Влез

View Full Version : Казвали ли са ви някога "Без секс преди сватбата!"

computermaster
08-27-2010, 09:37
Ще карам директно към въпроса - имам приятелка, с която имаме сериозни планове след време за сватба и деца и тн... Проблема идва в това че тя дори не желае да чуе за секс през цялото това време преди да сме се оженили. Вие смятате ли че това е нормално?

Също така искам всеки който пише в темата да каже своето мнение за себе си - прави ли секс преди сватбата (само за двойки де :) )

radeberger
08-27-2010, 09:41
Еми не е нормално според мен.

agapiseme
08-27-2010, 09:57
Бате Хю Хефнър наистина си е свършил добре работата..
Разбира се,че е нормално,жалко,че съвременният темп на живот трудно позволява осъществяването на това желание..

А на колко сте?И от колко време сте заедно?Ти правил ли си секс?

computermaster
08-27-2010, 10:01
Бате Хю Хефнър наистина си е свършил добре работата..
Разбира се,че е нормално,жалко,че съвременният темп на живот трудно позволява осъществяването на това желание..

А на колко сте?И от колко време сте заедно?Ти правил ли си секс?

И кое му е нормалното? Да имам уж приятелка пък да чакам 8-10 години без секс?? Не е ли това начин да ме накара да се оженя по-рано??
Иначе не съм правил секс и сигурно ше обърна резбата толкова време...

agapiseme
08-27-2010, 10:03
Че вие след колко време ще се жените? Очаквах да кажеш година - две макс..

zority7
08-27-2010, 10:03
То и аз си мислех така,ама приятеля ми не мислеще така :D ,та се съгласих ,спокойно ще отмине :)

xrusinka
08-27-2010, 10:05
Според мен е нормално, момичето иска да запомни първата си брачна нощ :grin: Супер е според мен :)

computermaster
08-27-2010, 10:06
Истината е че секса не е най-важното в нашата връзка- наистина я обичам много! Но все пак да ви кажа от една страна се чуствам най-големия балък да се женя за жена която дори не съм виждал гола....
И от друга аз както и всеки друг нормален мъж си имаме потребности - може 1 път месечно да е, пак ми стига. Без секс няма как да има сватба според мене...

agapiseme
08-27-2010, 10:09
А защо тя не иска преди брака?

computermaster
08-27-2010, 10:11

Защото е вярваща и в Библията пишело че секс не трябва да се прави преди да са се оженили младите.... представяте ли си какъв ъпсурд :-x

agapiseme
08-27-2010, 10:13
Представям си само,че и бг рапът ти е повлиял,не друго.
И за мен не е абсурдно,аз споделям вижданията й.
А пак да попитам,поне тя на колко е ?

computermaster
08-27-2010, 10:18
Представям си само,че и бг рапът ти е повлиял,не друго.
И за мен не е абсурдно,аз споделям вижданията й.
А пак да попитам,поне тя на колко е ?

на 24 е. Е как ще споделяш вижданията й.... 10 години ше се усмихвате само и после като съм завързан няма да знам какво ме очаква там :(

agapiseme
08-27-2010, 10:21
Секс-наваксване,брат ми ;)

thefreak
08-27-2010, 10:23
Секса не е само метод за разпускане и развратничене. Противно на разбиранията на твоята дама, секса сплотява двама души както думите никога не биха могли.

computermaster
08-27-2010, 10:26
Секса не е само метод за разпускане и развратничене. Противно на разбиранията на твоята дама, секса сплотява двама души както думите никога не биха могли.
Как ми се искаше това нещо тя да го знаеше.... тя си чете в Библията какво пишело и това си е.... там пише че секс преди сватбата не е богоугодно значи нямало да има и тва си е.... мене кучета ме яли....

Hilary_
08-27-2010, 10:31
Защо да е ненормално?? :? Щом така е решила никой не може да я кара да прави нещо, което не иска .. :x

computermaster
08-27-2010, 10:35
Защо да е ненормално?? :? Щом така е решила никой не може да я кара да прави нещо, което не иска .. :x
Никой не я кара да прави неща които не иска.... става въпрос че и на нея и се иска но заради библията категорично отказва....
А и защо мъжа трябва да стои наказан толкова време?? Заради нещо написано някъде ли??????

thefreak
08-27-2010, 10:38
Как ми се искаше това нещо тя да го знаеше.... тя си чете в Библията какво пишело и това си е.... там пише че секс преди сватбата не е богоугодно значи нямало да има и тва си е.... мене кучета ме яли....
Май не стана много ясно от предния пост какво имам предивд. Връзката е на 2 части според мен. Едната е, това което ти имаш с нея и другата част е секса. За да има връзка и брак евнтуално, който да продължи, а не да е само няколко години, трябва и двете части от връзката да са наред. В момента разполагаш с половин връзка. Спри за момент да мислиш с долната глава и това колко искаш да правиш секс, и помисли с горната. Да се бракуваш с някой е нещо сериозно. Както казах разполагаш с половин връзка в момента а искаш да се жениш. Къде си тръгнал ти може би? Ако приятелката ти смята, че подпис с мастило, малко водни пръски с чемшир и чупенето на пита и чаши сплотява хората, то истински съжалявам за нея и тесногръдите и разбирания. За момент ако погледнеш секса в другата му светлина, именно като метод за сближаване между двама души, би стигнал до извода, че този брак или няма да потръгне или в началото няма да може да се траете(малък е шанса всичко да е ок според мен). Ако не се познавате интимно за какъв брак и деца говорим? Ами ако не си допаднете в леглото, не всеки с който си легнеш е подходящия ти партньор. Обаче си женен, и кво прайм ся? Ядем бадеми, щото секс няма да се прай...
Ако някои неща в поста ми са прозвучали като нападки, не ги приемай така. Това е моята гледна точка просто. Надявам се да сте щастливи, аз да греша и всичко да потръгне.

wolfy86
08-27-2010, 10:41
Според мене е нормално и ненормално защото хем искате да сте заедно пък неможете до край да го имате това, защото това е последната стъпка в една ИСТИНСКА връзка, за да я затвърдите... Но това е нож с две устриета, което не искам мн мн да коментирам, щото мога да разгъвам лукуми ....

Заключение: Ако е истинска връзката СИ СТРУВА да се сбъдне, ако ти е през пильоко я зарезвай и тн /до колкото разбрах вашия случай е в първия вариант/

УСПЕХ И УВАЖИ КАКВО ИСКА ДАМАТА ;) НЕ БЪДИ ЗЛОДЕЯ КОЙТО Я НАСИЛВА !!!!!

Qnkishhh
08-27-2010, 10:42
Според мен, стане ли дума за секс, няма нормално и ненормално. Има такова, което харесва на мен, и такова, което харесва на теб. Двете може да съвпадат, но може и да не съвпадат. В твоя случай вижданията ви не съвпадат и имаш два изхода от ситуацията: обясняваш й, че за теб това не е приемливо, и ако тя продължава да държи на своето, слагаш край на връзката ви или чакаш и действаш след сватбата.
И двете решения ми се струват доста крайни обаче.
Ти напълно сигурен ли си, че Библията е единственото нещо, което спира гаджето ти да прави секс с теб?

