View Full Version : Ваканции 2010-2011
OneInMillion
09-19-2010, 16:24
Ето ваканциите ни тази година:
за първи клас 28.10.2010 г. – 01.11.2010 г. вкл.
Коледна 24.12.2010 г. – 02.01.2011 г. вкл.
Срочна 29.01.2011 г. – 31.01.2011 г. вкл.
Пролетна за І-ХІ клас 30.03.2011г. – 10.04.2011 г. вкл.
Пролетна за ХІІ клас 30.03.2011 г. – 03.04.2011 г. вкл.
Неучебни дни:
01.11.2010 г. – Ден на народните будители
17.05.2011 г. – ДЗИ по български език и литература
19.05.2011 г. – Втори ДЗИ
25.05.2011 г. – Неучебен ден по повод Деня на славянската писменост
Край на втория учебен срок на учебната 2010/2011 година:
23.05.2011 г. – I клас ( 13 учебни седмици )
11.05.2011 г. – XII клас (13 учебни седмици)
31.05.2011 г. – II-IV клас (14 учебни седмици)
15.06.2011 г. – V-VIII клас ( 16 учебни седмици )
30.06.2011 г. – VIII клас (18 учебни седмици за паралелки с прием след завършен седми клас с интензивно изучаване на чужд език)
30.06.2011 г. – IX, X, XI клас (18 учебни седмици )
АЗ ЛИЧНО НЕ СЪМ ДОВОЛЕН ОТ КОЛЕДНАТА ОТНОВО Е МНОГО МАЛКА :-x !БИ ТРЯБВАЛО ДА Е ПО-ГОЛЯМА! :-x ЗА СМЕТКА НА ТОВА СА УВЕЛИЧИЛИ ПРОЛЕТНАТА АМА ТОВА НЕ МЕ ТОПЛИ!ПИСНА МИ..... :x
Ей, първолаците пак намазаха :D
А коледната се е смалила драстично :shock: Беше на 10, после 7, 5.. а сега 2 :shock: Някои няма да могат да изтрезнеят до тогава :D
То и пролетната не е кой знае какво, 10 дена, винаги е била по толкова. Че и неучебните дни, по случай празник и тях са ги скастрили :shock:
Аа.. тия министри съвсем се излагат!
SmilezZz
09-19-2010, 16:33
На 22 септемвли ще се учи ли бе ? :shock:
Colouring
09-19-2010, 16:34
Тази сряда ще се учи ли? :-o
ЕДИТ:Изпреварила си ме.
Егати,дано НЕЕЕЕ! :o
OneInMillion
09-19-2010, 16:37
Естествено че -НЕ!Тук националните не са написани! и 3 март го няма....
SmilezZz
09-19-2010, 16:40
А,да - Вярно..НЕ съм забелязала
chemist9009
09-19-2010, 17:36
Учете! Не се оплаквайте! :D :D :D
аз просто се наемам да набия министъра ..
MissNothing
09-19-2010, 18:39
Мисех ис, че Вълчев е най-скапаният министър. Ебаси и коледната..
