PDA

View Full Version : Плодова диета или просто ограничаване?

SuperBadSuperFresh
08-18-2010, 11:32
Здравейте.Искам да зарежа боклуците и да наблегна на плодовете.Само че се чудя дали просто да ям ей така плодове,като огладнея или да спазвам някаква точна диета?И ако може някой да ми каже някоя плодова диета,ако не изпробвана,то поне с плодове,които се намират в България лесно.От 1 час чета за някакви странни плодове,съвсем се омотах 8-) .Така и така ще почвам,искам да сваля килограми.Ще си тренирам и на кростренажора и коремни преси,разбира се.Някакви съвети?

Little_Lady93
08-18-2010, 11:45
Ако колкото мислехте, толкова и действахте по въпроса...
Има 100000000 теми с 10000000000 диети в тях.
Сериозно, какво точно очакваш да ти кажем, различно от всичко изписано във форума

SuperBadSuperFresh
08-18-2010, 12:14
Ако колкото мислехте, толкова и действахте по въпроса...
Има 100000000 теми с 10000000000 диети в тях.
Сериозно, какво точно очакваш да ти кажем, различно от всичко изписано във форума

Нещо синтезирано в 5 изречения и насочено изцяло към плодовете,мерси че попита.

teddyx33
08-18-2010, 12:21
Пхах.
,че темата с диети е пълна с такива.Кой би отделил 20 часа докато намери това,което иска.
И не знам ама в повечето плодове се съдържа захар.Не е баш най-добрата диета.Единственото ,което мога ти кажа е да не прекаляваш с тях и да не забравяш да набавяш и други храни.Изключваш сладко,тестено ,мазно и това е.
За диета от плодове не знам ...

Little_Lady93
08-18-2010, 12:21
- попринцип не е хубаво да караш само на плодове
- на ден яв само един вид плод (само ябълки, само диня и пр.)
- избягвай гроздето, бананите и авокадото (най-добре не ги яж изобщо)
- най-хубаво е да ядеш дребни, безкостилкоци плодове като малини, къпини, боровинки и др. (ако имаш финанскова възможност и има къде да ги намериш)
- НЕ прекалявай с плодовете, имат много захари

ri41
08-18-2010, 12:30
ей много глад в тоя форум ей...

zoreto
08-18-2010, 12:32
^ +
Повече салата (зеленчуци, не не са толкова сладки )
не забравяй и зърнените неща и полезните фибри в тях /овесени ядки :smt007 , и всякакви такива
мляко то също е полезно
позхолявай си и по малко хляб в седмицат а,хляба не е толкова вреден ,колкото си мислим
и повече вода

SuperBadSuperFresh
08-18-2010, 12:58
- попринцип не е хубаво да караш само на плодове
- на ден яв само един вид плод (само ябълки, само диня и пр.)
- избягвай гроздето, бананите и авокадото (най-добре не ги яж изобщо)
- най-хубаво е да ядеш дребни, безкостилкоци плодове като малини, къпини, боровинки и др. (ако имаш финанскова възможност и има къде да ги намериш)
- НЕ прекалявай с плодовете, имат много захари

Ей,това за само един вид плод не го знаех,благодаря ти.
zoreto,аз хляб не обичам и без това 8-)

WaterLilly
08-18-2010, 13:12
Little_Lady93, защо пък да не яде банани?

teddyx33
08-18-2010, 13:17
Little_Lady93, защо пък да не яде банани?
Аз знам,че в тях има най-много захар.И изобщо се изключват от диетите.

ri41
08-18-2010, 13:20
аз пък ще викажа, че преди време като отслабнах ядях и банани и кво от това, стига с тия глупости, все пак не е вафла нали

tamarichka
08-18-2010, 13:32
^ +
Повече салата (зеленчуци, не не са толкова сладки )
не забравяй и зърнените неща и полезните фибри в тях /овесени ядки :smt007 , и всякакви такива
мляко то също е полезно
позхолявай си и по малко хляб в седмицат а,хляба не е толкова вреден ,колкото си мислим
и повече вода

