роо, която е разположена в югоизточната част на полуострова. В момента маите са 6 милиона и продължават да говорят на родния си език.

DirtySouth
10-30-2010, 11:42
xxx.

BERCUT
10-30-2010, 11:44
DirtySouth я обясни как така си потъват от самосебе си. Всяка страна е имала инциденти с подводниците си, дори и САЩ, просто има една традиция като стане инцидент с нещо руско производство да се вдига шум до небето. По твоята логика европейските самолети си падат сами.

Относно това, което каза АМК "Да не говорим, че след лайната, които натворихте в Грузия, е смешно да чакате нещо от нея" - ама ти четеш ли изобщо. Аз ясно и точно написах, че единствено Грузия и Украйна които не са членки на ОДКБ не биха помогнали.

Да добавя, че на Европа и трябват 3 месеца без руски газ, освен ако не бъде построен Набуко (което като гледам едва ли ще стане скоро), за да издъхне индустрията и. Точно за толкова време ще свършат всички резерви по време на война. А и да те светна, че въпреки че някои страни са членки на НАТО, то обявиха Русия за стратегически военен партньор - визирам Франция и Турция, а отскоро можеби и Германия.

darkPaladin а ти пък ме спукваш от смях. Как можа да наречеш пакистанската армия модерна - от кога оръжия като ТТ, Тип-56, HK G3, М67, FN MAG, РПД, MG-3 и даже РПГ-2 са модерни. СМЕШЕН СИ! Как още можа да наречеш модерни M48, Т-54/55, Типовете 59, 63 и 69. Или пък M113 или UR-416 са модерни. А защо не пък артилерийските им оръжия от средата на 30-те години, а? А ПВОто им е върна на технологиите, ракети С-75 и 40 мм зенитки от Норвегия. А Мираж-3 е върна на технологията, както и китайските МиГ-15.

Това е равносилно да наречеш подводниците на Северна Корея модерни.

DirtySouth
10-30-2010, 12:13
xxx.

darkPaladin
10-30-2010, 13:04
Не съм нарекъл Пакистанската армия модерна :-o

ако намериш абзаца където го казвам копни го да го видя

а оня парад е на Китайската армия ако имаш него в предвид

BERCUT
10-30-2010, 13:24

а оня парад е на Китайската армия ако имаш него в предвид Не помня кой, може и да съм те объркал с някой друг, но го каза.

От къде пък го реши, че в Русия нещата са зле. Живял ли си там? Може и за 3 месеца в годината да си ходя там, но това ми помага по-лесно да осетя разликата, че с всяка година става по-добре.

darkPaladin
10-30-2010, 14:38

а оня парад е на Китайската армия ако имаш него в предвид Не помня кой, може и да съм те объркал с някой друг, но го каза.

От къде пък го реши, че в Русия нещата са зле. Живял ли си там? Може и за 3 месеца в годината да си ходя там, но това ми помага по-лесно да осетя разликата, че с всяка година става по-добре.

мда казаха го но не аз

и ако това за Русия е за мен пак си объркал влака аз съм на другия полюс

amk933
10-30-2010, 15:12

става по-добре ?=? връща се към авторитаризъм

Разбирам го г-на по история като казва, че Русия никога не е разбрала какво е то истинска демокрация и, че както е тръгнало няма да го разбере скоро време...

darkPaladin
10-30-2010, 16:08

става по-добре ?=? връща се към авторитаризъм

Разбирам го г-на по история като казва, че Русия никога не е разбрала какво е то истинска демокрация и, че както е тръгнало няма да го разбере скоро време...

дай точно определение за демокрация ако има такова

amk933
10-30-2010, 17:33
Има си определения за демокрация и за авторитаризъм, както и по-ексцесивните му форми като тоталитаризъм и т.н., но изобщо няма да седна да го обяснявам, защото:
1. Не е това целта на темата - има гуугъл, ползвай го.
2. Това е нещо, което се учи в час по Политика или университета.

Не може от всичко да разбираш, Харитов. Гледай медицината и остави политиката на нас.

ZipFail
10-30-2010, 18:49
Amk, демокрация не във всички случаи значи добре, а авториратизъм не винаги значи зле ;)

amk933
10-31-2010, 05:11
Amk, демокрация не във всички случаи значи добре, а авториратизъм не винаги значи зле ;)

Напротив. Русия не е изпаднала в национална катастрофа, та да и трябва твърда ръка...

Путиновия авторитарен режим с нищо не може да се оправдае...нищо. ;)

darkPaladin
10-31-2010, 06:40
Има си определения за демокрация и за авторитаризъм, както и по-ексцесивните му форми като тоталитаризъм и т.н., но изобщо няма да седна да го обяснявам, защото:
1. Не е това целта на темата - има гуугъл, ползвай го.
2. Това е нещо, което се учи в час по Политика или университета.

Не може от всичко да разбираш, Харитов. Гледай медицината и остави политиката на нас.

медицината съм си я изгледал сега искам политика да зяпам

но нали каза че в Русия няма истинска демокрация това ме подсети за един цял раздел в учебника по история не помня в кой клас се учеше това но от всичко накрая се стигна до извода че истинска демокрация няма никъде за това в онзи коментар си прав

но САЩ също не е виждала истинска демокрация по тази логика
ако мислиш че греша дай ми точно определение за демокрация

пп
знам че не е по темата ама точно ти повдигна въпроса не си светец да знаеш

amk933
10-31-2010, 07:49
Аргументите ти са смешни.

Тук не сме се събрали да обсъждаме колко точно Америка е демокрация, а колко Русия не е. Русия вече изобщо не може да се нарече демокрация.

Пп.Медицината може да си си я гледал, но политиката не е да плямпаш глупости и да четеш какво е пишело в учебника по история. Защото има хора като мен, мисля, че и DirtySouth, коита са учили/учат политика. И като си нямаш и политическо понятие от режими и форми на управление, започваш да задаваш глупави въпроси като "Ми то и Америка не е абсолютна демокрация..." Едно от основните правила в политиката е, че дори абсолютното не е абсолютно и, когато се обсъжда нещо, това се приема. По тая твоята логика в света няма държава, която може да се определи като някаква, защото никога не е имало, нито ще има абсолютна демокрация, социализъм, комунизъм, фашизъм, нацизъм, тоталитаризъм и т.н.

И като не познаваш елементите, които определят един режим като авторитарен, започваш да използваш плоски контрааргументи, че то и Америка не е демокрация. Да, но ако Америка е 99.99% демокрация (съвсем образно казано), то Русия с Путин залита все по-силно авторитарен режим. Но няма да седна да ти обяснявам за права, политически терор и т.н. Като си много вещ трябва да ги знаеш с примери от близкото минало. Да не говорим за мнозинства и т.н.

BERCUT
10-31-2010, 09:46
Амк преди време ти казах, ходи в Русия и виж има или няма демокрация, то е лесно да се седи и да се гледа отстрани през изопаченото виждане на западните медии.

В момента единствените ревящи и вдигащи глас в Русия са бившите партиици на които Путин им резна партийните пенскийки и ги изравни с нормалните пенсии и им взе партийните автомобили. Глас вдигат и обърканите фашистчета чисти руснаци, чийто девиз е "За свята и чиста Русия" и бият руснаците, а другите не ги пипат.

В момента в магазините никога не е имало такова изобилие от продукти както сега, моловете в един град колкото София са два пъти повоче, но за разлика от тук са пълни, а не празни, дори в условията на криза. Пътищата в последните години бяха ремонтирани изоснови и символа на комунизма - павето можеш да видиш само на Червения площад и в музея. Ако ми мислиш, че още сме комунисти, само защото държиме музея, то по твоята логика гернамците са нацисти защото още държат няколко статуи на Хитлер.

darkPaladin
10-31-2010, 11:13
моите извинения но като каза че в Русия няма демокрация чух най-голямата глупост през живота си пък и точно Путин е човека който подобри нещата в Русия

като не ме познаваш не казвай от какво разбирам и от какво не да не станеш като тия дето казваха че и от шах не разбирам

amk933
10-31-2010, 13:52
моите извинения но като каза че в Русия няма демокрация чух най-голямата глупост през живота си пък и точно Путин е човека който подобри нещата в Русия

като не ме познаваш не казвай от какво разбирам и от какво не да не станеш като тия дето казваха че и от шах не разбирам

:razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:

На теб няма и да ти отговарям повече на постовете, защото това мнение ми доказа едно - споря с някой, който си няма, ама никаква идея от политика. Нищо не разбираш. С това изречение за Путин доказа, че и по-далече от носа си не виждаш. Бъкел не отбираш от световна политика...

Точка.