МОНМ - Министерство на образованието , МЛАДЕЖТА и науката. Щом това министерство е на младежта значи и ние трябва да решаваме не е ли така ?! Да ама не. Всичко ти го налагат някви изчаткали дъртаци дето се чудят как да вземат повече пари от народа с нови учебници и прочие ... в същото време учебниците се пишат от комплексирани професори които за да докажат ума си пишат на толкова сложен език че ми е нужен речник за да си прочета урока. Ето на това му викам пълен ТАШАК със учениците. После ще ни говорят в новините че сме били неграмотни и сме нямали трайни знания за това сме били последни по интелигентност... как да имаш трайни знания когато като получа слаба оценка по нещо и веднага мама и тате писват срещу мен как да имам трайни знания като освен съответния предмет утре ме чакат още 5 такива, обаче не хората искат да имам трайни знания обаче да имам и хубави оценки по всичко. Нямам физическата и психическата възможност да го постигна този нереален за мен резултат ако има някой който го е постигнал ЕВАЛА! И все пак утре като отида на даскало и започнем преговор отново даскалите ще писнат в лицето ми : ТИ НЯМАШ ТРАЙНИ ЗНАНИЯ! Обаче никой няма да ме пита аз имам ли си проблеми нямам ли си , защо настроението ми е скапано , тормозят ли ме в даскало или не , никой не те пита за обикновените неща в живота и никой не отделя дори и минута внимание на това което те интересува или пък ти дава възможност да избираш. Това е точно липсата на тази възможност да изберем ни преебава така, защото колкото и да псуваме в този момент няма да променим ситуацията. ПРЕЕБАНИ СМЕ ХОРА, МОЛЕТЕ СЕ ДА СВЪРШИ ПО-БЪРЗО :)
пфф, голям праз, учили сте 3-4 дена повече.. все едно ще направите научно откритие за тия дни от зимната ваканция.. след няколко години и от бюрото по труда ще сте недоволни... пфахах, смешни сте ми всичките, ламтящи за ваканции.. много!
Аз като съм 12 клас и ше имам пролетна 3 дена? :D Да не би да рева, че е малко :razz:
xWandereRx
09-19-2010, 20:03
Аз като съм 12 клас и ше имам пролетна 3 дена? :D Да не би да рева, че е малко :razz:
+1 :D
ебаси вместо да ни удължат ваканцията, че да можем да учим вкъщи на спокойствие те.... :D :D :D
Бе колко да са намазали ... Още 11 години... 8-)
Force_bladeR
09-19-2010, 20:27
Компенсирате месец и половина с по-рано завършване... на вас никакви не ви се полагат :lol:
хАхА на 2 ри януари на училище .. тея министри съвсем полудяха
sladkish_14
09-20-2010, 07:10
Коледната наистина е много малка. Пълно безобразие е след 'мелето' на 31/01, на 02 да сме на училище. Повечето няма да идат.. аз ще бъда една от тях (fuck)
Коледната наистина е много малка. Пълно безобразие е след 'мелето' на 31/01, на 02 да сме на училище. Повечето няма да идат.. аз ще бъда една от тях (fuck)
Неее на 2ри също се почива. Чак на 3ти сме на училище. Май, де. :-D :D . И да. Все пак е прекалено малка. :? :-x
radeberger
09-20-2010, 07:21
Със зимната ваканция яко ни преебаха. :-x А те ще си пуснат 1 месец почивка нали, щото много са се преработили, майка им .... мръсна :oops:
на 2ри януари нз как ще се появя на даскало. бързо изтрезняване...
на 2ри януари нз как ще се появя на даскало. бързо изтрезняване...
Ми да на 2ри няма как да се появиш, 'щото е неделя. По-горе написах, че СМЕ НА ДАСКАЛО НА 03.01.2011г. Ама кой да прочете. :? 8-)
Greennight
09-20-2010, 07:53
НЕ не съм доволен,през 2006 зимната ни беше от 21 до 11 включително!!! кво е тва ебаси :-x 1 седмица коледна ваканция...Прекаляват!!! И не е верно,че ни се е увеличила пролетната винаги си е била по 10 дни.....
slavito007
09-20-2010, 08:01
Аз съм 12ти клас и съм най-прецакан с пролетната ваканция, тъй че мълчете! :razz:
А коледната... аз викам и на нова година да учим.
Май трябва да възобновим фейсбук групата за ваканциите. :-x
Greennight
09-20-2010, 08:14
А да,наистина дали са ни 2 дни повече пролетна за сметка на 5 дни зимна.Ем не мерси на 2ри яунари по най-големия студ,един пиян,друг подсмърчащт трябва да сме на даскало!