яж от всичко но по малко / изключи вредните храни .. те не носят почти нищу , не е като плодовете и зеленчуците - носят витамини
млечните - носят калций и така нататък
зърнените - носят енергия
по добре ,започни деня със нещу което ти набавя енергия защото ако не го направиш .. после няма да имаш кой знае колко енергия да извършваш някой неща ..
и завърши деня със най - лекото което можеш да се сетиш
например: салатка , плод или кис. мляко
ии НИКОГА ама никога не изключвай някой от тези неща от менюто си ,особено хляба .. от личен опит знам
надявам се да съм помогнала :)

Little_Lady93
08-18-2010, 14:07
аз пък ще викажа, че преди време като отслабнах ядях и банани и кво от това, стига с тия глупости, все пак не е вафла нали

Оф, как мраз така като почнете. Нищо не е вредно в малки количества.
Но, ако яде по 3 банана на ден не само няма да отслабне, ми може и да качи. В диетологията банана не е плод, а е въглехидрат. Капиш?
Така, че ако ще отслабва е добре да избягва бананите.
Земете се образовайте малко :?
После като си достигне теглото, да си яде там отвреме навреме по някой банан и тва е. Се едно, че съм казала да кара само на вода.

PinkFloydSound
08-18-2010, 14:11
Не е така. Супер грешно е схващането, че от бананите се дебелее. Дори има диети с банани.
Точно тоя плод е адски важен за изхвърляне на шлаките от организма; за пречистване, за достигане на информация до мозъка и т.н.

ri41
08-18-2010, 14:19

Оф, как мраз така като почнете. Нищо не е вредно в малки количества.
Но, ако яде по 3 банана на ден не само няма да отслабне, ми може и да качи. В диетологията банана не е плод, а е въглехидрат. Капиш?
Така, че ако ще отслабва е добре да избягва бананите.
Земете се образовайте малко :?
После като си достигне теглото, да си яде там отвреме навреме по някой банан и тва е. Се едно, че съм казала да кара само на вода.
аз не съм яла по една торба банани, ядях по 1 за закуска!

Little_Lady93
08-18-2010, 15:01
Не е така. Супер грешно е схващането, че от бананите се дебелее. Дори има диети с банани.
Точно тоя плод е адски важен за изхвърляне на шлаките от организма; за пречистване, за достигане на информация до мозъка и т.н.

Ми кажи го на доктор Байкова тогава... щото тия неща като ги говорч не ги дрънкам ей така. Разговаряла съм със специалист и съм изчела сумати неща. От нищо не се дебелее ако е умерено. Само дето разнообразието е враг на диетата. Затова и моно диетите са така ефективни, макар и не полезни. И тъй като те не са полезни, се намира компромисния вариант - разделнмо хранене по дни. Защото когато хапваш Въглехидрат + Плодове/Зеленчуци или Белтъчини + П/З се усвоява 70% от енергичта а когато ядеш В+Б+П/З се усвоява 100%
И пак повтарям - в диетологията картофите и бананите са ВЪГЛЕХИДРАТ.

PinkFloydSound
08-18-2010, 15:06
Те са си въглехидрат по принцип. :D
Кво, почти да не приемаме въглехидрати ли? Даа, сега ще ми кажеш не да не приемаме, ами да им сведем до минимум приема. А случайно да си чувала отзиви за НВД? Колко е вредна, изтощаваща, с йо-йо ефект и т.н.?
Въглехидрати трябва да се приемат всеки ден, и то не в някакво мизерно количество. Говоря за полезни въглехидрати, разбира се.

Little_Lady93
08-18-2010, 15:08
Не, това което казвам, е че ако искате да отслабвате редувайте ден В+П/З и ден Б+П/З. Има и други начини, но това е най-лесния и няма йо-йо от него

LifeFitness0
08-18-2010, 15:10
НВД си е много добра диета(лично мнение)!Това че някои я бъркат с безвъглехдратна е друг въпрос.

