View Full Version : Ще си правя кичури- препоръки
jakinkka
09-20-2010, 20:24
Здравейте! Реших да си направя руси кичури-целта е да са много и да са светли. С какво да ги направят? И много ли ще се изгори косата? Някакви неща са поддържане на цвета и заздравявне? Благодаря вии! :-)
Аз в 5 клас за 1 път си направих кичури, русолява съм си попринцип и се харесвам с тях. Определено изтощават, но е в пъти по-малко от изтощението на косата, когато цялата е пипната. С фолио и син прах се правят, задължително фризьор. Аз през месец и половина слагам едно тониращо кремче (сиво), когао се къпя, нанасям на цялата коса, но хваща само на кичурите. Плакнеш след 2-3 минути(веднъж се замотах и след 30мин бяха синкави :Д ) и стават сребристо руси, платина май се води. Кремчето е на Престиж, сива непрозрачна тубичка, 3лв мисля че е :)
За възстановяване на косата ползвай маски, аз имам на Дева (4лв) , Миозитис (9лв), както и бадемово и маслиново масло. Редувам си ги. И кристали на Christian of Roma. Добре седи косата, ако не я мъчиш с преси 2-3 месеца след изрусяването даже по-бързо ще се оправи. Иначе като израснат пак с фолио се прави само новата коса :)
jakinkka
09-20-2010, 20:40
Toва е, че а мъча с преса редовно, но и самата преса е професионална и не я гори толкова. Преди 2 месеца ми бяха много нацувтяли и изгоряли краищата, отидох да ме подстрижат и си взех едни кристали, вносни, в българия ги няма - уникални просто,косата ми изобщо не е нацъфтяла и е страшно мека! Пропоръчвам ви ги- CHI SILK INFUSION ако си ги намерите някъде. Да се надяваме, че няма да я измъча прекалено, ще видиме и фризиорката какво ще каже.
може и да не ти я прегори много, ако косъмът ти е по-устойчив. Моя е по-тъничък и оттам прегаря по-лесно. Можеш да минеш на начупена с пяна или нешо подобно (не ги разбирам) по-готино е от правото :-D
jakinkka
09-20-2010, 20:59
Моята коса си е доста гъста и с дебел косъм, а няма да успея да направя ефекта "начупена", защото косата ми е къдрава.
http://prikachi.com/images/163/2522163I.jpg http://prikachi.com/images/172/2522172J.jpg
Ще си отиват нали? И знаеш ли горе доло колко пари взимат?
Ами косата ти изглежда сравнително светлокафява, мисля,че ще е добре. Не ми допада на тъмна коса светли кичури. Иначе тук из Пловдив, в кварталното салонче е 2лв на кичур, но мен ме прави майката на една приятелка, жената си има салон близо до града и така, за 30-40лв ме направи полуруса преди бала....
jakinkka
09-20-2010, 21:13
Eдна приятелка се прави скоро, били и взели 40 лв, но косата и е по-къса от моята. Вероятно с около 50 ще се оправя. Иначе и на мене изобщо не ми харесва тъмно кафви коси да сложат руси кичури-седи грозно и циганско.
mArMaLaDkA
09-20-2010, 21:15
Бе на тая снимка и твоята не изглежда много светла, ама айде...
jakinkka
09-20-2010, 21:18
Нем, светла е, ама снимките са с телефона и не стават. Аз до първи клас бях руса ама много ми потъмня косата. А да сте чували за изсветляване с кислородна вода и колко помага?
Стига с тая кислородна вода де..... най-много да помогне на мъхчетата по тялото, но не и на косата....
anonymous708973
09-21-2010, 10:53
Моите ги правиха със шапка :) Не се грижих за тях по никакъв начин, никакви кремчета и прочее, но косата ми е гъста и здрава, а вече 2 години кичурите не са се махнали съвсем, само са израснали :)
Infinity
09-21-2010, 11:41
Първо да изкажа и своето мнение - смятам, че няма да ти отиват светло руси и изобщо руси кичури , защото косата ти е доста тъмно и смятам , че ще седи циганско , но ти си знаеш.
От два месеца съм със руси кичури и ми седят супер добре , но моята коса си е почти руса. Много , мнооого по-светла е от твоята.
Направиха ми ги със фолио , защото косата ми е прекалено дълга и гъсна за шапката , с която междудругото косата доста се къса.
Зависи и от косъма , разбира се. :)
Попринцип със шапка не мисля,че стават хубави.... Не знам колко точно пъти през годините съм си правила кичури, но не са малко, защото косата ми е като трева :D 2 пъти със шапка са ме правили....уж много коса хващат , а после почти не си личат...може би шапката е за доста по-редички косички :) С фолио поне могат да се подредят добре кичурите... Впрочем важно е какъв пигмент има косата ти, т.е дали е по-червеникава. Една от бившия ми клас е с тъмна кестенява коса, ама много шантав цвят (естествен) , направи си руси кичури,които лесно си станаха, явно червеникавото й е по-малко, знам ли :D Ама факт е, че някои коси много лесно стават светлоруси, а други хич...