View Full Version : По колко джобни на ден ви дават ?
krisinka981
09-01-2010, 20:20
По колко пари ви дават на ден?
2-3 8)
Зависи .. понякога и повече. :)
пп: нямаше ли такава тема ?
Biskfitka
09-02-2010, 09:45
Колкото ми трябват,но не прекалявам :? Неудобно ми е вече да им искам пари 8-)
И дам..има такава тема :) и не една..;д
radeberger
09-02-2010, 11:05
За училище от 3 до 5. Иначе, ако ще ходя някъде - допълнително, там колкото ми трябват.
BoBa4eWeR
09-02-2010, 11:34
за училище по 5-10 лева, ако излизам някаде още 20-25 лева ми стигат :)
KumchoValcho
09-02-2010, 11:37
Нашите са в чужбина и като се прибират ми остават пари и сам си правя сметка кога и за кво да харча.
Paramour
09-02-2010, 12:41
Зависи... ако ходя с автобус- към 4-5
ако ме карат с кола 3-4
абе към 4 лева 8-)
Teenprblem
09-03-2010, 12:47
2лв. :-x :-x :-x
сега последно като бях 12 клас ми даваха 10 лв за училище и 20 отделно като излизам вечер иначе сега цяло лято денем 1 кафе да пия 10 лв ми дават и вечер 20-30 ,които едвам ми стигат ако ходя с такси някаде,а не ме вземат от нас и т.н.
KumchoValcho
09-03-2010, 13:10
сега последно като бях 12 клас ми даваха 10 лв за училище и 20 отделно като излизам вечер иначе сега цяло лято денем 1 кафе да пия 10 лв ми дават и вечер 20-30 ,които едвам ми стигат ако ходя с такси някаде,а не ме вземат от нас и т.н.Уау, къде ги харчиш толкова много пари
еми сметни като бях 12 клас сега ...1ва смяна...срещата ни с приятелката ми е в 7 без 15 ....купуване на цигари...сутрешно кафе.... после идва час ,в който не ни се седи ...идваше време за кафе по време на часовете и накрая кафе след часовете :D до ден днеше като се сетих как мина 11-12 калс лошо ни става ,а накрая вече ходех чак като се наспя беше ме налегнала сънна метода хаха и отивахме за 4-5 час ... :D (хубаво беше.. и така и минах и изпити и всичко.. нз... ама голям късмет имах без нищо да знам и висше ще уча хахаха иди разбери как ще избутвам и там :D )
KumchoValcho
09-03-2010, 13:21
Аха, ясно. Тъжна историйка. :)
Аха, ясно. Тъжна историйка. :)
трагична мен ако питаш ама добре си изживяхме ученическите години :D само лошото е ,че сега приятелката ми остава в варна а аз в шумен отивам,но пак ще се виждаме
ElinoOor
09-03-2010, 13:58
Браво,паралии.
На мен ми даваха по 10 лв. на седмица. Не ядях в училище,оставях си ги за уикенда като излизам с приятели. Не съм си купувала цигари,кафета или нещо което и вкъщи мога да си сготвя.
Сега имам договорка с татко,дава ми по 60 лв. в началото на всеки месец. 45 давам,за да ходя на танци,а останалите все някак разпределям. Баба ми ми дава от време на време,аз работя лятото и така.
Браво,паралии.
На мен ми даваха по 10 лв. на седмица. Не ядях в училище,оставях си ги за уикенда като излизам с приятели. Не съм си купувала цигари,кафета или нещо което и вкъщи мога да си сготвя.
Сега имам договорка с татко,дава ми по 60 лв. в началото на всеки месец. 45 давам,за да ходя на танци,а останалите все някак разпределям. Баба ми ми дава от време на време,аз работя лятото и така.
няма нищо лошо и сама да си изкарваш и аз от 14 до 16 годишна работех като сервитиорка...но инт ми е как така изкарваш с толкова пари не излизаш ли с приятелки на кафе,на разходки се нещо да си купиш да пиете по нещо докато си навън...вечерта да се събирате в някой,някаде на барче или дискотека...ддз като кажете 2 лв 5 лв нз....
ZelenChai
09-03-2010, 14:21
Дават ми по 4 лв-2 за училище и 2 като излизам след училище ама за сметка на това аз гледам лятото брат си 8-)
anonimchetou
09-03-2010, 14:37
Браво,паралии.
няма нищо лошо и сама да си изкарваш и аз от 14 до 16 годишна работех като сервитиорка...но инт ми е как така изкарваш с толкова пари не излизаш ли с приятелки на кафе,на разходки се нещо да си купиш да пиете по нещо докато си навън...вечерта да се събирате в някой,някаде на барче или дискотека...ддз като кажете 2 лв 5 лв нз....
Много тъпо изказване на човек, който не знае какво е да нямаш пари или да имаш малко. Ти си свикнала с по 20 лева на ден, а има хора, които дори нямат какво да ядат. Аз работя от 14 годишна през лятото естествено , защото все пак уча. И като работя не взимам и 1 лев от баща ми както и сега. От 3-4 месеца не съм му взела повече от 5 лева за цялото това време. Не защото няма пари , а защото ми е неудобно да му искам пари за да ходя по дискотеки и барове. Може би сега като започна 12-ти клас пак ще започна да му искам пари, защото няма да работя през годината.. Както и да е като цяло ме дразнят такива хора като теб ,които са толкова лекомислени. Ние със семейството ми живеем нормално и нямам нищо против хората, които имат повече възможности. Но начина , по който разсъждаваш е глупав..
ZelenChai
09-03-2010, 14:40
^Какво си работила на 14 г?Аз съшо искам,но майка ми казва,че съм щяла да уча и не ми дава.Искам да си имам пари ако искам да си купя нещо,а не да моля да ми дават и после да кажат "ее...аз ти купих вече неща за какво са ти още?" 8-) За лятото за обиване на време по скоро :D
anonimchetou
09-03-2010, 14:43
Сервитьорка в едно заведение при познати : ) Иначе едва ли щяха да ме вземат някъде на 14 : )
Браво,паралии.
