Влез

View Full Version : Края на ваканцията- най-големият ми страх

mimka1912
09-01-2010, 18:26
От какво почнах училище края на ваканцията е моят страх. Тя минава толкова бързо и неусетно. Но винаги съм се утешавала, че това не е края на света, че ще прекарвам повече време със съучиниците си и т.н. Тази година е различно. Ще съм седми клас, което означава, че трябва един много сериозен напън от моя страна (имам големи амбиции). В края на миналато учебна година си намерих половинка. Той е мил, добър и съм ужасно привързана към него. Още от началото знаех, че ще дойде този момент и ще се срещаме по-рядко и няма да е същото. Днес когато се прибрах майка ми каза, че няма против него, но ще трябва да го сложа на заден план в следващите 9 месеца. И че най-вероятно ще се виждаме 1 път седмично, защото трябва да събера мислите си и да се съсредоточа. Страх ме е, че ще отдалечим и вече нищо няма да е същото. Реших утре да говоря с него по въпроса и да му кажа, че ако според него ще е по-добре да се разделим да го направим. Смятате ли, че това е правилното решения??

IndependentGirl
09-01-2010, 18:32
Седми клас ти е важен, защото след него ще кандидатстваш.. предполагам :} Така, че сега по-важно ти е училището и ако не можеш да съчетаеш ученето с приятеля ти.. значи по-добре ще е да се разделите, но спокойно - има време за всичко и няма да ти избягат момчетата.. :}

katericArofl
09-01-2010, 18:39
Защо всички се превземате толкова с тоя 7 клас.. няма студнтка да ставаш..
Важни са ти БЕЛ и Мат.. ще учищ ще учиш.. ама няма само вкъщи да седиш.. Сега си мислиш, че ще се скъсваш от четене, уроци и т.н., но ще видиш, че далеч няма да е точно така.

Di
09-01-2010, 18:39
Не мисля че е нужно да се раздлеяте,по-рядко виждане ще е по-добре

PyCoKoCkA93
09-01-2010, 18:40
Ако можеш да съчетаеш и 2те не е нужно да се разделяш с него...Има време за всичко..Не виждам пречка да се виждате по 3 пъти седмично примерно на по едно кафенце след даскало..Даже това ще ти е стимул,за да учиш :)

NeverTheSame
09-01-2010, 18:52
Ами след като имаш такива амбиции се предполага,че имаш и възможности.7 клас не е толкова страшен,колкото го изкарват.Въпросът е да учиш съвестно,а не в това да прекарваш 24/7 в учене.Не мисля,че е толкова фатално.Няма какво да говорите така сякаш ще сте в различни градове.Целият ти живот в момента не се изчерпва с учене...силно непрепоръчително е човек да си отдава цялото внимание на това.Независимо,че говорят как е много хубаво да се учи много и прочие,тва не е вярно.

mimka1912
09-01-2010, 18:56
Ами всъщност той сам ми казва, че съм поставила летвата доста високо и че ще трябва да уча доста. Каза, че ако имам нужда ще помага и ще свикнем, но все пак искам да говоря с него и ако той мисли, че да се разделим ще е по-добре ще го направим. Но ако не стане ме е страх, че ще се отдалечим един от друг и няма да сме си толкова близки.

P
09-01-2010, 18:56
Стига с тоя 7-ми клас.Да ти е през оная работа.
И аз си дадох супер зора като бях в 7ми клас и завърших уж най-хубавата езикова гимназия в родния ми град .. и какво ? - Нищо.....
знам един-два езика,които не ми вършат никаква работа и нося 2 дипломки уж много знам езици.Следвам нещо ,което дали ще го уча след като съм завършил ЕГ,МГ или някое глупаво даскало е все тази!
Едно ще ти кажа - ако знаеш от сега ,че след 12-ти клас ще кандидатстваш с математика - върви в МГ! Ако ли не да не ти пука.Най-лошото ,което може да стане и което е хубаво да избягваш е да не попаднеш в много глупаво училище и да попаднеш в лоша среда,защото една такава среда смесена с пубертетски тръпки може тотално да те преебе.Иначе в по-смотаните училища излизаш с 5.80 диплома (минимум),а мен в езикова ,където ми сцепиха аналното отвесие от учене - излязах с 5.21 диплома...... така че това сега си е малко смешна работа.А дето майка ти го говори 1 път седмично и кажи да се приземи на земята.Искаш да ми кажеш ,че ще излизаш 1 път седмично ? Не се самозалъгвай.Аз съм се готвил за УАСГ (12 клас) ,а това е университета в България ,където дават най-трудните задачи по математика и трябва много здраво учене ,за да влезеш най-хубава спецялност.Аз ще ти кажа ,че се размазах от ходене по дискотеки и ще трябва да сменям дроб вече сигурно ,а респективно си влязах най-хубавата спецялност.Отделно ме приеха и във всички други ВЪЗ-ове ,където пробвах,така че всичко е от теб маце и само доброто разделение на времето те дели от това да се виждаш почти всеки ден с гаджето !!!

Elenichkaa
09-03-2010, 07:50
Както казаха ти трябват БЕЛ и математика.Стига драматизации!

ScarletBite
09-03-2010, 07:54
Защо всички се превземате толкова с тоя 7 клас.. няма студнтка да ставаш..
Важни са ти БЕЛ и Мат.. ще учищ ще учиш.. ама няма само вкъщи да седиш.. Сега си мислиш, че ще се скъсваш от четене, уроци и т.н., но ще видиш, че далеч няма да е точно така.
+++

Sh@d0w
09-03-2010, 08:38
Защо трябва едното да е за сметка на другото?Няма смисъл да късате,ти ако си имаш едно наум и си сериозна винаги можеш да съчетаеш нещата,така че да ти остава време за всичко ;) Едно време и аз бях така,важното е да убедиш родителите ти че си сериозна и могат да ти имат доверие за ученето :P

Manik96
09-03-2010, 08:44
Охх,наистина много се превземате с тоя 7 клас...Аз вече го минах,тая година ще съм 8..И аз така казвах,че е много важен,че трябва да уча много яко...но уви..точно обратното - отпуснах се яката и април тръгнах на уроци по математика,по български бях добре и си учих в къщи...но не всеки ден по 5часа,по 1,максимум 2 часа ти стига...И въпреки всичко,си взех двата важни изпита със 5,а другите по маловажни си ги взех със 6.. Така че не се впрягай толкова в тоя пуст 7 клас,от личен опит ти казвам,няма начин да не се справиш,освен ако не си изклучително тъпа,но се самнявам....Накратко -> не се притеснявай не е толкова трудно,по 1-2 с приятеля ти и 1-2 учи и си 6 точки...

PS -->Сега ще уча в езикова гимназия :D

Tempest
09-03-2010, 08:55
1 въпрос - кое ти е по-важно - момчето или образованието?

sasha_90
09-03-2010, 11:23
Не виждам смисъл да се разделяш с приятеля си.Аз също имах гадже във важен период за мен,но съчетавах учението с него.Виждахме се през ден.Той не ми пречеше да уча.Напротив-стимулираше ме и ми даваше сила и усещането,че ще успея.Направи и ти така.Сигурна съм,че ако държиш на него,ще запазиш връзката си.А наред с това ще върви и подготовката ти за кандидатстване,СПОКОЙНО.

mimka1912
09-03-2010, 11:36
1 въпрос - кое ти е по-важно - момчето или образованието?

Не искам да поставям така въпроса. Не искам да избирам м/у двете неща, защото момчето е неизменна част от живота ми, учението-също.

GossipGirl89
09-03-2010, 11:48
Ще имаш време и за двете, спокойно. Всички сме били 7-ми клас и знаем кво е. Малко по-напрегнато е от останалите години, но пък като станеш 12-ти ще те питам тогава кво ще правиш... Аз в 12-ти клас ходех на училище, на 2 уроци по 2 предмета (2-3 пъти седмично понякога), готвех се и вкъщи и същевременно с това намирах време и за приятели и развлечения и пак успях да се справя с всичко :) Така че не се коркай... 7-ми клас е нищо. От ясно по-ясно е, че няма как да стоиш дененощтно над учебниците... Човек има нужда и от почивка и забавления, а твоите такива ще са приятелят ти :)

cinderella_gugutka
09-03-2010, 12:46
еми и аз съм в подобно положение :( още само 2 седмици,уууужас :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( ИСКАМ ОЩЕ :cry:

fenkaaa
09-03-2010, 13:12
Ех ех този седми клас .. аз тогава не пипвах и пак влязох където исках :grin: За мен 7ми клас беше много лесен бих казала.. така че остани с приятеля си,отделяй време и на уроците,но както е казано по нагоре - спокойно,няма да се скъсваш по цял ден от учене,не е толкова трудно :)

loliii
09-03-2010, 13:14
Не бих си зарязала приятеля без причина. За мен това не е причина. За цяла година не можеш ли да научиш два предмета? Би трябвало да ти се отдават и да си учила съвестно досега, особено щом си поставяш някакви тооолкова "високи цели". Тъй че какъв ти е проблемът? Трябва да изрешиш няколко теста и да преговаряш. Приятелите и гаджетата са твоята почивка. Ако се откажеш от тях ще се скапеш.