Малко е ваканцията тази година. Тенденциозно на коледа от няколко години поне ваканцията е до 04 - 05. Помня когато беше до 12 или 10.01 8) Голям кеф беше.
По най-големия студ,един пиян,друг подсмърчащт трябва да сме на даскало!
Който подсмърча, да ходи на лекар, да се излекува и тогава да идва. Ефект от хрема и настинка + училище е равно само на грипна ваканция или шанса да ти стане 5 пъти по-зле. Друг е въпроса на самосъзнание - да пиеш колкото ти се пие, а не да се наливаш. Но не е тук темата за това.
Аз съм 12ти клас и съм най-прецакан с пролетната ваканция, тъй че мълчете! :razz:
А коледната... аз викам и на нова година да учим.
Май трябва да възобновим фейсбук групата за ваканциите. :-x
ти свършваш на 11 май бе кво се оплакваш..някои сме до края на юни
Коледна 24.12.2010 г. – 02.01.2011 г. вкл.
Никога!
Никога, никога, никога няма да отида на 3ти януари на училище! Това е ненормална работа!
я дайте и в другите държави ква им е ваканцията хаха убеден съм че е до 10-ти поне
LoveLetter
09-20-2010, 13:17
Мама им министърска да еба. Тея гавра ли си правят?! Остави, че учим до на майка си 30-тия юни, че и съвсем ни махнаха зимната. Преди години си спомням, че беше до 10 някъде, после я намалиха до 7 януари, викам аре окей няма проблем, ама т'ва до 3-ти?! Гавра,гавраа..
December
09-20-2010, 13:45
я дайте и в другите държави ква им е ваканцията хаха убеден съм че е до 10-ти понев другите дърржави определено е по-добре наредено :?
ваканциите са по-малки по 1 месец,но са често. Значи братовчедка ми е в Гемания и щото нали много заета(там много извънкласни дейности има) ми пише само когато е ваканция.Та д/г са така(поне нейното у-ще) лятната ваканция е от 13 юли и някъде до началото на септември/края на август.Значи около месец и полувина което си е перфектно.Не мога да разбера ква е тая дългата при нас.3 месеца да умреш от скука.Доста неща се забравят,а пък още първата седмица ни заливат с входящи :?
Имат голяма коледна ваканция около месец пак.което си е чудесно,не като нашата.Точно това е времето Коледата когато се събираш със близки и роднини,радвате се на празничен обяд.А ние тука кво??Още на първият ден от новата година на у-ще :?
Имат и голяма велиденска ваканция около месец.И пролетна около 2 седмици.
Тея са общо взето по-големите,но има и други.
Иска ми се и при нас да беше така,или по-точно и аз да съм в Германия сега с нея :? Като й слушам разказите ми става жал за полужението тука :// И дори малко завист,айде сега да си призная да не се лъжем. Освен добре уредените ваканции и системата е чудесна,уау <33 Има доста практика,интересна да увлече децата да учат.А не само суха теория дето те кара да заспиш докато четеш.И както каза един преди мене,въобще ако можеш да разчетеш кво е написано.И аз седя със речника докато се опитвам да прочета урока.Тея кво,нас ли ще учат или ще се доказват те колко са учени :?
бааахти и тъпите дати...ужасна система!!!ужаснаа!!! мога още с часове да се оплаквам,ама трябва да захващам биологията.Ако въобще мога нещо да разбера от тея завъртение изречения :/
Но все пак си оставам с надеждата, че ще плъзне някой вирус /тоя път магарешки/ или ще затрупа един голям сняяяг.. абе ще си изкараме ваканциите даже повече, отколкото е дадено :D
Компенсирате месец и половина с по-рано завършване... на вас никакви не ви се полагат :lol:
ти сериозно ли го написа тва или се ебаваш?