БЕРКУТ,

паветата и плочките са ми най-малкия прболем. Това колко имате в магазините изобщо не е показателно колко сте демокрация или не. То и в Китай има много в Пекин. Въобще не ме интересуват бившите партийци и фашисти. Една страна, в която политическата опозиция бива избивана от държавата, една страна, която си позволява да убива хора и извън пределите си виа КГБ и в която Путин лично оряза правата на медиите преди години, в която думата правосъдие не съществува и се национализират предприятия се нарича...авторитарно залитаща. Да не говорим, че всичко е така направено, че да зависи от президента или неговата марионетка - в случая Медведев. Аз не искам и да стъпвам Русия. Познавам я чисто от чиста политическа гледна точка, като устройство на режима и функции на администрацията, законова, съдъбна и изпълнителна власт и нямам никакво намерение да стъпя там. По-добре в Иран да отида.

И бтв подай си носа извън Москва да видиш, че в Санкт Петербург, Москва и по-долемите градове може да имате всичко, но има хора, които и ток нямат. И това ни го е разказвал г-на по математика, който е преподавал в Русия и е пътувал.

darkPaladin
10-31-2010, 14:27
АМК аз си знам че нищо не разбирам ама и руснака мисли като мен нещо нищо руснаците какво мислят е се тая :D

аде пийс ;)

amk933
10-31-2010, 16:07
С това изр-е разбирам съвсем защо нищо не разбираш...пийс. ;)

BERCUT
10-31-2010, 17:04
АМК ама те даскалите ти много интернационални е. И това преди колко години е било? 20? 30? Освен това аз не живея в Москва, бил съм 2 години там докато баща ми беше в Генщаба и никак не ми хареса. Родом съм от Екатеринбург и там ходя лятото и ако си беше направил труда да прочетеш и останалите ми постове в тази тема щеше да го разбереш.
И да допълня, в САЩ също това е ставало преди и навярно продължава да става, но доста по-тихо. Всъщност във всяка страна стават такива работи, от значение е колко шумно.

amk933
10-31-2010, 17:57
Даскалите ми СА интернационални. Специално този е бил в Бразилия преди Русия и след това тук. Много добре знам, че не си от Москва и за това казах:

И бтв подай си носа извън Москва да видиш, че в Санкт Петербург, Москва и по-големите градове може да имате всичко

Та да...ако си беше направил труда да прочетеш както самият ти каза...

Преди точно 4 години е бил там в продължение на 4 години (2002-2006).

В Русия, обаче, тези работи стават твърде често и аз не съм чул да са убили някой от най-известните американски журналисти критици на настоящия/предния/по-предния/по-по.... режим. Или да са си гонили хората извън странат с Полоний 210, но карай. Сигурно на това му викате демокрация...бели кахъри направо. Какъв е проблемът да кажеш, че Путин е диктатор и някой на следващия ден да те взриви в асансъора или да те пратя на вечна ваканция в Сибир? Ма никакъв направо. То това даже си е в рамките на нормалното. К'во му има? Това очаквам да чуя.... #-o

BERCUT
10-31-2010, 19:04
За разлика от американците обаче, в Русия никога не са правени експерименти с психотропно оръжие и хипноза върху цивилни лица, които са умирали. И колкото е голям процента на елиминираните неудобни в Русия, то толкова е голяма и вероятността да "паднеш" през прозореца на висока сграда. Доста често става това междо другото.

Добре ако не вярваш на това което казвам отиди в който искаш град - ако искаш можеш и в Гусь Хрустальный, който и аз не знам къде е точно. От 2006 до сега много неща се измениха. Тогава наистина беше зле в страната, но много неща се изменят и на хората им харесва твърдата ръка на Путин. Да, признавам властта е централизирана около президента, но това е само за Московска и Санкт-Петербургска област, всичките ЗАТО и министрите, не е както хората мислят за всички области.

amk933
10-31-2010, 19:51
Е как да не е за всички области, като дори за избирането на областните ви управители се минава през одобрението на президента?

Защо Ходорковски е в ареста все още?

Защо се национализират компании като ЮКОС по тъмни и неясни никому начини?

Защо биват избивани неудбните като Литвиненко и Политковская?

Защо Путин най-безцеремонно отразя свободата на словото и медиите, ако не го е страх от нищо?

Защо, защо, защо...имам още сигурно над 100 защо-та. Но няма никакъв смисъл да ги питам, защото всиичките са реторични и отговорът е един. Защото харесва ли ти или не Русия не успя да разбере що е то демокрация (или по-точно видя лошото начало на демокрацията) по времето на Елцин и Горбачов, хората се отчаяха и ей го резултата - залитаме към авторитарен режим с централизация на властта и култ към дадена личност, което твърде силно ми бие на култа към Сталин (макар и в не такива мащаби все още, но да видим до кога...). Поне до тоталитаризъм да не го докарате...

Аз лично срещу Русия и руснаците нямам нищо против. Дразня се на един режим, който толерирате. Дразня се на Путин и на цялата му хайка, дразня се на това, че такова нещо като критика не се допуска и че Русия може да е просперираща демокрация, ако изтърпи годините на прехода...Но за съжаление ми се струва, че ще видим възраждането на авторитарен режим. Дано да бъркам.

BERCUT
11-01-2010, 04:14
Одобрението от президента е само формално и мога да ти кажа, че този закон даже не е негов, а е още на времето на Временното правителство (учил си история и предполагам знаеш за какво говоря) и не е изменен нито през комунизма, нито никога и скоро няма и да бъде. Ако на хората не им харесваше начина на управление на Путин, то всеки ден щеше да има протести от различни прослойки, а в момента вдигат глас само бившите комунисти.

Предпочитам да управлява Путин пред комунист фанатик, който още не е осъзнал, че той отдавна свърши и още раздава медали и ордени от времето на СССР. Предпочитам Путин и пред партията на една група олигарси които търсят само собствена изгода. Можеби единствения достоен заместител на Путине е лидера на ЛДПР Жириновски, но той е още по-твърд и от Путин, а понякога изпада в нервни кризи като В. Сидеров.

amk933
11-01-2010, 13:24
От цялата ви интелигенция не може да няма читави хора, които са способни да управляват. Путин не е най-кадърният. Той е производство на номенклатурата.

amk933
11-02-2010, 14:32
Какво спорите с тесногръния ни модератор ? Кой знае руснаци как са се гаврили със семейството му , че не ги обича.Гарантирам , че той отъждествява страната с всичко зло , което мозъкът му може да измисли.Нямало демокрация в Русия , рофл . Бил ли си в Москва или Санкт Петербург ми кажи ? Не си бил , я . Ти не си си подавал носа от България и тръгнал да лафи за политика.Нали знаеш приказката за жабата.Имай малко реална представа за нещата и колко некомпетентен си , че изглеждаш смешно отстрани.Обаче и десет пъти да кажа на глупака , че е глупав той пак ще се има за професор.Вярвай в това , което ти помага да заспиш през нощта.

п.с. Обади се на ББ..чух , че такива като теб му трябват :-D

Хахахахахахаха...тебе кой те пита? Най-смешното е някой малоумник като се яви от коневръза и изсере един тон глупости да му се хилиш от страни. Не съм излизал от България? :lol: :lol: :lol: До този момент от живота ми съм стъпил на повече места отколкото ти до края на твоя ще видиш. И не ми обяснявай ти кой колко е компетентен, защото с евтините ти провокацийки и селския ти манталитет (който се гради на факта, че сигурно си стъпил веднъж в Русия, а може и на това да не е) само ме забавляваш. Смешка...Само за едно съм съгласен - колкото и пъти да ти кажем, че си глупак, на дали ще разбереш. А чувството ти за хумор е уникално - колкото пилешкия ти мозък.

:razz: :razz:

И не, не целя да съм забавен. Поне не се опитвам неуспешно. :-)

Едит: Честит ти бан! И си прочети т.12 от правилника следващия път...

Cybershot
11-02-2010, 17:58
По едно време ми писна да ви чета темата и стигнах до извода, как учебниците по история са си свършили работата....

BERCUT
11-02-2010, 18:36
Cybershot всъщност аз и амк сме най-малко обременени от учебниците тук, защото аз история съм учил по руски учебници в Русия и в Молдова, а амк учи в училището към американското посолство.

Единствените годни да управляват вместо Путин са Владимир Жириновски (ЛДПР), Генади Самигин (Патриоты России) и Сергей Миронов (Справедливая Россия). Всичко останало е червена сган, която не може да се опомни, че СССР го няма вече.

Greennight
11-03-2010, 06:51
Безспорно Америка е най-богатата страна.Тук спор няма.Но нито е по-добра като военна сила,мисля че Беркут и другите потребители бяха ясни.Русия винаги е имала най-мощните бомби и най-качествените подводници и автомати/картечници/снайпери.Нито условия за живот са по-добри.Защото в Русия тероризъм няма.Защото каквото и да говорите за руската мафия,престъпността в Русия е много по-малка.В Русия средната продължителност на живота е доста по-висока.http://e-vestnik.bg/2097 в Русия сигурно този процент е под 5... :lol: Тези и много други константи правят Русия по-добра страна за живеене...