Много тъпо изказване на човек, който не знае какво е да нямаш пари или да имаш малко. Ти си свикнала с по 20 лева на ден, а има хора, които дори нямат какво да ядат. Аз работя от 14 годишна през лятото естествено , защото все пак уча. И като работя не взимам и 1 лев от баща ми както и сега. От 3-4 месеца не съм му взела повече от 5 лева за цялото това време. Не защото няма пари , а защото ми е неудобно да му искам пари за да ходя по дискотеки и барове. Може би сега като започна 12-ти клас пак ще започна да му искам пари, защото няма да работя през годината.. Както и да е като цяло ме дразнят такива хора като теб ,които са толкова лекомислени. Ние със семейството ми живеем нормално и нямам нищо против хората, които имат повече възможности. Но начина , по който разсъждаваш е глупав..
не че се изказвам тъпо,но просто не ми стана ясно как ви стигат тези пари,защото си преддставих все едно да излизам с по толкова на ден ,че аз кафе да седна да пия сметката ми е към 3,50 и за атобус да дам и там 2 лв... камо ли и за друго... и аз като работех не съм искала от нашите имало е ситуации когато мн са ми били нужни пари и то повечко и спешно и пак съм си ги набавяла сама ...но нашите ми дадоха избора сега или да се качвам като баща ми да пътувам по корабите или да уча ...реших да си почивам и избрах да се пробвам да уча хах
присто ми стана чудно и споделих мнението си понеже казах и на майка ми темата,която чета тя каза докато не видя не вярвам хаха затова
anonimchetou
09-03-2010, 14:51
Нали се сещаш, че не всеки има на ден по 20 лева : ) Какво си мислиш, че ако ти беше с 5-10 лева на ден нямаше да се научиш да се справяш ли.. ха Много бързо щеше да се научиш и щепе да се вместваш в тези пари :) Както и да е за мен беше тъпо изказване. Прекратявам темата :) Нищо против теб нямам :)
FuckedUp
09-03-2010, 15:27
Попринцип по 2. Когато ми трябват повече си взимам :)
vesijoi666
09-03-2010, 17:06
Лев, лев и педесе най-много.Защото аз не харча много.Пестелив човек съм.А и когато съм на училище почти не ям.И затова не ми трябват много пари.:smt059
slynchoo
09-03-2010, 17:29
3-4 лева.
ElinoOor
09-03-2010, 19:30
@dydka като си свикнала да пилееш,има ли смисъл да ти обяснявам?
С тия 10 лева аз си изкарвам седмицата,че и ми остават.. Като излезем изобщо не стоя гладна,както ти си мислиш. Просто си подбирам заведенията,които посещавам както и нещата,които си купувам.
За тебе малко,за мен много. :)
Сега като работя лятото си купувам дрехи,обувки и козметика дето се вика в промишлени количества. И така до догодина. Оставям си малко пари,в случай че ми потрябват и така..
Според мен изобщо не са малко парите които ми дават,но както и да е. Като ти е широко около врата сега,не те знам как ще се оправяш като трябва сама да се издържаш. Щото с една минимална заплата надали ще изкараш и половин месец,после ще ядеш грах и леща до следващата заплата.. ;)
едит: аз не ходя по барчета и дискотеки. На 15 съм и се прибирам в 21:30. Колко пари,че и за какво да харча? Имам си приятели,приятелки,гаджета .. но за разлика от вас излизам по светло на кафе или разходка,и то не повече от 3 пъти на седмица. Така или иначе не съм купонджийка,обичам домашния уют и спокойствие.
Имам приятелки,които живеят в двустаен апартамент с родители и сестри,баби.. а харчат колкото теб. Аз пък живея в кажи-речи луксозен апартамент и като поканя вкъщи някой,не ме е срам да го заведа до тоалетната или кухнята. :)
Не правите разлика между важното и маловажното,това ви е проблема. :)
С тия 10 лева аз си изкарвам седмицата,че и ми остават.. Като излезем изобщо не стоя гладна,както ти си мислиш. Просто си подбирам заведенията,които посещавам както и нещата,които си купувам.
Сега като работя лятото си купувам дрехи,обувки и козметика дето се вика в промишлени количества. И така до догодина. Оставям си малко пари,в случай че ми потрябват и така..
Според мен изобщо не са малко парите които ми дават,но както и да е. Като ти е широко около врата сега,не те знам как ще се оправяш като трябва сама да се издържаш. Щото с една минимална заплата надали ще изкараш и половин месец,после ще ядеш грах и леща до следващата заплата.. ;)
едит: аз не ходя по барчета и дискотеки. На 15 съм и се прибирам в 21:30. Колко пари,че и за какво да харча? Имам си приятели,приятелки,гаджета .. но за разлика от вас излизам по светло на кафе или разходка,и то не повече от 3 пъти на седмица. Така или иначе не съм купонджийка,обичам домашния уют и спокойствие.
Имам приятелки,които живеят в двустаен апартамент с родители и сестри,баби.. а харчат колкото теб. Аз пък живея в кажи-речи луксозен апартамен и като поканя вкъщи някой,не ме е срам да го заведа до тоалетната или кухнята. :)
има разлика,в нас също си живея спокойно,уютно и луксозно ,но там е работата ,че е имало моменти когато наще наистина са нямали когато правехме ремонти и друго и пак ч година не им бях искала пари да имах си ги и то в бол не ми ги даваха те друг човек ми ги дава6е ама на семдица пак вземах по 200 лв за една година 6000 и пак ми беше широко това не зависи само то наще това зависи всеки сам как си го прави да му е.Който иска и с 5 лв да живее ,който иска и с 50 и на нашите съм казала и с приятелката ми каквото и да съм правила винаги ме е разбирала :Аз без пари няма да остана по един или др начин когато ми е трябжало винаги съм ги вземала: Това е
xrusinka
09-03-2010, 19:47
1000 лева на година :D :D :D
ElinoOor
09-03-2010, 19:49
Ами много хубаво. Щом си имаш мама и тате с парички, добре.
