Влез

View Full Version : правите ли дългосрочни планове

teodora87
08-18-2010, 12:08
Правите ли дългосрочни планове-смисъл какво ще правите след 4-5.Мислите ли за напред.Мечтаеле ли за нещо,което сте си обещали,че ще изпълните,въпреки проблемите,трудностите и изпитанията.Мислите ли да следвате мечтите си,колкото и да са труднопостижими.Готово ли сте с цената на неуморна работа и безсънни нощти да постигнете това,за което мечтаете и после да се гордеете с това?

anna93
08-18-2010, 13:02
Правя си планове и ще се опитам да ги сбъдна. Бих направила почти всичко, за да сбъдна мечтите си. Зависи от трудностите, които ще срещна.

SuNsEt
08-18-2010, 13:52
Мисля си понякога как искам да бъде живота ми след няколко години,но не си правя кой-знае какви планове.За сега само знам,че искам да следвам журналистика,но кой знае до тогава на къде ще ме отвее вятъра.

Unendlich
08-18-2010, 15:03
Ако мисля само занапред, ще изпусна хубавите си моменти сега - именно тийн възрастта. Е, мисля и за напред, но не съм се вдала толкова в това - знам какво искам да уча и къде искам да уча (за висше), но това са само нахвърляни идеи. Всичко с времето си - сега е моментът за забавление, тъй като този период от живота ми навярно ще бъде най-безгрижният и не смятам да го пропилявам. Имам цели, които ще осъществявам малко по малко и така. :)

brokeninside13
08-18-2010, 15:04
Не

mArMaLaDkA
08-18-2010, 15:38
Рядко. Улисвам се в такава дейност единствено, когато отчаяно имам нужда да избягам от настоящето. В други случаи просто се ощипвам и продължавам да изживявам настоящия момент, без да се тровя с "какво ще стане утре".

Jumbie483
08-18-2010, 16:08
Старая се да не го правя. Живея само за днес и евентуално за утре. Не обичам да правя планове за в бъдеще, защото до сега почти няма план, който да не се е провалил. Никога не става така, както го планувам. Пък и напоследък стават такива неща около мен, които ме карат да се замисля колко кратък е живота и че въобще не си заслужава да се правят планове, след като не сме сигурни какво може да ни сполети утре.

Claymore
08-18-2010, 17:26
Ъъъ...няма начин да не го правя. Дали ще е дреха от магазина или училище...за всичко мисля, дали няма да ми умалее много бързо или какво ще уча и с какво ще го съчетая. Как да го организирам така, че после хем да е това, хем да е онова... :D

Djuff
08-18-2010, 18:41
Да, првя си.Но не обмислям всичко до последната подробност.Всичко се променя, а аз не обичам да провалям плановете си.

Burn94
08-18-2010, 19:06
Единствените планове които съм си направил е да се измъкна от гадния ми квартал и да имам хубава работа (обмислях нещо от сверата на собствен бизнес ама то далечно бъдеще ...) единственото което искам е като ида в магазина да не се чудя ако си взема и една бира ще ми стигнат ли парите.

brutaLxxbunny
08-18-2010, 19:11
Даа,много съм добра в това :D Много често си правя планове в дългосрочен план.

TheBeliever
08-18-2010, 19:37
Не си правя планове, защото от опит знам, че плановете винаги се провалят. По-скоро си поставям цели, които се старая да следвам. Естествено понякога се увличам и с мечтите за един "перфектен" живот, но реалността бързо ме сваля на земята.

DirtyDream
08-18-2010, 19:49
Не

Burn94
08-18-2010, 20:10
Само да вмъкна в темата една мисъл много подходяща на баба Ванга "Човек трябва да иска малко, за да може да плати цената." квито и планове да правите помислете дали можете да платите цената за това...

mnogoznaikO
08-18-2010, 20:13
Не , живея ден за ден :D

kalpazanka
08-19-2010, 08:08
Правя планове- имам идеи/варианти какво ще правя за след три години, мислила съм и алтернативи, ако нещо се обърка. Имам варианти, точно защото не знам в каква посока би се развил животът ми дотогава. Засега се старая да следвам мечтите си. Цената си я плащам. Даже вече "аскетизмът" не ми прави впечатление.

StolenBliss
08-22-2010, 12:05
Правя си планове за обучението ми ала бала но за малки неща се опитвам да не правя планове ,защото по закона на Мърфи става точно обратното гхх :?

UnkNoWn12
08-22-2010, 12:55
Мечтая,но не правя планове.Разбира се имам нещо в предвид за бъдещето ми,но кой ли няма 8) От собствен опит знам,че плановете винаги се объркват,а някои дори пропадат напълно.

Kole
08-22-2010, 19:02
Да, но вероятно няма да се сбъднат, защото нали знаете поговорката:
"Кажи на Бог плановете си, за да ти се изсмее." И все пак е по-добре, отколкото да се носиш по течението, като някои.