BERCUT
11-03-2010, 07:43
Greennight не си съвсем прав, разликата в продължителността е някъде 19 години - в Русия тя е 67, а в САЩ 77. Освен това кой ти каза, че тероризъм нама - а какво стана в началото на тази година?! Или то това не е тероризъм да се взривиш в московското метро. Единствено си прав за това, че няма дебели хора. Престъпността е малко по-малка от тази в САЩ, просто в Русия няма толкова грабежи колкото финансови измами. Трябва обаче да признаеш, че и САЩ имат качествено оръжие. Може руснаците и да правиме качествено КОНВЕКЦИОНО оръжие и техника, но силата на САЩ е в НЕКОНВЕКЦИОНАЛНОТО въоръжние, което изравнява донякъде нещата. Никога нникъде няма само хубаво, както ти го изкара. Разбирам, че си Русофил, но твойто вече ми прилича на вманиачаване.

Greennight
11-03-2010, 17:58
Това за продължителността на живота сигурно е заради градовете като Норилск,където средната продължителност на живота е по 50 години и дърпа цялата страна назад.А САЩ не знам с какво превъзхожда Русия в каквото и да е оръжие...Може би само самолетите са им по-добри,а иначе Русия винаги е била пред САЩ при разработката на ядрено оръжие,а вече и на вакумно,за Цар бомба всички знаете и за да не кажете,че това е от едно време ето: http://www.kaminata.net/viewtopic.php?f=117&t=24574 а тероризма в Русия със сигурност не е толкова,колкото в САЩ.А на Америка както и да й се гледа не може да отречете,че винаги са и се давали големи прекалено големи надежди като военна сила и никога не е успявала да опровергае надеждите,които й се дават...

DirtySouth
11-03-2010, 18:24
xxx.

amk933
11-03-2010, 18:28
:lol: :razz: :razz: :razz: :lol:

По-големи глупости не бях чел...

Да. Русия направо е по-напред в развитието си от Америка по отношение на атомното оръжие. Сигурно Русия го е изработила първа. За Студената Война да не говорим. Кой я печели?

А за тероризма в Русия.... :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:

Да, тя Чечня не съществува хич. Не е като да не умряха една сума хора в театъра в Москва, не като да са взривявали метрото някога, илии пък училището в Беслан? А мафията? Тероризмът в Русия е горе-долу колкото в САЩ заради тези проблемни региони. Интересно ще ми е да прочета колко хора са умрели в Русия и САЩ през последните 10 години в терористични атаки, но мнооооого ме съмнява, че ще има голяма разлика. Америка е под по-голяма заплаха, но ЦРУ и ФБР надминават всякакви служби в ловенето на терористи.

БЕРКУТ, въобще не се опитвам да те обидя или да изтъкна Америка над Русия в този си пост, просто т'ва момче е тотално умопомрачено. :lol:

BERCUT
11-03-2010, 18:37
АМК казах ти не пиши Ф Б Р слято, като го напишеш излиза "АЗ съм ОЛИГОФРЕН". Модератор си, кажи на другите и го оправете. Става смешно иначе.

Знам че е така, и аз се опитвам да обедя Greennight като руснак, че Русия не е толкова идеална страна и че не е най-добрата. И Greennight пак ще го кажа, не е само Норилск, просто живота на хората през времето на комунизма беше достатъчно труден и бързо остаряха. Аз грандоманските проекти на Хруччов и останалите не ги обичам. Знаеш ли какво радиационно замърсяване разнесе по света Цар-бомба. И пак ти казвам силите на Русия и САЩ са сравнително равни - САЩ правя качествени неконвекционални оръжия, а ние конвекционални. Разбери бе човек! Свали розовите, бембените или какви то там цвят са ти очилата.

DirtySouth разясни на български какво е HPD и PD

anonymous546178
11-03-2010, 18:46
HPD-Huston police department
PD police department

DirtySouth
11-03-2010, 18:49
xxx.

amk933
11-03-2010, 19:28
ФБР

После кажете, че не действаме светкавично.

BERCUT
11-03-2010, 20:40
DirtySouth и muscle благодаря. Руската милиция не само, че може да те задържи за какво и да е, но и да ти припише куп други обвинения ако се държиш зле с тях. Руските ГАИ ако викнеш комисия от Гинес регламентирано биха подобрили рекорда за най-висока скорост вдигната от Лада, единствено трябва покрай тях да профочи скъпа западна кола. За тях няма значение руснак ли си, грузинец ли си, цивилен ли си, военен ли си, чие знаме носиш. Не са редки случаите на унищожаване и на руски знамена по време на протести от страна ан ОМОН.

anonymous546178
11-04-2010, 05:29
Интересно ще ми е да прочета колко хора са умрели в Русия и САЩ през последните 10 години в терористични атаки, но мнооооого ме съмнява, че ще има голяма разлика.

Да, само два небостъргача паднаха, почти без жертви, нали

Susannn
11-04-2010, 11:47
Определено имам слабост към руския народ.Не знам на какво се дължи,може би на помощта им в Руско-турската освободителна война,може и на факта,че много пъти е заставала на страната на България,когато всички държави ни забравят! Но има и един друг момент,когато тя не иска на Балканите да има силна държава,има момент на злоба,политическа завист.Но каквото и да става братя са ни ((((:

amk933
11-04-2010, 14:12
Интересно ще ми е да прочета колко хора са умрели в Русия и САЩ през последните 10 години в терористични атаки, но мнооооого ме съмнява, че ще има голяма разлика.

Да, само два небостъргача паднаха, почти без жертви, нали

Но в Америка е един основен за последните 10 години.

Като събереш в Русия умрелите при всички набези на чеченските терористи числото на дали ще е под 2000... В Америка са 3000.

И това го казах като контра на проститиите на Грийнайт.

Rus
11-09-2010, 17:13
За подкрепата на Беркут , за многоуважаема amk933 , и като съм руснак искам да кажа че наистина през последните пет-десет годините стана малко по-добре в Русия . Имено за обикновени хора . А властата при нас винаги беше власта .. И демоктратия това е или толитаризм - няма значение . Никой винаги особено не я е обичал , властата ни .. Така са нещата , брато amk933 . За себе си мога да кажа че аз съм болгарофил 8) Само не много добре знам българския .. Така че - извинявайте .[/list]

anonymous546178
11-09-2010, 18:40
За подкрепата на Беркут , за многоуважаема amk933 , и като съм руснак искам да кажа че наистина през последните пет-десет годините стана малко по-добре в Русия . Имено за обикновени хора . А властата при нас винаги беше власта .. И демоктратия това е или толитаризм - няма значение . Никой винаги особено не я е обичал , властата ни .. Така са нещата , брато amk933 . За себе си мога да кажа че аз съм болгарофил 8) Само не много добре знам българския .. Така че - извинявайте .[/list]
Наистина малко ми се губи нишката... напиши го на руски ще го преведем :)

BERCUT
11-09-2010, 18:42
Наистина малко ми се губи нишката... напиши го на руски ще го преведем :) Да, Rus няма да е зле да го напишеш на руски и да го преведа. И аз нещо не вързах смисъла.

Rus
11-09-2010, 19:44
Ок. По-русски , так по-русски .. Просто , в подтверждение твоих слов , Беркут , хотелось бы отметить , что в последние 5-10 лет простому народу стало , действительно , жить по-комфортней , не смотря на все разговоры про возвращение тоталитаризма и зажим демократии . Я уверен . если проводился бы социологический опрос на тему : При каком строе вам живётся лучше - брежневском псевдокоммунизме , горбачёвской разрухе , ельцинском беспределе и при нынешнем якобы авторитаризме , большинство россиян ответило бы - сейчас ! Сейчас мы имеем такую очень важную для России штуку , как - Стабильность ! Переведи им это , Беркут . И респект тебе за постинги на этом сайте ;)

BERCUT
11-10-2010, 05:20
Ок. По-русски , так по-русски .. Просто , в подтверждение твоих слов , Беркут , хотелось бы отметить , что в последние 5-10 лет простому народу стало , действительно , жить по-комфортней , не смотря на все разговоры про возвращение тоталитаризма и зажим демократии . Я уверен . если проводился бы социологический опрос на тему : При каком строе вам живётся лучше - брежневском псевдокоммунизме , горбачёвской разрухе , ельцинском беспределе и при нынешнем якобы авторитаризме , большинство россиян ответило бы - сейчас ! Сейчас мы имеем такую очень важную для России штуку , как - Стабильность ! Переведи им это , Беркут . И респект тебе за постинги на этом сайте ;) Превод: "Просто искам да потвърдя това което каза БЕРКУТ. Иска ми се да отбележа, че действително през последните 5-10 години народа започна да живее по-добре, въпреки това, че според някои хора се връща тоталитаризма и се унищожава демокрацията. Аз съм уверен, че ако се направи социологическо проучване при кой строй бихте искали да живеете - брежневския псевдокомунизъм, горбачовската разруха, елцинския безпредел и при сегашния, така да се каже, авторитаризъм, повечето руснаци ще отговорят сега. Сега Русия има такова важно нещо като стабилност. "