На моите родители качествата им не са само в задния джоб.
Радвай се,че те издържат. Но недей така злобничко да ме хапеш,че живея с малко пари. На мен пък си ми е добре и нямам проблеми във връзка с 'коя блуза да взема - тази от 90 лв или тази от 95?!'.
Радвай се,че те издържат. Но недей така злобничко да ме хапеш,че живея с малко пари. На мен пък си ми е добре и нямам проблеми във връзка с 'коя блуза да взема - тази от 90 лв или тази от 95?!'.
нищо такова нямах напредвид дето се вика аз не давам едва ли не толкова пари за блуза например за такива цени предпочитам 3 за по 30 лв да си взема от колкото една дето била едиси коя марка ставаше дума това,как ти стигат за една седмица ако излизаш на кафета напред назад веч1ер да се с1бирате някаде... и т.н. нищо др не съм искала да кажа просто си направих преценката за себе си ,а и за повечето ,с които излизаме ,а и навремето в класа ми сядахме на ден по 2 3 кафета да пием по време на часовете и след часовете и това са 5 дена камо ли да ми стигнат за ч седмица това ми беше чудно,че в днешно време по какъвто и да е начин не може да се намъкнем в 10 лв това значи да не ходя по кафета,да не пуша цигари аз за храна пари от 10 клас не съм давала до 12 клас нйищо не съм си купувала така заминаха по кафетата ,а да излизам само на разходки товеа ми стана чудно нищо шповече 4етейки повечето коментари.
ElinoOor
09-03-2010, 19:59
И как така 10 лева не стигат?
Аз за 10 кинта ще отида на кафе 4-5 пъти..
Ти сутрин като станеш,до заведението ли тичаш за кафе? Щото ние,'сиромасите' си го правим вкъщи.
Трябва да се научиш да цениш стойността на парите. (:
И как така 10 лева не стигат?
Аз за 10 кинта ще отида на кафе 4-5 пъти..
Ти сутрин като станеш,до заведението ли тичаш за кафе? Щото ние,'сиромасите' си го правим вкъщи.
Трябва да се научиш да цениш стойността на парите. (:
е ти не пушиш цигари е сега за утре катос е наспя съм се уговорила в 12 да пием кафе 5 лв за цигари да дам и 3,50 за кафе (мляко с нес и кола с лед и лимон) станаха 8 и 50 камо ли и вечерта да излизам ,но няма да излизам понеже гости ще имаме ще излизам неделя ...затова ти казвам ,че всеки си определя разходите просто ми стана инт.
ElinoOor
09-03-2010, 20:20
Аз пък пия чокофредо или виенско кафе :smt040
Иначе не е като да не припалвам,ама аз една кутия я моткам 3 месеца. :smt033
Carmen_Kass
09-03-2010, 20:49
Докато ходех на у-ще(вече завърших) си взимах по 4 лв.като много често не ми се е налагало да ги харча и се натрупват за следващия ден.
Така или иначе не съм купонджийка,обичам домашния уют и спокойствие.
Айй точно теленце си :-)
По темата сега..
за седмицата, когато съм на училище и не живея с тях 30лева са ми достатъчни(в тях влиза храна за седмицата+кафета) :)
Когато не съм на училище не им искам пари :)
__SuNshInE__
09-04-2010, 11:18
По около 3-4 лева, но ако ми трябват повече няма да ми откажат :)
10 лева на седмица за джобни.
Ако излизам някъде навън отделно ми се дават пари.
tItEufFf
09-04-2010, 15:50
Дават ми 20 лева на седмица, 80 на месец.
Преди ми даваха по-малко, но колкото повече раста, толкова повече ми трябват. Но не ги пилея, в никакъв случай.
ем на мен ми дават за целия ден 20 лв .. долу горе за седмица пръскам около 100 лв .. Но ако ходя по магазините ще ми трябват доста повечко .. :-P то всичко вече е супер скъпооо .. : ) а за събота и неделя ( ако ходя по заведения и дискотеки ) ми дават допълнително .. :)
litexforever
09-05-2010, 14:52
ся като бях седми клас ми даваха по около 2 лева.за събота неделя ми дадат 10-20 лева ако ще излизам някъде.попринцип за месец около 60-100 лева.но в повечето случаи оставам с доста пари на края на месеца.в случай,че много ми траат искам от брат-а.
към 200 лв за целия месец и да се опраям :-P
5 лева за даскало и след това, ако излизам по 2-5 лева, зависи...
MissNothing
09-05-2010, 18:49
dydka, завършила си 12 клас, а мисленето ти е като на някакво малко момиченце
Но както и да е, всеки да си харчи колкото иска.
На мен попринцип ми дават пари за цялата седмица или за няколко дни, винаги различно. Но почти винаги ми остават и си ги спестявам или си купувам някога нещо, ако ми трябва.
dydka, завършила си 12 клас, а мисленето ти е като на някакво малко момиченце
Но както и да е, всеки да си харчи колкото иска.
На мен попринцип ми дават пари за цялата седмица или за няколко дни, винаги различно. Но почти винаги ми остават и си ги спестявам или си купувам някога нещо, ако ми трябва.
завърших го аз цяло чудо хах и студентка станах... и там голям късмет...,но отностно колко харча всеки си прави сметките.
не мис е обяснява пак на тази тема пари пари пари просто някои няма как да се поберат в толкова други могат за да се побера в 5 лв не трябва да пуша ,да не ходя на по 2 3 кафета на деня и няма да има с какво да изляза вечерта.ето например вчера през деня ходих на фризиор,ходих д ами скубят веждите ,кафе пих и изхарчих 20 лв понеже цигари имах,но вечерта в 23:00 и нещо ми писа един познат по скайп да отивам в тях нагости,нямах пари ето ти ощя 20 ми дадоха цигари си взех и таксито си платих до тях и сутринта като се наспахме да се прибера и за утре 500 лв съм си взела за дрехи да си купя ,че наближи да заминавам и така няма как просто.всеки си прави сметките някои живеят с малко други с повече,но важното е като останеш с малкото да можеш пак да се оправиш.