Hilary_
08-27-2010, 10:42
Никой не я кара да прави неща които не иска.... става въпрос че и на нея и се иска но заради библията категорично отказва....
бреей .. и от кога можеш да четеш мислите на хората и да казваш кой какво иска? Още по - малко да се опитваш да говориш от нейно име .. :? АКО ти е казала, че иска, но все пак се придържа към писаното тогава може и да съм в грешка, но във всички други случаи нямаш право да решаваш вместо нея какво иска и какво не .. :?
А и защо мъжа трябва да стои наказан толкова време?? Заради нещо написано някъде ли??????
.. нима се чувстваш наказан, че си с нея само, защото не правите секс? Не я ли обичаш? Не те ли прави щастлив по други начини освен този, който ти искаш?
За теб Библията може да е "нещо написано някъде си", но за нея може да значи много след като е решила, че ще живее по този начин .. уважавай принципите й!!

computermaster
08-27-2010, 10:44
Адски си прав човек - секса е половината връзка и няма ли я тази интимност не може да става въпрос за каквото и да било.... кажи ми само как да й го обясня това на дамата??? Като започна да й говоря така и тя въобще не ме слуша и си пее нейното - в библията така и така пишело.... и се въртя в някакъв омагьосан кръг :-x

computermaster
08-27-2010, 10:48
Според мен, стане ли дума за секс, няма нормално и ненормално. Има такова, което харесва на мен, и такова, което харесва на теб. Двете може да съвпадат, но може и да не съвпадат. В твоя случай вижданията ви не съвпадат и имаш два изхода от ситуацията: обясняваш й, че за теб това не е приемливо, и ако тя продължава да държи на своето, слагаш край на връзката ви или чакаш и действаш след сватбата.
Ти напълно сигурен ли си, че Библията е единственото нещо, което спира гаджето ти да прави секс с теб?
ДА - 100 пъти ми го е казвала.... Има голямо желание за секс с мене, НО чак след сватбата.... И причината е само и единствено във Библията!

Sh@d0w
08-27-2010, 10:49
Библията > you

Приеми го не можеш да я откажеш.Щом си избрал да си с нея,трябва да се съобразяваш и уважаваш.Последен шанс да изгладите различията си преди брака. :)

computermaster
08-27-2010, 10:53
Библията > you

Приеми го не можеш да я откажеш.Щом си избрал да си с нея,трябва да се съобразяваш и уважаваш.Последен шанс да изгладите различията си преди брака. :)

Ясно е че за нея Библията е повече от мене...
Но не мога да се примиря с това разбираш ли... щом се сетя за този въпрос и откачам тотално

Разбирасе че секса не е определящо във връзката ни, но като минат 2-3-4 месеца и започна много да се усеща и да става тегава липсата на интимност.... започваш да си мислиш дали наистина те обича това момиче и дали не е всичко с идеята да се ожени :-x

Qnkishhh
08-27-2010, 11:00
ДА - 100 пъти ми го е казвала.... Има голямо желание за секс с мене, НО чак след сватбата.... И причината е само и единствено във Библията!
Lost for words... :smt095 Според мен проблемът на твоето момиче е, че не мисли със собствената си глава, а приема, без да осмисля, написаното в Библията...
На твое място (не че мога да се поставя напълно на мястото ти, де) може би бих започнала поредния разговор от много далече и лека-полека бих се довлякла до болната тема. Без нападки, без гняв и без негативизъм бих обяснила с най-пълни подробности как се чувствам и защо това е така. Тя задължително ще спомене пак Библията, след което бих я питала следното: "Добре, щом според Библията сексът преди сватбата не е богоугоден, значи в него явно има нещо лошо. Какво е то? Не според Бог, а според теб защо това е лошо нещо?" (може би не с тези думи, но в този дух). Това би могло да я накара да се замисли по-сериозно.
Дано всичките ми обяснения са ти поне малко в помощ и дано успеете да стигнете до някакво решение, което да се харесва и на двама ви.

DarkTemplar
08-27-2010, 11:02
Бате намери си друга, тая явно я пере тока и ще ти отрови живота. Въпрос на време е.

kremen4eto
08-27-2010, 11:04
Ами хубаво е, че е вярваща. Няма и нищо ненормално. Ама съвсем скоро гледах серия на "Сексът и градът", в която Шарлот не прави секс с нейния преди сватбата, защото така и се струвало правилно и непорочно. И после се оказа, че онзи не може да го вдига и се появиха доста проблеми. :D
Естествено, че реалният живот е различен от един сериал, но мисълта ми е, че сексът е важна част от една връзка и ако в него не си пасвате, това може да ви създаде проблеми. Аз мисля, че сексът е 50% от връзката дори. Според мен трябва да уважиш желанието й и дано не съжаляваш един ден. ;)

А аз лично не знам дали бих била участник в такава връзка. Липсата на интимност би ме отдалечила от човека. Но всеки с разбиранията си.

SolemnityOfDeath
08-27-2010, 11:15
Имал съм си вземане-даване със силно религиозно момиче...

...човече, много нерви ще ти коства това. Не само за секса, за редица други неща, които още не си открил. Не ти препоръчвам да се вътриш все още, защото наистина не знаеш какво те очаква. Особено ако е повече в догмите и каноните хвърлена.

Това за секса не мога да го разбера, наистина. Но религиозният фанатизъм...срещал съм го.

fantaziora
08-27-2010, 11:27
бреей .. и от кога можеш да четеш мислите на хората и да казваш кой какво иска? Още по - малко да се опитваш да говориш от нейно име .. :? АКО ти е казала, че иска, но все пак се придържа към писаното тогава може и да съм в грешка, но във всички други случаи нямаш право да решаваш вместо нея какво иска и какво не .. :?
.. нима се чувстваш наказан, че си с нея само, защото не правите секс? Не я ли обичаш? Не те ли прави щастлив по други начини освен този, който ти искаш?
За теб Библията може да е "нещо написано някъде си", но за нея може да значи много след като е решила, че ще живее по този начин .. уважавай принципите й!!

Хилари ти защо реши че момчето само по този начин ще бъде щастлив, Чети малко. Писал е и че веднъж на месец пак няма да е проблем, не е някакъв сексоман явно. Аз например и три дни не мога без секс. Въпроса е че този морал се е ценял...19 век началото на 20 и средата дори. Ставали са уговорени бракове и т.н. Но сега сме доста напред с материала и не мисля че трябва да се чака до сватбата защото секса сближава, секса отпуска напрежението в отношенията и спомага за по-доброто опознаване на двата индивида. И не на последно място както един потребител по нагоре беше написал: "Ако не ти хареса в леглото а си женен ко прайм? Ядем бадеми. "

LadyDy
08-27-2010, 11:27
Всеки възприема нещата по различен начин. Тя ако изповядва определена религия и не й се позволява, няма как да прави секс преди да се ожени. Нормално...