Момче, докато ти си бършеш задника в столчето, чудейки се кво да правиш през часа, аз ше си спукам моя от учене за матури, държавни изпити по модулните и кандидат-студентски.. айде приятно ти учене на 3ти януари, а и през юни месец..
Moderatorius
09-20-2010, 17:28
Свикнала съм, че ваканциите са кратки, кво да се праи. Докато се огледаш и пак почнало училището. Пфффффф, мразя го, мразя го, мразя го. Да минават тия 2 години и да се махам някъде :-x :-x Тогава сигурно друго ще говоря, но за сега мнението си ми е тва..
Greennight
09-20-2010, 20:25
я дайте и в другите държави ква им е ваканцията хаха убеден съм че е до 10-ти понев другите дърржави определено е по-добре наредено :?
ваканциите са по-малки по 1 месец,но са често. Значи братовчедка ми е в Гемания и щото нали много заета(там много извънкласни дейности има) ми пише само когато е ваканция.Та д/г са така(поне нейното у-ще) лятната ваканция е от 13 юли и някъде до началото на септември/края на август.Значи около месец и полувина което си е перфектно.Не мога да разбера ква е тая дългата при нас.3 месеца да умреш от скука.Доста неща се забравят,а пък още първата седмица ни заливат с входящи :?
Имат голяма коледна ваканция около месец пак.което си е чудесно,не като нашата.Точно това е времето Коледата когато се събираш със близки и роднини,радвате се на празничен обяд.А ние тука кво??Още на първият ден от новата година на у-ще :?
Иска ми се и при нас да беше така,или по-точно и аз да съм в Германия сега с нея :? Като й слушам разказите ми става жал за полужението тука :// И дори малко завист,айде сега да си призная да не се лъжем. Освен добре уредените ваканции и системата е чудесна,уау <33 Има доста практика,интересна да увлече децата да учат.А не само суха теория дето те кара да заспиш докато четеш.И както каза един преди мене,въобще ако можеш да разчетеш кво е написано.И аз седя със речника докато се опитвам да прочета урока.Тея кво,нас ли ще учат или ще се доказват те колко са учени :?
бааахти и тъпите дати...ужасна система!!!ужаснаа!!! мога още с часове да се оплаквам,ама трябва да захващам биологията.Ако въобще мога нещо да разбера от тея завъртение изречения :/ Съгласен съм,че няма да е лошо да направят ваканциите през 3 месеца и да са по 1 месец дълги.
BlackEyedPeas
09-20-2010, 20:52
Но все пак си оставам с надеждата, че ще плъзне някой вирус /тоя път магарешки/ или ще затрупа един голям сняяяг.. абе ще си изкараме ваканциите даже повече, отколкото е дадено :D
То е сигурно, че ще има дървена ваканция.
brokeninside13
09-20-2010, 21:35
бааахти и тъпите дати...ужасна система!!!ужаснаа!!! мога още с часове да се оплаквам,ама трябва да захващам биологията.Ако въобще мога нещо да разбера от тея завъртение изречения :/
Звучи ми повече от перфектно! <3
В Германия наистина са им такива ваканциите което си е просто супер.Ама какво е това на 3-ти на училище догодина 2-ри ще е понеделник и сигуро тогава ще сме на даскало.Ужас аз докато се осъзная трябва да уча вече.От две-три години насам коледната ваканция си е прекалено къса.Не е нормално на 23-ти декември да сме на училище и тъкмо сме почнали да празнуваме да се радваме и след 7 дни айде пак.Говорят да ни скъсяват лятната ваканция, но не са се засилили да направят нещо по въпроса да ни удължат зимната.
sladurka122
09-21-2010, 17:21
Да бе, с нашите искахме да си направим семейна веаканция през зимата, а то тогава била малка. Трябва зимната да е по-голяма от пролетната.