PinkFloydSound
08-18-2010, 15:10
Не, това което казвам, е че ако искате да отслабвате редувайте ден В+П/З и ден Б+П/З. Има и други начини, но това е най-лесния и няма йо-йо от него
http://fitnessbg.blog.bg/sport/2010/03/15/optimalna-proporciia-vyglehidrati-proteini-maznini-v-edno-hr.511348

ri41
08-18-2010, 15:12
само да кажа, че да се ограничаваш е понятие съвсем различно от глада, ПРАВЕТЕ СИ ИЗВОДИТЕ САМИ!

Little_Lady93
08-18-2010, 15:31
Ясно ми е съотношенито...
Ти ще ми кажеш, че не работи като имам живи примери за това, и съм наблюдавала как отслбват.
Ако очаквате, че ще отслабнете без да си слагате спирачката и да спазвате определени правила, имам лоша новина - ще си останете дебели
И на мен не ми харесва, че ми се лепи ама ако само си седях на гъза и се оплаквах нямаше отлабна.

Колкото до различните диети - има колкото диетолози толкова и теории
Материалите в интернет и в книгите като цяло си противоречат
Според мен най-доброто е да слушате тялото си и да разграничавате глад от лакомия, ама някои трудно го постигат :)

PinkFloydSound
08-18-2010, 15:34
Дори не си си направила труда да прочетеш статията и да видиш за какво става въпрос... Не се набляга на съотношението.
За мен хората, които мислят само и единствено за килограмите си и пренебрегват здравето си с цел да отслабнат колкото се може повече, не са нищо друго освен... тъпи. Съжалявам, че ще трябва да го кажа, ама си е така. Че то и само на вода и водорасли да караш, пак ще има ефект и ще слабееш. :lol: Ама това не значи, че е здравословно.
И нищо лично, ама не приемам съвети относно ядене и ограничения от момиче, което приема по 700 калории на ден, прилича на анорексичка и е (уж) бивша такава.

ri41
08-18-2010, 15:42
ми да тоя който гладува си мисли, че нормалното хранене е лакомия :-D

RedJeans
08-18-2010, 15:42
Да не правя тема:Ако нали ям само когато ми се яде и колкото ми се яде,но от "полезните" храни(месо,зеленчуци,плодо е,млечни изделия) и там тренирам 3 пъти в седмицата и правя Pump it up ще има ли ефект,защото не мога да правя диети!Направих на Боряна диетата(за 5 дена) и 3 кг отслабнах,но с такива мъки,че по-добре да спортувам много :D

Little_Lady93
08-18-2010, 15:43
Статията съм я чела преди. Знам какво пише. И не съм казала нищо неразумно. Нито съм казала да се ядат по 800 калории, нито да се отказва напълно от каквото и да е било. Да не би хората, които не спазват диети, дасе хранят здравословно? - друг път
И аз не смятам, че белия хляб е необходим ама не ти се меся, макар, че дрънкаш глупости

krokkrok
08-18-2010, 16:36
Дори не си си направила труда да прочетеш статията и да видиш за какво става въпрос... Не се набляга на съотношението.
За мен хората, които мислят само и единствено за килограмите си и пренебрегват здравето си с цел да отслабнат колкото се може повече, не са нищо друго освен... тъпи. Съжалявам, че ще трябва да го кажа, ама си е така. Че то и само на вода и водорасли да караш, пак ще има ефект и ще слабееш. :lol: Ама това не значи, че е здравословно.
И нищо лично, ама не приемам съвети относно ядене и ограничения от момиче, което приема по 700 калории на ден, прилича на анорексичка и е (уж) бивша такава.

+

Little_Lady93
08-18-2010, 17:38
^ за кое по точно е плюса?
RedJeans, пробвай да ядеш по начина по който си написала и тренировките. С една подробност. Записвай си за всеки ден какво кога и колко хапваш. Сама ще усетиш ако си прекаляваш с храната и автоматично ще я понамалиш. Не гледай в темата с диети, там лъжат като за световно (а тука скачат масово срещу мен, при положение, че масово "менютата" включват половин краставица, кафе и цигара) :?
За мен от темата най-нормално се храни едно момиче, Shakira, макар, че хапва и малко боклуци.