За мен няма нормално, ненормално. Всеки има право на избор. (:

fantaziora
08-27-2010, 11:37
Всъщност изповядва християнска религия щом се говори за Библия, но според мен зад нейната Библия се крият користни цели...предполагам сте запознати при евентуален развод как една жена може да разори един мъж. Аз лично никога не подценявам коварният ум на жените и имам едно на ум, бъди и ти такъв компютърмастър ;)

TheBeliever
08-27-2010, 11:51
Твърдиш, че я обичаш, че искаш сватба, деца... А във всеки един твой пост проявяваш явно неуважение към нейния избор, предпочитания и вярвания.
И аз съм ЗА секс преди сватбата, и аз мисля, че сексът е неотменна част от една здрава и сериозна връзка, и аз мисля, че той сближава партньорите до степен, до която много малко други неща биха могли.
Но това е нейния начин на мислене, нейните принципи в живота. Както някой каза по-горе - нейната религиозност ще се прояви и в други аспекти от връзката ви, ще стане част от живота ти. Ако от сега не можеш да приемеш разликите в начина ви на мислене, какво ще стане по-нататък? Сега е сексът, утре ще е излизането с приятели, по-късно възпитанието на децата. Хубаво мислите за сватба и семейство, но ти помислял ли си дали би могъл да живееш по нейния начин?
Според мен сексът е най-малкият проблем в тази връзка.

SuNsEt
08-27-2010, 12:01
Това за мен са стари възгледи...Искам да усетя,че живея колкото се може повече...Да чакаш до сватбата или да не можеш да направиш еди си какво преди сватбата,преди 18 години ..и т.н. всякакви такива задръжки за мен са излишни.Не познавам приятелката ти,но според мен след време ще има доста скучен живот...Пък и вие на колко години сте всъщност?!

0y7ofCon7roL
08-27-2010, 12:01
Хаха то в библията пише също и че жените не са хора ама едва ли приятелката ти вярва в това.....а иначе тва е измислено много отдавна хората да не правят секс преди сватбата не задруго ами да могат да се оженят отрано а не да си мислят за глупости. Аз лично не симпатизирам на тази идея която се е родила някаде назад във вековете, все пак живеем в 21 век и докато око не види и ръка да пипне няма сватба :D

SuNsEt
08-27-2010, 12:21
Между другото...и прекаления светец и Богу не е драг,това тя знае ли го?След като й се иска,но заради Библията не може,тя така или иначе вече е изневерила на религията си.Не знам колко внимателно я е чела,но щом има желание и може би си е мислела много по тази тема,от вътре й се иска,тя вече мислено е пренебрегнала тази Божия заповед.Кажи й го това и виж какво ще ти отговори :wink:

Princessani
08-27-2010, 12:23
Ще карам директно към въпроса - имам приятелка, с която имаме сериозни планове след време за сватба и деца и тн... Проблема идва в това че тя дори не желае да чуе за секс през цялото това време преди да сме се оженили. Вие смятате ли че това е нормално?

Също така искам всеки който пише в темата да каже своето мнение за себе си - прави ли секс преди сватбата (само за двойки де :) )Според мен е доста глупаво ,на 19 съм и след 10 години немисля да се оженя за някой това незначава ,че трябва да съм 30 годишна девственица :lol: :lol: с един подпис с него и без него ,после пак да ръсиш пъри за евентуален развод :shock: :lol: :lol: не мерси.

Biskfitka
08-27-2010, 12:26
Това за мен са стари възгледи...Искам да усетя,че живея колкото се може повече...Да чакаш до сватбата или да не можеш да направиш еди си какво преди сватбата,преди 18 години ..и т.н. всякакви такива задръжки за мен са излишни.Не познавам приятелката ти,но според мен след време ще има доста скучен живот...Пък и вие на колко години сте всъщност?!+1

Някои казват,че искала да запази спомени от 1вата брачна нощ и т.н. Само,че секс в нощта след сватбата рядко се случва.Представи си ...прибирате се почти на сутринта от сватбата,пиинали,МНОГО изморени и т.н. и да правите секс,че и за първи път ще й е...не ми изглежда много хубаво...поне според мен 8-)

Princessani
08-27-2010, 12:33

Защото е вярваща и в Библията пишело че секс не трябва да се прави преди да са се оженили младите.... представяте ли си какъв ъпсурд :-x едно време хората не са се женили на 25-30 ,а на 17-18 :D и в библията това е доказано,учила съм 4 години религия и на почти всички са имали по -много деца ,а следователно са почнали от рано. !!!!! А едва ли ще се сгодите на 18 .

Princessani
08-27-2010, 12:40
Според мен не библията е причина да няма секс във вашата връка ,а по скоро иска да се те върже с някъв подпис и някаква сватба ,а ти сам избираш какъв искаш да си (вързан за момиче ,което непознаваш) ,защото човек се познава в това да сте интимни във всякакви отношения и човек се познава ,когато започнете да живеете заедно.Аз ако съм да съм я разкарала. :lol:
Някой познава ли живота на хората от, когато изобщо има и библия?Препоръчвам сериала ''Тюдорите'',който е още по -времето на крале и кралици и т,н ,а имемнно 17-18-19 век хората мога да ви кажа ,че са били много по- развратни от колкото сме ние или някой от нас :lol: .Та в сериала краля развратничи с която си поиска и така наречената професия на компаньонките и тогава е била на мода ( защото били много религиозни ) Имало е бракове които са било уговорени от 5 годишни деца ,тази дъщеря се дава на някой си крал ,за да има мир.Т,н за каква религия говорим всъщност??
Съгласна съм за девствеността на хората до брака и първата брачна нощ ,ако някой тук ми докаже ,че наистина е имало човек ,който е бил БОГ (ГОСПОД) и ЧЕ СЕ Е РОДИЛО ДЕТЕ БЕЗ СЕКС.Ако някой го докаже съм напълно съгласна.Учила съм религия 4 години и нито един от монасите и учителите ни не ми го доказаха ,че бог съществува.Има и филм ,които доказва ,че религията е измислена,за политически цели (не помня името му ,ако се сетя ще го напиша по =късно.

fantaziora
08-27-2010, 13:08
Аз по принцип не вярвам в божествения произход нито в дарвиновата теория а в космическия произход, но както и да е... по темата- много добре казано: иска да го върже, въпросът обаче е защо? За да не кажат хората че е ку*ва и си е дала девствеността преди брака? Звучи прекалено наивно нещо друго ще да е :)

Di
08-27-2010, 13:09
ебати морала

не съм съгласен

TheBeliever
08-27-2010, 13:53
Според мен не библията са причината да няма секс във вашата връка ,а по скоро иска да се те върже с някъв подпис и някаква свадба ,а ти сам ибираш какъв искаш да си (вързан за момиче ,което непознаваш) ,защото човек се познава в това да сте интимни във всякакви отношения и човек се познава ,когато започнете да живеете заедно.Аз ако съм да съм я разкарала. :lol:
Някой запознава ли живота на хората от, когато изобщо има и библия?Препоръчвам филма тюдорите :Тое сериал междо другото ,който е още по -времето на крале и крилица и т,н ,а имемнно 17-18-19 век хората мога да ви кажа ,че са били много по възратни от колкото сме ние или някой от нас :lol: .Та в сериала краля възратничи с която си поиска и така наречената професия на компанионките и тогава е било на мода ( защото били много религиозни ) Имало е бракове които са било уговорени от 5 годишни деца ,тая дъщеря се дава на еди кой си крал ,за да има мир.Т,н за каква религия говорим всъщност??
Съгласна съм за девственоста на хората до брака и първата брачна нощ ,ако някой от тук всъшност ми докаже ,че найстина е имало човек ,който е бил БОГ (ГОСПОД) и ЧЕ СЕ Е РОДИЛО ДЕТЕ БЕЗ СЕКС.Ако някой го докаже съм напълно съгласна.Учила съм религия 4 години и нито един от монасите и учителите ни не ми го доказаха ,че бог съществува.Има и филм ,които доказва ,че религията е измислена,за политически цели (не помня името му ,ако се сетя ще го напиша по =късно.