Rus все пак трябва да защитаваме Русия където и по света да сме. Това е наша родина и винаги ще бъде такава.

assd
11-10-2010, 06:57
абе много руснаци бе, много нещо. и аз съм руснак, макар да живея тук (ама не за дълго, скоро съм в скандинавските страни с друг паспорт 8-) )

иначе си ходя редовно в русия (от с. петербург съм) и прогреса е очевиден във всичко - пътища, поне в европейската част, нищо общо с пътеките, наречени магистрали тук :lol:
за живота, мога да кажа че приятелите ми и познатите ми живеят много по-добре отколкото се живее тук. все пак русия е богата страна и колкото и да се краде от нея, все остава и за хората малко.
друго, което ми направи впечатление е бившия ссср - в частност беларус, бях лятото там и това беше истински шок за мен. в добрия смисъл на думата, мислех че ще е сива, мрачна и бедна посткомунистическа страна, както всички си мислят - обаче магистралите - като в германия. минск - все едно съм в европа (полша е 2 пъти по-сива и залупена страна), страхотен град, подреден, чист, красив - все едно съм във виена едва ли не. имам роднини там и живеят в пъти по-добре от нас, всичко е евтино, никакви проблеми за работа, пари и тн. западни стоки - бол, само западни коли, които са и с 3-4000 долара по-евтини от тук! изобщо бившите соц страни се справят много, много добре. русия пък изобщо.
за момента още не са германия, която въпреки всичко си е една скучна и селска страна на външен вид, всичките им градове са толкова абе де да знам - немски. освен франкфурт де, но по стандарт на живот ни отнасят вече, макар и да сме в ес...
за това и няма да седя тук, на север е истината

и "честита" демокрация

Rus
11-10-2010, 07:55
+1 . Както беше казано : Собака лает - караван идёт !

amk933
11-10-2010, 13:37
Някой, ако ви чуе и е невеж, ще си помисли, че е рай в Русия. Само да не си олигарх, политически опонент на Путин, журналист, който най-нагло си позволява да казва това, което мисли, или друг човек с глас, който така "уважаваният" ви от мен диктатор би убил без да му мигне окото.

А, да, ако ви е първо провинение може само да ви счупят пръстите, черепа, челюста и да изпаднете в кома. После, ако случайно сте същият човек, ще ви направят на фоерверки в някой асансъор или ще ви използват за тестване на радиоактивни материали. В най-добрия случай ще умрете при обучение на КГБ как се стреля точно по мишена, което сравнено с фоерверките и облъчванете си е направо безболезнено. И това всичкото, защото Русия е свободна страна. :grin:

Welcome to Russia! Enjoy your stay! (And keep in mind that you will be lucky, if you exit alive...)

Greennight
11-10-2010, 16:08
Амк,мислиш ли,че в САЩ на някой се позволява да си изразява негативното мнение срещу президента?Лично съм гледал в YouTube клипове за приликите между Обама и Осама :lol: 2 клипа различни гледах и вмомента пише,че такива клипове не съществува 8-) Дали е случайно ? А това дори не е някакво обвинение,а...обикновена шега...а това за пътищата в Европейска Русия вече наистина са много хубави,баща ми това лято като е ходил каза,че магистралите нямат нищо общо с Хемус и Тракия....но все пак не е лесно да обзаведеш 17 098 242 km

anonymous546178
11-10-2010, 16:47
+1 . Както беше казано : Собака лает - караван идёт !
Преведено на руски, някак не звучи добре.
Инак аз съм роден в Украйна и въпреки всички лайна направени от Русия за Украйна, съм русофил (изолирайки се напълно от историческия контекст) :)

BERCUT
11-10-2010, 17:18
amk933 тези с изпотрошените кокали са комуняги с психични отклонения, които искат да върната СССР. А после аз съм бил комунист, ми явно ти си такъв щом ги защитаваш. Greennight е прав, в YouTube наистина много бързо след постването си шегаджийските клипове със САЩ и Обама изчезват, а мога да ти дам хиляди линкове с пародии на Путин и Медведев.

amk933
11-10-2010, 18:36
amk933 тези с изпотрошените кокали са комуняги с психични отклонения, които искат да върната СССР. А после аз съм бил комунист, ми явно ти си такъв щом ги защитаваш. Greennight е прав, в YouTube наистина много бързо след постването си шегаджийските клипове със САЩ и Обама изчезват, а мога да ти дам хиляди линкове с пародии на Путин и Медведев.

И к'во предлагаш? Да избием и изпотрошим всички от БСП, защото са комунисти и говорят срещу ББ ли? :lol: То по тая твойта логика...

Което за пореден път потвърждава моето наблюдение, че в Русия критика не се търпи (откъдето и ще да е)...и пак изпадаме в една полемика за авторитарните характеристики на Русия. Но не ми се спори въобще.

Greennight, от както ти прочетох глупостите на предната страница за това, че Русия е демокрация и разбрах, че си 8 клас, изобщо не те чета...направо ти го казвам.

BERCUT
11-10-2010, 19:10
Разбирам да бяха социалисти, но както казах в предишен пост това са комунисти фанатаци които не проумяват, че СССР не съществува. Ще ти дам пример - в момента в Русия има 3 новоназначени маршали на СССР от тези фанатици. Мислиш ли че това е нормално? 100% ще кажеш НЕ, еми така е, тогава как да не ги биеш тия гадове.

И освен това 3-4 човека ти казваме, че останалия нормален народ е доволен от Путин и на следващите избори ще гласува за него. Много по-добре е той да бъде. Ако тия фанатици дойдат на власт 3-тата световна е в кърпа вързана. Това ли искаш?

amk933
11-10-2010, 20:46
БЕРКУТ, за колко глупав ме имаш? И на теб, и на мен ни е пределно ясно, че едни луди комунисти не са единствената алтернатива на Путин.

BERCUT
11-11-2010, 05:38
БЕРКУТ, за колко глупав ме имаш? И на теб, и на мен ни е пределно ясно, че едни луди комунисти не са единствената алтернатива на Путин. Ако искаш да видиш кои са другите варианти се върни няколко мои поста назад и ги прочети.

DirtySouth
11-11-2010, 08:46
xxx.

amk933
11-11-2010, 12:09
Неспособността да разграничи нарушаване на авторското право от контрол на медиите, което същетвува в Русия.

Greennight
11-11-2010, 19:46
http://tomcat.blog.bg/politika/2010/03/24/10-teorii-na-konspiraciiata-koito-se-okazaha-istina.517349 Еми аз вече си правя само 1 изводи,тия песни и клипчета дето ги правят нарочно,за да изглеждат демокрация и със свобода на словото,но ето каква била истината :lol: Тия песни,не са нищо особено,не са голяма работа.Сигурно,ако някой реши да отправи някакво по-сериозно обвинение,властите толкова бързо се оправят с въпросния "виновник",че никой дори не разбира...Ето това ви е САЩ демокрацията :D ,защо пък никъде не видях нещо лошо написано за Русия ? Освен може би в американските филмчета,където винаги Руснаците са лошите,а ЦРУ добрите... :lol: С 2 думи:От тоя целия спор разбрахме,че САЩ нито са по-силни във военно отношение,нито са кой знае колко демокрация повече от Русия,но разбрахме само,че САЩ са и винаги са били номер 1 в бранша на лъжите,манипулацията и конспирацията....направо ме е яд вече,че не се записах в Руската от 1ви клас,а учих 7 години Английски,закакво ми е да ходя в някаква манипулирана държава като САЩ,дето сигурно скоро ще се срине заради собствената си демокрация....

amk933
11-11-2010, 20:12
Дори няма да си направя труда да ти контрирам поредната доза абсолютни глупости, лапетийо. Самозакрий се.

Достатъчно позира с липсата на всякаква мисъл и невежество. По-добре не пиши тук повече, защото с всеки си пост само се излагаш все повече. Ако искаш да ставаш за резил още - пиши си...

DirtySouth
11-12-2010, 15:43
xxx.