Пък който иска, да не ми чете постовете, никого не задължавам! Вие си избирате как и дали изобщо да отслабнете. Защото с казване на "искам" също не става.
И още нещо - последното, което искам е да подтикна някого към хранително разстройство. Много от вас смятат едва ли не за срамно и голям недостатък това, че съм прекарала анорексия. Ще ви кажа едно - анорексията не е признак на слабост и безхарактерност. Много сте далеч от същността. И за добро или лошо, за да се оправя, ми се е наложило да разбера много неща за храненето.
Иначе във форума е пълно с момичета с хранителни разстройства като HexGirl и tonnie_, които не си признават, че са такива и уверяват, че техните начини на хранене (2 листа на ден или повръщане) са нормални. Смятате ли, че при това положение аз съм заплаха?

И накрая имам един въпрос - от кого приемате съвети? :-o

SuperBadSuperFresh
08-18-2010, 20:48
Ми те от никой.Съветите по принцип ми трябваха на мен,ама...

HexGirl
08-18-2010, 21:22
^ за кое по точно е плюса?
RedJeans, пробвай да ядеш по начина по който си написала и тренировките. С една подробност. Записвай си за всеки ден какво кога и колко хапваш. Сама ще усетиш ако си прекаляваш с храната и автоматично ще я понамалиш. Не гледай в темата с диети, там лъжат като за световно (а тука скачат масово срещу мен, при положение, че масово "менютата" включват половин краставица, кафе и цигара) :?
За мен от темата най-нормално се храни едно момиче, Shakira, макар, че хапва и малко боклуци.

Пък който иска, да не ми чете постовете, никого не задължавам! Вие си избирате как и дали изобщо да отслабнете. Защото с казване на "искам" също не става.
И още нещо - последното, което искам е да подтикна някого към хранително разстройство. Много от вас смятат едва ли не за срамно и голям недостатък това, че съм прекарала анорексия. Ще ви кажа едно - анорексията не е признак на слабост и безхарактерност. Много сте далеч от същността. И за добро или лошо, за да се оправя, ми се е наложило да разбера много неща за храненето.
Иначе във форума е пълно с момичета с хранителни разстройства като HexGirl и tonnie_, които не си признават, че са такива и уверяват, че техните начини на хранене (2 листа на ден или повръщане) са нормални. Смятате ли, че при това положение аз съм заплаха?

И накрая имам един въпрос - от кого приемате съвети? :-o
не ме намесвайте във вашите псевдо диетологични кавги !
Най-малко може да ме намесва патка която яде само до 12 чеса щото така си е решила :)
Точно в момента бих се изразила доста грубо към твоята особа , но няма ....
ЗА пръв път съм сагласна с Бианка ....
А ти момиче ходи се прегледай и внимаваи че и въздоха след 12 е калоричен :)
Аз ям малко и рядко защото работя иправя куп други неща а не си чеша езика цял ден

ri41
08-19-2010, 06:09
аз също бях очудена когато каза, че HexGirl има хранително разтройство, тя се храни напълно нормално и като се има в предвид, че е работеща

Lillyann
08-19-2010, 10:03
Точно пък анорексията си е признак на психическа слабост и безхаракатерност.Така и някои хора не разбраха, че човешкият организъм има нужда от всичко, но в умерени количества.Да, дори и от бял хляб.
И ако толкова искате да отслабнете ще трябва да си размърдате малко задниците, вместо да карате с по 700-800 калории на ден и да се чудите после защо организма ви е прецакан.

ri41
08-19-2010, 10:58
Точно пък анорексията си е признак на психическа слабост и безхаракатерност.Така и някои хора не разбраха, че човешкият организъм има нужда от всичко, но в умерени количества.Да, дори и от бял хляб.
И ако толкова искате да отслабнете ще трябва да си размърдате малко задниците, вместо да карате с по 700-800 калории на ден и да се чудите после защо организма ви е прецакан.
тва е истината, стига с тоя глад бе хора, трябва ви физическа активност, аз свалих 18 кг без никакъв глад(дори си похапвах добре) но трябва и движение, не може в къщи пред компа и да ядете един домат, един картоф, един портокал :?