Не разбрах почти нищо от това, което си написала. Ако обичаш, ограмоти се малко. Подчертаните грешки са повече от фрапиращи.

По темата: Защо пък да иска да го "върже"? И не мислите ли, че ако една жена иска да задържи мъж с користни цели, то отказът от секс не би бил най-ефикасният начин? Според мен момичето просто е възпитано така и наистина вярва във въздържанието преди брака. В което не би имало нищо лошо, ако и партньора й подкрепя тези възгледи. Ето от това разминаване възникват всички проблеми.

fantaziora
08-27-2010, 14:07
начинът би бил ефикасен ако момчето толкова е хлътнало че иска само нея, а не мислиш ли че щом иска деца от нея е доста хлътнал?

computermaster
08-27-2010, 14:22
начинът би бил ефикасен ако момчето толкова е хлътнало че иска само нея, а не мислиш ли че щом иска деца от нея е доста хлътнал?

Моята теория е че тя просто иска да се ожени възможно най-скоро и затова иска да има секса като примамка да се оженя най-бързо!!

Некой ше ми каже ли къде да го търся тва в Библията да видя дали е истина че преди сватба не било угодно да се прави секс??

Backspace93
08-27-2010, 14:23
И аз се сетих за тоя епизод от "сексът и градът" :lol: Иначе щом си е решила така, малко трудно да я накраш да си промени решението. Като не ти изнася - предполагам не те е вързала. На такива хора, които вярват в Бог и са религиозни като цяло е най-трудно да им налагаш мнението си.

SuNsEt
08-27-2010, 15:35
Между другото...и прекаления светец и Богу не е драг,това тя знае ли го?След като й се иска,но заради Библията не може,тя така или иначе вече е изневерила на религията си.Не знам колко внимателно я е чела,но щом има желание и може би си е мислела много по тази тема,от вътре й се иска,тя вече мислено е пренебрегнала тази Божия заповед.Кажи й го това и виж какво ще ти отговори :wink: Подкрепям се! 8-)
Пък и...май като гледам мнението ти "за" секса преди сватба се засилва така че...Има си религиозни семейства,но ако ти не искаш да си от такова,то по-добре се откажи.Наистина момичето може би просто е израснало с тази си мисъл и това за нея е правилно,но това не означава,че ти трябва да се примиряваш и да прекършиш своите възгледи за живота.Пък и нейната реакция,когато се опитваш да говориш с нея на тази тема -да се прави,че не чува и да говори едно и също- е толкова...детско.Отдавна сме минали времето на отшелниците,ако толкова иска да се омъжи и след това да прави секс...може би трябва да си потърси някой от циганските махали.Там хем ще и кажат "Браво,че си била честна" хах...Абе момче млад си още,не се затормозявай толкова с такива мисли за сватба и деца.Изживей си живота пълноценно и бъди щастлив както ти искаш.Щом едно религиозно момиче ти дава толкова,че да се стигне до разговори за сватба без секс...представи си едно нерелигиозно и нормално момиче колко повече би ти дало.

computermaster
08-27-2010, 15:36
И аз се сетих за тоя епизод от "сексът и градът" :lol: Иначе щом си е решила така, малко трудно да я накраш да си промени решението. Като не ти изнася - предполагам не те е вързала. На такива хора, които вярват в Бог и са религиозни като цяло е най-трудно да им налагаш мнението си.

Така е - не ме е вързала, но я обичам твърде много за да я зарежа... Най-много ме е яд че тя не иска да осъзнае че секса е част от една връзка... няма ли секс няма ги основите на връзката :(

Biskfitka
08-27-2010, 15:38
Според мен не библията е причина да няма секс във вашата връка ,а по скоро иска да се те върже с някъв подпис и някаква сватба ,а ти сам избираш какъв искаш да си (вързан за момиче ,което непознаваш) ,защото човек се познава в това да сте интимни във всякакви отношения и човек се познава ,когато започнете да живеете заедно.Аз ако съм да съм я разкарала. :lol:
Някой познава ли живота на хората от, когато изобщо има и библия?Препоръчвам сериала ''Тюдорите'',който е още по -времето на крале и кралици и т,н ,а имемнно 17-18-19 век хората мога да ви кажа ,че са били много по- развратни от колкото сме ние или някой от нас :lol: .Та в сериала краля развратничи с която си поиска и така наречената професия на компаньонките и тогава е била на мода ( защото били много религиозни ) Имало е бракове които са било уговорени от 5 годишни деца ,тази дъщеря се дава на някой си крал ,за да има мир.Т,н за каква религия говорим всъщност??
Съгласна съм за девствеността на хората до брака и първата брачна нощ ,ако някой тук ми докаже ,че наистина е имало човек ,който е бил БОГ (ГОСПОД) и ЧЕ СЕ Е РОДИЛО ДЕТЕ БЕЗ СЕКС.Ако някой го докаже съм напълно съгласна.Учила съм религия 4 години и нито един от монасите и учителите ни не ми го доказаха ,че бог съществува.Има и филм ,които доказва ,че религията е измислена,за политически цели (не помня името му ,ако се сетя ще го напиша по =късно.Тоя филм ''Династията на тюдорите'' ..сериал е де...найстина е много як...soft porn все едно гледаш понякога 8-)

Amorrous
08-27-2010, 15:39
Еми може да пише в Библията,че не е богоугодно,ама не го пише в десетте божи заповеди.Кажи и го това.Глупаво е нейното-Бог учи на любов към ближния,да не правиш лошо на другите,а другото са подробности...
пп.Казваш,че тя е на 24,а ти искаш да се жениш за нея след 10 :shock: Тя ще е остаряла,бе :lol:
ппп.А ти на колко си?

computermaster
08-27-2010, 15:42
Еми може да пише в Библията,че не е богоугодно,ама не го пише в десетте божи заповеди.Кажи и го това.Глупаво е нейното-Бог учи на любов към ближния,да не правиш лошо на другите,а другото са подробности...
пп.Казваш,че тя е на 24,а ти искаш да се жениш за нея след 10 :shock: Тя ще е остаряла,бе :lol:
ппп.А ти на колко си?
Аз съм 2 години по-малък...
Това за 10тте божи заповеди съм й го казвал....казвал съм й кои са основните неща на които те учи християнството.... не разбирате ли хора ТЯ СИ ГОВОРИ И ВЪОБЩЕ НЕ МЕ ИЗСЛУШВА като стане въпрос за тази тема.... пее си като латерна и хич не я грее какво ще кажа аз....
"Говори си каквото искаш, написано е в Библията ясно и точно, не можеш да ме убедиш...." - това са нейните думи

SuNsEt
08-27-2010, 15:44
Абе...я и направи един рег да я видим тя кво ше каже по-точно. 8-)

computermaster
08-27-2010, 15:46
Абе...я и направи един рег да я видим тя кво ше каже по-точно. 8-)
Е... какво да й направя... сърдита е до безкрайност в момента...

Аз ви казах основните неща които ми е говорила тя. С 2 думи - просто иска си секс след сватбата и никой и нищо не може да я спре...Ако почнеш да й говориш нещо тя почва да си пее че обичала бог и религията била над всички, така че каквото си е написано в Библията трябвало да се изпълнява - тя била християнка и е такива неща :-x

computermaster
08-27-2010, 15:53
Ще се радвам ако някой даде идея какво да й говоря ако въобще имам такава възможност... и дали изобщо ще има някакъв резултат??