Greennight
11-12-2010, 16:47
DirtySouth,не знам ти какво си работил,но аз имам приятел,чийто баща работи в САЩ(като чистач в Мцдоналдс),не знам точно колко пари взима,но като си дойде тука в БГ каза,че около 60% от приходите му отивали за наем,ток и вода...Не мога да кажа,че и при теб е било така,защото то нали има някаква разлика всеки щат си е различно и така...той работи в град Бостън.Останалите пари му отиват за ядене и дрехи,и едва успява да прати на семейството си по 200$ на месец...Не мисля,че живее охотно колкото мениджър в България,защото леля ми е мениджър на някаква фирма и живее на доста високо ниво-имат 2 коли скоро си купиха къща и така....А изобщо защо сравняваме условията на живот в България със САЩ ? Ясно е,че в България са много по-лоши,но със сигурност и в Русия също са по-добри от в България.Не не съм ходил в нито една от държавите,но баща ми каза,че в Русия изобщо е нямало просяци по улиците и колошари,както е тук,че пътищата са много хубави и изобщо условията са много по-добри.И споко от такива като мен държавата няма да пропадне,по-точно вие демократите прецакахте държавата.Още помня 2004 година как отивах на училище с 1 лев и ядох по 2 банички и даже сокче си купувах.А сега кво стана,като политиците много се опитват да поддръжават на САЩ и ни натикаха в ЕС и живеем в пълна мизерия...Сега 4 лева на ден не ми стигат за никъде,правете си сметката сами...Заплатите от 2007 година не са се качили с повече от 30-35%,но при някои стоки има скокове с по 80-90% :?.....а с amk93 изобщо не искам да разговарям,за него най-лесният начин за решаване на спор е да ти каже,че си малоумник и няма да ти коментира глупостите :lol:

DirtySouth
11-12-2010, 17:21
xxx.

amk933
11-12-2010, 17:27
с amk93 изобщо не искам да разговарям,за него най-лесният начин за решаване на спор е да ти каже,че си малоумник и няма да ти коментира глупостите Laughing

Когато това е истината, друг избор нямам...да не говорим, че нямаш никакви валидни аргументи, а бълваш един тон BS...

Това с примера с бащата на твоя приятел само потвърждава моята теза. Ако е със средно образование и не разбира английски, даже много изкарава. ;) Което съм 99% сигурен, че е случаят.

А това със САЩ и Русия и за лошата демокрация само показва колко не си наясно що е то преход и разни временни явления свързани с него...

Дано поне като поотраснеш да виждаш нещата мало по-трезво, защото в момента мислиш наивно.

Баща ти не е видял просяци в Русия, защото е бил в Москва, Петербург, Екатерининбург или някой друг по-голям град.

Нека БЕРКУТ се появи и ти каже дали в Сибир хората живеят добре. Или дали в някое забутано село в централна Русия хората са чували що е то ток, вода вкъщи и т.н. Има части в Русия, които съм 100% сигурен, че са много по-зле от България, какво остава да говорим за Америка. Москва и т.н. изобщо не отричам, че са развити и т.н. Но Москва не е Русия и не е мерило за цялостната картинка.

BERCUT
11-12-2010, 18:01
АМК ето появявам се. Еми не, не си прав, по времето на комунизма имаше села без ток, но в момента навсякъде има ток и вода - топла и студена, има обхават на мобилната мрежа в 96% от страната, като 4% където няма са териториите където няма население.

За просяците си прав, от 2 години във всички градове, без значение на размерите им има забрана за просяците която се спазва. Но в допълнение има и достатъчно количество социални домове за тези просяци където им се осигурява работа като чистачи, градинари по парковете и т.н.

Пътищата са хубави, но с едно изключение, има един участък от 150 км по автомагистралата Байкал от Красноярск до Иркутск който е с грунтово покритие и при дъждове става страшно, но в момента там се прави съвременен автобан с 4 платна + аварийно и аварийна самолетна писта както са другите магистрали.

Както казах за милиарден пъти сигурно, но вие така и не го проумявате, щом народа изибира Путин, значи все пак управлява добре, въпреки липсата на свобода на словото, но това за народа не е най-важното, може да се каже, че той дори мрази свободата на словото. Ще питаш защо? Еми при Горбачов имаше свобода на словото, но какво стана - пълна мизерия.

DirtySouth ще те помоля да не причисляваш Русия на равно с СССР. СССР беше конфедерация на много страни, а Русия беше просто част от тази конфедерация. Така че когато се говори за Русия, в периода 1918-1991 не трябва да става дума за СССР, а за РСФСР. А тя беше най-мощния субект на СССР, докато другите дърпаха РСФСР назад и затова загуби студената война. Ако бяха останали сами, то нещата можеше да са съвсем други.

amk933
11-12-2010, 18:23
БЕРКУТ, изобщо, ама изобщо не можеш да ме убедиш, че някакви си селца в централна Русия, които са потънали в забрава от правителството и системата имат ток и т.н. още по-малко, че навсякъде в Русия е толкова добре, колкото в големите ви градове. Защото и ти самият знаеш, че НЕ е така.

DirtySouth
11-12-2010, 19:42
xxx.

BERCUT
11-13-2010, 04:41
БЕРКУТ, изобщо, ама изобщо не можеш да ме убедиш, че някакви си селца в централна Русия, които са потънали в забрава от правителството и системата имат ток и т.н. още по-малко, че навсякъде в Русия е толкова добре, колкото в големите ви градове. Защото и ти самият знаеш, че НЕ е така.
АМК казах, че има вода и ток и че започва цивилизоването на всички градове, не само на няколкото избрани от партията както беше едно време. Не съм казал, че е рай. Също така си казах честно че има автомагистрала с грунтова настилка, вероятно има и други такива пътища, но всичко се реконструира. Освен това в момента материалното състояние на хората от градовете се увеличава и всеки 4-ти руснак има виличка в някое село, новопостроена, а не хрушчовка от едно време. Друг показател е това, че числото на Ладите, Москичите и другите родни марки намаля значително, или ако ги има, то това са предимно нови модели. Старите в по-голямата си част се държат от любители на класиките, като пазара на класически автомобили в Русия е втория най-голям в Европа, а за това са нужни пари.

И както ти каза, че мразиш да дазваш, че някой бил там, видял и ти съобщил, а ти точно това правиш, казал ти някой, прочел си във вестника, или си видял в интернет. Нещо си противоречиш. Казах ти, ела, виж, и сам си прави изводите. И аз от над 2000 км от тук имах едно мнение за България, а като дойдох, то коренно се измени.

Rus
11-13-2010, 10:41
амк , скажи мне кто сейчас скупает львиную долю недвижимости на побережье Болгарии ? Руснаци . И это не олигархи или какие-то политические деятели , это простые российские граждане . Для тебя это является хоть каким-то показателем уровня жизни в России ? Что касаемо свободы слова и других завоеваний демократии .. Ну нету сейчас нужды у среднестатистического гражданина России выходить на баррикады с флагами и транспарантами и кричать . что Путин , Медведев - козлы ! Никто у нас никого не пресует , как вам там со стороны кажется . И на данный момент мы имеем главное - СТАБИЛЬНОСТЬ !

Rus
11-13-2010, 10:41
Беркут , переведи , если несложно ;)

BERCUT
11-13-2010, 11:24
амк , скажи мне кто сейчас скупает львиную долю недвижимости на побережье Болгарии ? Руснаци . И это не олигархи или какие-то политические деятели , это простые российские граждане . Для тебя это является хоть каким-то показателем уровня жизни в России ? Что касаемо свободы слова и других завоеваний демократии .. Ну нету сейчас нужды у среднестатистического гражданина России выходить на баррикады с флагами и транспарантами и кричать . что Путин , Медведев - козлы ! Никто у нас никого не пресует , как вам там со стороны кажется . И на данный момент мы имеем главное - СТАБИЛЬНОСТЬ ! ПРЕВОД:
амк кажи кой купува най-много недвижимост по българското черноморие? Руснаците. И ако това не са някакви олигарси или политически дейци, а обикновенни руснаци. Това не е ли някакъв показател за стандарта на живот в Русия? Що се касае до свободата на словото... В момента на средностатистическия руснак не му е нужно да излиза на барикадите и да вика, че Путин и Медведев са козли. Обикновенните хора не са репресирани, както на вас отстрани ви изглежа. И на този момент имаме най-важното - Стабилност.

amk933
11-13-2010, 14:01
Ок. Слугувайте си му на вашия диктатор щом ви харесва така...

Обикновенните хора не са репресирани, защото нямат против да ги управлява един агент на КГБ (което е жалко). Хората, които са си свалили розовите очила и виждата какво реално става са тези, които протестират и биват убити/ изчезнали/ пратени във "ваканция"/ както там му казвате...

anonymous546178
11-13-2010, 14:06
^ Навсякъде е малко или много тъй.. дори в България и Америка

amk933
11-13-2010, 14:31
Хаха. Добре... :razz:

Rus
11-14-2010, 05:42
Ок. Слугувайте си му на вашия диктатор щом ви харесва така...

