View Full Version : правите ли дългосрочни планове
teodora87
08-18-2010, 12:08
Правите ли дългосрочни планове-смисъл какво ще правите след 4-5.Мислите ли за напред.Мечтаеле ли за нещо,което сте си обещали,че ще изпълните,въпреки проблемите,трудностите и изпитанията.Мислите ли да следвате мечтите си,колкото и да са труднопостижими.Готово ли сте с цената на неуморна работа и безсънни нощти да постигнете това,за което мечтаете и после да се гордеете с това?
Правя си планове и ще се опитам да ги сбъдна. Бих направила почти всичко, за да сбъдна мечтите си. Зависи от трудностите, които ще срещна.
Мисля си понякога как искам да бъде живота ми след няколко години,но не си правя кой-знае какви планове.За сега само знам,че искам да следвам журналистика,но кой знае до тогава на къде ще ме отвее вятъра.
Unendlich
08-18-2010, 15:03
Ако мисля само занапред, ще изпусна хубавите си моменти сега - именно тийн възрастта. Е, мисля и за напред, но не съм се вдала толкова в това - знам какво искам да уча и къде искам да уча (за висше), но това са само нахвърляни идеи. Всичко с времето си - сега е моментът за забавление, тъй като този период от живота ми навярно ще бъде най-безгрижният и не смятам да го пропилявам. Имам цели, които ще осъществявам малко по малко и така. :)
brokeninside13
08-18-2010, 15:04
Не
mArMaLaDkA
08-18-2010, 15:38
Рядко. Улисвам се в такава дейност единствено, когато отчаяно имам нужда да избягам от настоящето. В други случаи просто се ощипвам и продължавам да изживявам настоящия момент, без да се тровя с "какво ще стане утре".
Jumbie483
08-18-2010, 16:08
Старая се да не го правя. Живея само за днес и евентуално за утре. Не обичам да правя планове за в бъдеще, защото до сега почти няма план, който да не се е провалил. Никога не става така, както го планувам. Пък и напоследък стават такива неща около мен, които ме карат да се замисля колко кратък е живота и че въобще не си заслужава да се правят планове, след като не сме сигурни какво може да ни сполети утре.
Claymore
08-18-2010, 17:26
Ъъъ...няма начин да не го правя. Дали ще е дреха от магазина или училище...за всичко мисля, дали няма да ми умалее много бързо или какво ще уча и с какво ще го съчетая. Как да го организирам така, че после хем да е това, хем да е онова... :D
Да, првя си.Но не обмислям всичко до последната подробност.Всичко се променя, а аз не обичам да провалям плановете си.
Единствените планове които съм си направил е да се измъкна от гадния ми квартал и да имам хубава работа (обмислях нещо от сверата на собствен бизнес ама то далечно бъдеще ...) единственото което искам е като ида в магазина да не се чудя ако си взема и една бира ще ми стигнат ли парите.
brutaLxxbunny
08-18-2010, 19:11
Даа,много съм добра в това :D Много често си правя планове в дългосрочен план.
TheBeliever
08-18-2010, 19:37
Не си правя планове, защото от опит знам, че плановете винаги се провалят. По-скоро си поставям цели, които се старая да следвам. Естествено понякога се увличам и с мечтите за един "перфектен" живот, но реалността бързо ме сваля на земята.
DirtyDream
08-18-2010, 19:49
Не
Само да вмъкна в темата една мисъл много подходяща на баба Ванга "Човек трябва да иска малко, за да може да плати цената." квито и планове да правите помислете дали можете да платите цената за това...
mnogoznaikO
08-18-2010, 20:13
Не , живея ден за ден :D
kalpazanka
08-19-2010, 08:08
Правя планове- имам идеи/варианти какво ще правя за след три години, мислила съм и алтернативи, ако нещо се обърка. Имам варианти, точно защото не знам в каква посока би се развил животът ми дотогава. Засега се старая да следвам мечтите си. Цената си я плащам. Даже вече "аскетизмът" не ми прави впечатление.
StolenBliss
08-22-2010, 12:05
Правя си планове за обучението ми ала бала но за малки неща се опитвам да не правя планове ,защото по закона на Мърфи става точно обратното гхх :?
UnkNoWn12
08-22-2010, 12:55
Мечтая,но не правя планове.Разбира се имам нещо в предвид за бъдещето ми,но кой ли няма 8) От собствен опит знам,че плановете винаги се объркват,а някои дори пропадат напълно.
Да, но вероятно няма да се сбъднат, защото нали знаете поговорката:
"Кажи на Бог плановете си, за да ти се изсмее." И все пак е по-добре, отколкото да се носиш по течението, като някои.