Qnkishhh
08-27-2010, 16:04
Подкрепям едно от по-горните мнения: помоли я да се регистрира, за да видим какво ще каже по въпроса.

SuNsEt
08-27-2010, 16:07
Ама след като ти,който я познаваш и казваш,че няма начин да размисли ,то ние които не я познаваме как да ти кажем безотказен метод?Мисля,че доста хора ти казаха едно и също,но с различни думи...Или приемаш или си тръгваш,средно положение няма.А ако примерно решиш да приемеш възгледите и...мъжкото в теб рано или късно ще натделее и ще се стигне до изневяра,да не ми е името Даяна.Когато не намираш това,което искаш в половинката си,тогава го търсиш в други и рано или късно любовта отминава.
Просто си помисли какъв би бил живота ти ако приемеш да се ожениш за нея и ако я оставиш.Не мисля,че на 22 години ти е време за такива неща,но все пак ти си решаваш.
Между другото...нейните родители на какво мнение са?Говорили ли са ти някога за това,че ако искаш да спиш с нея трябва да е след брака?Или ...въобще как се държат спрямо теб?

computermaster
08-27-2010, 16:28
Ние с нея водихме този разговор за секса преди 4-5 дена и тя се беше съгласила с моята гледна точка да има и секс.... Много се радвах не че ще стане моята ами просто връзката ни ще бъде на всички възможни нива. И дойде вчерашния ден в който случайно ми звъни и ми казва какво СИ БИЛА РЕШИЛА....че секс нямало да прави преди сватбата и казала на майка си за това си решение и тя я подкрепяла щото и тя била вярваща и аз избеснях и така...

fantaziora
08-27-2010, 16:35
Човек, остави друг да я отвори след 15 години, ще му е нужно обаче не само мъжко достойнство но може би и помощни средства, тирбушон може би ще помогне....

Само си пропиляваш времето в нерви, остави я да си гледа кефа ако изобщо това може да бъде кеф...

Princessani
08-27-2010, 16:38
Ние с нея водихме този разговор за секса преди 4-5 дена и тя се беше съгласила с моята гледна точка да има и секс.... Много се радвах не че ще стане моята ами просто връзката ни ще бъде на всички възможни нива. И дойде вчерашния ден в който случайно ми звъни и ми казва какво СИ БИЛА РЕШИЛА....че секс нямало да прави преди сватбата и казала на майка си за това си решение и тя я подкрепяла щото и тя била вярваща и аз избеснях и така...Аве момче твойта иска пръстен и бяла рокля, иска да изпълни всички традиций по сватбата.Явно е от момиченцата,които от малки си мечтаят да се видят булка и да бъдат домакини с деца и т,н. Ти ако не си готов за семейство и т,н нещата може и да не се получат с вас за съжаление.Секса е само оправдание според мен .Това ти е проблема давам ти 100 процентова гаранция.Ако искаш да я направиш щастлива пръстени и рокля,ако не рано или късно ще се разделите със или без секс.

0y7ofCon7roL
08-27-2010, 16:54
computermaster приятелата ти не е набожна ами е абсолютна сектантка, зарежи я и си живей живота докато си млад а нея я остави да си е целомъдрена за цял живот..... амин.

BiGBaDWolF
08-27-2010, 16:58
За ... Това само малоумните май го спазват ...

krem4et0
08-27-2010, 16:59
Майка ми и баща ми са ходили 4 години преди да се оженят, оженили са се девствени и са заедно вече 34 години....

Защо обаче ще чакате 10 години за брак, като тя е на 24, а и ти предполагам не си на 15?

Сегаааааа по другите теми. Аз не съм силно религиозна, защото в крайна сметка живея в грях. Да не говорим, че изобщо църковен брак не ща и пред Господ все ще си живея в грях, ако ще 10 пъти да мина през гражданското. Но си имам свои предразсъдъци относно секса. И винаги съм искала да е след сватбата, с мъж, който обичам и ме обича, първи сме си и последни...за сега чат-пат вървя по плана, но все още не съм омъжена и няма изгледи това да се промени скоро. Но в душата си съм венчана за моя мъж, защото правейки секс с него, не изпитвам никакви греховни чувства и мисли, а знам, че правя най-правилното нещо на света. Сливането на телата и душите ни, любовта ни...това ни прави семейство пред самите нас. Аз съм негова жена и той е мой мъж и никакви песнопения на попа или подпис няма да направят връзката по-силна,а просто ще я оповестят пред останалите хора. Да не говорим, че чисто юридически бракът е само и единствено договор...Той не дава нищо повече освен права и задължения. Той не гарантира обич, грижа, съпричастност, нежност, топлота, хубав секс.
Ще оборя писалите по-горе, но сексът не е дори 5% от връзката. Секс може да правиш и без да имаш каквато и да е връзка. Той просто е солта в манджата. И без нея ще се нахраниш, но няма да ти е вкусно. Когато го има и е на ниво, не му отдаваш значение. Това са просто хубави минути, прекарани заедно. Връзката, партньорството се градят не около секса, а около това, което е извън него. Смело мога да твърдя, че откакто живеем заедно не правим повече секс от преди, но имаме в пъти по-здрава връзка. Ежедневието може да разруши или да съгради тази свързаност. Мога да не правя секс със седмици, но без мила дума, без да се разбираме, без целувката за лека нощ и за добро утро вече не мога. Обсъждането на менюто, на почивката ни, на покупките, на бюджета...банални неща, които в крайна сметка показват дали наистина си пасваме или не.

50 на 50 съм. Без секс може, но със секс е по-хубаво. А иначе или се жени, или я остави...друг вариант май няма.

henrietta
08-27-2010, 17:32
21 век, при всичката деморализация, която цари наоколо, секс след брака звучи не само абсурдно, но и като тотална загуба на време.
Религиозната страна я пропускам тотално, защото религията няма абсолютно нищо общо с половия живот на един човек и не би трябвало да има. Като цяло религията не би трябвало да налага изкривени разбирания за битие. Най-вече, когато НЕ МОГАТ да бъдат упражнявани в едно съвременно общество, което има претенции за ясно съзнание.

SmilezZz
08-27-2010, 17:51
Все още ли има такива хора ? :shock:
Иначе - От една страна е нормално,от друга - НЕ..
Но всеки сам за себе си решава,но и на мен това ми се
струва като абсурдно нещо и загуба на време...

computermaster
08-27-2010, 18:20
...Религиозната страна я пропускам тотално, защото религията няма абсолютно нищо общо с половия живот на един човек и не би трябвало да има...
Ех колко пъти съм й го повтарял и под какви ли не форми.... като не разбира -просто не разбира :(

7227
08-27-2010, 19:10
В крайна сметка тя обича ли те?? Ако те обича ти трябва да си най важен,библията да си ти!Или както е вярвяща,библията трябва да е на второ място.Не знам за какви бракове и деца мислите...Ти какъв живот ще живееш с нея,имаш глава и на раменете,използвай я докато е време..