Обикновенните хора не са репресирани, защото нямат против да ги управлява един агент на КГБ (което е жалко). Хората, които са си свалили розовите очила и виждата какво реално става са тези, които протестират и биват убити/ изчезнали/ пратени във "ваканция"/ както там му казвате...

Еее , братко .. Аз слугувам само за себе си . И никой не ми пречи . И мнозина са същото . Нито Путин , нито Медведев , нито КГБ , както ти казваш .. И вече към 40 години си нямам розовите очила , и расказвам те нещата , които наистино има в Русия сега . И всичката власт е порочна , ако ми разбираш , и при диктатура , и при демократия . и при монархия .. Властта от дявол е , нали знаеш ?

Rus
11-14-2010, 05:51
И още едно .. Питай сонародници си по арменска кръв в Армения - какво щеше става с тях без христианската Русия ? Просто попитай , брато ;) Аз знам мнозина арменците . И те боготворят Русия и нейната политика на Кавказ . Така че ..

Rus
11-14-2010, 05:52
Малко бъркам български си , така че извинявайте :) Ама много обичам България и хората й ;)

mecho8888
01-25-2011, 22:29
амк , скажи мне кто сейчас скупает львиную долю недвижимости на побережье Болгарии ? Руснаци . И это не олигархи или какие-то политические деятели , это простые российские граждане . Для тебя это является хоть каким-то показателем уровня жизни в России ? Что касаемо свободы слова и других завоеваний демократии .. Ну нету сейчас нужды у среднестатистического гражданина России выходить на баррикады с флагами и транспарантами и кричать . что Путин , Медведев - козлы ! Никто у нас никого не пресует , как вам там со стороны кажется . И на данный момент мы имеем главное - СТАБИЛЬНОСТЬ ! ПРЕВОД:
амк кажи кой купува най-много недвижимост по българското черноморие? Руснаците. И ако това не са някакви олигарси или политически дейци, а обикновенни руснаци. Това не е ли някакъв показател за стандарта на живот в Русия? Що се касае до свободата на словото... В момента на средностатистическия руснак не му е нужно да излиза на барикадите и да вика, че Путин и Медведев са козли. Обикновенните хора не са репресирани, както на вас отстрани ви изглежа. И на този момент имаме най-важното - Стабилност.

Ето го стандарта на живот брат. Не се спори така, а се говори с числа:

България
GDP - per capita (PPP):
$12,800 (2010 est.)

Русия
GDP - per capita (PPP):
$15,900 (2010 est.)

Румъния:
GDP - per capita (PPP):
$11,500 (2010 est.)

Турция:
GDP - per capita (PPP):
$12,300 (2010 est.)

Македония:
GDP - per capita (PPP):
$9,400 (2010 est.)

Германия:
GDP - per capita (PPP):
$35,900 (2010 est.)

Сърбия:
GDP - per capita (PPP):
$11,000 (2010 est.)

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/bu.html
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/gm.html
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/tu.html
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/rs.html
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ri.html
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ro.html
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/mk.html

Това е силата на икономиката на глава население. Цените при храните са горе - долу еднакви, защото гонят световния пазар. Техниката също е що-годе на еднакви цени. Услугите (лекар, лепач на плочки, техник...) в страните, където икономиката на глава население (GDP - per capita) е високо са по-скъпи.

Joc
03-26-2011, 12:13
амк много знае, той е чел учебници!!!!!!!! не е стъпвал в Русия и не знае кво ше му се случи там за такива думи... ама как да знае, това не го пише в учебниците. А във форума може да сере върху велика държава колкото си иска... американска подлога

http://www.youtube.com/watch?v=-88sriVqJcA
поздрав за автора на темата!

GregoryHouse
03-26-2011, 13:57
Joc ....ника ти трябва да е Joke....

Greennight
03-26-2011, 19:46
Русия си е Русия.Стандарта им е много висок,а в европейска Русия според мен не е много по-нисък и от американския.По мое скромно мнение от разкази и наблодения даже живота в Русия ми харесва повече и ще ви кажа защо.Верно си е.Американците са по-богати,но живота им е супер еднообразен.От работа-пред телевизора и така.Ако успеят да съберат пари да отидат до Вегас за 2 седмици и вече са довлни до края на живота си.Докато руснаците имат по-разнообразен живот и определено знаят как да се забавляват.Друго добро впечатление,което ми прави е уникалната образователна система в Русия.Госпожата ни по руски ни показа снимки и ни разказва.Кабинетите по нищо не отстъпваха по оборудване на американските.Каза ни също,че едно московчанче в 7 клас знае,колкото американче в 10(сигурно ще си проличи след 10-15 години ефекта от уникалната образователна система)Тук също попринцип сме по-напред с материала от американците,но обикновено в 12 клас учениците знаят по-малко,отколкото в 5 и именно тук според мен ни е проблема.Докато в Русия всичко се научава.Казвам ви хора-Русията е много по-напред с материала,отколкото си мислите.Според вас случайно ли е,че след като Русия и Китай едновременно изразиха неодобрение срещу действията в Либия,САЩ бързичко-бързичко се изниза от Зората на Одисеята ?

amk933
03-26-2011, 19:49
http://static.divbyzero.nl/facepalm/doublefacepalm.jpg

Greennight
03-26-2011, 20:08
Амк,наблюденията са ми от хора,които са ходили или живеят и в 2те страни,така че изобщо не се впечатлявам на епикфейсовете дето ми пращаш,щото знам,че си човек дето е виждал Русия само в интернет и не може да изкоментира нищо безпристрастно :)

Казвам самата истина.

amk933
03-26-2011, 20:35
Ъхъ...особено за операция Зората на Одисеята и Русия и Китай.

Наблюденията са ти от хора...точно там ти е проблемът. Ти самият си нямаш и идея за какво става въпрос.

В Америка средното образование, като цяло може да е супер зле. НО! Има училища, в които посмъртно не можеш да завършиш с нашето 6.00 и ще знаеш колкото 10 русначета и 10 българчета наведнъж. Такива училища са Deerfield Academy, Phillips Academy Andover, Phillips Academy Exeter, The Groton School, The Lawrenceville School, Concord Academy, The Hotchkiss School и т.н. Ако образованието им беше толкова хубаво, за това ли половината Le Rosey и част от тия горепосочените са пълни с руснаци?

Аз съм учил в българско училище, а в момента уча в американско и мога да ти кажа, че по математика, например, до 8-9 клас България е много по-напред. В 10, 11 и 12, обаче, ти е бедна фантазията за какво става въпрос. Ние учим в началото на 11 такива вектори и комплексни числа, каквито изобщо не се споменаваат в българското до университета. Тригонометрични интеграли, ако ми намериш в български или руски учебник за 11 клас, орден стара планина с 10 ленти ще ти дам. Така че не ме дрънкай глупости.

А за кабинетите - :lol: . Мога само да ти отговоря, че бюджетът на моето училище е няколко милиона долара годишно, въпреки че гимназията я има, я няма 50 човека общо. Това, което има в лабораторията ни по химия съвсем спокойно може да го видиш в някой епизод на "От местопрестъплението: Маями". Пусни си го и гледай. В Русия в Москва в някое частно училище може и да се случва нещо подобно, но в Чечня или Сибир, например, училищата са по-зле и от в България. БЕРКУТ да каже дали не е така. Русия е добре в големите градове. Но Москва, Санкт Петербург, Екатерининбург и т.н. не са цяла Русия.

И не ми претендирай за истина и какво аз съм прочел, защото нито си виждал Русия, нито Америка, за да правиш сравнение между двете. Чул...хубаво, като си чул. Самата истина не е какво си чул от 20 ръка.

Joc
03-26-2011, 20:57
Русия е бол с частни училища за науки, и отделно за спорт, примерно в МГЕМО ако си чувал не можеш да влезеш ако не си гений или евентуално някой...

Самият ти бил ли си в Русия, за да можеш да правиш сравнения, както казвеаш да правят другите, и ако да къде си бил точно, за да кажеш какво е в Москва, какво е в Нижний Тагил да речем.

Auriss
03-26-2011, 21:40
AMK пак ме стъписваш ,моето момче :shock: . Я си пусни едно скенерче на някой урок по Химия / Физика / Математика от учебника.
Любопитно ми стана.

Доста контакти съм имал с американци покрай тази и онази игра ,особено нощно време като няма какво да правя ,но като цяло за ми оставили впечатление на приятни ,но глупавички хора. С това ,което казваш ,практически ми преобръщаш представата за образованието в САЩ.
За Англия съм 100% сигурен ,че са зле ,тъй като бях правил техен подготвителен тест за А-levels по Математика в 10ти клас с 90 и кусур процента верни отговори ,но виж за САЩ нямам лично впечатление ,освен разните там SAT-ове ,които са просто смешни за един средно образован българин.

