Влез

View Full Version : Бихте ли дали живота си на половинката си в името на любовта

amnessia
08-11-2010, 18:58
Бихте ли дали живота си на половинката си в името на любовта? :)

FuckedUp
08-11-2010, 19:10
НЕ

ShtrudeL
08-11-2010, 19:10
Не. Както не бих искала той да даде своя за моя.

Biskfitka
08-11-2010, 19:17
Едва ли...

SemperFidelis
08-11-2010, 19:38
Пусни една тема сега " Половинката ви ще се жертва ли за вас " и няма да е спам пф.

vagarious
08-11-2010, 19:42

Точно така. ;-)

mimka1912
08-11-2010, 20:09
Ами..не мисля, че съм дорасла за такава саможертва.

tuzaro
08-11-2010, 20:13
ако е някоя приятелка или приятел ше си дам някой орган, ама за гажето... като знам че може да ме зареже... остави майна

Sa6eks
08-11-2010, 20:54
HE !!!!!!!

obichamgo
08-11-2010, 21:25
100 процента да.. може да изглежда тъпо , но се пак така го мисля сега .. и мисля ,че ще го мисля и след време .. винаги съм си мислела ,че по добре той да е добре от колкото аз .. е аз бих си дала живота ,, за НЕГО .. :)

Greennight
08-11-2010, 21:26
Със сигурност ще има доста дето ше се изсилят,но реалността е друга-Едва ли бих,за жалост....

bebe7o
08-11-2010, 21:29
Абсолютно и категорично - ДА.

FuckedUp
08-11-2010, 22:25
Не ти вярвам? :smt116

TheOnee
08-11-2010, 22:28
ако е някоя приятелка или приятел ше си дам някой орган, ама за гажето... като знам че може да ме зареже... остави майна

SuNsEt
08-11-2010, 22:50
Първото зародено човешко чувство е СТРАХ за самия себе си.Отделен въпрос е че човек не е създаден за да бъде сам...Колкото и гадно да звучи за гаджето ми не бих си дала живота,а и не искам и той да го прави за мен...Но примерно за майка ми ...това е друго нещо.
ПП:темата е гадна. :?

OneGuy
08-11-2010, 23:21
Ако някога се влюбя истински бих отговорил на въпроса ...

razores
08-11-2010, 23:25
Лапешка раота

OneGuy
08-11-2010, 23:29
Лапешка раота

??? :(

neocide
08-12-2010, 02:18

awerw
08-12-2010, 07:44
ако я обичам може да го направя иначе не както съм със сегашната е просто връзка на малки години харесваме се сега и стотинка няя дам :razz:

lady__bird
08-12-2010, 07:48
По принцип - да . Дефакто - не :D Много относителен въпрос.Може би ако говорим за мъжа ми,с когото ще сме щастливо заедно от 10-20години,може и да кажа да :lol:

mArMaLaDkA
08-12-2010, 07:52
Нали ако го освободя от присъствието си, ще му се отще да живее, бе! 8-)
Никакви самоубийства, глупости и прочие. Досаждане на макс. 8-)

bratignat
08-12-2010, 08:07
Ако имаше някой готов на това, то той нямаше да е в този форум, а на "едно по-добро място".

А аз да попитам вие вярвате ли в интелигентните блондинки...щото изглежда, че аз не вярвам.

vampire_girl_
08-12-2010, 08:46
да умреш заради някакви животински импулси, някаква низка страст, химия... я не се излагайте. не е нужно уважение, за да са заедно двама души. следователно, щом като няма уважение, значи гаранцията, че след смъртта на единия другият няма да пърха по трети индивиди е минимална. трябва да си кръгъл глупак, за да се жертваш за нещо такова. бисер пред свинете не бива да се хвърля.
Ти,хората които обичаш свине ли наричаш?Ако да,много жалко (:
Ако да обичаш и да си всеотдаен на нещо - било то и друго човешко същество е " животински импулси, някаква низка страст, химия..." , дано всички сме такива долни създания,подчинени на първичните инстинкти.
Ако някога,обичаш някого до толкова,че да си готов/а да да го поставиш пред себе си,ще разбереш защо не съм съгласна с теб (:

bebe7o
08-12-2010, 08:48
Не ти вярвам? :smt116

Ако искаш.

wukktoruQ
08-12-2010, 08:55
Задаваш въпроса много общо...както казаха преди мен за мъжа с който съм заедно от 10 години,бих го направила...ако съм сигурна,че човека си заслужава.