SuNsEt
08-27-2010, 19:11
И кво правим ся като не разбира девойката?

computermaster
08-28-2010, 09:36
В крайна сметка тя обича ли те?? Ако те обича ти трябва да си най важен,библията да си ти!Или както е вярвяща,библията трябва да е на второ място.Не знам за какви бракове и деца мислите...Ти какъв живот ще живееш с нея,имаш глава и на раменете,използвай я докато е време..
И тези неща съм й казвал, отговора й беше че библията и вярата е над всичко и всички! Обичала била Господ повече от всичко друго и нямало да се промени...

TheBeliever
08-28-2010, 09:38
От колко време сте заедно?

computermaster
08-28-2010, 09:40
Няколко месеца

computermaster
08-28-2010, 09:41
За!Не живеем в 17 век нали?
Еми не живеем в 17ти век, но мене явно искат да ме върнат там :(
Много я обичам девойката и не мога да я оставя просто така...

Hilary_
08-28-2010, 09:42
Ще оборя писалите по-горе, но сексът не е дори 5% от връзката. Секс може да правиш и без да имаш каквато и да е връзка. Той просто е солта в манджата. И без нея ще се нахраниш, но няма да ти е вкусно. Когато го има и е на ниво, не му отдаваш значение. Това са просто хубави минути, прекарани заедно. Връзката, партньорството се градят не около секса, а около това, което е извън него. Смело мога да твърдя, че откакто живеем заедно не правим повече секс от преди, но имаме в пъти по-здрава връзка. Ежедневието може да разруши или да съгради тази свързаност. Мога да не правя секс със седмици, но без мила дума, без да се разбираме, без целувката за лека нощ и за добро утро вече не мога. Обсъждането на менюто, на почивката ни, на покупките, на бюджета...банални неща, които в крайна сметка показват дали наистина си пасваме или не.
.. толкова добре написаноо!!! \:D/

Passi0n
08-28-2010, 10:04
еми честито

computermaster
08-28-2010, 10:42
Ако не бяха шибаните религии, света щеше да е много по хубаво място за живеене :-|
....
Напълно те подкрепям!!

7227
08-28-2010, 10:46
Няколко месеца
Как изобщо мислиш да се жениш за нея? Като обича само Господ,както по-горе си писал да отиде в храм да става монахиня ! След като сте от няколко месеца заедно и поне целували ли сте се?Как мислите за семеен живот след като няма секс?Ако не си допаднете в секса какво ще правите?Ще си изневерявате ли?

krem4et0
08-28-2010, 10:57
Не й говори за секс. С времето може да реши друго...в крайна сметка тялото си иска своето, а когато има край себе си изкушение, човек най-вероятно му се поддава. Не по религиозни причини и аз не исках секс в началото на връзката ни. 18 месеца откарахме без секс и не беше лошо. В един момент знаех, че е той моя човек, исках да му се отдам напълно и загърбих желанието си за още по-голямо отлагане. Намеци и проблеми от половинката не съм имала и това ме склони да го направя. Бих изчакала месец-2-3 и бих повдигнала пак въпроса, но не с нападателното - "твоите религии ти пълнят главата с глупости", а с нещо като..."знам, че сме един за друг. В моето сърце ние сме семейство, защото се обичаме...и така нататък. А иначе колкото по-голямо е момичето, толкова повече се бои да се раздели с девствеността си. Подбира много по-внимателно, защото знае, че е странно да е на 20+ и да не е правила секс. Бои се от реакцията на мъжа. Може би религията й е оправдание, че не е правила секс до сега, но не тя да е причината.

anonymous708973
08-28-2010, 13:52
Бате намери си друга, тая явно я пере тока и ще ти отрови живота. Въпрос на време е.

Абсолютно.
Така, твоята примерна християнка забравя да вземе нещо важно предвид. Този "закон" е важал за МОМИЧЕТАТА, които са се женели далеч по-млади от нея, за доста по-големи мъже, които обаче не са подлежали на същия закон. Хитро, а? :x

Второ... Сексът е страшно важна част от една връзка. И какво ще стане, ако след като се ожените, откриете, че грам, ама ГРАМ не си пасвате в леглото.
Моля тук защитниците на тая ГИГАНТСКА глупост на мацката да не ми излизат с номера: "Ако се обичат, ще си паснат" или "Всичко се учи и синхронизира". Такова нещо н-я-м-а!

Оставяй я, наистина. Тая мацка има сериозен проблем и не е работа да го разрешаваш.

computermaster
08-28-2010, 14:19

....
Второ... Сексът е страшно важна част от една връзка. И какво ще стане, ако след като се ожените, откриете, че грам, ама ГРАМ не си пасвате в леглото.
Моля тук защитниците на тая ГИГАНТСКА глупост на мацката да не ми излизат с номера: "Ако се обичат, ще си паснат" или "Всичко се учи и синхронизира". Такова нещо н-я-м-а!

Нейната теория по тоя въпрос е че нямало как да не си паснеме в секса.... Всеки мъж си пасвал с една жена щом се обичали....

krem4et0
08-28-2010, 16:01
Ако двама души се обичат, те са склонни да правят компромиси, за да е щастлив партньора. Но това не значи множество оргазми непременно. Някои хора са си по-сексуални от други, възбуждат се от различни неща...абе трябва да се прави кръгче с колата, преди да я купиш. Ние си бяхме абсолютно девствени и първите пъти бяха мега кошмар. Но с времето опознахме себе си и другия, споделяхме си какво и как ни харесва, намерихме си нашия начин. С компромис, тренировки и търпение.

Някои хора анатомически не могат да си паснат. Огромен пенис и много малко и тясно влагалище....или още по-лошото - обратното. Сексът няма как да е приятен и удовлетворяващ.

anonymous708973
08-28-2010, 16:07
абе трябва да се прави кръгче с колата, преди да я купиш.

Ей това е! За първи (или втори) път съм съгласна с кремчето.
Има начини да не си паснете - ще правите компромиси, ама докога?

BiGBaDWolF
08-28-2010, 16:39
Не излизам с 10 годишни ...

Daqna91
08-28-2010, 16:43
Не съм на 12 ,че за да го казвам ..

Princessani
08-28-2010, 19:33
И аз почвам така никъв секс преди сватбата :D :D :D :D

7227
08-28-2010, 20:02
[quote=krem4et0] абе трябва да се прави кръгче с колата, преди да я купиш.

Много добър пример даваш,наистина :) Никой няма да си купи кола,преди да я изпробва..така е и с брака...

Wasilewaa
08-28-2010, 20:38
Аз съм за секса преди свадбата. На 14 съм, правила съм секс имам приятел и сичко е ок :)

Extremescream
08-28-2010, 20:49
Не подкрепям тия глупости (поне за мен) за никакъв секс преди брака.Хора,човекът явно не се кефи на нейното решение,обаче не я насилва.Евала,аз,нищо че съм женско,не бих изтърпяла.

Extremescream
08-28-2010, 21:04
Някой познава ли живота на хората от, когато изобщо има и библия?Препоръчвам сериала ''Тюдорите'',който е още по -времето на крале и кралици и т,н ,а имемнно 17-18-19 век хората мога да ви кажа ,че са били много по- развратни от колкото сме ние или някой от нас :lol: .Та в сериала краля развратничи с която си поиска и така наречената професия на компаньонките и тогава е била на мода ( защото били много религиозни ) Имало е бракове които са било уговорени от 5 годишни деца ,тази дъщеря се дава на някой си крал ,за да има мир.Т,н за каква религия говорим всъщност??.
Язък за хубавия сериал,как може толкова неграмотен човек да го гледа?! :shock: :shock: :shock:

umri
08-28-2010, 21:29

Също така искам всеки който пише в темата да каже своето мнение за себе си - прави ли секс преди сватбата (само за двойки де :) )
Питай я... защо? Аз лично не. Ако се ожените и се окаже, че между краката и стърчи нещо? Може и да е тотално дърво в леглото или пък да е широка като всепоглъщаща бездна, а пък ти да си с не достатъчно голям уй. Кво прайм тогава? След 2-3 години -> любовница си намираш или тя ибач.... после разводи, глупости, разделяте децата.... Баче, тая те врътка много злобно и има причина. Трябва да я разбереш. Искай точно конкретка причина, поради която иска първо сватба, след това брадва. Наистина трябва да си мръднал за да я чакаш... аз лично не бих, но това си е твой избор.

TranceMusic
08-28-2010, 21:53
Момичетата в днешно време,който издържат до сватбата са 1 на 100 да не кажа и по-големи числа...

Princessani
08-28-2010, 21:57

Питай я... защо? Аз лично не. Ако се ожените и се окаже, че между краката и стърчи нещо? Може и да е тотално дърво в леглото или пък да е широка като всепоглъщаща бездна, а пък ти да си с не достатъчно голям уй. Кво прайм тогава? След 2-3 години -> любовница си намираш или тя ибач.... после разводи, глупости, разделяте децата.... Баче, тая те врътка много злобно и има причина. Трябва да я разбереш. Искай точно конкретка причина, поради която иска първо сватба, след това брадва. Наистина трябва да си мръднал за да я чакаш... аз лично не бих, но това си е твой избор. umri харесваш ми как мислиш :-) :oops:

umri
08-28-2010, 22:06
Прочетох темата и видях същината на проблема, който не беше споменал в първия пост.

Първо ми кажи каква религия изповядва точно? Християнство, но към кои спада? Православни, католици, протестанти (които включват доста разновидности), крайна пуританка ли е... винаги има възможност и към някоя секта да е, например мормони или свидетели на яхова. Кажи ми коя е, за да знам горе-долу на какво е научена. Не съм теолог, но по стечение на обстоятелствата съм доста запознат с вярванията и мога да ти обясня за какво става въпрос.

Силно вярващите хора не могат да бъдат разубедени с думи. Явно семейството и е консервативно и щом се е опазила до 24 годишна възраст, значи трудно би я убедил с думи. Единственият начин да я примамиш е да НЕ и говориш за това, защото ще породиш само напрежение. Само с целуване докосвания, положителни емоции. Винаги, когато е във висока точка и се смее и забавлява започвай да я целуваш и леко да я хващаш за баджачето, от там барай навсякъде. Така няколко пъти и може и да мине номера. С думи нищо няма да стане... Ако те отблъсне, се дръпни и кажи да,да разбирам и леко се правиш на разсърден, но без да го повдигаш на въпрос. Няколко пъти така и е твоя, но трябва да го изиграеш много добре. Лошото е, че като си девствен и ще ти е трудно да приложиш метода и да имаш усета. Този метод го прави само, ако си сигурен, че после няма да се чувстваш виновен.

Ако ти не си вярващ, а тя е, след време има вероятност да възникнат много проблеми. Винаги ще се опитва да те убеди във вярването си, защото за нея това е абсолютната истина и хората, които не споделят вярването и са "сляпи".

Виж още много мога да изпиша, но не искам да ставам тирадичен.

Извод: Хората, които споделят еднакви интереси си допадат, а тези, които имат различни възгледи за живота, като цяло, след време си омръзват, охладняват.

Решението е изцяло твое. Ти си господар на съдбата си и носиш последствията за всичко, което се случва с живота ти.

edit: Princessani И аз си харесвам начина на мислене. :-) и за теб бейби :D

BabyBluee
08-28-2010, 22:47
Ъъъ на колко сте години?
Само не ми казвай 14-17 :razz:

Smrazqvashta
08-28-2010, 23:14
Твърдиш, че я обичаш, че искаш сватба, деца... А във всеки един твой пост проявяваш явно неуважение към нейния избор, предпочитания и вярвания.
И аз съм ЗА секс преди сватбата, и аз мисля, че сексът е неотменна част от една здрава и сериозна връзка, и аз мисля, че той сближава партньорите до степен, до която много малко други неща биха могли.
Но това е нейния начин на мислене, нейните принципи в живота. Както някой каза по-горе - нейната религиозност ще се прояви и в други аспекти от връзката ви, ще стане част от живота ти. Ако от сега не можеш да приемеш разликите в начина ви на мислене, какво ще стане по-нататък? Сега е сексът, утре ще е излизането с приятели, по-късно възпитанието на децата. Хубаво мислите за сватба и семейство, но ти помислял ли си дали би могъл да живееш по нейния начин?
Според мен сексът е най-малкият проблем в тази връзка.

подкрепям, подкрепям

sevdalina91
08-29-2010, 12:29
секс преди брака не значи че си на 25 години примерно срещаш някого и го държиш на сухо, защото не сте женени. примерно при вярващите турци, защото те май са от малкото спазващи го... момичето и момчето се познават от по-ранна възраст да кажем 16-17 години и се чака докато завършат училище, преди това ги сгодяват и като завършат училище могат да ги оженят и да правят колкото секс искат

sevdalina91
08-29-2010, 12:32
Прочетох темата и видях същината на проблема, който не беше споменал в първия пост.

Първо ми кажи каква религия изповядва точно? Християнство, но към кои спада? Православни, католици, протестанти (които включват доста разновидности), крайна пуританка ли е... винаги има възможност и към някоя секта да е, например мормони или свидетели на яхова. Кажи ми коя е, за да знам горе-долу на какво е научена. Не съм теолог, но по стечение на обстоятелствата съм доста запознат с вярванията и мога да ти обясня за какво става въпрос.

Силно вярващите хора не могат да бъдат разубедени с думи. Явно семейството и е консервативно и щом се е опазила до 24 годишна възраст, значи трудно би я убедил с думи. Единственият начин да я примамиш е да НЕ и говориш за това, защото ще породиш само напрежение. Само с целуване докосвания, положителни емоции. Винаги, когато е във висока точка и се смее и забавлява започвай да я целуваш и леко да я хващаш за баджачето, от там барай навсякъде. Така няколко пъти и може и да мине номера. С думи нищо няма да стане... Ако те отблъсне, се дръпни и кажи да,да разбирам и леко се правиш на разсърден, но без да го повдигаш на въпрос. Няколко пъти така и е твоя, но трябва да го изиграеш много добре. Лошото е, че като си девствен и ще ти е трудно да приложиш метода и да имаш усета. Този метод го прави само, ако си сигурен, че после няма да се чувстваш виновен.

Ако ти не си вярващ, а тя е, след време има вероятност да възникнат много проблеми. Винаги ще се опитва да те убеди във вярването си, защото за нея това е абсолютната истина и хората, които не споделят вярването и са "сляпи".

Виж още много мога да изпиша, но не искам да ставам тирадичен.

Извод: Хората, които споделят еднакви интереси си допадат, а тези, които имат различни възгледи за живота, като цяло, след време си омръзват, охладняват.

Решението е изцяло твое. Ти си господар на съдбата си и носиш последствията за всичко, което се случва с живота ти.

edit: Princessani И аз си харесвам начина на мислене. :-) и за теб бейби :D

Защо трябва да спи с нея след като няма гаранция, че няма да я остави след това и момичето ще е съсипано, че вече не е девствена (явно това наистина е прекалино важно за нея)

а автора като не издържаш без секс ами остави я, ако пък толкова вного я обичаш ожени се за нея!

sevdalina91
08-29-2010, 12:40
моето лично мнение е, че това да правиш секс преди сватбата не те прави лош човек. ако убиеш някого или крадеш и изобщо живееш, за да нараняваш хората, това не е ли по-лошо. аз също съм силно вярваща, но не мисля, че секса преди сватбата е нещо мръсно и грешно. в него няма нищо лошо. точно, защото съм вярваща гледам да се държа добре с хората и да им помагам, а не да изпълнявам написаното в Библията. в крайна сметка всеки си има различни възгледи и решава сам за себе си!

whysosad
08-29-2010, 17:09
umri,
евала за всичко, което написа!

Според мен е по-вероятно да е от някоя секта.
Вече в България какво ли няма.

Имах една съученичка, която е от Евангелска Петдесятна църква.
Още от както се запонахме (това беше преди 5 години) твърдеше, че никога няма да прави секс преди сватбата. Дори първо си мислих, че не говори сериозно, но разбрах, че цялоти й семейство е от тази църква. Казваше, че така са я възпитали и нищо няма да промени решението й. Най-малкото някое си момче.
Друг случай... просто ми става мъчно като се сетя...
Една приятелка, с която бяхме като сестри.. още от малки, приятелски семейства... влезе в секта точно заради момче.
Вместо той да се откаже... тя реши да се промени заради него.
Дори ми беше обещала, че всичко ще си е като преди, но... нищо не беше като преди. Тя се превърна в нов човек.
Промени начинът си на държание, започна да ходи всеки път когато трябва, наложиха й същото мнение за секса преди сватбата, отказа се от това да кандидатства в някой друг град..
И сега нито е с това момче, нито ми изглежда щастлива, всеки ден я виждам сама да се разхожда.
Друг случай... леля ми и чичо ми се разведаха след колко години съвместен живот. И пак заради ЕПЦ.
Единият искаше да има поне една икона в къщата си, а другият не даваше, защото никой не можел да рисува Исус... да му предава някакъв образ. В Библията това, онова..

Малко се отклоних, но исках да ти кажа, че щом религиозните ви възгледи не съвпадат... ще е наистина трудно.
Такива връзки за мен са невъзможни.
И ако въпросното момиче действителност е от някоя секта... едва ли ще успееш да промениш мисленето й.
Освен ако не искаш да промениш себе си заради нея, ако я обичаш.
Но за мен това може да го направи единствено и само човек със слаба психика... всеки сам си избира.
Успех!

umri
08-29-2010, 22:47
Специално за Евангелските църкви мога да кажа, че не са секти. Натурални протестантски църкви, в които няма нищо лошо, нито нещо, което да е извън моралните норми. Лошото обаче е, че има хора, които буквално са глупави и не могат да разберат истинския смисъл на църквите, вярването и християнството, като цяло. Това ги прави странни, плашещи другите хора. Например това за иконата. Това, че евангелските църкви не вярват, че една икона може да ги спаси, не означава, че трябва да бягат като от чума от иконите и да не ги искат в къщите си. Все пак това изобразява единственият Бог, в когото вярват... Чули, недочули, че иконите не могат да ги спасят и дай сега да правим скандали и разводи, задето мъжо не ще да маане тези дяволщини от къщата. Точно тези подробности и тази плиткост на умовете на някои хора кара обществото да смята протестантите за секта, от която всеки трябва да се пази. Истината обаче е, че от евангелист, протестант, баптист е много по-малка вероятността да видиш зло, отколкото от обикновен атеист, каквото е по-голямата част от населението на държавата ни.

Християнството има много разновидности. Няма голямо значение дали си католик, православен или вид протестант. Важното е как си разбрал нещата за себе си и по какъв начин им позволяваш да подобрят живота ти към по-добро.

В България протестантите се смятат за секти, но в държави, като Великобритания и особено САЩ, това е нормална вяра. За тях сектантите са православните например.

whysosad Твоята съученичка, която е решила да остане девствена... това си е неин избор и щом така е решила не трябва да изглежда в ничии очи странна. Щом това я прави щастлива - нека бъде така. Кой прави нещо, което ще го накара да бъде нещастен?

vde
08-30-2010, 14:27
За разбира се

anonymous708973
08-30-2010, 19:05
Малко офф: Предполагам, че му е през центъра на гащите какво мисля за него, ама Умри супер много ми се издигна в очите с последните 2-3 поста. :)

Anonimen05
08-31-2010, 06:56
Да в Библията пише, че трябва да уставим удоволствието като секса след сватбата. Аз също мисля дъ се пазя чиста до тогава дано да издържа. После ще съм много горда от себе си. Сега съм едва на 13 и половина, но просто съм от християнско семейство. Напълно нормално и похвално е държанието и въздържанието на момичето. Трябва да се гордееш, че си си намерил такава жена, а не да я обсъждаш по форумите. Вяярата си е вяра. Право е момичето няма да я пипаш преди сватбата. :)

purple00
08-31-2010, 07:27
Според мен е нормално, момичето иска да запомни първата си брачна нощ :grin: Супер е според мен :)

и според мен и ако наистина я обичаш ще чакаш :)

Biskfitka
08-31-2010, 10:09

и според мен и ако наистина я обичаш ще чакаш :)Да бе да.И да я обича какво?! Да стой на сухо няколко години или да се преебе и да се ожени сега за нея? Човека си има нужди.Едно е да я чака няколко месеца,друго докато се оженят.

Qnkishhh
08-31-2010, 11:55
umri, кефиш ме, човек. Успя да ме накараш да се размисля по теми, за които никога досега не съм се и сещала. Благодаря. :)

crazy965
08-31-2010, 18:21
За, защото може да не ти харесва секса с нея след сватбата и да съжаляваш... Пък и ако не сте си говорили... може да не е съгласна на много неща или да има проблеми...

YouAteMyHeart
08-31-2010, 20:03
Ходите от няколко месеца и мислите за брак и деца,а дори секс не сте правили?! :-o То затова е такъв процента на разводите..

Колкото и да я обичаш-бягай далече!Спести си проблемите,нервите,разправ иите,времето и тн.Поживей си!Сега си млад.След години сам ще си се смееш ако прочетеш тая тема. :)

umri
08-31-2010, 23:56
umri, кефиш ме, човек. Успя да ме накараш да се размисля по теми, за които никога досега не съм се и сещала. Благодаря. :)
Например?

Надявам се да съм породил мисълта, че не трябва да отхвърляме хората с различни мирогледи и да ги категоризираме. Трябва да се поставяме на тяхно място и да се опитаме да погледнем през очите им и да видим света от тяхната гледна точка. Да си представим какви са били евентуалните обстоятелства, които са ги накарали да вземат определени решения за животите си и каква е логиката за тях. Това говори за широкоскроеността ни. Който с лека ръка отхвърля, обижда и осъжда на воля... обикновено греши и е посредствен идиот от изпростялото съвременно общество. Винаги съм бил на мнение, че социалната и емоционалната интелигентност са ключът към просперитета.