View Full Version : Домашни задължения
mArMaLaDkA
09-14-2010, 15:20
Такава тема май е нямало. :) Е, разкажете за задълженията си вкъщи, как си ги поделяте, вие какво вършите и т.н. :)
SmilezZz
09-14-2010, 15:24
Цялата седмица,без събота и неделя - са мои..
Т.е. имам доста задължения,които трябва да върша,
но аз така исках - тъй като няма друго какво да правя
вкъщи..
Иначе чистя стаите /моята и на нашите/..
Ако ми се занимава - готвя най-различни неща..
Такива работи..
Сега,когато започнем училище - задълженията ще си ги
поделяме с батко..Той ще прави определени неща и аз
също определени неща.. 8-)
bloodysunrise
09-14-2010, 15:29
най-важното задължение е да опразвам хладилника
чат-пат чистим и това е
misbehaving
09-14-2010, 16:00
да опразвам хладилника и да подпирам лаптопа
BoBa4eWeR
09-14-2010, 16:04
чистене,подреждане на стаята прахосмукачки,сгъване на пране,пускане на пералня ужас е просто майка ми е болна на тема чистота и съм и домашен прислужник ;д момче съм !
StolenBliss
09-14-2010, 16:36
Еми мия чинии, прахосмукачкаа, праах ала бала и рядко готва щот иначе секи път ще ме карат да готва аз, да се праиш че не знаеш как се прави е по-яко :lol: :lol:
Xriiskaa
09-14-2010, 17:53
Еми да си оправям стаята най-редовно :-D да мия чинийте и да пускам прайосмукачка 8-) и от време навреме готвя по собствено желание :-D
Greennight
09-14-2010, 18:08
Ми поддържам си стаята,пускам прахосмукачка понякога,събирам прането и ходя на магазина :D
М вкъщи чистя,готвя рядко,сгъвам пране,пускам пералня,мия чинии и т.н. и т.н. :D
cveteto64
09-14-2010, 20:45
Домашните задължения ги поделям с брат ми когато не ходи на тренировка... По принцип готвя понякога, чистя, пране, чинии...
Хм, ами най-голямото ми задължение в нас е поддръжката на козината на котарака :D Гадинката е персиец и познайте как се скубе.... по 2 пъти на ден го сресвам :D . Стаята ми ми е зачислена :D поддържа се в изряден и блестящ от чистота вид :)
най-важното задължение е да опразвам хладилника
чат-пат чистим и това е
хахаха и при мен е така
nefchi_bs
09-14-2010, 22:20
Мия чинийте,сругите неща ги правя само ако ми кажат.
Ами чистя кухнята, на котката оправям и моята стая :lol:
MissNothing
09-17-2010, 08:18
Простирам и събирам прането, разтоварвам съдомиялната, чистя си стаята и чиниите мия.
нямам задължения
оправям си леглото и тва е
Оправам си леглото. чистя на котката и мия съдовете.
ImmortalSportFreak
09-18-2010, 14:23
Мия чиниите(не винаги аз),помагам за слагане и вдигане на масата,помагам за яденето(топлене,правене на таратор напр. ..),оправям на котката,оправям си стаята и леглото,подреждам и чистя от време на време.
С майка ми всяка сутрин минаваме с прахосмукачка (аз) и парцал (тя) ... Но дано скоро си вземем парочистачка ;д ... Иначе скоро чистих прозорците (наказание) и ... имаме съдомиялна за съдовете, а простирането решаваме на място
оправям стаята, прахусмокачки пускам, чиниите пак аз най-често ги мия боклука изхвърлям, каквото мога готвя и майка ми помага. А госпожа сестра ми само седи и гледа :shock:
Предизвикателството да си оправям стаята се пада на мен.. :razz: Обикновено отнема от 1 до 3 дни.. 8-) 8-) А също ии да сгъвам прането, да опразвам хладилника и да храня котката.. :P
еми..с квото мога : ) като ги няма наще вкъщи правя всичко .. а пък майка ми кат е изморена пак правя всичко .. иначе попринцип прибирам мойта стая мия чинии прахосмукачкаа.. и такива.. без готвене и пране ;x
bloodfrozen
09-19-2010, 11:47
Нямам конкретни задължения вкъщи.
Правя каквото и когато имам желание.
