PDA

View Full Version : На къде да се насоча ? Моля ви

djeni12
09-20-2010, 16:00
В 11ти клас съм и вече трябва да се ориентирам какво трябва да уча.. Харесва ми биологията, но аз не искам да ставам доктор. Много обичам животните, но не мисля че ветеринарен лекар има особено развитие в България. Но пък много ми допада да защитавам някого на когото са му нарушени правата. Дори класната ми казва, че трябва да стана адвокат. Харесва ми да ''раздавам правосъдие'' така да се каже :D И много ще се радвам ако си намеря професия да не е точно адвокат, като цяло мисля че се учи за юрист. Ако можете да ми препоръчате някакви специалности и професии че сам маалкоо неориентирана за какво става въпрос.. знам само че се влиза с история и български за да учиш право.. но не искам да съм точно адвокат.. :oops: търсих в нета.. ноо не намерих особено информация .. :oops: аа ии иконимиката сякаш не ми допада. .. ако има някой просто да ми разясни за какво става въпрос ще ви бъда МНОГООО БЛАГОДАРРНААА !!! :-)

PepSsSi
09-20-2010, 16:25
Оф...като завършиш право се водиш юрист. Много варианти има. Съдия,прокурор,адвокат,нот риус, в администрации на фирми...много са. Това,че защитаваш някого или,че класната ти те титулува като бъдещ адвокат нищо не значи. Честно казано не ми се връзваш за колежка (нищо лично) И все пак ако си нагла,пробивна, способна на лицемерно поводение, способна винаги да излизащ суха от водата...добре дошла 8-) Кандидатства се с История (споко, само 28 теми са, средно по 18-20стр печатно) и Езикова култура (ПУ,ЮЗУ), а в СУ с литературноинтерпретативн о съчинение върху някое произведение :P Бая учене си е.
Иначе молекулярната биология е супер яката специалност, има си приложение, магистърска степен, айляк е, само био изпит :)

katericArofl
09-20-2010, 17:38
какви ти бяха оценките на изпитите ^^ ? :)

PepSsSi
09-20-2010, 17:42
какви ти бяха оценките на изпитите ^^ ? :)

само в ПУ държах изпити, 5.90 по езикова и 5.60 по история :?

Reaper93
09-20-2010, 19:06
Квото решиш да ставаш, само да не е в България..(Не ме разбирайте грешно, обичам родината, мразя държавата!)

djeni12
10-06-2010, 17:20
Оф...като завършиш право се водиш юрист. Много варианти има. Съдия,прокурор,адвокат,нот риус, в администрации на фирми...много са. Това,че защитаваш някого или,че класната ти те титулува като бъдещ адвокат нищо не значи. Честно казано не ми се връзваш за колежка (нищо лично) И все пак ако си нагла,пробивна, способна на лицемерно поводение, способна винаги да излизащ суха от водата...добре дошла 8-) Кандидатства се с История (споко, само 28 теми са, средно по 18-20стр печатно) и Езикова култура (ПУ,ЮЗУ), а в СУ с литературноинтерпретативн о съчинение върху някое произведение :P Бая учене си е.
Иначе молекулярната биология е супер яката специалност, има си приложение, магистърска степен, айляк е, само био изпит :)

благодаря за отговораа .. незнам далиии мога да ти бъда колежка.. ти не ме познаваш че да кажеш каква съм аз ... просто искам да уча това .. аа за биологията с молекулярна каква мога да стана ?