MissNothing
09-05-2010, 20:22
По-добре не се и обяснявай повече. :wink:
По-добре не се и обяснявай повече. :wink:
не смятам :)
anonimchetou
09-06-2010, 09:31
недей наистина , че вече сякаш започваш да се фукаш ; ) Сама го каза "важното е като останеш с малко да можеш да се орпавиш". Така като ти чета постовете дълбоко се съмнявам, че ти ще успееш.
alwayssmilingplease
09-06-2010, 12:39
не мис е обяснява пак на тази тема пари пари пари просто някои няма как да се поберат в толкова други могат за да се побера в 5 лв не трябва да пуша ,да не ходя на по 2 3 кафета на деня и няма да има с какво да изляза вечерта.ето например вчера през деня ходих на фризиор,ходих д ами скубят веждите ,кафе пих и изхарчих 20 лв понеже цигари имах,но вечерта в 23:00 и нещо ми писа един познат по скайп да отивам в тях нагости,нямах пари ето ти ощя 20 ми дадоха цигари си взех и таксито си платих до тях и сутринта като се наспахме да се прибера и за утре 500 лв съм си взела за дрехи да си купя ,че наближи да заминавам и така няма как просто.всеки си прави сметките някои живеят с малко други с повече,но важното е като останеш с малкото да можеш пак да се оправиш.
Ти изобщо четеш ли какво си написала :Д иначе ПРОСТО си се чудила как сме се побирали в толкова пари,а накрая "наще ми дадоха 500 лв за утре да си купя дрехи." Еми браво на теб,голямо фукане,голямо нещо. На много хора 500 лв е заплатата им за цял месец и няма как да дадат на детето си толкова пари просто ей така да си купи дрешки...Просто не си живяла с малко пари,не знаеш кво е да се ограничаваш..
А и относно това колко пари си изхарчила вчера - един нормален човек , за да се вмести в парите си няма да отиде на козметик,фризьор и кафе в един ден,че и вечерта на гости. Просто си свикнала когато поискаш пари да ти ги дават.
Ти изобщо четеш ли какво си написала :Д иначе ПРОСТО си се чудила как сме се побирали в толкова пари,а накрая "наще ми дадоха 500 лв за утре да си купя дрехи." Еми браво на теб,голямо фукане,голямо нещо. На много хора 500 лв е заплатата им за цял месец и няма как да дадат на детето си толкова пари просто ей така да си купи дрешки...Просто не си живяла с малко пари,не знаеш кво е да се ограничаваш..
А и относно това колко пари си изхарчила вчера - един нормален човек , за да се вмести в парите си няма да отиде на козметик,фризьор и кафе в един ден,че и вечерта на гости. Просто си свикнала когато поискаш пари да ти ги дават.
еми нз днеска се сетих да спомена и на приятелката ми за тази тема и тя не проумя като знае по колко отиват на ден...излязохме за дрехи и само за кафе всяка изхарчи към 10 лв на три кафета сме ходили за целия ден,за автобус отделно,и цигари така че.... все ми е тая всеки се побира и си прави сметката в това,което има ... нито се заяждам ,нито се фукам просто бях попитала как им стигат и едно момче мн точно си каза и то денем харча 10 някаде вечер ако изляза на дискотека ,бар 20 някаде не виждам на 20 години да съм и да мик стигат по 5 лв като бях 15 год учех до блока ми стигаха ми ама сега... с годините и разходите се увеличават.
За училище от 3 до 5. Иначе, ако ще ходя някъде - допълнително, там колкото ми трябват.
:)
honeybabe
09-06-2010, 22:11
еми нз днеска се сетих да спомена и на приятелката ми за тази тема и тя не проумя като знае по колко отиват на ден...излязохме за дрехи и само за кафе всяка изхарчи към 10 лв на три кафета сме ходили за целия ден,за автобус отделно,и цигари така че.... все ми е тая всеки се побира и си прави сметката в това,което има ... нито се заяждам ,нито се фукам просто бях попитала как им стигат и едно момче мн точно си каза и то денем харча 10 някаде вечер ако изляза на дискотека ,бар 20 някаде не виждам на 20 години да съм и да мик стигат по 5 лв като бях 15 год учех до блока ми стигаха ми ама сега... с годините и разходите се увеличават.
мда,рабзрахме,че се чудиш как живеят хората с малко пари Отговора е:не вс.ходят по барове,дискотеки,че и по 10 пъти на кафета...нз глупава ли си или наистина не можеш да осъзнаеш,че дразниш с изказванията си.НЕ ВСЕКИ ИМА ВЪЗМОЖНОСТТА ДА ОБИКАЛЯ УЛИЦИТЕ И ДА ПРЪСКА ПАРИТЕ НА МАМА И ТАТИ,А ПОСЛЕ ДА ПАРАДИРА С ТОВА.Затова по-добре си замълчи...и 1000 лева да пръскаш на седмица като си кух и празен отвътре (глупав също) парите никога нема ти помогнат...не те знам каква си,но от безсмисленните ти постове си правя изводите ;)
ElinoOor
09-07-2010, 11:36
Не виждате ли,че се хвали с възможностите си? На глупака акъл не можеш да му налееш. :)
аз по 200 лв 200 и нещо ама мразя дискотеките :) не обичам да ходя по таквиа места :)
honeybabe
09-07-2010, 13:04
аз по 200 лв 200 и нещо ама мразя дискотеките :) не обичам да ходя по таквиа места :)
на ден? ехаа ти да не си парис хилтън?