Elenichkaa
08-12-2010, 09:04
Сега съм заедно с човек,когото познавам от малка.Много дъжа на него и страшно много му вярвам.Може би е единственият,в който все още имам вяра.
Да,ще си дам живота за него,защото без него,моят живот не струва!
Но не ви съветвам да го правите и вие!При мен нещата са с много голяма предистория и много силни.Това не е поредното хлапащко увлечение,а нещо много силно.Мисля,че дори любов е слаба дума!

По-горе го казаха- бих го направил/а за съпруг/съпругата си!Много правилно!

Пс:Авторе кажи направо какво те мъчи.Да не би с приятелката ти да се е случило нещо? :(...съжалявам ако е така!

ByBinKaa
08-12-2010, 09:19
Със сигурност ще има доста дето ше се изсилят,но реалността е друга-Едва ли бих,за жалост....

Освен тва, едва ли някой, който е писал ДА би го направил наистина, ако се наложи :) Мое мнение!

zlonamerena
08-12-2010, 09:19
НЕ! :oops:

ShtrudeL
08-12-2010, 09:31
Задаваш въпроса много общо...както казаха преди мен за мъжа с който съм заедно от 10 години,бих го направила...ако съм сигурна,че човека си заслужава.

ПХАХАХАХАХА ^^ ХА ХАААА ХА ^^

Да се самоубиеш (защото това си е самоубийство) заради някой друг е чиста обида към родителите и към себе си. + това не е никак геройски,а говори само,че си един жалък идиот неоценяващ живота,който му е даден. Ако човека Х,който обичаш умира от естествена или не смърт,то трябва да умре,защото му е дошло времето и не можеш да направиш нищо,за да промениш фактите.
Ако някой ми каже,че е готов да даде живота си за мен,мнението ми за него ще спадне коренно много.Ще го помисля за слабохарактерен,не можещ да контролира себе си и чувствата си. Неблагодарен за живота,който му е даден.

ЕДИТ: ЧовекО какво значи "Човека да си заслужава" О.о Всички имаме първи шанс. Шанса ни,че ни е даден живот. Втория не го даваш ти.

venelinka
08-12-2010, 09:48
Да... смятам, че няма нищо по-възвишено и по-благородно от това да дадеш живота си за човека, когото обичаш. :)

wukktoruQ
08-12-2010, 09:52
^Не е трудно да умреш за някой,трудно е да намериш такъв,за който да го направиш!

Di
08-12-2010, 10:01
никога

wukktoruQ
08-12-2010, 10:27

Да се самоубиеш (защото това си е самоубийство) заради някой друг е чиста обида към родителите и към себе си. + това не е никак геройски,а говори само,че си един жалък идиот неоценяващ живота,който му е даден. Ако човека Х,който обичаш умира от естествена или не смърт,то трябва да умре,защото му е дошло времето и не можеш да направиш нищо,за да промениш фактите.
Ако някой ми каже,че е готов да даде живота си за мен,мнението ми за него ще спадне коренно много.Ще го помисля за слабохарактерен,не можещ да контролира себе си и чувствата си. Неблагодарен за живота,който му е даден.

ЕДИТ: ЧовекО какво значи "Човека да си заслужава" О.о Всички имаме първи шанс. Шанса ни,че ни е даден живот. Втория не го даваш ти.

Добре...представи си,че човека Х,който обичаш е смъртно болен и единствения начин да оживее е да му се дари сърце,бъбрек или т.н.,но примерно,както често се случва в България,няма налични и Х трябва да чака,а това ще е фатално за него?Не би ли дала свой орган за да го спасиш?(казвам го като пример)

InloveAgain
08-12-2010, 10:42
Мисля,че не бих :).Всичко друго бих направила,но живота си-не :).Крайно против съм тези неща.Ако има начин бих помогнала,по един или друг начин,то такова нещо не бих направила или поне за момента.

