View Full Version : В една стая със сестра ми - HELP!!!
редактирано: беше мн. дълго старото а и като го прочетох, видях че е гадно. В една стая със сестра си съм, а не искам. Имам малки проблеми с нея. ...по-добре ли е?...
mArMaLaDkA
08-23-2010, 19:36
Разглезена лигла си, ами. Голям праз като ти намери дневника, все едно има нещо чак толкова важно и скъпоценно в него. Като ти е такъв проблем - вземи си дневник с катинар.
И това, че си на 13, изобщо не оправдава инфантилното ти поведение.
Децата на възрастта на сестра ти искат обич, ласка, закрила, да ги забавляваш и да им отделяш нужното внимание. По някаква причина не го получава от вашите, а и ти си й по-близка, защото си й кака, и довчера си била и ти на 9. Иска да си играете, да се забавлявате заедно и когато ти я пъдиш като мокро куче, 'щото, разбираш ли, досаждала ти била, тя се опитва да те дразни и предизвика, за да й обърнеш внимание. Това, че детето идва да обядва с теб, би трябвало да те радва, защото то търси близост с теб. На 13 не си хванала Господ за шлифера. Имаш още мнооого хляб да изядеш, докато започнеш да имаш право да си придаваш важности.
sapphire5
08-23-2010, 19:42
аз имам братт ..
абе яя се стегни малко :shock: как ще се отвращавам от няя .. каквато и да е, тя ти е сестра :lol: лолл !!
аммии честно да ти каа знам кво ти е .. щото моята най - добра приятелка има сестра на 8 и нещо .. иии МНОГО яя ядосва .. защото е адски лигава .. аммаа , тффа е др въпрос :) амммм .. виж са .. еммм ,, говори с вашите много сериозно по тояя въпрос .. но в никакъв случаи не им казваи нещо от сорта `амма .. преместете я ` ннз си коо .. щом нямате достатачно пространство ТАКА ЩЕ Е ! :? няма как .. просто сподели с вашите .. да видиме какво ще стане .. дрр немога да ти кажа .. щото тя е още малка да те разбере ако те посъветвам да гов с нея ! Траа да се примириш, че ше е така ! ТЯ е малка .. постави се на нейно положение .. :? :?
Claymore
08-23-2010, 19:44
Офф...познато ми е. Когато трябва й обръщай малко повече внимание. А пред другото време й покажи, че ти контролираш нещата. Прибери си нещата така, че да не ги намери, сякаш стаята е празна. Направи се на безразлична пред опитите й да те изкара извън нерви.
mArMaLaDkA до някъде си права. Въпроса е, че детето вече е научено да търси внимание по този начин. Дори тя да й го предостави то ще продължи с това си държание защото вече е свикнало. И моля те, не оспорвай последното изречение защото го знам от личен опит.
FunkyBoy
08-23-2010, 22:10
Патка заспала :x Осъзнай се!!!
MaRmAlAdKa, напълно съгласна съм, но може би аз не ви дадох достатъчно информация. Преди се разбирахме и тя се държеше много добре, но промяната започна първо в нейното поведение. Аз досега по никакъв начин не съм показвала, че имам против нея и съм се примирявала. Но може би тя отразява поведението, което наблюдава в училище...преди си говорехме, забавно ни беше една с друга...обаче от няколко месеца забелязвам промяна в поведението й, и то не само към мен. Зъби се и на мама и на татко, а на мен най-много. Би било разбираемо, ако аз съм се държала така с нея, но изобщо не е вярно. Просто изведнъж една рязка промяна и..проблема не ми е толкова до това, че сме в една стая, ами до това, че вече не мога да я позная. Внимание - отделям, тоест отделях й преди да се промени, толкова, колкото поиска - помагах й с домашни, рисувахме и оцветявахме книжките й...абе като се замисля, откакто излезна ваканция спря с това...и се чувствам един вид използвана - след като вече няма с какво да й помагам, ме третира все едно съм с 30 години по-голяма и няма изобщо какво да си кажем...а за игрите заедно - правех й компания в игрите на барби, въпреки че ми беше адски тъпо...после заряза барбитата, заряза и мен, почна да се държи, все едно тя навлиза в пубертета, а аз съм малката сестра...бих разбрала, ако аз съм я карала да се чувства така, но тва е странното - не съм...