на месец и съм момче мога да ти кажа че парис хилтън надали харчи по 100 200 евро на ден с 1 , 2 нули отзаде по става ;)
honeybabe
09-07-2010, 13:39
на месец и съм момче мога да ти кажа че парис хилтън надали харчи по 100 200 евро на ден с 1 , 2 нули отзаде по става ;)
that was just a joke ;) :lol:
та се учудих защото въпроса беше колко харчим на ден,а не на месец :)
that was just a joke ;) :lol:
та се учудих защото въпроса беше колко харчим на ден,а не на месец :)
въпроса е колко ви дават на ден аз казах че не ми дават на ден а за целият месец :) ;)
babyy123
09-12-2010, 19:55
20 лв на седмица
JustBrunette
09-12-2010, 20:20
Докато съм на училище, наще ми дават по 10 лв. на седмица, които всъщноист ми стигат. Понеже голямото междучасие не ям ( ям прекалено бавно и никога не ми стига времето) и не пуша цигари, парите отиват само за кафе след училище или нещо подобно. Лятото ми дават според зависи. Като за начало ми дават 10, а ако не ми стигнат - още. Хубавото при мен е, че живея в малък град и цените на нещата не са толкова високи, така че не ми се налага да давам по 2 лв за кафе.
krisinka981
09-13-2010, 13:28
Докато съм на училище, наще ми дават по 10 лв. на седмица, които всъщноист ми стигат. Понеже голямото междучасие не ям ( ям прекалено бавно и никога не ми стига времето) и не пуша цигари, парите отиват само за кафе след училище или нещо подобно. Лятото ми дават според зависи. Като за начало ми дават 10, а ако не ми стигнат - още. Хубавото при мен е, че живея в малък град и цените на нещата не са толкова високи, така че не ми се налага да давам по 2 лв за кафе.
В кой град живееш
mArMaLaDkA
09-13-2010, 14:32
Ох, сложно е. Дават ми се около 10 лв. за цялата седмица, но често се случва да харча по много повече, по простата причина, че съм подсигурена. Тоест, винаги си знам, че имам едни пари настрани, понеже баба и дядо никога не ме оставят без стотинки, пък и баща ми ми донажда. И все пак, пазарувам и за вкъщи, затова ми изчезват бързо-бързо джобните.
2-3 лв. когато съм на училище.
Стигат ми ,защото не пуша и не съм маниачка на тема "ходене всеки ден на кафе" (:
Infinity
09-13-2010, 17:50
Поне 10лв. :)
10-15 лв. на седмица .. Стигат ми
cappuccin0
09-13-2010, 22:04
По 4-5 лв на ден
По 4-5 лв на ден Мисля че е достатъчно, ане по 10 -15 лв на ден ибаси родителите бе много ви глезат май... 8)
zorrybaby
09-14-2010, 06:57
мии,аз за сега още не пътувам за даскало,така че 2 лв. ми са напълно достатъчни ( пак казвам за сега ) :D
InloVeGirl27
09-14-2010, 08:20
еми сметни като бях 12 клас сега ...1ва смяна...срещата ни с приятелката ми е в 7 без 15 ....купуване на цигари...сутрешно кафе.... после идва час ,в който не ни се седи ...идваше време за кафе по време на часовете и накрая кафе след часовете :D до ден днеше като се сетих как мина 11-12 калс лошо ни става ,а накрая вече ходех чак като се наспя беше ме налегнала сънна метода хаха и отивахме за 4-5 час ... :D (хубаво беше.. и така и минах и изпити и всичко.. нз... ама голям късмет имах без нищо да знам и висше ще уча хахаха иди разбери как ще избутвам и там :D )
Игати колко кафе пиеш.. 8-)
По темата: На мен в началото на седмицата ми дават 25 лв и после кой от къде е . Като излизам ми дават 20-30 лв...Различно
JustBrunette
09-14-2010, 09:13
В кой град живееш
Карнобат. Може и нищо да не ти говори... Близо до Бургас е ;].
BaRcEloNa4
09-14-2010, 09:16
В кой град живееш
Карнобат. Може и нищо да не ти говори... Близо до Бургас е ;].
карнобатман батман батман :D <<< http://vbox7.com/play:6147a52b :D
Ми максимума ми е 15-20 лв в краен случей! Иначе, за училище към 5 лв! Незнам, колкото ми трябват, но не прекалявам! :)
dydka,пожелавам ти когато мама и тате вече ги няма до теб да ти дават парички,да се справяш с истинския живот както трябва!не е лесно но ако има желание,има и начин.
ако трябва не с 10,а с 5 ще се справяш,ще купуваш само хляб и сол..защото има и такива хора,бъди малко по-благодарна на това което имаш и се съобразявай,цени труда на родителите си!
krisinka981
09-24-2010, 15:29
ъп
suNnykaty96
09-24-2010, 19:54
ami po 6 lv, moje i po 10 :D
SummerWave
09-24-2010, 21:47
колкото искам
или пък колкото ми трябват :)
Tralqlqlqlq
09-25-2010, 09:30
бах ва, мене нащ'е към 6 месеца вече все забравят, не че ми и тряат де... Иначе по договор е 10лв. седмично :)
Rashugun
09-25-2010, 09:43
3.
sabaton94
09-25-2010, 11:17
38 ст. наште са богати.
по 4-5 лв на ден
случва се и с по-малко пари да изляза от нас, но на мен и 2 лв ми стигат
3 4 лв : ) за даскало .. а кат излизам винаги си имам едно 10 15 лв : )
DeathRogue
09-25-2010, 20:19
Браво,паралии.