XTREMEFREERIDE
08-12-2010, 11:15
: )

ShtrudeL
08-12-2010, 11:16

Добре...представи си,че човека Х,който обичаш е смъртно болен и единствения начин да оживее е да му се дари сърце,бъбрек или т.н.,но примерно,както често се случва в България,няма налични и Х трябва да чака,а това ще е фатално за него?Не би ли дала свой орган за да го спасиш?(казвам го като пример)

ЧовекО едно е дададеш орган и да продължиш да живееш,съвсем друго е да дадеш живота си. О.о

nelly46
08-12-2010, 11:45
100 процента да.. може да изглежда тъпо , но се пак така го мисля сега .. и мисля ,че ще го мисля и след време .. винаги съм си мислела ,че по добре той да е добре от колкото аз .. е аз бих си дала живота ,, за НЕГО .. :)

+1 :) :) :) :)

neocide
08-12-2010, 12:45

987654
08-12-2010, 15:20
И за какво ще си дадете живота, вие да умрете, а той да си живее и да си намери друга?
Или си мислите, че в името на тази жертва ще ви остане верен до гроб!?

iiordanova
08-12-2010, 16:23
Не напразно е казано " Никога не казвай никога! " ..
Затова не мога да бъда сигурна какво ще ми се случи за напред.
На този етап от живота си - не не бих. (: Но пак казвам , не знам какво ще ми се случи в бъдеще.

nimfernal
08-12-2010, 16:31
Аз съм егоцентрично и самовлюбено същество и мисля че отговора се подразбира - НЕ

lifelesscorpse
08-12-2010, 17:55
Въпроса ти е зададен много неясно.В този му вид мога да го разбера поне по 5 различни начина.Когато поясниш-тогава ще отговоря ;)
Както виждаш-всеки го разбира различно от досега отговорилите.

Rhoads
08-12-2010, 18:00
gtfo bitch im doing science

GregoryHouse
08-12-2010, 18:15
Къф е смисъла да мра аз? Като умра за любовта и съм умрял...за кфа любов говорим...

sasha_90
08-12-2010, 18:26
Не съм мислила.Едва ли някой е.А ако се замисля-зависи от човека.

teenems
08-12-2010, 18:30
ъм, едва ли ..

7227
08-12-2010, 18:30
и като си дадеш живота как ще сте заедно :razz: :razz:

krem4et0
08-12-2010, 19:15
Все още не се е родил човекът, за който бих жертвала живота си. Авторката, ти Lady_of_the_roses от bg-mama ли си?

amnessia
08-12-2010, 19:35
Сега всеки разбира въпроса по различен начин :) Аз задавам въпроса така че : не половинка на 15-16 :? става въпрос за зряла възраст разбира се :) Мне нямам никакви проблеми в любовта свързани със смърт :) Просто питам какво мислите :)

mnogoznaikO
08-12-2010, 19:37
Не мисля :)

Valento
08-12-2010, 19:40
Прекалено егоистична постъпка е това...

mnogoznaikO
08-12-2010, 19:52
Ммм , той автора нещо не е написал коректно въпроса . Да дадем живота си , за да може половинката ни да е щастлива ? -> НЕЛОГИЧНО МИ ЗВУЧИ ТОВА , АКО ТОВА ИМАШ ПРЕДВИТ >>>> :)

Iria
08-12-2010, 19:54
Не, може би ако открия истинската любов ще мисля по различен начин. :)

soul1199
08-12-2010, 20:55
бих дала за сестрите ми или някоя от приятелките ми,но за гаджето-не съм сигурна

krem4et0
08-13-2010, 06:16
amnessia, на 25 съм, имам връзка от 6 години, живеем заедно. Достатъчно зряло разсъждавам. Обичам го, но все още не се е родил човекът, който обичам повече от себе си. Един ден за децата си вероятно бих се жертвала. На този етап не бих се жертвала заради половинката си. Най-ценното, което имам е моят живот. Той определя моя свят в някаква рамка - от раждането до смъртта ми. Приключа ли с живота си, вече няма нищо. Да му дам кръв, да му дам бъбрек - ок, но не и да жертвам живота си!

obichamgo
08-13-2010, 08:01

да добре казано :) .. дали ще гледате как се мъчи от това просто да му дадете каквото му е нужно.. аз при най-малкото му нараняване откачам говота съм да си дам всичко ,но да се оправи незнам ако се стигне до там че да му трябват органи ( да не дава Господ) ...

И за какво ще си дадете живота, вие да умрете, а той да си живее и да си намери друга?
Или си мислите, че в името на тази жертва ще ви остане верен до гроб!?

ха..в случея аз ще искам да е просто щастлив и ЖИВ>.. независи му от другото...