Тригонометрични интеграли, ако ми намериш в български или руски учебник за 11 клас, орден стара планина с 10 ленти ще ти дам. Така че не ме дрънкай глупости.

Имах познат ,който учеше в СМГ (Соф. Математическа гимназия) - като си покажеше тетрадката имах чувството ,че никога не съм учил Математика. Нас ни докарват до Стереометрия в 12ти клас и това е. Интеграл от функция не сме учили - проверих какво е ^^.
Но при математическите профили може и да е доста по-различно.
Пък и на фона на това ,че в западна Европа завършват с това ,което ние учим в 10ти клас....стига ми ^^

GregoryHouse
03-26-2011, 21:58
Все едно има значение от това зависи спасението на човечествот... така спорите. Не, че спора не се води в любимия ми стил - ''моята патка е по-голяма" :)

Почнахте да си говорите за некфи институти и некфи велики науки и математики...успокойте се.

Извънредните случаи не ги броим. Като цяло масовката във всички държави е ЗЛЕ. По едни или други причини. В Русия не съм бил, но съм разговарял с доста руснаци във връзка с различни мои занимания и познанства. Ами не ми изглеждат кой знае колко по умни от нас. Нито пък американците. Средно статистическа масовка с манипулирано съзнание от собствената си държава.

amk933
03-27-2011, 00:00
Русия е бол с частни училища за науки, и отделно за спорт, примерно в МГЕМО ако си чувал не можеш да влезеш ако не си гений или евентуално някой...

Самият ти бил ли си в Русия, за да можеш да правиш сравнения, както казвеаш да правят другите, и ако да къде си бил точно, за да кажеш какво е в Москва, какво е в Нижний Тагил да речем.

Точно, защото не съм, но имам идея, казах БЕРКУТ да потвърди/отрече...

МГЕМО не съм го чувал изобщо, а съм наясно с огромна част от boarding училищата в Европа, защото мои приятели учат там. Имам и един познат точно руснак, който е абсолютен гений, ама не учи в МГЕМО, а в Швейцария. Малко чудно нали?

Auriss, въобще не си преобръщай представата за средно образование в САЩ. В масата си е супер зле. Просто има училища, които са много силни, а тези, които изброих горе са ненадминати в света. Утре ще ти сканирам нещо от математиката и ще ти го пратя, да видиш за к'во става въпрос. Просто в американското образование има много различни нива във всеки предмет. Имам съученици в класа, които учат най-проста статистика, други, които учат елементарни интеграли, вектори и тригонометрия (например) и третата група, в която съм аз, в която учим тригонометрични приложения на комплексни и имагинерни числа, 5Д вектори, безобразна тригонометрия, тригонометрични интеграли и етц. Който от каквото разбира, това учи. Където ти е по-слабо нещо, го взимаш на някакво по-нормално ниво и това е.

САТ-овете може да са смешни, но няма да изкараш повече от 1800-1900 без подготовка, ако ще и гений да си, защото там не е важно колко си умен, а колко рутина имаш. А за читав университет ти трябва мин 2100, като е хубаво да е >2250. Особено, ако английски не ти е майчин език, никак няма да ти е чак толкова лесно. Супер подвеждаща е опаковката. Те са си чист бизнес. Кой колко ще налее в частни уроци, книги, етц...за това ги гледат относително по-малко вече...

Като цяло масовката във всички държави е ЗЛЕ. По едни или други причини. Средно статистическа масовка с манипулирано съзнание от собствената си държава.

Абсолютно. Но това важи и за България с пълна сила.

GregoryHouse
03-27-2011, 01:27
И България включвам в това число.

Joc
03-27-2011, 16:05
МГИМО е .. моя е грешката

mecho8888
03-28-2011, 00:38
И още едно .. Питай сонародници си по арменска кръв в Армения - какво щеше става с тях без христианската Русия ? Просто попитай , брато ;) Аз знам мнозина арменците . И те боготворят Русия и нейната политика на Кавказ . Така че ..

Не съм съгласен, че трябва да Ви боготвориме. Много добро сме видяли от Русия, но и много зло. След втората световна война, когато нито един български куршум не полетя към руснак и оттук излезнахте с 1 милион повече, а не по-малко трябваше просто да ни признаете за победител и да ни оставите. :?

ivan_gr
03-29-2011, 08:07
амк , с нетърпение чакам сканиран урок да видя за какво иде реч , че толкова я хвалиш тази система : ))

amk933
03-29-2011, 14:52
Хаха, после ще ми правиш теми ти за българина и ще ми обясняваш аз колко разбирам от всичко, при положение, че коментираш с ирония нещо, което дори не познаваш. :razz:

http://www.2shared.com/document/BXKNUQxR/IMG.html
http://www.2shared.com/document/IUj59dm_/IMG_0001.html
http://www.2shared.com/document/5SMEnBfZ/IMG_0002.html

Първо пояснявам - това са средно трудни задачи. Това е ниво някъде 5/7.
Второ, при комплексните числа да се знае, че z^5-1=0 или z^5=1 има ни повече, ни помалко от 5 корена които трябва да са в cis форма.

Ако някой иска, да се пробва. Аз мога да помогна при комплексните числа основно.

ivan_gr
03-29-2011, 18:25
в грешка си братле. нямаше ирония , просто исках да видя учебника

BERCUT
03-29-2011, 18:48
Значи да внасям уточнения като гледам сред всички.

1-во. МГИМО (Московский государственный институт международных отношений) е висш университет в който учат дипломатите.
2-ро. Той като си пиша доста чрез ВКонтакте с приятели от Русия и има училища които са добре, има и училища които са зле, всичко зависи от директора, това как управлява финансите, колко ученици има и т.н. Не може във всички да е песен.
3-то. Има си и елитни училища, където се учи, има си и училища за идиоти.

Така че, Greennight разбирам русофилските ти пристрастия, но твоето вече клони към мания и се налага да свалиш розовите очила.

amk933
03-29-2011, 19:44
:lol:

И аз се чудя за какцо училище става въпрос при положение, че не се сещам и за ни едно средно училище-пансион в Русия, което да е супер известно, а то било най-известния университет в Русия. И аз къде ли блея и не се сещам, но дори не ми хрумна що за грешка става...

А МГИМО е супер добро място за дипломация. Точно както Harvard Kennedy School of Government, Georgetown SFS Edmund Walsh и Woodrow Wilson School of Public and International Affairs, Princeton U.

Даже видях, че имат Мастър на английски. Може да се престраша да пристъпя в Русия за graduate учене. 8-)

BERCUT
03-30-2011, 07:30
:lol:

И аз се чудя за какцо училище става въпрос при положение, че не се сещам и за ни едно средно училище-пансион в Русия, което да е супер известно, а то било най-известния университет в Русия. И аз къде ли блея и не се сещам, но дори не ми хрумна що за грешка става...

А МГИМО е супер добро място за дипломация. Точно както Harvard Kennedy School of Government, Georgetown SFS Edmund Walsh и Woodrow Wilson School of Public and International Affairs, Princeton U.

Даже видях, че имат Мастър на английски. Може да се престраша да пристъпя в Русия за graduate учене. 8-) Може пък ако дойдеш да ти хареса, после Русия ще си има надежден шпионин в САЩ (това е в кръга на шегата). Плюс това и аз евентуално, ако ме приемат, ще уча там.

anonymous546178
04-01-2011, 06:46
offtopic: amk, задачите не са толкова трудни.. решавал съм подобни, ако не и по-сложни в едно провинциално СОУ, в паралелка с профилиращ математика... в СМГ са в пъти по-изроди (говоря за тези, които се готвят за състезания). Единствената разлика е, че аз уча тези неща в 12 клас, говоря за изследването на функции и за комплексни числа, не знам кво още учите.

amk933
04-03-2011, 19:47
offtopic:
А) Това не са най-трудните задачи, които може да срещнеш, а нещо на средно ниво - просто другите не мога да ги разпространявам, нелегално е и ще ми таковат...
Б) В 12 клас ние учим още тригонометрични интеграли, деривативи (не знам дали така се казва - сигурно не), дифренциални уравненияи още 5, 6 неща, които сега не мога да изброя с точност на изуст. Изпитът накрая е брутален - 800/200 000 човека изкарват 7ца. За какво говорим? Колко човека изкарват 5.50+ на матурата по математика като пропорция от населението? :)

RedArmy
05-25-2011, 18:40
amk, нямаш спирка бе палячо :lol:

ForTrant
05-27-2011, 18:51
Мали, тука май доста хора си мислят, че Руската хазарска пасмина начело с Путкин могат да се наричат хора, пък камо ли държава, но скоро и хазарите ще го разберат.
А пък за тези дето не разбират им пожелавам да си ходяти славяно юдеиската пасмина и по-точно в град Мосха основан от кан Ахат Мосха и носещ неговото име през лето 1088 от христа, превърнат по късно в столица на руските помияри и разбира се да изчистя хазарската пасмина начело с Путкин.