Е на такива хора се кефя :)
PinkMojo
09-26-2010, 15:04
на мене ми оставят 5 лева ва началото на седмицата ипосле евентуално ми спускат още ако им останат дребни :-o ако ще излизам някъде си искам отделно пари щото иначе няма как да се оправа :?
jeniiiaa
09-26-2010, 15:39
относно разсъжденията на dydka,само едно ще кажа Дидка ти само го каза нямаш интелектуалност,едвам си завършила и тъй като няма с к'фо дръга да парадираш си избиваш комплексите с парите и скъпите дрешки.и за да не е спам макс 4 лева са ми достатъчни на ден
Уаууу и как беше в молО? накупи ли си маркови дрешки? аууу все пак трябва да си модерна кифла!
На менми дават 70лв за месеца, отделно 10 за пътната карта. Не пуша, не пия, така че ми стигат. В кафенета не ми допада да вися, по-забавно е като си вземем една студена кока-кола 2л и лаф-мохабет в градската :D
Понякога като ми изскочи работа си хващам нещо отгоре. Стипендиите от даскало ми се понатрупаха в картата (почти не съм ги теглила 4години) и даже още се намират :D Явно добре си правя сметките, защото си имам всичко необходимо ми :)
Black_Fyed_Peas
09-27-2010, 12:44
5 но харча максимум 3 8)
Slamdancer
09-27-2010, 15:30
По 10 за даскало , но ако излизам с приятели по 20.
3-4 лв на ден и най-мн да изхарча 1 лв 8) а като ще излизам ми дават 20-25
SmilezZz
09-27-2010, 16:35
На седмица ми дават 20-30лв. - за училище..
А ако изляза някъде - още 10-20лв.
Deeevilish
09-27-2010, 17:02
На ден по 30 лв.
Но не са ми само за училище :wink: Ходя и на уроци , а там се плаща. ;-)
mynichka
09-27-2010, 17:10
Преди ми даваха по 5-10 на ден, но сега вече си изкарвам всичко сама и не им искам, въпреки всичко всеки петък вечер преди да заминат на почивка оставят на мен и на брат ми пари за да си имаме. И все пак се старая да не им искам :)
ОМГ ти чувала ли си че кафето може да се пие и вкъщи ?!? Или си от ония кифли дето отиват на кафене за да си покажат марковите дрешки и проскубаните вежди и като запалят цигара ле-ле вече са номер 1 .
И занеш ли че на някои хора заплатите са им по 500 лв... ти просто не цениш парите ...
vIKToriYa
10-04-2010, 16:40
колкото да им поискам няма да ми откажат но никога не прекалявам.. спестявам си и си копувам разни неща неудобно ми е постоянно да им искам :)
3-4 лв пък ако излеза зависи къде тогава си преценявам сам
при мене е малко по сложна работата ама няма ве занимавам с глупости :)
по темата: 2-3лв...ама ако поискам повече пак ще ми дадат..
Ем по 2лв на ден ми стигат - като си има предвид, че не пуша и не пия (с малки изключения разбира се ) :D :D :D
CryToDie
10-05-2010, 16:40
2лв. :-x :-x :-x
по 2 кинта на ден,10 заседмицата.преди си ги спестявах за да мога петъка с приятели да поркаме,ся пуша и ми отиват за цигари едно 50-60%% ебали го у скапаната система...... (finger)
Kallyn4eto
10-06-2010, 17:29
3-4 лв а ако ще излизам някъде примерно събота и неделя ми дават по 10 лв.
стигат ми
asdfjkfkklsdlslf
10-06-2010, 20:30
10лв.
twoqtotalno1936
10-08-2010, 18:22
Зависи дали ще ходя някъде след даскало,тогава ми дават 10-15 иначе по 5. :-D
xxcherry
10-08-2010, 18:40
Колкото сметна за добре.
За училище 2-2.50
Ако излизам още 2-3 лева. Живея в малак град и цените не са толкова високи. :)
SugarLolLipoPsS
10-09-2010, 15:54
По 2 лв и отделно за пътя до училището. Когато излизам ми дават, колкото са ми нужни, но и аз гледам да пестя повечко.. :)
Lupe_Fiasco_92
10-09-2010, 20:55
dydke прочетох в един от постовете,че баща ти е по корабите.Кажи по кои кораби точно е?Щото и моя е в тая професия :)
nymphadora
10-10-2010, 08:48
по 3 лв.
JustGirl1000
10-10-2010, 15:06
татко има две вивши и заплатата му е тлъста(води се нещо като наи големия специалист в областа за града а нашия грат си е мн голям) така че само за даскало 5-10 ако ходя на кафе още пет ако ходя на дискотека още 10 /ако не съм наказана/
Greennight
10-10-2010, 15:59
По 4 кинта на ден,и тряя да си прая сметката,така че да имам и за събота и неделя,ако ше излизам някъде с фр....
loveca777
10-11-2010, 16:20
Принципно ми дават около 5 лв. Но аз не ги харча. Даже 3 ми остават. :oops: . Ем обаче на връщане от даскало си купувам безалкохолно или нещо, др .
Ако ги помоля за нещо и повече разбира се ще ми дадат .
ПС: Като се замисля, цигарите са 5 лв. Тези родителите, които дават по много пари на децата си ,защото ей тъй просто имат - правят грешка, защото после си взимат тайно цигари. 8)
Не ми дават, карам на стипендии .
BoBa4eWeR
10-12-2010, 17:54
ям си в нас! и не ми дават пари :) ,а когато имат пари по 50 ст. 1 лев...ако излизам някъде ще е само на разходка :) не ходя по дискотеки и барове! :(
VikitoRia
10-13-2010, 08:29
за училище по 5лв, а за на вънка по 10-20лв
impossiblex
10-13-2010, 16:25
Лично на мен само пътят ми е 5 лева (отиване и връщане с автобус), но ако съм с карта ми дават по 5-7 лв. зависи ако имам от предния ден. :-D
1993MeMyselfandI
10-13-2010, 16:31
Ми дават ми 30 лв за седмицата,като 8 са за автобус..смятайте :razz:
като ви чета постовете се депресирам :D :D на мене я ми дадът веднъж в седмицата я не :D а ако ми дадат няма да е повече от 2 или max 5 лв (а на вс отгоре пуша) :D
BeezyJey
10-14-2010, 18:11
от 3 лева до 6-7 ..
JustGirl1000
10-16-2010, 22:52
ям си в нас! и не ми дават пари :) ,а когато имат пари по 50 ст. 1 лев...ако излизам някъде ще е само на разходка :) не ходя по дискотеки и барове! :(
ти на колко си :shock: :shock: :shock: :shock:
Merveille
10-16-2010, 22:55
Ами попринцип джобните ми са по 2 лв на ден,което обаче е според зависи. Пред заплата и толкова не получавам,след нея ми се дава някой левец отгоре. Баба ми винаги ми праща по 20 лв да си имам,така че поне с парите рядко закъсвам.
BoBa4eWeR
10-17-2010, 17:12
ти на колко си :shock: :shock: :shock: :shock:
скоро правя 17 :)
XheroineX
10-17-2010, 17:22
2лева ...Не всички сме богати
дават ми 5 лв. но от тях на ден харча точно 50 ст. - 30 за кафе и 20 за дъвка...останалите спестявам и накрая на месеца си купувам нещо или плащам сметката си за телефона или интернета
kris4eto15
10-17-2010, 19:10
От 3 до 5 , но най-често 3 :)
Хах половината от вас ,,малко'' преовеличихте :D ина1е на мене по 2-3-4..по простата причина , че аз толкова искам, защото така или иначче ми сигат и мога да се наям с тях, а пък ако си взема повече ще ги профукам за боклуци..нали се сещате ;дд а и имам карта за градския транспорт така че и пътни не ми трябват..оба1е ако излизам някъде нали навънка на кафе ми дават по 10-15 .. ;дд а пък ако трябва да си копувам дрехи доста повече ;д
krisinka981
10-21-2010, 12:23
up
cappuccin0
10-21-2010, 19:04
4-5 лв
Ми те ми дават по 4-5 ама аз средно по 7-8 харча и така де тряя ми додават редовно.
girltripped
10-21-2010, 19:54
5 лв. :)
krisinka981
10-24-2010, 06:35
:)
Xriiskaa
10-25-2010, 19:54
Еми на мен в началото на седмицата баща ми ми дава 10-15 лв и майка ми също толкова горе-долу. Така е,когато ваще са разведени :-D
DiDiChKa
10-26-2010, 07:29
Еми на мен в началото на седмицата ми дават 20лв само за закуска в училище и кафета и се оправям
OldSchoolRebel
10-26-2010, 07:31
Зависи колко сме си изкарали на магистралата за предишната седмица. Гледат да не ни дават повече, отколкото сами печелим, защото ще се разорят.
Serseri91
10-26-2010, 07:37
Някои са се изхвърлили в сумите! 8-)
На мен пък ми се даваше по 20-25 на седмица и се оправях, както реша за добре.
За училище 10 или малко повече, а като ходя на кино или излизам някъде може между 10 и 30.
TheBeatles
08-28-2011, 10:47
По николко. Не получавам джобни.
Откакто съм с приятеля ми не съм им искала пари когато излизам.. това е 10 месеца.. кажи речи 1 година.. той така ме е научил,че ако е с мен пари не ми трябват :D колко време му мрънках за тези неща,ама вече свикнах,инат е той 8-)
Иначе за даскало 5 лв ми стигат,а и аз самата не искам повече,че ще ги пръсна за цигари.Добре си го карам на муфта там и като се прибера пак съм на муфта 8-)
На 16 съм.
kuklichka_bg
08-29-2011, 06:35
Дават ми в началото на седмицата и през седмицата,ако има нужда.
powerman
08-29-2011, 10:43
Много относително ,но 5 лв някъде в някои случай ми дават за цялата седмица и аз ги разпределям.Реално погледнато 5лв са предостатъчни за непушач като мен обикновено след като свърша заделям 50ст-1.00лв-2.00лв в касата за "черни дни" :D
20 на седмица ми стигат :)
YyoOnNiItTyY
08-29-2011, 12:44
Много рчдко се случва да искам от наще пари .. колкото си изкарам аз толкова.. На месец изкарвам около 500 така че за седмица се полагат около 125 лева ,което си е доста след като не плащам никакви сметки.. за това много рядко се случва да опирам до паричките на майка и татко :)
Greennight
08-29-2011, 13:01
5 кинта на ден
По колко пари ви дават на ден?
4-5 за даскало и повече ако излизам...:)
attacker5
08-29-2011, 19:52
По 20 стинки :smt089
По 5 лева за даскало, а сега като излизам, колкото ми трябват (1-2 лв. макс за кафе) :)
sLaDkagRe6ka
08-29-2011, 21:25
Еми на мен в началото на седмицата баща ми ми дава 10-15 лв и майка ми също толкова горе-долу. Така е,когато ваще са разведени :-D
познато чувство :D
На мене ако ми даваха по толкова ,колкото на повечето от вас (на ден) ,сигурно сега щях да карам хеликоптер ...
attacker5
08-30-2011, 08:16
С 20 стинки на ден едва ли ще караш хеликоптер :razz:
LoveChocolate
08-30-2011, 08:17
Когато съм на училище 3,50 , лятото 2 лева.
muhtesemfan
08-30-2011, 14:13
нищо такова нямах напредвид дето се вика аз не давам едва ли не толкова пари за блуза например за такива цени предпочитам 3 за по 30 лв да си взема от колкото една дето била едиси коя марка ставаше дума това,как ти стигат за една седмица ако излизаш на кафета напред назад веч1ер да се с1бирате някаде... и т.н. нищо др не съм искала да кажа просто си направих преценката за себе си ,а и за повечето ,с които излизаме ,а и навремето в класа ми сядахме на ден по 2 3 кафета да пием по време на часовете и след часовете и това са 5 дена камо ли да ми стигнат за ч седмица това ми беше чудно,че в днешно време по какъвто и да е начин не може да се намъкнем в 10 лв това значи да не ходя по кафета,да не пуша цигари аз за храна пари от 10 клас не съм давала до 12 клас нйищо не съм си купувала така заминаха по кафетата ,а да излизам само на разходки товеа ми стана чудно нищо шповече 4етейки повечето коментари.