Whoopdedoo
08-13-2010, 08:07
И като си дам живота кво? Да се самоубия в името на любовта ни? :razz:
Да застана пред куршум или нещо подобно да, ама автора не е уточнил какво точно...

Naive
08-13-2010, 12:02
Добре...представи си,че човека Х,който обичаш е смъртно болен и единствения начин да оживее е да му се дари сърце,бъбрек или т.н.,но примерно,както често се случва в България,няма налични и Х трябва да чака,а това ще е фатално за него?Не би ли дала свой орган за да го спасиш?(казвам го като пример)Човешките органи не са части за автомобил, които могат да се заменят с нови. Каквото и да си говорим, това е истината. Ще удължи живота му със седмици/с месеци/с няколко години, но след това човекът ще умре... Просто това не са части, които могат да се подновяват отново и отново. Вярно, в такъв момент надеждата умира последна и всеки вярва, че човекът му ще продължи да живее дъъъъълги години, но ако това не се случи, а на мен ми е трудно да живея без даден орган и следствие на това умирам и аз. Какво става? Два погубени живота.
Не бих дала живота си навярно... може би само за детето си, ако/като имам след време.

silvencety
08-13-2010, 12:08
Любовта си е любов ,това е друго нещо ..
Не бих си дала живота или квото и да е ,защото не се знае как ще се промени и дали няма да ти забие нож в гърба ..

definition
08-13-2010, 13:42
Ако темата е примерно:
Разкарвате се с гаджето си и премерно некой с патлак или нож напада гаджето ви и бихте ли застанали на пътя на нападателя? Аз КАТЕГОРИЧНО ДА !

amnessia
08-13-2010, 13:45
Да си даде човек живота нямам предвид орган 8-) Органа е част от организма на човека.Така е , трябва да се намери истинският човек за когото,си способен да си дадеш живота.

xinfamous
08-13-2010, 13:51
Всеки отговорил с 'Да' още съвсем нищо не е видял от любовта и е тотален улигофрен. :/

Slamdancer
08-13-2010, 14:03
No.

krem4et0
08-13-2010, 17:47
Да си даде човек живота нямам предвид орган 8-) Органа е част от организма на човека.Така е , трябва да се намери истинският човек за когото,си способен да си дадеш живота.

Пълни глупости! Човекът до мен е Той, истински е и го обичам почти колкото обичам себе си, но не бих дала живота си за него! Един ден вероятно бих го дала за детето си, но не и за друг човек. Аз съм си най-необходима не себе си.

amnessia
08-13-2010, 18:13
Еми обичайте се :)

krem4et0
08-13-2010, 19:19
Еми обичайте се :)

Нещо се съмняваш ли? Защо любов трябва да е равно на саможертва. Любовта е равно на споделяне (за мен). Мога да споделя болката му, ще изстрадам с него всичко, през което може да ни се наложи да минем, ще търсим варианти, за да оцелеем и да сме добре (двамата). Егоистично е ако го оставя, а не ако не му дам сърцето си (например). Второто е инстинкт за самосъхранение.

m1nik
08-14-2010, 12:04
да

m1nik
08-14-2010, 12:15
Всеки отговорил с 'Да' още съвсем нищо не е видял от любовта и е тотален улигофрен. :/

Ако знаеше как се пише "Олигофрен" сигурно щях да ти повярвам..

amnessia
08-14-2010, 12:37

Ххха да неграмотник 8)

Neutral
08-14-2010, 13:29
Не,както и той неговия

FiRe_LaDy
08-14-2010, 14:06
Не .. за жалост. Но пък и да го дам какво? Дали той ще се радва, че живее за сметка на това, че аз не?

awesomesheepy
08-14-2010, 18:33
Не бих го дала.
Колкото и егоист да съм.
8-)

mustangg
08-14-2010, 19:22
НЕ!

summerz
08-14-2010, 21:24
Автора имаше предвит ако дойде Хитмен и стерля 3 пъти по приятелката ви вие ще се хвърлите ли като геройте от филмите за да поемете куршумите и да умрете за половинката си , не знам кво не му разбрахте

xinfamous
08-14-2010, 21:28

Обърках..смятай! :(

loliii
08-15-2010, 12:08
НЕ. За да дам живота си на някого трябва да смятам, че той заслужава да живее повече от мен, а това е абсурдно. На никого не бих дала живота си. Все пак човечеството /а и всички живи организми/ оцеляват заради инстинкта за самосъхранение, тъй че не мисля, че и вие бихте го дали. Повечето от вас, които отговарят Да просто са гледали много филми. Хора, погледнете реалността в очите - ако стане нещо на живот и смърт 100 % ще се борите със зъби и нокти да оживеете, та сигурно и родителите си ще отрепете. Просто такъв е животът.