Greennight
09-21-2010, 17:28
В Германия наистина са им такива ваканциите което си е просто супер.Ама какво е това на 3-ти на училище догодина 2-ри ще е понеделник и сигуро тогава ще сме на даскало.Ужас аз докато се осъзная трябва да уча вече.От две-три години насам коледната ваканция си е прекалено къса.Не е нормално на 23-ти декември да сме на училище и тъкмо сме почнали да празнуваме да се радваме и след 7 дни айде пак.Говорят да ни скъсяват лятната ваканция, но не са се засилили да направят нещо по въпроса да ни удължат зимната. ЕЕЕЕ ако ни скъсят и лятната ваканция :-x не стига,че ни резнаха зимната с 5-6 дни,пфф ако скъсят лятната ще започна партизанска война!!! :D
Значи другата година само 24,25,31 и 1 сигурно няма да учим?
То това дори не е ваканция,тия май не са наред?
:booooomb: :booooomb: :booooomb: :booooomb:
BeezyJey
09-21-2010, 17:50
До 2ри януари ?! Тия ако искат на 1ви да си пием шампанското с даскалите, тъпаци такива :-x
mlakniwe2
09-21-2010, 18:00
FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU...
Аз ще имам само зимна, щото пролетната ще имам производствена практика :-x :booooomb: :booooomb: :booooomb:
TVDQueen
09-21-2010, 18:01
До втори януари :shock: :shock: Ми то за повечето е още Нова Година тогава бе 8-)
TVDQueen
09-21-2010, 18:04
В Германия наистина са им такива ваканциите което си е просто супер.Ама какво е това на 3-ти на училище догодина 2-ри ще е понеделник и сигуро тогава ще сме на даскало.Ужас аз докато се осъзная трябва да уча вече.От две-три години насам коледната ваканция си е прекалено къса.Не е нормално на 23-ти декември да сме на училище и тъкмо сме почнали да празнуваме да се радваме и след 7 дни айде пак.Говорят да ни скъсяват лятната ваканция, но не са се засилили да направят нещо по въпроса да ни удължат зимната. ЕЕЕЕ ако ни скъсят и лятната ваканция :-x не стига,че ни резнаха зимната с 5-6 дни,пфф ако скъсят лятната ще започна партизанска война!!! :D
Като ги знам какви са изкукуригали...начи от мен пушките :grin: :D
LoveHurT
09-21-2010, 19:19
оу.. след НГ в събота интересно как ще се иди на у-ще в Понеделник.. за 1 ден леко трудно да се поосвестиме 8-)
интересно нагодина как ще е като се пада в Неделя.. после направо на даскало :D
ти сериозно ли го написа тва или се ебаваш?
Момче, докато ти си бършеш задника в столчето, чудейки се кво да правиш през часа, аз ше си спукам моя от учене за матури, държавни изпити по модулните и кандидат-студентски.. айде приятно ти учене на 3ти януари, а и през юни месец..
Съчувствам ти...
Абе, кога беше International Skip School Day ? Тая учебна година смятам да го уважа :-D
пикам ти на съчувствието... всички знаят да мрънкат! По цял ден мрънканици слушам.. живота е гаден - приемете го! Не винаги става по вашата.. факта, че нещо не ви харесва, изобщо не се влияе на световната икономика (както се казва)! Приемете го! 99% от хората не ги ебе за вашето негодувание... приемете го! Стига сте хленчили, стига сте се глезили! Живота се живее, не се мързелува!
Не се ядосвай, сарказъм беше 8-) Форума е точно, за да мрънкаме на непознати, вместо да дразним приятелите си :)
the_best_f
09-21-2010, 22:53
Не мисля, че е нормално зимната ваканция да започва от 23-ти (имайте предвид, че същата седмица ще ни издрънкат поне 1-2 класни) и да свършва 3 дни след Нова година.
Относно другите ваканции - пролетната си е дълга, няма какво да се лъжем, но междусрочната т.нар. "ваканция" за мен е пълна пародия. 3 дни за какво са ми? По-добре да си ходя на училище и да не ми се бърка системата на учене.