Ама,и вие мислите всеки като вас? :? Задължително ли трябва да излиза?2-3 лв.,за кафе са предостатъчни. :)
П.П.:Когато съм на училище 2-3 лева,през лятото 2-3 лв :-P
BreakingDawn
09-02-2011, 11:58
На мене ако ми даваха по толкова ,колкото на повечето от вас (на ден) ,сигурно сега щях да карам хеликоптер ...
+и два танка :D
на "dydka" кафетата като са и по 2,50-3,00 лева няма как да се побере в 10 кинта на ден ;дд и междудругото dydke ти надали ще движиш с хора който ще кажат "еми и аз давам 10 лева на ден не повече" ти ще си с хора който 50 лева на ден са им малко
П.П на мен ми дават предостаатъчно пари и аз и брат ми като не ги харчим за 1 година имаме 1000 лева и се чудим кво да ги правим накрая си взимаме нещо и другите ги оставяме :D :D
Имам приятелки,които живеят в двустаен апартамент с родители и сестри,баби.. а харчат колкото теб. Аз пък живея в кажи-речи луксозен апартамен и като поканя вкъщи някой,не ме е срам да го заведа до тоалетната или кухнята. :)
има разлика,в нас също си живея спокойно,уютно и луксозно ,но там е работата ,че е имало моменти когато наще наистина са нямали когато правехме ремонти и друго и пак ч година не им бях искала пари да имах си ги и то в бол не ми ги даваха те друг човек ми ги дава6е ама на семдица пак вземах по 200 лв за една година 6000 и пак ми беше широко това не зависи само то наще това зависи всеки сам как си го прави да му е.Който иска и с 5 лв да живее ,който иска и с 50 и на нашите съм казала и с приятелката ми каквото и да съм правила винаги ме е разбирала :Аз без пари няма да остана по един или др начин когато ми е трябжало винаги съм ги вземала: Това е
Ей мацката с комплекса,като си вземала 6 бона, нали не си ги изкарала , а са ти ги подарили,един вид,за какво говорим?Аз като съм на 13 и имам по 2-3 лева, умрял ли съм.Как няма да ти е чудно как се изкарва с 3 лв на ден, при положение че ти си с по петдесетак на ден , а на мен са ми напълно достатъчни и ми остават и изобщо за 2-3 месеца мога 40-50лв. да събера. :lol: .Елементарно мнение и държание in my opinion
h0usen3v3rdies
09-02-2011, 20:03
2лева ...Не всички сме богати
2 лв. и са ми прекалено достатъчни.
Supernaturalfan
09-02-2011, 20:29
Аз много често не взимам за училище, ако взема - 2 лв. а ако излизам с някой - 5-10 лева (ако ходя на кино 20)
Despicable95
09-03-2011, 16:01
Някои простооо ме разбиха с това как им дават по 20-30 лв като ходят тамм още нам си какво :o абе хора тези пари не ги берем по дърветата :shock: но разбира се всеки решава за какво и как да харчи парите сии нали всички хора сме различни, но като се замислите на някои деца нищо не им дават не ходят на кино, на дискотеки , на басейн, някой дори не излизат защото нямат левче за кафе от машината или за една вафла :( ... лично на мен 2 лв за у-ще са ми предостатъчни. Лятото 2-3 лв и това е :?
Еми за училище по 3 - 3,50лв. а иначе допълнително - колкото ми трябват (не харча много :) )
На 16 съм. По 2 лв. за даскало на ден. На седмица - 10 лв. Не пия, не пуша. На кафета ходя 2-3 пъти седмично, като не искам допълнителни пари. Гледам да съм максимално пестелива. Вечерта не излизам. Тоест за 10 лв. на седмица си ходя на кафенце и се оправям в даскалото.
Сега от 15-ти ще взимам и стипендия. Наще ми викат от нея да си поемам част от джобните, ама вече не мога да се съглася. Искам да пооправям и външния си вид, все пак съм момиче - козметика, гримове, вежди а-у. До сега карах доста оскъдно в тази област. 8-)
badsector
09-03-2011, 19:46
...Искам да пооправям и външния си вид, все пак съм момиче - козметика, гримове, вежди а-у. До сега карах доста оскъдно в тази област. 8-)
Прекрасно си карала досега. Недей да разваляш постигнатото. Външният вид се оправя най-добре с прекрасно здраве. Гримовете са точно обратното. Вместо тях си взимай повече плодове и се запиши на спорт. Е те тогава ще изглеждаш прекрасно и най-важното ще си здрава.
нямам ограничения, колкото искам толкова ми дават 8-)
Anichkaxxwee
09-06-2011, 22:57
2-3
BrainlessROCKBABY
09-07-2011, 07:23
за училище по 5-10 лева, ако излизам някаде още 20-25 лева ми стигат :)
Попринцип по 2. Когато ми трябват повече си взимам :)
Нямам джобни. Просто, когато ми потрябват пари, си исккам.
Me4encety
09-08-2011, 12:19
Около 4 лв. на ден,като съм на училище.Понякога не ми стигат,ако ще излизам след това,но съм се научила вече.Ако излизам през уикенда ми дават по 10 лв. горе-долу.Лятото по 3 лв.Иначе няма какво да обвинявате dydka.Така е научена от малка от родителите й.Примерно от старото ми училище имаше едно момиченце 5 клас и ходеше на ден с по 300 лв . в нея.Много пъти съм я виждала как ги брой пред съучениците й,защото не й вярваха.Еми 6 по 50 лв. като искара и ти идва да си глътнеш езика.Като се замисля,че аз съм с по толкова на месец. :? Просто в днешно време по богатите деца така са научени и са прекалено разглезени.