perfect_stranger
12-29-2011, 20:11
Ако съм много била привързана бих извършила след смъртта му Сати . В Европа няма как да стане обаче . Е нали сме Булгаристан обаче все някак ще мине кладка в центъра на София .

xoxi
12-29-2011, 20:24
Не. Не бих дала живота си за някой.
Ако сме поставени пред дилемата аз да умра за него или той за мен, аз предпочитам той да даде живота си за мен.
И то не защото съм егоист.
Мога бегло да си представя колко боли загубата на любим човек.
Аз ако дам живота си за него... просто ще го дам и толкова. Той е този, който ще трябва да се справя след това с болката по загубата. А аз щом съм била готова да умра за него, значи го обичам. А щом го обичам, не бих искала той да страда. Съответно не бих си дала живота за него.
Предпочитам аз да съм тази, която да понесе всичката тази болка, самообвинения и т.н.

Rebirthing
12-29-2011, 20:40
Зависи, но предполагам, че мога да се гътна заради него инцидентно.

anonymous708973
12-29-2011, 20:50
Не. И не искам да чувам той да дава живота си за мен. Каква любов е, ако единият е мъртъв?
Орган, костен мозък, ако стане нещо, не дай си, Боже, веднага, дори не трябва да ме моли.

fenkaaa
12-31-2011, 05:28
Представям си ситуация,в която сме аз и той,пред нас човек с пистолет и тръгва да стреля по него.. мисля,че ще застана пред него :D а и той би го направил за мен :)

BornToRaiseTheHell
12-31-2011, 07:13
Всъщност, бих.. което много ме плаши, защото както каза Пантър, каква любов ще е , ако единия е мъртъв? Но, знам ли.. , не мога да си представя, че аз имам възможност да го спася или да му помогна и да не го направя. :)

sladur4etyYy
01-02-2012, 15:40
не, разбира се, ама че абсурден въпрос.

ADMIRALKA14
01-02-2012, 15:56
Не бих дала живота си за никого, колкото и егоистично да звучи това.

loveca777
01-02-2012, 16:33
Естествено ,че ДА
Аз не ми се живее
А и защо само в името на любовта?
като ви чета май никой не се е влюбвал

loveca777
01-02-2012, 16:34
Представям си ситуация,в която сме аз и той,пред нас човек с пистолет и тръгва да стреля по него.. мисля,че ще застана пред него :D а и той би го направил за мен :)

естествено , като те обича няма какво да му мисли...

Concussion
01-02-2012, 16:35
Не се знае в каква ситуация ще ме постави живота... Вие също не знаете.

SisiStrange
01-02-2012, 17:07
Не. Бих направила всичко, за да го спася, рискувайки живота си. Винаги има начин и никъде няма такава ситуация, в която да няма междинен избор. Ако идеята е изпречване пред куршум, няма да се метна пред него така, че да умра - ще си подложа ръката по-скоро. Така и двамата оживяваме. Ако му трябва орган, който не мога да му дам без да умра - по-скоро ще убия и ще намеря орган (да, да, знам, егоистична ку*ка, все тая). Варианта със саможертвата е за хора, които са прекалено примирени, за да търсят алтернатива.

ScarletBite
01-03-2012, 00:02
край разревах се. такава патетичност... да, разбира се, бих дала живота си в името на любовта. ха-ха-ха.

SmilezZz
01-03-2012, 08:51
Не. И не искам да чувам той да дава живота си за мен. Каква любов е, ако единият е мъртъв?
Орган, костен мозък, ако стане нещо, не дай си, Боже, веднага, дори не трябва да ме моли.

Напълно съм съгласна. Просто няма какво друго да се добави.

Hilary_
01-03-2012, 09:40
все още не се е родил човекът, който обичам повече от себе си. Един ден за децата си вероятно бих се жертвала. На този етап не бих се жертвала заради половинката си. Най-ценното, което имам е моят живот!
Както винаги съгласна с теб!! :)

ShadyStyle
01-03-2012, 09:56
nah, 2 dangerous 4 me