Nam3less3
05-27-2011, 20:11
Мали, тука май доста хора си мислят, че Руската хазарска пасмина начело с Путкин могат да се наричат хора, пък камо ли държава, но скоро и хазарите ще го разберат.
А пък за тези дето не разбират им пожелавам да си ходяти славяно юдеиската пасмина и по-точно в град Мосха основан от кан Ахат Мосха и носещ неговото име през лето 1088 от христа, превърнат по късно в столица на руските помияри и разбира се да изчистя хазарската пасмина начело с Путкин.Тука през месец се появяват разни индивиди, прочели 1-2 конспираторски сайтчета и дрънкащи глупости за евреи, хазари и т.н.
Не си интересен на никой, стига си спамил темите, знаем ги тия теории.

ForTrant
05-27-2011, 20:23
И като ги знаеш какво? Единствените конспираторски теории се бълват от Моше и Моше-ници, не от мен.

Auriss
05-27-2011, 21:11
:D Неймлесс ,трол е този ,почти сигурен съм :D Иначе ако не е - прав си ,кво да се прави. Хора всякакви :)

Мен все пак ми стана интересно - я разкажи това-онова. Как пък установи ,че точно ти знаеш истината, а другите ни водят за носа с грешни факти ?
Тъй ,де - ясно ,че победителите я пишат историята ,но 'уж' в модерно и развито общество живеем и всеки има достъп до всякаква информация (в това число и грешна 8-) ) - как пък прецени ,че теб не те води за носа някой психично болен ?

А и + това - казваш руска хазарска пасмина ,но май забравяш какво преподават на децата в училище за нашия произход ? Или си от онези ,дето се мислят за иранци/индийци (арийци) ? Да ти напомням ли какво са днес Индия и Иран - първото - Мангалистан ,а второто - крепител на ислямския тероризъм ,наред със Саудитска Арабия.
Да ти имам желанието за принадлежност.

Пък виж - руснаците ги уважавам за едно нещо - бълват гении. Ама наистина гении. Проблемът е ,че както и в Б-я ,няма кой да оползотвори този ресурс. Ако нещата стояха друго яче ,САЩ щяха да се чудят как да докретат с деградиралото си население и слаба общообразователна система.
Както и да е - лично мнение. 8-)

ForTrant
05-27-2011, 21:31
Ти да не си ченге? Можеш още сега да си хванеш пътя към Мосха при Путкин и да не ни занимаваш с глупостите, а тези теории горе да ги говориш на блядистанците, определено ще се зарадват, като им кажеш, че бълват гении
:razz: :razz:

Недейте се излагайте, че Путкин ви го е насъбрал: " ЩЕ ОСАНЕТЕ НА СТУДЕНО" , да не говорим, че Моше-НИЦИ напират ли напират да правят руска атомна електроцентрала, на всичкото отгоре да работи само с руско гориво, МОШЕ, МОШЕ, да живее Г-н Трайков, който е против руската пасмина, но жалко че от ГРОБ ( ГЕРБ ) не знаят какво искат- дали Русия, дали Америка, както и да е, много се отклоних, а всъщност не искам и да се връщам към темата, защото не обичам да обяснявам на ченгета.

Auriss
05-27-2011, 22:16
Аз никъв не съм - по-скоро не ме интересува. Интересното е ти за какъв се имаш - турчин ,славянин ,индиец ,някакъв тракийски потомък или ? Моля те ,кажи ми - супер интересно ми е.

А колкото до руското гориво и политиката на Путин - ми търси начин и той да има влияние тук. Нищо учудващо не виждам. В момента правителството лапа кура на ЕС и САЩ за щяло и нещяло. Ех ,в какъв хубав свят живеем 8-)

ForTrant
05-27-2011, 22:31
Ама как няма да те интересува? Мен не ме интересува ако води анти-политика срещу Йемен или Хазария, но става въпрос за България, всеки помни ПутКинската зима, когато няколко седмици ни остави на студено. Когато става въпрос за собствената ти страна, няма право на изключения, мен как няма да ме интересува, че Путкин иска да ни ДОИ като крави?
Бесило за хазарите от овърГЪЗ, Лукойл и ГЪЗпетрол
:booooomb:

Друго няма да ти обяснявам, защото си ченге, каквото разбрал- разбрал, сега спокойно можеш да хващаш към Мосха при съмишлениците ти от хазарска русия.

Nam3less3
05-27-2011, 22:34
Ама как няма да те интересува? Мен не ме интересува ако води анти-политика срещу Йемен или Хазария, но става въпрос за България, всеки помни ПутКинската зима, когато няколко седмици ни остави на студено. Когато става въпрос за собствената ти страна, няма право на изключения, мен как няма да ме интересува, че Путкин иска да ни ДОИ като крави?
Бесило за хазарите от овърГЪЗ, Лукойл и ГЪЗпетрол
:booooomb:Абе да не си бил собственик на бензиностанция и бизнеса ти да е рухнал заради хазарите на Путин и газта му :-o

ForTrant
05-27-2011, 22:39
Не, но ме интересува като цяло каква политика води България, а политиката, която водехме беше никаква - тук към Путкин, ту към Буш, сега същата работа, ту към хазарска Русия, ту към Америка. Също така искам да се вземат такива решения, че да не оставаме българите без газ и отопление няколко седмици, само защото ПУТКИН е решил да си прави политика, и разбираш ли, това било нищо. Също така искам да се вземат такива политически решения, които са напълно изгодни за България, но това няма как да стане с нашта слаба политика, само министър Трайко Трайчев е що годе човек и засега държи фронта срещу руската пасмина, която иска да ни ДОИ като крави.
На теб ако не ти пука дали България ще трябва да плаща 7 милиарда + 100 пъти повече за 40 години, на мен ми пука, не искам държавата ми да става РОБ ( не че не е вмомента ), на Путкиновото управление и на славянската пасмина от Хазария. Да не говорим, колко кадърни неща правят руснаците и че тук вероятно ще стане 2ри чернобил.

ЗА БЕНЗИНОСТАНЦИИ НЕ ГОВОРИ, заради Мухобойко имаме най-големия аксциз в Европа за горивата, който разбира се е договорен с руският пумияр и шеф на Лукойл Валентин Златев

economynews. bg/борисов---амфетамини-и-зависимост-от-лукойл-news20218.html

Nam3less3
05-27-2011, 23:05
Не, но ме интересува като цяло каква политика води България, а политиката, която водехме беше никаква - тук към Путкин, ту към Буш, сега същата работа, ту към хазарска Русия, ту към Америка. Също така искам да се вземат такива решения, че да не оставаме българите без газ и отопление няколко седмици, само защото ПУТКИН е решил да си прави политика, и разбираш ли, това било нищо. Също така искам да се вземат такива политически решения, които са напълно изгодни за България, но това няма как да стане с нашта слаба политика, само министър Трайко Трайчев е що годе човек и засега държи фронта срещу руската пасмина, която иска да ни ДОИ като крави.
На теб ако не ти пука дали България ще трябва да плаща 7 милиарда + 100 пъти повече за 40 години, на мен ми пука, не искам държавата ми да става РОБ ( не че не е вмомента ), на Путкиновото управление и на славянската пасмина от Хазария. Да не говорим, колко кадърни неща правят руснаците и че тук вероятно ще стане 2ри чернобил.

ЗА БЕНЗИНОСТАНЦИИ НЕ ГОВОРИ, заради Мухобойко имаме най-големия аксциз в Европа за горивата, който разбира се е договорен с руският пумияр и шеф на Лукойл Валентин Златев

economynews. bg/борисов---амфетамини-и-зависимост-от-лукойл-news20218.htmlСега сме съюзници на хазарска хамерика, спокойно :D

BERCUT
05-31-2011, 18:45
Леле, ама тоя във всички теми ли се е изакъл.

Auriss
06-01-2011, 04:21
Е не се ли надушва, а ? 8-) То и без това в този раздел е като в обществена тоалетна ,ама като се появи някой на тежки дози Дуфалак в комбинация със силна умствена констипация, положението става трагикомично 8-) Пък и за капак безпрецедентната убеденост в благоуханието на собствените умствени отпадъци ,контрастиращи на фона на масовите говна ...

Ахъм ... бих казал ,че и тук е оставил следа. Ама и аз не оставам по-назад :D

Auriss
06-01-2011, 14:49
Auriss на колко години си,откъде и ми кажи телефонния си номер, ако т'ва на аватара си ти...

Е признавам ,веднъж и аз да остана като гръмнат....
Моя си е снимката ,да ,от София съм ,но дотук ;). На 20 годинки вече съм ти големичък ,ако въобще заради това ме питаш.