И освен всичко останало... Много мрънкате. Вярно, че коледната е кратка, ама забравяте, че всяка година задължително има грипна/дървена ваканция, която продължава най-малко 2 седмици.
Така че не е толкова зле положението. Ще си имаме свободно време. ;)
LoveLetter
09-22-2010, 11:39
Само дето винаги я слагат тая дървена вече, като е късно. Аз, примерно си счупих глезена и доста хора от моето даскало си счупиха по нещо и те след 1 седмица решиха, че трябва да ни пуснат във ваканция. Пък и какво ви пречи, че хората мрънкат, че нали за това са форумите, да се оплачеш, да си изкараш малко яд, т'ва онова. Не влизайте в темата тогава, като едва ли сте очаквали тука да се кефим, че ще ходим повече на даскало.
kombarka
09-22-2010, 11:49
Охх.. Коледната е много кратка бе. :x
Исках поне за рождения ми ден да съм ваканция.
Мъка, мъка, мъка..
Не влизайте в темата тогава, като едва ли сте очаквали тука да се кефим, че ще ходим повече на даскало.
оу йеа! Такива коментари много обичам.. от рода на "не слушай песента като не ти харесва!" Ем брат, как ше разбера дали ми харесва ако не съм я чул?!
Логиката сами си я правете, има я ;)
Да, поредната глупост със зимната ваканция.... сякаш кой знае какво ще научим ако ходим 5 дни повече на училище??? С тях и без тях все тая, само предизвикват недоволство... Какво ще им стане на министрите да дадат поне до вторника ваканция??? :-o
dakata123
10-21-2010, 19:01
http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=143232965723599
Не стига , че ше уча до 30ти юни , ами и коледната ми е супер малко :-x :-x :-x :-x :-x :-x
Не стига, че на нова година няма да съм в състояние да говоря и да гледам, а на всичкото от горе искат да изтрезнея за 1 ден.. е нема да я бъде пропускам първия учебен ден след ваканцията. xD
mlakniwe2
10-22-2010, 15:02
Хич не ме ибе за ваканциите да не съм 1-ви клас, ще имам тази година само зимна ваканция и не се оплаквам-пък догодина ако искат хич да не дават ваканции
FiveCardDraw
11-03-2010, 19:18
FFFFFFFFUUUUUUUUUU в другите държави получават по 1 месец тука некви мизерни 7 дена
WhereAreYouNow
11-03-2010, 19:52
Аз пък съм 7 клас и имам само 4 дена пролетна :x И аз стискам палци да затрупа всичко един голям сняг, да затворят магистралите (понеже със сигурност през зимната няма да съм си в София) и да не мога да се прибера ;дд Колко ще ми е хубаво. А пък преди тфа да плъзне патешкия грип :D
Вярно, че коледната е кратка, ама забравяте, че всяка година задължително има грипна/дървена ваканция, която продължава най-малко 2 седмици.
Така че не е толкова зле положението. Ще си имаме свободно време. ;)
При нас единствено миналата година имаше грипна (за три години един път) и то за една седмица... Затова не се надявам на такива ваканции.
Ами с право си мрънкаме, защото преди години зимната ваканцията беше някъде до 10-12 януари, а сега ни я режат с една седмица...
Бе колко да са намазали ... Още 11 години... 8-)
+1 :D
Вместо да седим тук и да пишем верни и неверни работи, можем да направим нещо по въпроса. :)
Ето какво:
http://www.facebook.com/event.php?eid=128989210488809 Тук са включени градовете София, Пловдив, Варна и Шумен. Силистра вече направиха такъв протест.
Аз направих и такова за Русе. Ето го:
http://www.facebook.com/event.php?eid=114723228591385
Някои ще се изсмеят, други ще го пренебрегнат. Аз обаче този път искам да направя нещо полезно - за себе си и за другите. :!: