View Full Version : Вашите принципи
MaLkaTa_LaDy
08-17-2010, 18:58
Има ли такова нещо като принципи в любовта? Много хора казват, че изневяра не прощават, че един път били ли са с някого, повече нищо няма да се получи и т.н. и т.н. Вие имате ли си свои правила? Какви са те? Иии въпросът, заради който пускам темата: Кога си позволявате да нарушите собствените си закони?
Единствения принцип,който 2/3 пъти наруших беше след раздяла да се съберем отново.Никога не се получава.Какво ме накара да постъпя така?Може би това,че съм наивна или грешката да имам надежда до последно,че нещата могат да се променят.
Аз само изневяра не бих простила в никакъв случай, за всичко друго бих направила компромис.
Не бих простила да ме залъгват в чувствата си. Да ми разправят, че ме обичат само за да не скъсаме. Смятам, че отношенията във връзката трябва да са чисти. Любов, харесване, привличане - избирай или се махай.
Колкото до изневярата всеки разпарвя, че би скъсал другия, ама 90 % не го правят. Стигне ли се до истинска връзка и истинска любов как да скъсаш човека, на когото най-много държиш? Може да е тъпо ама веднага ще повярваш на лъжите, че те обича и че е било само физическо привличане. Просто вътрешно ще искаш да е така.
Досега не съм си нарушавала принципите. Разбрах, че момчето Х не изпитва към мен, това в което се кълнеше и му бих дузпата. Ама винаги има първи път. ;)
partychild
08-17-2010, 20:36
Не прощавам изневярата и лъжата
SemperFidelis
08-17-2010, 20:59
Не съм перфектен, че да упреквам другите ако направят нещо. Първо ще помисля хубаво после ще взема решение. Това ми е принципа.
Хайде, хайде.
Всеки има принципи докато не му се наложи да ги престъпи.
Хайде, хайде.
Абсолютно. И аз винаги съм си мислела, че имам.. нещо като принципи...а в последствие к'во се оказа.. Нищо нямам.
kaishence
08-17-2010, 21:34
Хайде, хайде.
Нямаше как някой да го каже по - ясно ! :) Евала за което :) !
Foreverbg
08-17-2010, 22:28
Принципи нямам. Всичко си зависи от ситуацията 8-)
аз имам едно правило, задължително да е красива.
Колкото до изневярата всеки разпарвя, че би скъсал другия, ама 90 % не го правят. Стигне ли се до истинска връзка и истинска любов как да скъсаш човека, на когото най-много държиш? Може да е тъпо ама веднага ще повярваш на лъжите, че те обича и че е било само физическо привличане. Просто вътрешно ще искаш да е така.
Стигне ли се до истинска любов, както ти го каза, едва ли някой би тръгнал да изневерява. И все пак, аз лично лесно бих скъсала човека на когото държа. Изневярата от негова страна ще ми покаже той колко държи на мен. Изневери ли ми веднъж, значи може да се повтори. Изневярата също така ми показва, че той търси нещо, което аз нямам или не мога да му предложа. Ако той не може да се примири с това и бяга по чуждото, то за какво ми е такава връзка? Въобще кой иска такава връзка?
ShtrudeL
08-17-2010, 22:57
Аз май нямам. Ако ината е в графата "принципи"...
Прекалено е филмарско туй с лъжата и изневярата. Бих простило и двете. Идеята е да не обичаш толкова вманиачено. Приказки като "не мога без теб,за мен ти си всичко" и т.н са пълни глупости. Гледам да не ми е тъжно за чужди фалове,които по някакъв начин ме засягат. Гледам и да не ограничавам и да не вземам свободата на теЗ,на които държа. Както и не понасям да ме разпитват къде съм била,с кой,какво съм правила и т.н.
ShtrudeL
08-17-2010, 23:03
Стигне ли се до истинска любов, както ти го каза, едва ли някой би тръгнал да изневерява. И все пак, аз лично лесно бих скъсала човека на когото държа. Изневярата от негова страна ще ми покаже той колко държи на мен. Изневери ли ми веднъж, значи може да се повтори. Изневярата също така ми показва, че той търси нещо, което аз нямам или не мога да му предложа. Ако той не може да се примири с това и бяга по чуждото, то за какво ми е такава връзка? Въобще кой иска такава връзка?
Човеке разбира се,че има милиони хора,които биха му дали какви ли не неща. оО Какво неочаквано има в случая? Истинска любов...блях...колко гнусно.. Да не мислиш,че твоя човек ще те обича до старини? Просто ще свикне с теб и дори няма да те харесва. Дори да можеш да му дадеш това,което иска в един момент няма да си му интересна вече. Оо Наистина...какво неочаквано/изумително виждате в изневярата?
Аз не бих изневерило,щото ще съм с гузна съвест и ще се чувствам ужасно,но бих разбрала мотивите на човека до мен ако ми изневери. Оо Да ще ми е ужасно гадно и тъжно,но е напълно нормално. Оо
Punisherrr
08-18-2010, 06:44
Нямам някъв списък с конкретни правила.
При връзките нещата се преценяват на момента. Ситуациите и отношенията с даден човек са различни винаги и не е нужно да робувам на някакви правила, за да реагирам правилно.
Колкото и да съм се се опитвала да правя някакви заключения за любовта и т.н., никога не може да се определи строго какво трябва и какво не.
Elenichkaa
08-18-2010, 06:53
За принципи в любовта,ами те са си еднакви с принципите спрямо живота,поне за мен!
За изневярата - тя за мен не кой знае какво,досега не съм изневерявала и не мисля да го правя,първо е супер тъпо,след като не искаш да си с тоя човек му го казваш,без да правиш "циганска" работа да го развърташ!
Дали бих простила изневяра - мисля,че не!И то не от самата изневяра като акт,ами заради лъжата,заради унижението и прочие.
Принципи като честност,достатъчно свобода,отстояване на мнението и т.н.
dimitar_ak
08-18-2010, 07:05
Няма правила и за всяка връзка нещата са индивидуални. Тук много казват, че не прощават изневяра, но секса не е всичко. Аз от няколко седмици съм разделен с приятелката си. Усещането ми е такова, че ако сега ми се обади с желание да опитаме отново дори няма да попитам била ли е с мъж докато сме разделени.
BlindedAngel
08-18-2010, 07:35
Имам само 1 принцип - Ако е над 50 кила не става !!! 8) 8-)
Стигне ли се до такава връзка ти може да го обичаш, ама той теб не. ;) И освен това в този случай ти не мислиш логично, а действията ти са емоционални. Просто не е толкова лесно. Жените, които са малтретирани, не могат да избягат от съпрузите си, защото ги обичат и са свързани с тях. Какво е една изневяра тогава?
ShtrudeL, дори не съм мислила на старини с кой ще съм и колко ще ме обича. Пък и както той може би ще свикне с мен, така и аз ще свикна с него и тогава ще мисля сигурно и по друг начин. Макар, че изневярата пак би била непростима за мен.
Сега мисля за сегашната си връзка и какво бих направила в дадена ситуация. Не виждам ти какво нормално намираш в това.
loliii, не ми се вярва една малтретирана жена да обича мъжа си. Може да го е обичала в началото, но след малтретирането.. съмнява ме. Повечето такива жени не бягат от страх, а не от любов.
Иначе възможно е аз да го обичам повече или пък той въобще да не ме обича. Не съм от хората обаче, които предприемат действия водени от емоциите си. Така, че колкото и да го обичам, не бих му простила. А ако той не ме обича.. тогава защо сме заедно?
Има ли такова нещо като принципи в любовта? Много хора казват, че изневяра не прощават, че един път били ли са с някого, повече нищо няма да се получи и т.н. и т.н. Вие имате ли си свои правила? Какви са те? Иии въпросът, заради който пускам темата: Кога си позволявате да нарушите собствените си закони?
Аз не следвам правила в любовта, постъпвам според хората и ситуацията. Не знам дали е нещо като принцип, но когато обичам някого и вярвам в нас, се боря докрай!:)
Някой по-горе беше казал, че се опитва да не съди и да разбере постъпката на всеки, е, аз съм същата, но това не е принцип в любовта за мен, а в живота като цяло:)
YourFavouriteDrug
08-19-2010, 10:50
никога не бих останала с някой, ако знам, че ми изневерява или по някакъв начин ме потиска.
и никога не бих тичала след момче...
никога не бих стигнала дотам да не мога да живея без даден човек /изключваме приятели :D /
абееее..нека да не казвам никога, ама не бих се заравяла в миналото повече, отколкото трябва.
иии както каза щрудел не бих си позволила да огранича свободата и личното пространство на човека до мен :-D
Единственото нещо,което никога не бих простила е изневяра. Това е единственият ми принцип в любовта - не бих позволила никога на никого да ме залъгва! Щом е решил да изневери значи не ме заслужава :)
obichamgo
08-19-2010, 12:02
Адски адски правилно..когато обичаш някого не вярваш , че той би сторил нещо такова .. аз не съм изневиряваала и НИКОГА НЯМА .. мисля , че и аз не бих простила изневяра ,но незнам се пак има един лаф "любовта е сляпа"...
И все пак ако момчето което обичам го направи ще съм потресена.. ще мисля много и все пак ако се стигне до там , че да го "скъсам" ще плача много..защото любовта ми към него е голяма..Но все пак вярвам, че той не би направил нещо такова... :-) :-) :-)
Hopegiver
08-19-2010, 12:34
Всичко си остава относително..
и все пак мисля, че имам някакви принципи.. но не се знае до кога..
и дали ще се стига до "употребата им" ;д
Принципите са за изградени личности. Ние сме деца.
Един път бивша - завинаги.
Никога не казвай "обичам те" първи.
Първо образование и доходоносна работа, след това задомяване и деца.
Тя е просто една жена...
Секс на 3-та среща.
Стига толкова.
От тия съм прекрачвал само последния принцип... бая пъти.