WaterLilly
09-19-2010, 12:45
Накратко съм чистачката у нас. Мия чиниите, чистя с прахосмукачка, бърша прах, подреждам, поливам цветята и т.н. За сметка на това стаята ми е винаги кочина и никой нищо не смее да ми каже. :lol:
XTREMEFREERIDE
09-19-2010, 15:02
Бърша прах,пускам прахосмукачка,подреждам,вд игам/слагам масата,оправям леглата (моето и на брат ми),подреждам,мия чиниите..толкова.
mArMaLaDkA
09-19-2010, 20:09
Мия чиниите, прибирам измитите и изсъхнали чинии, забърсвам кухненската маса, пускам прахосмукачка, рядко готвя, и то все някакви бързи вечери, 'щото само това мога, простирам и прибирам прането, сгъвам го. Това е, което върша в нас. В моята стая правя всичко - чистя прах, подреждам гардероби, секции, глупости, ама толко' рядко... Всеки път, когато се амбицирам да я пригодя към човешки условия, е един малък празник. ^^ Не е повод за гордост, ама аз да си кажа. 8-)
Стаята ми - изцяло аз се грижа за нея :D Понякога е страшно разхвърлена, друг път и игла да пуснеш - ще я намериш. Гледам да се придържам към втория вид.. :D
За другите стаи - бърша прах, понякога прахосмукачка.. Чиниите си мия само като съм сама 8-) Иначе гледам да се възползвам от услугите на майка 8-) Обичам да гладя и простирам, но рядко ми се отдава тая възможност (пере се късно вечерта, когато хъркам.. да не си помислите, че не се перем) :D
стаята ми
прахосмукачка понякога и в хола
боклука 2 пъти седмично
и ако мама не е в града да пусна пералня, да простра и да пускам и прибирам съдомиялнята....ама тва е рядко така че
TheBeliever
09-20-2010, 18:25
Разпределяме задълженията между съквартирантите в движение. Веднъж един подрежда, друг мие чинии, трети пуска прахосмукачка, следващия път се сменяме. Но пране, простиране и готвене са ми зачислени като на единственото женско в къщи 8-) Затова пък не хвърлям боклука и рядко ходя до магазина.
Миене на чинии, чистене с прахосмукачка, оправяне на легла, прибиране на пране, чистене на прах
Тати - готвене
Мама - поливане на цветя
kombarka
09-22-2010, 12:19
Попринцип нямам задължения освен да си оправя леглото и стаята. 8-) Голяма принцеска се пиша.
Последния път, когато имих съдовете, господарката не можа да повярва на очите си.. Грабна си телефона и ме снима. Шантавелка.. :lol:
Оправям си стаята.
Простирам.
И да мия съдове (рядкост) това най го мразя но понякога се налага. :?
bootyboy
10-28-2010, 20:23
пера..чистя..мия..готвя и така
Чистя на заека си, слагам препарат в банята, понякога чистя стаите и рядко по свое желания мия чиниите.
CookieMonster
11-03-2010, 15:33
Повечето неща ги върши майка ми, баща ми не си мръдва пръста. Аз - когато мога помагам.
anonymous708973
11-05-2010, 10:23
През 3 дни чистя целия апартамент - прахосмукачка, забърсване на подовете и забърсване на праха. Оправям миялната (понякога сестра ми), изхвърлям боклук (ако не забравя, което се случва често), простирам пране, после го сгъвам, подреждам из къщи, че майка ми се вбесява, като се върне от работа и мяза на втората световна война.
Задължително разхождам кучето. Когато съм първа смяна, вечерната му разходка е от мен. Когато съм втора - сутрешната. Сестра ми е обратната смяна, така че кучето получава по 2 разходки на ден.
Като цяло, от приятелите ми аз съм най-натоварена от към домашни задължения, но не и с най-много права. Забавно...
Иначе моята стая/легло/прочие се подразбират.
dPa3HuTeJl
11-05-2010, 10:39
Леле аз се изкарах тука като баси късметлията :lol: Нито чинии съм мил нито нищо..само си оправям леглото когато няма какво да правя и опразвам хладилника 8-)
ми като живея сама аз правя всичко но мн ме мързи :D
не съм чистила нищо от седмица и навсякаде е....
fUcKsMiLe
11-05-2010, 11:45
Аз рядко върша домашни задължения .. най-много чиниите да измия когато наш'те нямат мерак :lol: или да изчистят къщата което се случва 2-3 пъти в годината.. 8-)
Иначе мойта си стая си я оправям редовно /И след това пак я разхвърлям .. :D .. :oops: , ама нали си е мойта .. :lol: /