- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- В една стая със сестра ми - HELP!!!
редактирано: беше мн. дълго старото а и като го прочетох, видях че е гадно. В една стая със сестра си съм, а не искам. Имам малки проблеми с нея. ...по-добре ли е?...
Разглезена лигла си, ами. Голям праз като ти намери дневника, все едно има нещо чак толкова важно и скъпоценно в него. Като ти е такъв проблем - вземи си дневник с катинар.
И това, че си на 13, изобщо не оправдава инфантилното ти поведение.
Децата на възрастта на сестра ти искат обич, ласка, закрила, да ги забавляваш и да им отделяш нужното внимание. По някаква причина не го получава от вашите, а и ти си й по-близка, защото си й кака, и довчера си била и ти на 9. Иска да си играете, да се забавлявате заедно и когато ти я пъдиш като мокро куче, 'щото, разбираш ли, досаждала ти била, тя се опитва да те дразни и предизвика, за да й обърнеш внимание. Това, че детето идва да обядва с теб, би трябвало да те радва, защото то търси близост с теб. На 13 не си хванала Господ за шлифера. Имаш още мнооого хляб да изядеш, докато започнеш да имаш право да си придаваш важности.
аз имам братт ..
абе яя се стегни малкокак ще се отвращавам от няя .. каквато и да е, тя ти е сестра
лолл !!
аммии честно да ти каа знам кво ти е .. щото моята най - добра приятелка има сестра на 8 и нещо .. иии МНОГО яя ядосва .. защото е адски лигава .. аммаа , тффа е др въпросамммм .. виж са .. еммм ,, говори с вашите много сериозно по тояя въпрос .. но в никакъв случаи не им казваи нещо от сорта `амма .. преместете я ` ннз си коо .. щом нямате достатачно пространство ТАКА ЩЕ Е !
няма как .. просто сподели с вашите .. да видиме какво ще стане .. дрр немога да ти кажа .. щото тя е още малка да те разбере ако те посъветвам да гов с нея ! Траа да се примириш, че ше е така ! ТЯ е малка .. постави се на нейно положение ..
![]()
![]()
awerw♥
Офф...познато ми е. Когато трябва й обръщай малко повече внимание. А пред другото време й покажи, че ти контролираш нещата. Прибери си нещата така, че да не ги намери, сякаш стаята е празна. Направи се на безразлична пред опитите й да те изкара извън нерви.
mArMaLaDkA до някъде си права. Въпроса е, че детето вече е научено да търси внимание по този начин. Дори тя да й го предостави то ще продължи с това си държание защото вече е свикнало. И моля те, не оспорвай последното изречение защото го знам от личен опит.
I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
-M.B.
Патка заспалаОсъзнай се!!!
А какво значи НАЩЕ?
MaRmAlAdKa, напълно съгласна съм, но може би аз не ви дадох достатъчно информация. Преди се разбирахме и тя се държеше много добре, но промяната започна първо в нейното поведение. Аз досега по никакъв начин не съм показвала, че имам против нея и съм се примирявала. Но може би тя отразява поведението, което наблюдава в училище...преди си говорехме, забавно ни беше една с друга...обаче от няколко месеца забелязвам промяна в поведението й, и то не само към мен. Зъби се и на мама и на татко, а на мен най-много. Би било разбираемо, ако аз съм се държала така с нея, но изобщо не е вярно. Просто изведнъж една рязка промяна и..проблема не ми е толкова до това, че сме в една стая, ами до това, че вече не мога да я позная. Внимание - отделям, тоест отделях й преди да се промени, толкова, колкото поиска - помагах й с домашни, рисувахме и оцветявахме книжките й...абе като се замисля, откакто излезна ваканция спря с това...и се чувствам един вид използвана - след като вече няма с какво да й помагам, ме третира все едно съм с 30 години по-голяма и няма изобщо какво да си кажем...а за игрите заедно - правех й компания в игрите на барби, въпреки че ми беше адски тъпо...после заряза барбитата, заряза и мен, почна да се държи, все едно тя навлиза в пубертета, а аз съм малката сестра...бих разбрала, ако аз съм я карала да се чувства така, но тва е странното - не съм...