Little_Lady93
08-19-2010, 17:28
Нима? И откъде черпите тази безгранична компетентност? И защо повтаряте това за калориите, ако сте чели постовее ми никъде не споменавам за тях :-o

HexGirl, малко по-спокойно с тона и епитетите, станала си на 19 години, а се дървия като на 12 :( Това, че се нахвърляш така настървено, когато ти кажат, че имаш проблем говори само за себе си.
Не ти казвам как да се храниш, нито съм казала на някого да яде до 12-13 часа. Да не гворим, че за 100ен път повтарям, че аз си правя излседвания и медицински е доказано, че това не ми създава проблем. Ти си тази за прегледа :) И- да имаш хранително разстройство, пък ти ако искаш го приемай :-P
Ако искаш изразявай се грубо към моята "особа" изообщо не ми пука

Lillyann
08-19-2010, 18:38
Аз не говоря специално за теб, а че на много момичета това им са дневните калории.И безграничната компетентност я черпя от елементарни знания, че организма като се подложи на такива ограничения се прецаква тотално и после му отнема дълго време да се възстанови.Както и да е, всеки си решава сам как да се храни и какво да прави с тялото си.

Little_Lady93
08-19-2010, 18:40
Аз също нямах впредвид теб за компетентността. А тия неща, залишенията и вредата ги знае абсолютно всеки, просто на някои не им пука

HexGirl
08-19-2010, 21:22
Нима? И откъде черпите тази безгранична компетентност? И защо повтаряте това за калориите, ако сте чели постовее ми никъде не споменавам за тях :-o

HexGirl, малко по-спокойно с тона и епитетите, станала си на 19 години, а се дървия като на 12 :( Това, че се нахвърляш така настървено, когато ти кажат, че имаш проблем говори само за себе си.
Не ти казвам как да се храниш, нито съм казала на някого да яде до 12-13 часа. Да не гворим, че за 100ен път повтарям, че аз си правя излседвания и медицински е доказано, че това не ми създава проблем. Ти си тази за прегледа :) И- да имаш хранително разстройство, пък ти ако искаш го приемай :-P
Ако искаш изразявай се грубо към моята "особа" изообщо не ми пука
И какво точно ми е хранителното разтройство ми е интересно :)
И ще бъда колкото си искам остра , защото ме дразниш .
Ти какво психоложката на форума ли ставаш вече ?
Не сити момичето което може да ми слага подобни етикети , точно ти най малко имаш парво .
Единственото ми психическо разтройство е че се вързвам на плиткоумните ти писания .
Със здраве и по една банка витамини венозно :)

Little_Lady93
08-20-2010, 07:22
:) забавляваш ме

GunSnSteelflowers
08-20-2010, 12:06
Тоя форум с анорексички и истерички ли е пълен? Много интересно как човек може през времето, в което не си брои калориите да седи на компа и да се занимава с адските глупости. Как така толкова лесно определяте една за друга коя е анорексичка и коя не. За това не трябваше ли лекарска преценка? Бахти злобата и чудото, до сега не бях виждала подобно нещо. Чак си цитирате никнеймовете коя от кво била болна. За дискретност нещо не сте ли чували? Смешни сте.

А относно темата все пак - моят съвет е да наблягаш на плодовете и зеленчуците, да избягваш мазно, сладко, тесто бля-бля, но и да включваш от полезните въглехидрати задължително. Не мога да разбера защо трябва да се спира хляба така. 1 филия на ден според мен не вреди. Следователно не, никой няма нужда от диети, просто природосъобразно хранене и спорт. Аз съм на мнение, че човешкият организъм не се нуждае от чипсове, снаксове и пакетирани в шумулкащи хартии лайна - хората не сме създадени да седим пред тв-то с пакет пуканки в ръка. Тялото, придобито при този вид хранене и определен спорт някога е било нужно на човека да си изкарва хляба с него, да оцелява. А сега не е така и за това има толкова много тумбаци. Точка. Кви ли не простотии прочетох тука от сорта на:" не прекалявай с плодовете, те са вредни за диетата ти!" :D